Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 50/ 2018

Tredje advent och bara en helg kvar till julafton. Hemma hos oss har granen precis kommit på plats och fått pynt, men i inboxen är det redan försommar.  Det rasslar konstant av vårkataloger och lanseringar. Här är ett urval av veckans nyheter för er som vill hålla er uppdaterade mellan glögg och pepparkakor!
Lagerhaus tar ett rejält kliv från sitt färgglada och kitschiga uttryck i vår med en ny kollektion som släpps i i februari – som fått namnet Softed Deluxe.
Idag är sista chansen att rösta på någon av finalisterna i Elle Decoration Awards utmärkelse Årets Influencer i kategorin Inredning. Trendenser är i final för 4:e året i rad. Här hittar du omröstningen och alla nominerade som gått vidare! 
Kvik lanserar X-modulen. En förvaringsmöbel i dansk design som utformas individuellt i mått och färger efter tycke och smak.  Lite… Frama?
Broste har redan vänt kalenderblad och visat vårkollektionen 2019, som kallas Endless Summer. Och kanske är det just precis vad vi går till mötes om vi fortsätter i denna takt. 
Duon bakom Atelier Graphique är åter aktuella med sina säregna prints och affischer. Efter förra julens framgång där över 3 miljoner av duons julkort snabbt tog slut tog de ett helt år på sig att rita och utveckla det nya motivet Knölsvanen. Det breda penselstrecket är adderat för hand i akvarell vilket gör att varje print är unikt på sitt sätt. Affischerna trycks lokalt på miljöcertifierat papper och är limiterade till 500 exemplar.
Superfront har släppt en ny serie långa beslag.
Tidingen Residence gör samlingsutgåvor modell bokazine av innehållet från sitt magasin, översatt till engelska – med extramaterial. Nytt nummer av My Residence ute nu!
 
Notiser 
– Tidningen Family Living läggs ner. Sista numret är ute i butik nu.
– Martina Bonnier slutar på Damernas Värld!!
– ​Ulrika Liss-Daniels blir ny VD på Semrén & Månssons
– VIPP lanserar möbelkollekton 2019
– Clas Ohlson utökar servicesortimentet – Clas Fixare
– Krauta tappar försäljning och börjar stänga butiker i Sverige
– Svensk form och design tog plats på FN’s klimatmöte
– Och IKEA satsar på att bli självförsörjande på… sallad!

I februari 2019 kommer Stockholm Furniture & Light Fair 2019 att visa en utställning som gestaltar processen kring renoveringen av Natonalmuseums restaurang och framtagandet av de 80 nya inredningsföremålen till den. Så spännande! Veckans mest haussade Hemnetobjekt är denna styling av Lotta Agaton
Foto: Lagerhaus, Kvik, Superfront, Residence, Lotta Agaton Interiors

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.