Annons

Önska inlägg – Du sätter rubriken, jag skriver.

Jag skulle egentligen ha börjat jobba den här veckan men jag har en så skön sommarlovskänsla i kroppen att jag vill dra ut på den så länge jag kan. Därför ger jag mig själv några dagar till och samlar kraft för en läsarutmaning. Är ni med? Under semestern har jag nämligen funderat lite på hur man kan komma runt känslan av upprepning i sociala medier. I mina enkäter får jag ofta höra att jag är opersonlig och att ”alla inredningsbloggare skriver om samma saker”. Point taken, men det är svårt att komma ur efter 13 år i gamla hjulspår. Inte minst eftersom den enda önskning jag får på det personliga temat är ett hemma-hos-reportage, men det kommer inte hända. Så låt oss istället testa ett nytt grepp. Om ni blir mer konkreta i vad ni skulle vilja läsa om, så ska jag bli mer bjussig. Lista din (eller dina) önskerubriker från mig i kommentarsfältet, inlägg som bara jag kan svara på. Så lovar jag att försöka beta av dem i höst. 

Du sätter rubriken, jag skriver inlägget. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Evelina skriver:

  Jag gillar din inredningsstil massor och tar till mig en hel del av dina idéer. Och jag gillar även din klädstil. Det verkar så enkelt o blir så bra utan att det "duttas" för mycket
  Eftersom jag också är väldigt trädgårdsintresserade vore det fantastiskt spännande att få ta del av sådana tips också. om du kunde slå dig ihop med någon som kan trädgård och växter och du står för rumsdelen, form, komposition eller vad det kan tänkas heta.
  Så mina önskeområden; Fridas garderob, Fridas trädgård och kanske Fridas life hack till andra trötta och slitna småbarnsmammor

 • Sarah skriver:

  Vilket kul koncept!! Här är några önskeinlägg. Återkommer kanske med fler när jag funderat mer.
  *Min stilresa (så har min smak ändrats genom åren)
  *Mina inspirationskällor / gurus
  *Min äldsta ägodel
  *Mitt sämsta köp
  *Min investeringsstrategi när det kommer till inredning
  *Misstag jag gjort som företagare

 • Cilla skriver:

  Passa på att njuta! Arbete kan vänta! Jag får en liten känsla i tidigare inlägg att det kanske inte är bloggandet som lockar mest just nu i livet. Kanske har jag fel men det känns som om inspirationen saknas för just detta skrivande! Tycker du har stol och klass och att du ska styra bloggen utefter dina tankar och kanske blir det inte lika bra om vi gör det men självklart kommer med idéer. Gärna före och efter bilder efter att du satt din prägel på kanske något rum, en hörna i ett rim. Bytt belysning mm. Gillar budget tips och kopia visningar. Roliga inlägg! Lycka till! ?

 • Sandra skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha dina bästa tips kring investeringar. Allt fler kvinnor har öppnat upp ögonen kring frågan om att äga och vara involverade i sin ekonomi och fler och fler är egna företagare. I flera intervjuer har du lite i förbigående pratat om att du investerat i bolag etc och det hade varit roligt att höra om din syn på de sakerna.
  Förslag på rubrik: Äg din ekonomi och investera klokt

 • anna skriver:

  Gillar Sarahs förslag om ”mitt sämsta köp”, vilket kan kompletteras med ”mitt bästa köp” och ”det här ångrar jag att jag inte köpte”.
  För en som är lite spretig i sin inredningsstil så vore ett inlägg i stil med ”så här hittar du din (inrednings)stil” väldigt uppskattat!
  Eller kanske ”det bästa råd jag fått…” där det kan vara alltifrån matlagning, till livsråd, till barnen, kärleken eller vad det nu kan vara 🙂
  Njut av sommaren!

 • Elin Bengtsson skriver:

  Du har en underbar och inspirerande blogg, men alla kör fast ibland och livet går upp och ner (för oss alla). Försök skriva om det som snurrar i ditt huvud just nu, tror att du ändå kan hålla en professionell ton och inte bli för utlämnande av ditt privatliv. Hoppas och tror att det kan engagera fler och skapa ett annat djup.
  Andra förslag är:
  – Belysning
  – Materialval vid renovering/ nyproduktion i inredningen
  – Bakåt: Ditt företagande och utveckling
  – Framåt: Dina visioner och drömmar med ditt företagande (det kanske är dags att göra ngt nytt, livet förändras…)
  – Barnpyssel eller dyl. hur vi kan skapa ett kreativt hem som är utvecklande även för barnen.
  – Tycker det alltid är trevligt med trendspaning på inredningsfronten
  – Vad ger dig inspiration just nu? Naturen/ ett kafé/ ett museibesök/ barnen etc…
  Ja det var gott och blandat, men huvudsaken är att u skriver om saker som engagerar DIG. Risken är att det annars bara känns som en börda för dig! Skulle det redan göra det tycker jag att du ska ta en paus och låta andra hjälpa dig så länge.
  Stor kram och lycka till!

 • Marianne skriver:

  Jeg er opptatt av innredning, men mest av opptatt av hjem og liv. Jeg ser mange lekre interiører, men som jeg aldri kunne tenke meg å bo i fordi det er en følelse/kjensla som mangler. Den følelsen får jeg når det er lunt, mykt og varmt, og når jeg kan se på saker som har en historie for meg. Som pianoet jeg arvet etter mormor – når jeg passerer det, tenker jeg på alle gangene jeg var hos henne som barn og spilte på det.
  Problemet med dette, er at man ikke kan innrede et hjem på et par måneder ved å tråle innredningsbutikker. Det handler om å finne de personlige tingene som betyr noe, og om å kjenne sin egen smak.
  Så: Kan du nevne tre ting (eller én) som er en slik sak som ikke finnes i noen produsentkatalog, og som hjemmet ditt ville vært mindre trivelig uten?

 • Linnéa skriver:

  Tillåt dig själv att göra saker som är bra för dig i längden, klart du ska unna dig några extra lediga dagar om du har möjlighet!
  Kul med önskeinlägg!
  – Jag skulle gärna läsa om hur det var för dig att flytta till en annan del av landet med allt vad det innebär att lämna sin hemstad, och om du märker någon skillnad på attityder till inredning i olika ändar av Sverige.
  – Även om du inte vill dela med dig av hemma-hos-inlägg så kanske du kan dela mer av hur ni har anlagt trädgård och uteplats?

 • Lisa skriver:

  Jag önskar att få höra ditt tänk/åsikter/idéer runt hållbar inredning under småbarnåren. Ett viss slitage sker ju oundvikligen och själv står jag ofta och väger mellan nytt/Ikea/begagnat med miljön i bakhuvudet. Hur tänker ni där hemma?

 • Anonym skriver:

  Throwback thursdays. Inlägg med anekdoter från din bloggs historia som du aldrig berättat om.

 • Linnea skriver:

  *Min syn på "content"/innehåll

 • pia skriver:

  hej! Önskar lite se bakom dörrar..om det är ex. kök hur ser det ut i skåpen? hur stylas vanliga garderober..lite ordning o reda på det man har etc.

 • Elisabeth nyberg skriver:

  Tack för bra blogg. Så flott att du frågar efter frågor.
  Min fråga rör vad man bör tänka på då ett kök ska göras om. Hur stora arbetsytor behövs? Var ska de vara placerade? Om man väljer olika bänkskivematerial – vad bör man tänka på då det gäller olika ytor – vid spis, diskho etc. Vad ska mantönka pågå det gäller avstånd mellan köksö-arbetsbänk, köksö-kylfrys etc
  /Elisabeth

 • Anonym skriver:

  – Om jag vore politiker…
  – Saker som ingen säger (om hur det är att jobba som bloggare / stylist / inredare)
  – En dag i mitt liv
  – Mina största utmaningar för att leva mer hållbart
  – Vändpunkter / turning points i mitt liv som inredare
  – Min käraste ägodel
  – Mina favoritcitat
  – Om jag hade ett TV-program
  – Bloggare jag läst längst
  – Bloggare jag saknar / som slutat
  – Utmana andra bloggare med dina önskerubriker!

 • Li skriver:

  Hej!
  Skönt att du njuter av semestern lite till.
  Mina önsketubriker:
  Barnrum
  Barnrum – DIY
  Inredning utifrån miljöperspektiv
  Ha det fint!

 • AnnaBlixt skriver:

  10 saker från Ikea jag ångrar att jag inte köpte.
  Drömsamarbeten i inredningsvärlden.
  Framtidens antikviteter.

 • Emma skriver:

  Ser framemot att se vad du gör av detta!
  Som några andra varit inne på ovan skulle jag gärna ta del av din kunskap om skillnaden mellan ett sälj-hem och ett hem-hem. Lite som bloggdiskussionen för något år sedan om precis hur opraktiskt köket var i en ganska dyr lägenhet. Vilka delar i det hypeade fungerar att leva med, och vilka fungerar inte? Hyr just nu lägenhet med porslinsvask och utan rostfria ytor i köket och har lovat mig själv dyrt och heligt att aldrig mer utsätta mig för detta. Vad har du mer för tips?
  En annan sak jag funderat på: För en tid sedan var jag i valet och kvalet om att bo och arbeta i Norge. Tittade lite på finn.no och slogs av hur (för mig) annorlunda bostäderna var inredda. Många inspireras av internationella stilar (italienskt, danskt osv) men genomsnittsfamiljen har ganska olika boenden. Hur ser en industriell italiensk eller finsk stil ut, jämfört mot en ekologisk/naturnära stil osv? Varför bor vi som vi gör?

 • Anna skriver:

  Jag hade SÅ gärna velat ha en kategori där man kan skicka bilder på ett rum till dig som man inte är nöjd med och låta dig ”möblera om”/tipsa om hur man hade kunnat ha det istället. Kanske med köptips på inredningsdetaljer för att få till det enligt stilen man strävar efter?

 • Annika skriver:

  Va kul! Jag gillar dina önskelistor. Skulle även vilja se dina mest hållbara köp alltså, saker du köpt och gillar år efter år. Auktionsfynd du gjort eller secondhandfynd.

 • Laila skriver:

  5 inredningsprylar som inte har någon funktion, men som jag ändå inte klarar mig utan.

 • Lina skriver:

  Hej!
  Jag tycker det vore roligt att läsa mer om dig och din stil, hur den utvecklats och vad du har fått från tidigare generationer.
  Jag skulle också vilja läsa:
  1. ”Snyggt och praktiskt” – tips på Frida-fina grejer/detaljer/möbler som funkar med städning och småbarnsliv.
  2. ”Välj bort” – saker som du inte längre passar in hos dig, eller som ni växt ifrån, eller helt enkelt inte funkar i småbarnslivet längre osv
  3. ”Vägen mot ett sommarställe” – hur tankarna går, prioriteringar osv
  Ta din tid! Tänker också gå tillbaka till semestern nu! Jobbet kan vänta.

 • Lovisa skriver:

  Ser gärna reprisinlägg. Du har massor av kul pyssel-och dukningstips, och infotunga inlägg om proportioner, färger osv som absolut håller för att reprisera en gång i veckan. Och apropå hållbarhet, funktion som du touchar rätt ofta, kanske en reflektion kring hur äldre hus funktioner kan fungera för dagens människor? De delar i ett hus eller lägenhet som signalerar en livsstil som inte längre existerar, vad och hur tänker en inredare kring dem? Gillestuga, matsal, pigkammare, pyttefinrum och annat som signalerar ett annat tänk än dagens, hur utnyttja sådana utrymmen utan att fullkomligt demolera ett befintligt boende?

 • Jenny skriver:

  Njut av semestern så länge du kan!
  Jag gillar verkligen dina inlägg där du sätter inredning och möbler och konsumtionsmönster i ett större sammanhang samt inlägg där du ryter till. Som någon nämnde i en tidigare kommentar, det skulle vara roligt att läsa om dina mest hållbara inköp. Jag skulle gärna också läsa om inredningsbranschens påverkan på miljön och mer om vilka material en ska satsa på eller undvika.

 • Precis som fler andra skulle jag vilja ha inlägg med fokus på hållbarhetstänk med en tydlig hållning att arbeta mot klimatförändring. Gärna som ett återkommande blogginlägg ”Fridas klimatsmarta”, kanske? Du har så stort inflytande och är så bra att du skulle kunna påverka så mycket här.
  Du är en av de få bloggare som jag tycker tydligt uttryckt din oro inför köphets och vår klimattärande levnadssätt och som verkligen verkar leva som hon lär här.

 • Anna-Maria skriver:

  Skönt med ledigt, kan inte förnekas! Jag anar samma känsla som Cilla att du har fokus på annat nu, och det är väl inte konstigt, med tanke på allt.
  Jag är nyfiken på dina sommarhus-tankar. Hur tänker du, varför vill du ha ett tja längtan till ett sommarhus hur ser du på det?

 • Emma T skriver:

  Många roliga förslag 🙂
  Mitt förslag får bli:
  "Såhär tror jag vi lever om 5 (eller 10?) år" och då riktat mot livsstilen runt hemmet.

 • Mini skriver:

  Kul koncept!
  Några förslag från mig:
  1. Så här skulle jag inreda med enbart Ikea hemma…
  2. Vilken designpryl saknar du?
  3. Om du var tvungen att flytta, Vart, Varför?
  4. Vilken föredrar du: hm, Lindex, zara eller annan kedja, varför?
  Kul att du är tillbaka från semestern!

 • Camilla skriver:

  – Så rensar jag hemma
  – Så sparar jag tid
  – Så minskar jag på mina kostnader
  – Minska stressen
  – Hit har jag nått om tio år
  – Checklista inför köpbeslut
  Jag är en infrekvent besökare, så risken finns att ämnen är avbockade.

 • Veronica skriver:

  ”Så blir det bättre”. En katergori där folk får skicka in bilder på delar av sitt hem där man inte riktigt fått till det och du tipsar om hur det skulle kunna förbättras. I mitt fall är det nog ”vad ska bort?” då jag har på känn att jag klämt in för mycket prylar i förhållande till yta. Men vad som ska bort o hur vet jag inte…

 • Amanda skriver:

  Älskar din blogg och tycker den är jätte trevlig!
  Jag skulle tycka det vore kul med "Hur du piffar upp din hyreslägenhet på en budget" eller "Hållbara inredningsmärken/designer".

 • Helene skriver:

  Har sån klimatångest, så skulle gärna önska inlägg på temat "så uppdaterar du ditt hem på ett klimatsmart och hållbart sätt". Något som kan visa läsarna att det går att odla ett inredningsintresse utan att konsumera en massa.

 • Katarina Hedemyr skriver:

  Vad kul! Önskar mig ett maffigt badrumsinlägg, vad skulle du satsa på om du skulle renovera idag?
  Ha en fortsatt fin sommar!

 • Katarina S skriver:

  Först och främst, vilket modigt inlägg! Tre önskeribriker från mig
  – Mina lärdomar av reklambranschen
  – Så väljer jag samarbetspartners / tänker jag kring mina annonsörer
  – Klimatbovarna jag väljer bort i vårt hem

 • Marianne skriver:

  Jo, og så vil jeg veldig gjerne lese mer om hvorfor du har valgt å ikke vise fram hjemmet ditt.
  Jeg synes det er et godt valg. Men du må ha fått utrolig mange forespørsler om hjemmet i alle disse årene, og kunne sikkert ha tjent på det. Det står respekt av å stå ved en slik beslutning.
  Så hvorfor vil du ikke vise hjemmet? Hva hadde du tapt på det?

 • Jonna skriver:

  Jag hade gärna läst ”Så möblerar du med öppen planlösning”. Tycker det är så svårt att hitta nya kreativa sätt att möblera när man saknar väggar, och ändå vill ha tv. Även hållbar inredning, vad ska man satsa på, vilka material håller både i form av mode och tidkös känsla plus hållbarhet. Vilka material har minst klimatpåverkan?

 • Elin skriver:

  Vilket kul koncept! Är lite trött på att perfektionisering i bloggvärlden och att det talas så lite om misstagen man gjort och lärt sig av. Vågar du svara på detta?
  – Mina största misstag och vad jag lärt mig av dem
  – Samarbeten jag tackat NEJ till
  – Saker jag ångrar att jag bommat

 • Anonym skriver:

  Blir f.ö så trött på dem som inte läser frågan.
  PERSONLIGA INLÄGG är temat
  Inte fler allmänna råd och tips tack! Det får vi läsare ändå i parti och minut på internetz.

 • Hannah skriver:

  – Vardagsdesign jag inte kan leva utan
  – Mitt sämsta köp
  – Mitt första köp till hemmet (har du kvar den?)
  – Old in the house (arvegods) istället för ”New in”
  – Tio år senare (samma som ovan, köp som hängt med länge)

 • Lena skriver:

  Jag tycker att det skulle vara roligt att få se någon glimt av vad du gör på jobbet när du inte bloggar.
  Jag menar fotouppdrag och styling som du utför tex i dina kontorslokaler. Förstår om mycket är hemligt men du kanske kan visa någon liten detalj och berätta om vad du gör. Roligt om det innehöll lite tips om hur man arrangerar fina bilder och tänk om färgsammansättning och materialval.
  Rubrik: Vad jag gör på jobbet när jag inte bloggar.

 • Helena skriver:

  Så många roliga förslag redan! Ser fram emot dina svar!
  Nyfiken på vilka frågor du hade velat driva i valet utifrån din nisch. Kanske kan göras neutralt utan att du avslöjar vad du röstar på utan mer tips och lösningar på problemen du ser i just dun bransch. Inredning/bostadsfrågor/entreprenörskap etc

 • Anna skriver:

  Som många andra är inne på tycker också jag att du ska nyttja din position och ta upp frågan kring klimathotet. Du verkar dessutom mycket intresserad av detta. Efter att ha lyssnat på Magnus Carlssons sommarprat i P1 är jag ännu mer oroad. Vi måste göra något! Det behöver inte gälla enbart inredning i den bemärkelsen att det ska vara fint. Det kanske är "Veckans klimatkompensation" om hur man den veckan har jobbat för att förbättra möjligheterna till en frisk planet; källsorterat mer än vanligt, cyklat istället för tagit bilen, lagat ett plagg istället för att slänga det, handlat/hittat nya ekologiska varor, inte ätit kött osv osv.

 • PP skriver:

  Heja heja vilken bra idé!
  Några önskerubriker från mig!!
  – Fem favoritformgivare, då och nu
  – Dina okända inspirationskällor (typ som du tipsade om på instagram igår)
  – Saker du samlar på
  – Mina tavlor (genomgång av dina favoriter hemma… pga nyfiken på din tavelvägg som skymtat)

 • Karina skriver:

  Så många bra tips du fått. Hoppas du orkar svara igenom! Vill ej stressa dig med fler men bara säga att jag ser verkligen fram emot dina svar på dessa. Du kanske kan skriva ner svaren över lång tid så blir det ej jobbigt för dig. Återkom till detta inlägg för uppslag. Tack för en väldigt bra blogg!

 • Tina skriver:

  Mina största inspirationskällor

 • Tina skriver:

  Mina största inspirationskällor

 • Sara skriver:

  – Bokrecensioner – mattnyttiga och intressanta favoriter på temat inredning, hållbarhet, företagande, effektivitet.

 • Anki skriver:

  Jag gillar din blogg och tycker du har en bra blandning av ämnen. När det gäller inredning saknar jag, både bland bloggar och tidningar, tips och idéer för fjällstugor/fritidshus. Det är oftast fokus på fritidsboenden vid havet så lite fjällstugeinredning skulle jag vilja att du skrev om.

 • Angelina skriver:

  Önskar följande:
  – Trappor! Jag har en hopplös öppen furutrappa vet inte vad jag ska göra av den…60-tals radhus.
  – Olika inlägg för olika typer av hus. T.ex sextiotalshus, nyproduktion, lantliga villan. För att uppmuntra till att förfina och ta hand om det man har inte försöka jobba mot utan med sina förutsättningar
  – mer om klimat och miljö!! Du är en av få (VIKTIGA!!) röster som faktiskt pratar miljö, ansvar, konsumtion. Fortsätt med det och ge oss mer klokt!!! Snälla tack viktigt!!
  – Mer om möberlvård, tvätta, laga, ta hand om, olja in etc istället för att köpa nytt. I mitt småbarnsåren slits allt hårt, lätt att hamna i träsket av att köpa billigt och slänga sen pga allt blir ändå kladdigt/smutsigt/trasigt – tänker att fler gör samma kan du hjälpa oss att inte slita och slänga!
  Ps. Du är bra!!

 • Elin skriver:

  Så skönt att läsa från någon med sund distans och proffsig inställning! Heja dig! Kul inlägg verkar det bli enligt övrigas kommentarer också 😉

 • Pernilla skriver:

  Vilken härlig idé, blir spännande att följa i höst.
  Jag har två önskemål 1) ” Tankar om Japonism och hur vi bäst tar till oss det och in det i vardagen”. 2) Teens/tonårsrum för killar. Väntar och väntar på att ngn av alla bloggare och influensers skriver/ gör förslag till tonårsrum och för killar…. 90% är för mindre barn och flickor, gulligt och sött, 10% är rum för små killar men vi är många läsare med stora barn som har tid att fixa med rum och ibland bättre ekonomi än under småbarnsåren och vill ha fina sköna rum till våra killar?

 • Anne-Lee skriver:

  10 saker som aldrig kommer över min tröskel.
  Fulaste saken som jag äger men älskar så mycket.
  Vad tycker jag är white trash,och finns det fortfarande.

 • Karolina skriver:

  Roligt att man får önska! Jag läser gärna inläggen då du skriver om olika stilar, tex funkis inlägget var jätte bra. Läser gärna om fler stilar/designers/märken. Skulle också vara intresserad av att läsa om fördelar/nackdelar med olika material och var du söker inspiration

 • Rosa skriver:

  Hej,
  Jag tycker det skulle vara kul om du gjorde typ "gör om mig" hemma hos andra, dvs folk får anmäla sitt intresse och så åker du dit och tipsar om förändringar mm som skulle lyfta deras hem. Det allra roligare vore förståss om det gick att du genomförde det också men det är ju förståss en kostnadsfråga ?

 • Linnea skriver:

  Hej!
  Bra fråga ?? Det jag vill börja med att säga, (även om vi såklart är väldigt nyfikna på hur det ser ut hemma hos dig – men förstår att det är privat) är att jag läser din blogg just för att den är professionell, den har innehåll och det ligger kunskap bakom som du delar med dig av. Jag är så trött på bloggar som egentligen inte har mer innehåll än vad bloggaren ifråga åt till frukost, vad personen ska träna idag etc. Så fortsätt helt enkelt i din egen stil!
  Jag gillar inlägg som läsarfrågan, gärna mer såna tips på hur man löser olika inredningsrelaterade frågor många går och funderar på! En fråga jag funderat på dök upp för ett tag sen!
  Sedan är det välkommet med inlägg som rör ditt entreprenörskap, kanske kring strategi och val av uppdrag, upplägg inför inredningsprojekt mm!
  Hur gör du för att hitta kunskap och inredningsinspiration? Läser du bloggar? Magasin? Faktaböcker? Hur mycket tid lägger du på ”utbildning” om inredning?
  Dela gärna med dig om fler tips om hus & inredning! Gärna mer trädgård! Och om du kan något om estetik när det gäller husfasader/tak/fönster?
  Och som många skrivit ovan, låt bloggen och skrivandet ta den väg som din magkänsla säger! Tack för en bra blogg!

 • en följare skriver:

  Gör mer av det du själv mår gott av!
  Strunta i oss, prioritera din egen vilja. Kommer du på något du vill förmedla till oss kommer jag med glädje att följa dig på din nästa etapp.
  (Som arkitekt är mitt favoritknep för återhämtning att logga ut, åka till havet eller vandra i fjällen. Ibland är det så välbehövligt att se horisonten, vidderna och att inte låta tankarna dras till behov, observation, problemlösning, detaljer och val av diverse slag.)

 • Maria skriver:

  Jag skulle gärna vilja lära mig mer om hållbara och miljövänliga val vid renovering, tänka långsiktigt,, varför man ska välja vissa träslag än andra (gärna även när det kommer till uteplatser), ekogrejer, färg som är mindre giftiga osv. Känns så svårt att hitta bra information om vad mm ska tänka på.
  Skulle även vara roligt att få fortsätta skriva frågor till dig där du skriver ett inlägg om det.

 • Magnus skriver:

  Odödliga klassiker!
  Jag försöker tänka att det ska vara sista gången jag köper det jag ska köpa till hemmet. Det ska med andra ord hålla livet ut både stilmässigt och kvalitet, gärna föranvänt:) Allt för miljöns skull. Därför vore det kul med gammal och ny inredning som bör hålla stilmässigt i flera årtionden.

 • Emmelie skriver:

  Njut av att vara ledig. Känns som du står och funderar lite vilken väg bloggen ska få vandra?! Du har alltid (tycker jag) gått din väg och om det är så att du stannar upp och funderar tycker jag det är starkt och sunt. Det man brinner för kan ju ändras eller behöva ändras om.
  Oavsett… så bra input många har kommit med!
  Gillade verkligen också
  – hållbara inslag
  – theowback thursday (men anekdoter etc)
  – "önskar lite se bakom dörrar..om det är ex. kök hur ser det ut i skåpen? hur stylas vanliga garderober..lite ordning o reda på det man har etc."
  Jag skulle också
  – tips på hur man fotar inredning/stilleben etc
  Har alltid gillat dina foton och skulle gärna vilja ha lite tänker bakom. Även kanske hur du stylar upp inför ett foto och hur du tänker.
  – tips på billiga men snygga lampor (svårt att hitta tycker jag). Går det att göra om några… lamp-hacks?
  Hoppas att du nu får njuta av lite mer ledigt!

 • Ida skriver:

  Hej Frida!
  Kan inte du skriva lite om golv?
  Är inne i detta träsk just nu och behöver tips på fina, prisvärda golv. Även hur man ska tänka gällande underhåll, färgval etc.
  Tack på förhand!

 • Ida skriver:

  Hej Frida!
  Kan inte du skriva lite om golv?
  Är inne i detta träsk just nu och behöver tips på fina, prisvärda golv. Även hur man ska tänka gällande underhåll, färgval etc.
  Tack på förhand!

 • Helena L skriver:

  ”Det här ska du hålla koll efter på loppisar/stadsmissionen
  som du kan tjäna en slant på.”

 • Helena skriver:

  Miljötänk …
  Det är det pinsamt att flyga utomlands, jag talar inte om att jag åker till Grekland snart …! Jag skulle inte skryta ett smack om jag skulle flyga inom Sverige heller! Som sagt: Pinsamt!
  Men att få till ett bra all-inclusive i Sverige till ett drägligt pris vore en höjdare! En resa för oss utan MASSOR av pengar ( å utan bil) som inte kräver massor av bokningar utan just…”kom till oss i år”. Det skulle jag verkligen vilja att du miljömedvetna å influerande kvinna skulle göra något av!
  Kram!!

 • Amanda skriver:

  Önskar:
  – Att bygga ett hållbart hem (stil- och klimatmässigt sett)
  – Vid köksrenovering: att skapa ett funktionellt kök
  – Vid badrumsrenovering: att skapa ett funktionellt badrum

 • Frida skriver:

  Skriv gärna om er strandbingo. Vilka stränder fick bäst betyg?

 • Helena skriver:

  Tycker du har fått himla bra tips hittills! Men är absolut inne på samma bana som många fler- mer hållbarhet!!
  -Hur kan vi tänka för att bli mer hållbara i vår inredning?
  -Ska vi vara mer kritiska till trender och kanske är det intressant på att ta upp trender som man valt att "hoppa över" för att visa att man inte alltid behöver ha det nyaste.
  – Vintage! Kanske inte ett område du gillar så mycket (baserat på att jag inte sett något sådant i bloggen), men det finns så otroligt mycket som redan är producerat i bra kvalité. Samtidigt är det fantastiskt personligt att inreda med vintage och något som kan lyfta hemmet förbi en inredningskatalog från Mio…

 • Johanna skriver:

  Kul grej 🙂 Jag önskar rubriken ”Inreda vanliga fönster”. I princip ALL fönsterinspiration på Pinterest eller i tidningar utspelar sig i ett redan fantastiskt fönster. Ofta ett djupt, välvt fönster med spröjs. I ett sådant fönster blir ju vad som helst fint. Men vi som har helt vanliga fönster då? Tycker det är jättesvårt att få det fint och hitta balans i färg, form, växter, krukor och prylar på en grund fönsterbräda. Och vilka gardiner blir fina i ett kök som har ett helt vanligt fönster? Suupersvårt tycker jag.
  Tack för möjligheten att önska 🙂

 • "Mina tre största inredningsfloppar"
  Gillar skarpt att du under de senaste åren förespråkat med medveten konsumtion och hållbara val kring inredning. Men innan dess? Vilka är dina tre största inredningsfloppar? Vilka flugor har kommit hos dig men lika snabbt flugit iväg?

 • Louise skriver:

  Tack för en superbra och proffsig blogg! Jag vill läsa om hur man kan få ihop en röd tråd i hemmet. Tidlösa val vad häller golv, kakel osv. Det vore även spännande att jämföra tidlösa klassiska kök med trendkök – vad är bra respektive dåligt.

 • Astrid skriver:

  "Inredning som inte följer med in i 2019"
  "Inredning som följer med in i 2019"
  "Hur man inreder ett knallvitt kök"

 • Klara skriver:

  Tips (och vad man bör undvika) när man ska inreda sin första lägenhet/när man börjar om från noll.
  Tips på hur man kan inreda ett avlångt litet vardagsrum (så som nyproduktion ofta ser ut idag).
  Inredningstips per rumstyp, ex Hall, Kök, Vardagsrum, Sovrum, Badrum, Uteplats/balkong.
  Inredningstrender för hösten och 2019.

 • Carolina skriver:

  Sängval ur miljösynpunkt – jag tyckte mycket om ditt inlägg om hur man väljer en så giftfri soffa som möjligt.

 • Emelie skriver:

  Jag gillar din miljövinkling. T ex behöver vi alla en säng men vilken är minst farlig för miljön i olika prisklasser.
  Tips på vettiga, miljövänligare alternativ som också @r fint i stort som smått helt enkelt!

 • Emma skriver:

  Hej Frida! Jag har läst din blogg sporadiskt och i perioder mer sammanhängande genom åren ända sedan i början av husmusen-tiden och tycker att den är som bäst när du lagt din personliga touch på något inom inrednings-/designområdet. Har t.ex. uppskattat när du kommenterade IKEA-katalogen och valde ut några egna favoriter, guldkorn från Formex och liknande. Gillar även dina önskelistor och när du tipsat om sådant jag inte hunnit upptäcka själv, dvs snygg inredning som inte hunnit bli för hypad/trendig eller när du delat med dig av proffsiga inredningstips (färgsättning, tejptipset mm), dukningar och annat. Lite lagom personligt helt enkelt; proffsigt, stilrent men med din personliga touch. Så till mitt önskemål: Skriv om sådant som inspirerar dig, oavsett om det är dina favorit DIY hacks från Pinterest/annat återbruk, hiss och diss av tidigare "trendenser" (exv funkiseran, 70-talet, art deco stilen mm), lokala konstnärer/designers, loppisfynd, nya släpp från kända designers eller annat. Jag tycker inte alls att du behöver begränsa dig enbart utifrån att andra bloggare också skriver på samma tema, så länge du gör *din* grej! Det finns ju en anledning till att vi läser just din blogg trots allt 😉 Sedan har allt sin tid och kanske behöver bloggen anta en annan form som möter upp dig där du är? Oavsett vad som väntar för dig och bloggen så vill jag säga att jag tycker att du lyckats alldeles ypperligt med att sticka ut från mängden av inredningsbloggar genom åren och uppskattar att den är lagom personlig utan att vara privat. Lycka till med fortsatt skrivande!

 • Elin skriver:

  Tips på hur man inreder en studentlägenhet snyggt och billigt.

 • Susanne Kemppi skriver:

  Inspiration, tips, idéer och praktiska lösningar till barnrum i åldrarna 11-13 år.

 • Monnah skriver:

  Vad duktig du är! Ta din tid. Jag har följt dig sedan du var en ung liten husmus och gillar att du är konsekvent, målmedveten, pysslig och ambitiös. Du tillhör den nya yrkesgruppen proffsbloggare och har lyckats med konststycket att vara proffsigt personlig, men inte privat. Du ger ett ärligt intryck. Detta gör att jag fortsätter läsa trots att det i mina ögon är lite för ”grått” i bloggen. Jag ser en röd tråd i allt du gör, men jobbar du efter någon sådan? Jag kommer ihåg när du utlyste tävlingen om nytt namn till bloggen och bidrog, men Trendenser var, och är, ju fullkomligt genialiskt. Min drömrubrik blir därför:
  Från husmus till trendensspanare – betraktelser i backspegeln.

 • Nina skriver:

  Hej,
  ok, hemreportage hos Frida kommer aldrig att hända, men en liten kompromiss kanske ändå 🙂 Sno stilen från Frida, kanske ? Please ! Piccollage från ditt hem, a la "sno stilen från hemnet style", garanterat succé 🙂

 • Har svårt att få till rätt tänk kring mattor!
  Ska man ha det eller inte?
  Storlek? Fyrkantig eller rund?
  Hjälp!

 • Mia skriver:

  Älskar vackra miljöer, ting och inredning, men känner – starkare än någonsin – att jag inte vill konsumera i onödan. Är oerhört trött på, och upprörd över, det ohämmade köp-mönster som kan ses i vårt samhälle. Jag skulle uppskatta om du ville använda din plattform för att inspirera än mer till hållbar inredning och livsstil, och då talar jag inte primärt om köptips av ekologiska varor och vikten av källsortering utan inspiration om hur man kan bry sig om hus och hem utan att konsumera över huvud taget (eller minimalt), t ex att skapa estetiska uttryck genom att möblera och arrangera på ett genomtänkt sätt, att skapa kreativa lösningar och att köpa och kanske omvandla second hand-möbler/ting. Lite mer: man tager vad man haver-stuket, helt enkelt.

 • Marja skriver:

  Massor med bra förslag i kommentarsfältet! Hur man får till en hållbar design utan att vara stenrik tycker jag vore intressant. Att inreda med bra design utan att lägga 60 000:- på en lampa eller en stol. Även som höginkomsttagare förstår jag inte hur man får till det med alla galet dyra designklassiker om man prioriterar annat än inredning också, eller inte vill belåna sig för ren konsumtion.

 • Josefine skriver:

  Jag vill också läsa om tips på hur man dekorerar vanliga fönster men även fönster med låg bröstning (som i alla vardagsrum från 60-70-talet). Jag vill gruppera växterna i ena kanten, mannen går o ställer dem med jämna avstånd utefter hela brädan…

 • Julia skriver:

  Jag undrar hur man inreder fönster som går från golv till tak. Bygger en villa där vardagsrummet/matplats har 6 stora fönster och altandörr från golv till tak. Svårt men snyggt! Tack för en fin blogg!

 • F skriver:

  Hur får man till en snygg bebishörna i sovrummet. Hittar massa inspiration kring barnrumsinredning, men hur behåller man sitt sovrum snyggt och "vuxet" kombinerat med en mysig del med spjälsäng osv

 • Maria skriver:

  – Förstår att det inte blir något "hemma hos reportage" men lite av ditt vardagsrum önskar jag gärna se. Typ som när du visade ditt kök.
  – Fotografering. Du är så bra på att ta bilder så skulle gärna vilja veta hur du har blivit så duktig samt tips hur man själv kan bli en bättre fotograf.
  – Jag gillade när du tipsade om att tänka på att köpa ljus med stearin vilket jag inte hade tänkt på. Gärna fler sådana inlägg där du tipsar om enkla saker som man kan göra för sin hälsas skull men även miljön.
  – Fortsätta mer om hållbarhet vilket är en styrka i din blogg. Vad ska man tänka på när man köper möbler men gärna även vid köp av annat.
  – Din garderob. Jag gillade ditt inlägg där du skrev vad du haft för kläder i "Trendenser on Tour".

 • Carin skriver:

  Miljö och hållbarhet, t ex tips på semester utan flygresor, vegetarisk mat, klimatsmart val för inredning,

 • Kristina skriver:

  Det hade varit roligt med tillbakablickar, där du börjar från början, samma dag för 13 år sedan till exempel. Och kommenterar och reflekterar lite runt det du skrev då. Håller det fortfarande, är det helt oaktuellt nu osv. Det kunde vara intressant:-)

 • Nathalie skriver:

  Hej jag skulle önska ett reportage om var man köper konst.
  Känner att jag är lite trött på postrar och skulle vilja ha mera konst på väggarna men ändå att det passar in i den Skandinaviska avskalade stilen. Gillar verkligen tavlan du köpte från Anne de Geer.

 • Marianne skriver:

  Tråkigt att få negativa kommentarer men vilket konstruktivt sätt du hanterar det på! Jag tycker inte du ska ändra för mycket på den du är. Jag tänker att eftersom du alltmer reflekterar över det avtryck vi människor lämnar efter oss genom vår livsstil vill jag lämna några rubriker relaterat till det, som du gärna får använda om det känns rätt för dig.
  – Hur kan vi minska det ekologiska fotavtrycket i
  vår inredning?
  – Bevara (äldre) möblers värde
  – Restaurering av gamla möbler(/hus) till originalskick
  – Läsarnas vackraste DIY-inredning – mitt val
  – Djurvänligare* inredning
  *Dvs utan dun, fjäder, benmjöl och andra djurdelar, vad gör de företag som producerar färg, lack och andra kemikalier som används inom inredningsbranschen för att minska och få bort djurtester, etc.
  Bästa hälsningar,
  Marianne

 • Karro skriver:

  Kul! Här är några önskerubriker:
  Så inreder du kvadratsmart på liten yta
  Skapa känslan av hemma när du flyttar ofta
  Säsongsanpassa med det du redan har
  Möblera om på rätt sätt
  Mer textil lägre ljudnivå
  Tack för dfin blogg!

 • Anonym skriver:

  Idag har vi….
  Massor med tid för inredning. Resultat-nästan aldrig hemma!?
  Massor med tid för aktiviteter. Resultat-hinner inte äta middag med varandra.
  Massor med tid för sociala medier. Resultat-ensamhet.
  Dyra och trendiga kök. Resultat-snabbmat.
  Massor med tid för träning och yoga. Resultat- ökad psykisk ohälsa.
  Massor med njutning och avkoppling. Resultat-stress.
  Massor med möjligheter. Resultat-gnäll och missnöje!
  Tipps???
  Eller vet vi alla innerst inne, att det är inte där vi söker…….

 • Elin skriver:

  Tyckte Veronicas inlägg ”Så blir det bättre” verkar jättekul. Då har man både chansen att lära sig om inredning och att tycka och tänka och jämföra med hur man själv hade gjort. Hoppas på att denna idé förverkligas!

 • Emma skriver:

  Har läst igenom alla kommentarer och vill instämma i det som flera återkommer till: miljöfokus. Vilka åtgärder ger störst effekt på miljön och vilka avvägningar tycker du är intressanta?

 • Åsa skriver:

  Hejsan!
  Vore kul att du åkte och träffade dina följare (som bor inom rimligt avstånd)
  Dels för att få härliga möten irl och inspireras av olika livsresor/inredningsstilar.
  Lite frågeställningar som tex-Vfr jag mår bra av att ha det på ett visst sätt hemma?Vad beror det på?Vad gör allt det här med mig?Vem vore jag utan det här?
  Osv……
  Glad lördag/Åsa

 • Marlene skriver:

  Hej! Jag funderar på en skomakarlampa 25 cm över matbordet, på vilken höjd över bordet ska den monteras? Är det bättre med en eller 2 lampor om bordet är 2m långt? Tack tack!

 • Ann skriver:

  Hej, Först vill jag säga att du är verkligen inte opersonlig! Den här bloggen handlar ju om inredning och design, inte om dig. Så jag är tacksam att du förtsätter på det spåret.
  Jag skulle att få se personligt inredda hem i motsats til alla Hemnetbostäder som bara är kopior av varandra. Hem som vågar annat än de rätta designprylarna och den färg som råkar vara på modet.
  Ett tips är också att ge sig in i hållbar design, samt mer på "funktionellt" än "dekorativt", alltså praktiskt än fint.
  Även kolla in vad som gäller i andra länder? Kan ju hjälpa till att frigöra oss från den allenarådande Hemnetstilen 😉

 • Anna skriver:

  Hej, stort tack för att du inte har en massa inlägg från ditt eget hem och visar det ur alla vinklar om och om igen :), tänker att det finns andra att följa om man inpsireras av det.
  Jag uppskattar dina kunniga, professionella, inspirerande och trovärdiga inlägg. Dina stylingtips, med konkreta råd och modeller för att få en balans i färg, form, monster, möblering m.m. uppskattar jag. Gärna fler av dessa.
  Intresserad av att läsa mer om – hållbar inredning möbler som kan följa med genom livet, hur hittar man sin personliga stil, bygga ett personligt hem, hur gör man?
  Gillar dina spaningar, fantastiskt att få en summerad uppdatering :).
  Ha en fin söndag!!

 • Terese skriver:

  Jag skulle vilja ha lite tips på mindre bloggar som du läser ( om du gör det). Vid det här laget känner vi till de flesta som blivit nominerade till pris, som bloggar på Elle osv. Lite mindre som stått utanför rampljuset skulle vara kul att bli tipsad om. Alltid härligt med ny inspo i kombination med de stora favoriterna.

 • lagomkul skriver:

  – Något du hållt fast vid alldeles för länge!
  – Någon typ av materiellt ting som du älskar, inget stort som en möbel utan en lite pryl (men som kanske också är oförståeligt för andra). Själv har jag förälskat mig i en liten vas. Inget särskilt med den egentligen, den är bara såååååå fin.

 • Kajsa skriver:

  Formgivare vi älskar
  Här skulle jag vilja läsa om kanske
  Signe Persson Melin
  John kandell
  Erika lagerbielke
  Lisa Larsson
  Carl harry Stålhane
  mm mm

 • Johanna skriver:

  Jag tycker det hade varit superkul om du kunde svara på läsarfrågor där man får skicka in bild på inredningsfunderingar man vill ha din input på!

 • N. skriver:

  Har ni missat att Läsarfrågan redan finns?

 • oskar skriver:

  Skulle gärna få lite tips var man kan köpa snygga sängramar, tycker det mesta man hittar en både ganska tråkigt och inte speciellt snyggt

 • Malin K skriver:

  Fönsterlampor – tips på sådana..

 • Jenny skriver:

  Hej!
  Kontor hemma
  Jag undrar om du kan göra ett inlägg om snyggt hemmakontor. Min man ska ha sin nya bas hemma och kommer då använda vårt gästrum som kontor. Han behöver ha ett höj och sänkbart skrivbord, datorer med skärmar samt en praktisk stol. Dvs många saker som inte är då roliga i inredningen. Jag skulle uppskatta ett inlägg med nystart på jobbet (om jobbet innebär kontor hemma). Hur kan jag inreda så det smälter in i vår vanliga inredning. Tacksam för hjälp!

 • Jenny skriver:

  Hej!
  Kontor hemma
  Jag undrar om du kan göra ett inlägg om snyggt hemmakontor. Min man ska ha sin nya bas hemma och kommer då använda vårt gästrum som kontor. Han behöver ha ett höj och sänkbart skrivbord, datorer med skärmar samt en praktisk stol. Dvs många saker som inte är då roliga i inredningen. Jag skulle uppskatta ett inlägg med nystart på jobbet (om jobbet innebär kontor hemma). Hur kan jag inreda så det smälter in i vår vanliga inredning. Tacksam för hjälp!

 • Angelica skriver:

  Jag skulle gärna vilja se lite alternativa boende…känns som alla bor i lådor med exakt samma inredning som anses "inne", så även jag och jag är så trött på det…Så lite originella idéer hade varit kul, nu menar inte jag att det ska flumma ut och bli hippie alltså, men bara små saker som gör ett hem kanske lite mer personligt.
  Annars tycker jag växter och belysning är en väldigt viktig del i inredningen och barnrum hade också varit roligt at se mer utav.
  Tack annars för en trevlig blogg! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.