Annons

Intervju i Elle Decoration

Varför är jag en jobbig kund? Vad fick mig att byta smak och sluta tycka om sådant jag tidigare tyckt var fint? Hur hanterar jag min klimatångest? Tidningen Elle Decoration har intervjuat mig och två andra profiler om våra tankar om det hållbara hemmet. Jag fastnade för Marias köpregel; 5 plus 5 minus. ”Skulle jag köpt den här för fem år sedan? Kommer jag gilla den om fem år.” Läs mer här.
Foto: Norrgavel (den här sängramen är något som skulle passera 5+5- för mig… när barnen slutar vara bävrar och gnaga på saker slår jag till.)

Kategorier:

Kommentarer

 • eKorren skriver:

  "…försöka få närodlade blommor och gå efter säsong, exempelvis genom att välja tulpaner på våren och inte i november."
  Tror folk på riktigt att tulpanerna kommer från Holland? Europas största tulpanodling (växthus) ligger på Ekerö. Mer närodlat kan det knappast bli för en stockholmare.?

 • Ööh? skriver:

  Tror du det krävs mer energi för att odla och värma upp ett växthus i Sverige i november eller i maj/juni?

 • Anonym skriver:

  Sist jag kollade behövdes det inte bara värme utan också ljus för att saker ska växa…. Är det ljusare i sverige i november eller i maj?

 • Pippi på papp skriver:

  Den sänggaveln köpte vi när vi flyttade in i vårt hus för 3 år sedan och det var kärlek vid första ögonkastet och är fortfarande finaste köpet i huset. Tidlös!

 • Britt-Marie skriver:

  Barn som gnager på möblerna?! Jag får upp så rara bilder i huvudet! Jag har kvar ett ködsbord (men ställt det hos mamma ;-)) där sonen för 30 år sedan satt och slog med besticken! Gulligt! ? Du kommer att sakna det!

 • Åsa skriver:

  Våra svarta Öglan-stolar i kompositplast köpte vi för 27 år sedan och trots 3 barn senare är de som nya fortfarande. Vem kunde tro det om plastgrejer från Ikea 🙂 Från början såg vi på dem som ett nödvändigt (ekonomiskt) ont men på senare år med kärlek för att de tjänat oss så väl och fortfarande håller stilen.
  Alla känner väl en sorts stress inför större köp. Kommer jag att ångra mig? Inte passar hos oss fast jag inte fattar det direkt? Jag är så glad och tacksam över saker jag köpt som jag inte ångrat efter ett år eller så…

 • Annelie skriver:

  Sänggavel?Jag fick lära mig något nytt. Har alltid trott att det där kallades sängram.

 • Frida skriver:

  Annelie: Åh, sorry fel av mig. Du har förstås rätt ?

 • Vilken bra tanke med 5+5! Saker jag velat ha i 5 (eller fler år) är troligen något jag kommer vilja ha längre… Jag försöker nu tänka att jag kommer vilja ha möblerna jag köper resten av livet. Det sätter lite perspektiv. Fler sådana medvetna tanketips!

 • Karin skriver:

  Frida; du skriver att du inte skulle köpa ett marmorbord. Hur tänker du kring att ha marmor (och sten generellt) i fast inredning, ex gnistskydd, fönsterbänkar, köksbänk osv?

 • …när barnen slutar vara bävrar.
  🙂 🙂 🙂 🙂
  Tack för dagens stora leende, det lät så kul och jag förstår precis vad du menar. Undrar om jag just producerat fram en framtida lite bäver, det återstår att se men är helt klart något att tänka på när det gäller inredningen första åren.

 • Trendenser skriver:

  Det är inte heller bra. Man lär så länge man läser på. Jag visste inte bättre när jag satte in vår kalksten men det är också ett ändligt material. Sen får man förstås väga det mot livslängd på exempelvis en detalj i ett hus jämfört med ett trendigt bord eller en marmorbricka som man kanske riskerar att tröttna på efter en säsong pga dess modegrad – men ska man hårddra det så är ju marmor och natursten en ändlig resurs som vi inte borde slösa med i så stor utsträckning som vi gör idag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.