Annons

Veckans inredningsnyheter v.40 / 2018

Första söndagen i oktober är här. Nu är det definitivt höst- och julkollektionerna som dominerar i inkorgen. Här är en summering av några inredningsnyheter och snackisar som förtjänar att kommas ihåg från veckan som gått!
Monica Försters ljusstakar Tunes för Georg Jensen har kretsat kring bloggosfären och är redan slutsålda online. 
Affordable Art Fair kommer för den sjunde gången att anordnas i Sverige. Mässan går av stapeln den 11-14 oktober. På bild “Awakening”. 
Gert Wingårdh är aktuell med en ny bok, info har gått ut men släpp är den 10/10. Kan förbeställas här. Jag ska önska mig den i julklapp. En liten bit samtidshistoria.
IKEA visar pressbilder på sin nya kollektion OMTÄNKSAM.
MUNK Collectives nya hyllsystem Climb ska kunna monteras helt utan verktyg då hyllsatserna redan är utsågade. 
Carina Seth Anderssons servis SAND är ännu en fin produkt som tagits fram till till restaurangen på Nationalmuseum i Stockholm, som öppnar igen nästa vecka. Produceras av Design House Stockholm. Bilden är tagen av Pia Ulin. Tipstack till Anette
Carl Hansen & Son relanserar två av Wegners klassiska alster – fåtöljen CH71 och soffan CH72 som designades redan 1952. 
L:A bruket som producerar organiska tvålar i Varberg har lanserat nyheten “pillow mist” som ska sprayas på sängkläderna innan läggdags för extra avkoppling.
Åhlens visar upp sin kommande julkollektion i klassiskt röd-gröna toner. 
Designtorget lanserar 12 nya produkter i samarbete med Umeå universitets Summer eXpression. Ligger mig  varmt om hjärtat eftersom jag jobbade på Uminova Innovation när jag pluggade. På bild spegeln “Självbild” av Mira Bergh Edenborg. 
Svenska Olby som tillverkar hållbara möbler i trä gör även platsbyggda kök på beställning. I veckan har de har tagit nya fina pressbilder. Foto Rebecca Martyn. 
 
NOTISER
– AF Bostäder lanserar två nya tvättstugor där hyresgästerna kan tvätta sina kläder – med enbart vatten. Med ny teknik minskas energianvändning som spridning av kemikalier medan tvätten blir lika ren som vanligt.
– Svensk Form korar årets formbärare
– Indiska satsar på att etablera fler konceptbutiker
– IKEAs pop-up butik under modeveckan i Paris blev en succé – nu säljs mattorna för upp till tio gånger priset på Ebay
– H&M’s designsamarbete med William Morris finns nu i butik.
– Posterföretaget Desenio går mot nya säljrekord.
– Och ytterligare en bloggare säljer nu sin bostad.
 
Artilleriet har tagit in en rad nyheter från franska Astier de Villatte. Och veckans mest ombloggade hem? Spana in den här unika lägenheten till salu via Historiska Hem!
Foto: Georg Jensen, Affordable Art Fair, Skagerak, IKEA, Munk Collective, Carl Hansen & Son, L:A Bruket, Åhléns, Designtorget, Olby Design, Artilleriet & Historiska Hem

Kommentarer

  • Ann skriver:

    Historiska Hem-lägenheten var sannerligen en spännande bostad. Så personlig! Och svårt att förstå att den bara är på 58 kvadrat – den ger tankarna till en "paradlägenhet". Inspirerande!

  • Lovisa skriver:

    Gillar verkligen köksbilden ?

  • Olivia skriver:

    Någon som vet vart tavlan bakom Georg Jensen-ljusstakarna kommer ifrån?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.