Annons

Lookalikes: DBKD

Jag kände Karin på DBKD långt innan hon började producera storsäljande krukor. Ni som följt bloggen länge kanske minns att jag en gång i tiden jobbade på Cult design. Då gjorde Karin kort som såldes i samma butiker och kämpade med att bygga upp grunden till det som idag är ett blomstrande företag. Kanske är det därför jag blir extra grinig när jag ser lågprisdkedjor renommésnylta på hennes populära produkter. Vad säger ni om de här? Lika som bär med krukan Mud av Halina Fritsch för DBKD?
Bild 1: DBKD kruka Mud från 199 kr
Bild 2: Lagerhaus nyhet Extrude 99 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Charlott skriver:

  Ja det är inte jättekul. Själv har jag startat ett litet företag och kämpar varje dag med att ta fina kort och lägga ut för att synas. Så en morgon får jag se på Instagram att ett stort företag i samma bransch varit inne på mitt instagram och tagit min bild. Blev ganska ledsen. Ch

 • Anonym skriver:

  Ja det är inte jättekul. Själv har jag startat ett litet företag och kämpar varje dag med att ta fina kort och lägga ut för att synas. Så en morgon får jag se på Instagram att ett stort företag i samma bransch varit inne på mitt instagram och tagit min bild. Blev ganska ledsen. Ch

 • Maria skriver:

  Lagerhaus variant borde heta "Intrude" istället för "Extrude". Trist med alla dessa skamliga kopior överallt.

 • Monnah skriver:

  Visst är det trist. Samtidigt är det väldigt sällan kopian blir ens i närheten lika bra som originalet. När jag i mellanstadiet klagade för ”fröken” att mina klasskompisar alltid härmade mig på bilden sa hon att jag skulle vara glad. Det visade ju att mina idéer var bra nog att ta efter. Naturligtvis har du rätt ändå. Det är sniket av de stora kedjorna att inte betala för sig.

 • charlott skriver:

  haha ja jag får tänka positivt för de som tog min bild har 43 tusen följare på instagram och jag 150. så då måste min bild vara väldigt fin 🙂

 • charlott skriver:

  🙂 de var inte speciellt tillmötesgående när vi hörde av oss.

 • Ann skriver:

  Men vad ledsen jag hade blivit om jag fått Lagerhaus kruka nu när jag vet att MUD finns. Tycker inte den är fin – något saknas i proportioner.

 • Frida skriver:

  Och jag har producerat vaser i den formen sedan 2015. Både i glas och keramik. Tror tyvärr att den är allt för ”vanlig”, lätt att kopiera och skylla på det antar jag. Men blev också ledsen såklart när jag upptäckte lagerhaus kopia… den kom i butik så där lagom ett drygt halvår efter att jag för första gången sålt dem på konstfacks julmarknad 2017. Fick för mig att de kanske varit där och scoutat ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.