Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 2 / 2019

Årets andra vecka är till ända och här är en summering av nyheterna och snackisarna som passerat revy i inredningsbranschen vecka 2, 2019! En rekordlång sådan. 
Linum satsar på färgen kamel  och urbant 60-tal under våren 2019. Nya pressbilder av fotografen Jonas Ingerstedt och stylisten Joanna Lavén.
Ett nytt svenskt bolag har sett dagens ljus. Kolla in. Fortunée Maison. Trendspan. Blir ekologiska och badlakan den nya gejen efter boomen med bäddsetsentreprenörer? 
Danska Hübsch har släppt sin vårkatalog för 2019. Fina solida trämöbler!
 
Himla har släppt sin vårkatalog för SS 2019. Se alla nyheter här. 
Danska Menu ger sig in i badrumsregionerna med nyheter designade av Norm Architects.
Årets Guest of Honour på Stockholm Furniture fair blir kinesiska design – och arkitekturkontoret Neri&Hu som kommer göra en installation om sociala frågor i Kina.
På tal om mässor så premiärvisar String sina nyheter på IMM Cologne. Lotta Agaton har stylat pressbilderna; ny istronbeige kulör och ett nytt material!
Under ombyggnationen (de ska ju bli dubbelt så stora) har Artilleriet öppnat en Pop Up på ny adress. Kolla in den tillfälliga butiken på Vallgatan 1, Göteborg!

 

Notiser 
– Nytt svenskt tapetvarumärke att kolla in; Långelid / von Brömssen 
Ceannis och Ylva Skarp lanserar kuddar med textilprint på Formex
– Svenssons har fått ny marknadschef i Bon-Hee Jones Svensson. 

– Myrorna, Stadsmissionen, Remake, Röda korset och Erikshjälpen öppnar popup på Regeringsgatans The Lobby
– IKEA planerar expansion till Nya Zeeland
– Dags att rösta på handelns hetaste 2018!
Nystartade Read the Label är ännu ett företag i raden som gör bäddset i 100 % ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Bra initiativ men vad ligger bakom hypen att sälja sängkläder nu? Lobbyingverksamhet från bomullsbaronerna? Någon som vet?
Newbie och Boråstapeter har slagit sina påsar ihop med en kollektion tapeter för barnrum. Släps 5 februari. Sist men inte minst. En bloggad bostad. På tal om Kasper Eistrups konstverk av de danska kungahuset från förra veckan… Har ni sett hemma-hos-reportaget från hans lägenhet? Finns att kika på här!
Foto: Jonas Ingerstedt, Fortunée Maison, Hübsch, Himla, Menu, String, Artilleriet, Boråstapeter, Read the label, Elle decoration

Kommentarer

 • Emma Thun skriver:

  Intressant tanke det där om lakanen…
  Bra att det kommer många fina, bra alternativ! Ibland funderar jag dock på om man kanske köper betydligt mer än man behöver och rättfärdigar eller ursäktar sina köp med att det är ekologiskt.

 • Anonym skriver:

  Min teori om bäddseten;
  Lätt att skicka (bra för e-handel)
  Följer standardmått = ingen passformsproblematik
  Ingen kross
  Låg returglrad
  Appelerar på människors rädsla för gifter i sin närhet (huden/sängen)
  BRA marginaler
  Ingen deadstock om man köper lager av tidlösa färger
  Bruksvara i hemmet
  Låg konkurrens i mellanprissegmentet
  Instagram vänlig produkt

 • Henrietta skriver:

  Hej!
  Kan du inte samla alla leverantörer du tycker om någonstans? Vi behöver ex köpa en ny soffa, hade varit skönt att veta att x, y ich z producerar bra sådana, så man vet var man kan börja leta. Tack!

 • Trendenser skriver:

  Har ett sådant projekt på G. Återkommer när jag är klar! 🙂 Kul att du efterfrågar, visr att jag är något på spåren då kanske

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.