Annons

Veckans inredningsnyheter v.42 / 2018

Söndag igen vilket betyder att det är dags att summera inredningsveckan som gått. Några nyheter, lanseringar och ett kändishem som är till salu på Hemnet. 
Adlibrisgruppen och Bonnier Magazines har lanserat bondeco.se – en inredningsbutik på nätet som ska bli ledande inom textil- och dekoration. Men…Vad händer när en så stor publicist (och deras titel Sköna hem) blir återförsäljare för så många produkter. Måste de reklammärka journalistiken nu om de nämner någon av dessa tusentals varor? 
Nystartade Arteme säljer utvald fotokonst, inramad för hand i Stockholm.
Finlayson har lanserat nya mattan Siperia tillverkad av 100% recyclade petflaskor. 
I veckan publicerade tidningen Market en läsvärd artikel om Linums varumärkesresa. ”Från halvpräktig lantis till coolare stadsbo”. Lite osympatisk rubrik, men en imponerande företagsutveckling.  
Under Dutch Design Week (som pågick i veckan) livestreamade Dezeen ett gäng bra debatter om design och hållbarhet. Vill du titta ikapp kan du göra det här
Hilma af Klints målningar “Paintings from the Temple” har återskapats som mattor av Asplund. Mattorna visas nu för allmänheten på CF Hills konstgalleri i Stockholm. 
Beckers har visat sina trendkulörer för 2019. Temat? Livet i färg
Under London Design Festival visades utställningen Grey House, som uppmärksammade hållbara produkter. Svenska Massproduction var ett av de utvalda företagen. 
Faye Togood har designat ett inflyttningskit för mäklaren The Modern House.
 
NOTISER
– Barneby köper ValueMyStuff som är en av de ledande värderingstjänsterna för konst och antikviteter
Buildor har stämts för att de använt Swedbergs bilder 
– H&M lanserar klädvårdskonceptet Take Care i Sverige. När breddas det till inredning?
– Adlibris har öppnat Stick Café
– Myrorna är aktuella med en färgstark inredningskampanj
– Vedum är i ropet med sin nya svanenmärkta lucka Nora
– Och kvadratmeterpriserna på bostadsrätter har ökat avsevärt de senaste fem åren, men det är inte Stockholm som toppar DI:s lista
 
Veckans Hemnet-span? Kolla in Britta Zackaris Nytorp som ligger ute till salu. Så mysigt. Jag noterar också vems kokbok som syns i köket… 
Foto: Beckers, Cereal, Finlayson, Faye Togood/The Modern House, Grey House, Sköna Hem/Bondeco, IIttala, Arteme, Aesop, Asplund, Historiska Hem

Kommentarer

 • Lisa skriver:

  Hej! Artikeln i DN som du länkar till är låst om man inte är prenumerant. Det hade varit roligare om du skrivit lite kort vad den innehöll eftersom man inte kan läsa den/Lisa

 • Frida skriver:

  Hej! Den är inte låst. Jag är inte medlem men kan läsa den. Kanske är det något fel i din länk för den ligger på Market inte DN
  https://www.market.se/nyhet/linums-varumarkesresa-fran-halvpraktig-lantis-till-coolare-stadsbo

 • Lina skriver:

  Grym söndagssumering! Som vanligt:)
  Superintressant fråga hur Bonniers kommer att reklammärka ”tips” och ”plocksidor” med sina produkter! Frågan poppar upp varje gång jag läser StyleBy och Elin Klings Toteme återfinns på 5-10 sidor, i varje nr, utan någon märkning. Konsumentverket lite yrvakna angående detta eller?
  Önskar en fin vecka!
  Kram Lina

 • Lovisa skriver:

  Fin sammanfattning! Gillar mattan av återvunna plastflaskor ???

 • Jag tycker frågande väcker om Bondeco och reklammärkninh är så intressant. Vad händer med den oberoende journalistiken som är en av grunderna på journalisthögskolan. Det ska onekligen bli intressant. Redaktionellt arbete och annonsörer har ju sedan länge varit en puttrande fråga och när tidningshuset blir producent och distributör aktualiseras en ny dimension.

 • Sanna skriver:

  Hur ska tavlor/affischer annars ramas in om inte för hand?

 • Anonym skriver:

  Sanna det kan väl ske med mer eller mindre verkshöjd? Kanske det hon menar?

 • Frida skriver:

  Hejhej Sanna! Visst ramas allt in för hand. Olycklig formulering i deras pressrelease som jag borde ha reagerat på – men jag tror de vill poängtera just verkshöjden som någon ovan kommenterat men också att de skiljer sig från alla som "bara" säljer motiven utan inramning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.