Annons

Instagram moments @trendenser

Ni som följer mig på instagram kanske har noterat att jag inte är på Formex som jag brukar. Why not? Det enkla svaret är att jag inte vill. Jag har ingen lust att ägna min tid åt att springa runt på mässor med stirrig blick och hetsfota nya säsongsprodukter. Det känns varken vettigt eller försvarbart längre. Visst, en gång i tiden var mitt fokus att summera och rapportera trender. I framtiden vill jag bidra till att skapa nya tendenser och tankemönster istället. Men mer om det senare. Här är ett axplock som synts i mina Stories istället för mässbilder och ”höstens hetaste”.
1.) Jag förlängde semestern med en extra vecka och spenderade den med SUP, solnedgångar och strandhäng. Så fint. 
2.) Berättade om Trendenser AB’s (och mitt livs) största investering på instagram igår. Mina färgglada luncher är på samma tema. Bättre värden och en bättre värld. Ja tack!
3.) Loppat men inte shoppat. Har delat med mig av flera fina fyndlägen sista tiden. Håll utkik om du bor i närheten eller bara vill ha uppslag till din loppisletarlista
4.) Fick ett spännande boktips från en följare häromdagen. Jag sprider vidare!
 
Vill du följa mig på Instagram så finns jag här: @trendenser

Kategorier:

Kommentarer

 • Theresa skriver:

  Älskar din nya take! Ska bli spännande att följa din utveckling mot riktig hållbarhet som inte bygger på konsumtion. Så rätt på alla sätt! För mig gör det din blogg intressant igen och annorlunda och jag hoppas att fler influencers tar efter dig.
  Kram!

 • Hannah skriver:

  Tack för det! Får bara olustkänslor av flödet från Formex. Prylar, prylar, prylar.

 • Kristin skriver:

  Känns väldigt rent och skönt! Tack för denna nya vinkel, ser fram emot att fortsätta följa! Heja och kram till dig

 • Sandra skriver:

  Såå skönt att slippa Formex, tack! Jag får ont i huvudet av flödet på insta just nu.

 • Anna skriver:

  Tummen upp! Vi behöver knappast fler prylar.

 • Anna skriver:

  Du är bäst Frida. Älskar ditt "nya" jag.

 • Madeleine skriver:

  Hej Frida! Har följt dig från och till under rätt lång till, men numer är det verkligen mer till än från! Wow, vilket oerhört skönt skifte i innehållet i dina kanaler, äntligen en influecer som gör mig inspirerad på riktigt! Kommer följa dig troget och nyfiket, du inspirerar med både hjärta och hjärna. Tack!

 • Jag förstår dig till fullo. Jag sprang runt på Formex i våras för att spana efter nya produkter för jobbets räkning. Arbetar på ett företag som säljer hållbara och klassiska produkter och vi tänker långsiktighet kring sortimentet och arbetar inte alls med tillfälliga kollektioner. Vi vill att samma produkt ska finnas i sortimentet om fem år (minst) och vara lika vacker och användbar om tjugo år (minst). Resultatet av en dag på Formex var noll nya produkter till våra butiker och e-handel och fullkomlig utmattning.
  Känner lite så att jag har det bättre här under korkeken.

 • Anna skriver:

  Bra initiativ! Vi måste få ett slut på denna konsumtionshets!

 • Anonym skriver:

  Vissa bloggar har blivit en parodi på sig själva. Det är ju BARA en massa produktkollage, shoppingtips och köp köp köööööp hela tiden. Inga vanliga inlägg? Kanske någon pressvisning eller lunch med andra bloggare. Alltså SNARK. Tror man på allvar att läsarna tycker det är kul?

 • Så intressant att läsa om dina tankar och nya profil! Jag tror att det pågår en självrannsakningsprocess hos många, vilket är positivt. Själv har jag startat ett nytt projekt med fokus på kvalitetsvintage och jag vill ännu mer renodla min blogg mot klassiskt, hållbart, tidlöst och säsongsbaserat. Jag ser fram emot hösten här hos dig på Trendenser!

 • Josefin skriver:

  Heja dig!
  Följer många inrednings bloggar eftersom jag jobbar som arkitekt och det på sätt och vis ingår i mitt jobb att ha koll. Och såklart för att det är mitt egna intresse också!
  Men har under en längre tid känt mig lite olustig över fokus på allt nytt. Nytt nytt nytt! Jag har nästan inga nyköpta möbler eller ens porslin hemma. Så jag uppskattar verkligen det här nya spåret och hoppas att fler tar efter! Heja på! Du är skarp Frida!

 • Tove skriver:

  Spännande att se ditt nya fokus, håller till hundra procent med. Att köpa nytt hela tiden känns inte bara förlegat men även helt ouppnåeligt när det gäller inredning – är ju varken hållbart eller ekonomiskt att byta ut det man har hemma hela tiden! Jag skriver själv om liknande grejer och försöker handla second hand om jag behöver något men annars helt enkelt vara nöjd med det jag redan har!

 • Johanna Forsberg skriver:

  Älskar din nya inrikting. Helt rätt väg! Fräscht.

 • Tina skriver:

  Åh, vilket underbart inlägg! Tycker det är så trist med den reklam som dyker upp överallt just nu, där det pratas om höstens "inredningsmåsten". Följer dig med spänning!

 • Marja skriver:

  Har sluppit höra om Formex i år. Någon som skrev i förbifarten om svårigheten att boka hotellrum just nu. Då kom jag på att det är ju såna tider. Sååå befriande att slippa alla trendspaningar och information om vad nästa års färger och trender är och vilka prylar som "ska" köpas! Definitivt rätt beslut att inte följa en massa inredningsbloggar mer.

 • Michaela skriver:

  Me like! 😀

 • Josefin skriver:

  Hurra för att du vågar gå på det som känns rätt! Är en trogen läsare sedan flera år som verkligen uppskattar denna utveckling då jag gör samma mentala resa själv, från konsumtionshets och snabba skiftningar till fokus på hållbarhet, hälsa och ett annat tempo! Imponerad och inspirerad, du är grym!

 • Ankie skriver:

  Jättebra! Ser fram emot att följa dig där du kan blanda ditt sinne för fin inredning med miljötänk och mindre konsumtionshets, kommer bli hur bra som helst. Man kan ju ha det fint hemma utan att köpa hela tiden. 🙂

 • Lena skriver:

  Jag kom på en sak till som jag skulle önskat under rubriken önskeinlägg:
  Nämligen att det skulle vara så roligt att ha fått en glimt av Ditt trädgårdsland. Jag kommer i håg att Du skrev i våras att Du beställde frö för att få egna snittblommor och jag är så nyfiken på vilka sorter Du satte och om Du blev nöjd med resultatet. Jag tänker att det skulle vara tips att ta efter nästa vår till mitt eget trädgårdsland då du har så god smak vad du än företar dig. Jag vet aldrig vad jag ska beställa för sorter.
  (Jag menar alltså inte bilder på Din trädgård utan bara på blommorna i landet eller i vas)
  Med vänlig hälsning

 • Erika skriver:

  Tycker du gör 100% rätt! Jag följer vidare med större intresse för det här vill jag gärna läsa mer om!

 • Sara skriver:

  Men åh så synd att du inte kom och spanade in oss som inte jobbar med trender och kortlivade produkter. Vi finns också på Formex. Precis som du tror vi på att tidlösa, återvunna produkter med lång livslängd är framtiden.

 • Charlotte Bladh skriver:

  Åh, vad roligt att höra om dina nya tankar Frida! Jag besöker inte heller Formexi år. Först tänkte jag att jag möjligen led av social fobi men sen insåg jag att jag precis som dig inte alls har någon lust. Inte som i lust att träffa likasinnade för det vill jag men lust att se ännu mer nya produkter har jag inte. För mig är det mer intressant med second hand och produkter som har en livslång design och kvalitet. Följer med spänning!

 • Iiina skriver:

  Jag tycker detta är jättebra! Vill gärna fortsätta läsa om inredning men bra med balans och ifrågasättande.

 • Cecilia skriver:

  Heja dig Frida!! Du är så klok och visar att du har förmågan att tänka ett steg längre än många andra. Fortsätt på denna linje – you’re one smart woman ??

 • Åsa Aabakken skriver:

  Vad skönt att du hittat en ny väg att följa. Jag tycker det är en bra väg jag hänger med. Skönt att slippa Formex är så himla trött på det ?.

 • Anonym skriver:

  Heja dig??

 • Jasmin skriver:

  ÄLSKAR hur du förvaltar din position och använder din "makt" och inflytande. Du har min uppmärksamhet iaf <3 Go go!

 • Christa skriver:

  Tycker att du gör ett väldigt klokt val! Vi är faktiskt mer intresserade av att skapa nya inspirationer än att slaviskt följa eller förmedla senaste trender. Åt helskotta med alla trender, säger jag!!
  /C
  https://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

 • Linda skriver:

  Heja dig Frida! Mycket mer inspirerande att gå mot strömmen och tänka egna tankar. Ändå redan hemskt trött på samma samma samma. Orkar inte se mer sammet och brända gula toner……skulpturala piedestaler i oklara trämaterial som är allt annat än hållbart..
  Nej, längtade efter något nytt och får det hos dig!

 • Tina skriver:

  Åh, men jösses vilka klockrena och vackra ord! PreCIIIS så är det för mig & Preciousmässan!
  De smycken som jag och Ulf får smida är ingalunda något speciellt faktiskt, utan det vackraste är ju kärleken som vi får äran att prägla dem med!
  Smycken som blir en del av livet, och bärs "tills döden skiljer dem åt"…

 • Frida skriver:

  Tror verkligen på din nya inriktning! För övrigt var jag och min bästa kompis till Spinneriet igår. HELT SJUKT vad fint det var! Jag trodde liksom att det skulle vara bättre på bild än i verklighet (det mesta är ju det när det är fotat av proffs) men det överträffade verkligen mina högt ställda förväntningar. Först åt vi och sen kollade vi butikerna i en evighet.

 • Desirée skriver:

  Gillar din inriktning! Ska bli intressant att följa vidare. Tummen upp till dig!:)

 • Emma skriver:

  Du inspirerar mer och mer, ett så oerhört viktigt och bra statement. Skulle gärna se mer inlägg kring vintage och begagnat för att motverka köphysteri av nytt men ändå kunna få inspiration

 • Alice skriver:

  Jag ser så mycket fram emot att få följa med på denna resa. Du inspirerar mig på ett sätt som ingen annan influencer gör. Tack för att du drar ditt strå till stacken (för klimatet) inför alla dina läsare. Tack!

 • Pärlan skriver:

  Så viktigt och så vettigt beslut. Konsumtionshetsen i sociala medier är absurd. Blir arg när jag lyssnar på poddar och läser sk livsstilsbloggare eller instagrammare som bygger hela sin existens på att vara experter på vad man ska köpa och byta. I höst är det sååååå rätt med plastiga hårklämmor eller orsnga kuddar med polyesterstoppning eller vad det än månde vara som är läckert en stund.

 • Angelina skriver:

  Hej!
  Jag gillar din nya inriktning. Jag har en idé och ett önskemål som jag tänker du är den perfekta mottagaren för. Jag önskar tips och råd om hållbara köp, kanske som en lista, eller som en bloggkategori. Jag försöker köpa mycket begagnat, eller köpa nytt av sådana saker som jag vet kan säljas vidare till ett bra pris (plus att de håller för det). Nu t.ex. behövde jag en ny barnstol, valet föll på en Stokke från blocket eftersom jag VET att de är stabila och hållbara trots att många andra barn haft dem före. Jag vill ha tips inom alla olika kategorier på produkter eller varumärken som har ett gott andra, tredje, fjärde, femtehands värde. Saker som håller både utseendemässigt som kvalitetsmässigt många år, som tål slitage och åldras med värdighet.
  Hoppas på bra tips från dig!
  Häls från Angelina

 • Therese skriver:

  Stå på dig, du gör ett grymt jobb som vågar utmana strömmen! <3

 • Emilia skriver:

  Väldigt intressant och inspirerande! Det ska bli spännande att följa dig.
  https://nodepositfreespins.blogg.se

 • Annika skriver:

  Jag har följt dig länge och ser fram emot att följa dig länge till. Du har stor makt i inredningsbranschen och det är fint att se hur du nu vill använda den.

 • Katarina skriver:

  All heder åt dig Frida! Älskar att du sätter ner foten mot att säsongsköpa nya hem och stilar. Det är inte det vi behöver för en hållbar framtid där den typen av konsumtion funkar illa.
  Nu gillar jag dig ännu mer! Go Girl!!

 • Elisabet skriver:

  Heja dig! Du har rätt, Formex-massan fel! Heja hållbart, grönt och ohetsigt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.