Annons

Önskelista juli 2018

Jag har kommit av mig i det månatliga önskelistandet, men plötsligt händer det. Inför semestern har jag listat ett par saker jag villhöver. Inga adlinks. Bara lösa tankar på allt från (förodlade) sommarblommor till begagnade kjolar. Nu fyller jag ju inte år på ett tag och det dröjer tills jultomten kommer på besök, men man kanske skulle önska sig en fin sommarpresent av chefen för flit och reda?
1.) I våras fick jag smak för smoothies och gjorde en till frukost varje morgon. Men så gick min mixer plötsligt sönder och de goda vanorna fick ett abrupt slut. Jag smsade Krickelin och Mir och bad om råd kring den bästa ersättaren och fick till svar att Vitaminix är juicemixernas Rolls royce. Svimmade lite när jag såg prislappen men den verkar bäst i test. Någon som har den? Är den värd att satsas på? 
 
2.) Jag har blivit besatt av vit blomstertobak och petunior. Dammsuger Kungsbackas handelsträdgårdar på jakt efter fina plantor. 

3.) Sol och värme är härligt men temperaturen tar kål på mina krukväxter. Margot Barolos klassiska och prisvärda insynsskydd i papper står därför på inköpslistan. 

4.) Sist på bollen i vanlig ordning (alltid slutsålt innan jag fattar galoppen) men jag letar efter Rodebjers volangkjol Hazel i blått (eller grönt) från tidigare säsong. Kanske någon som har en till salu? 

5.) Vi har en stående semestervecka i Skåne varje sommar. I år smider jag planer att slå till på Blå spadens terracottakrukor på fot. Kruxet är bara hur vi ska få plats med dem i packningen… Tetris i bagageluckan?

6.) Sist men inte minst, en ny cykel står på behovslistan. Min nuvarande är utsliten och bortom räddning efter många, långa mil och reparationer. Skeppshult är ju en stabil svensk klassiker men kanske är det någon som sitter på andra tips. Bekväm och lättpackad är ett krav, eftersom jag cyklar med allt från datorväska och kamerautrustning till tunga matkassar och dyrbar last (barnen). 

Kategorier:

Kommentarer

 • Snyggt! Ett billigare alternativ på blender skulle kunna vara Bosch Vitaboost. Jag köpte en sådan i april och är nöjd. Jag har alltid i frysta bär t ex i mina smoothies. Den är på 1600W och har en kanna i tritanplast. Och vad det gäller cykel så gillar jag min Skeppshult Nova. (Crescent Sunnan ser fin ut, men jag har inte provat den.) Ha en riktigt skön sommar!

 • Frida skriver:

  Tusen tack för tipsen Nilla. Ska kollla in Bosch. Önskar dig en fin sommar!

 • Em skriver:

  Food pharmacy bloggen förordar en Bosch mixer till smoothies o dyl. Vet dock inte hur bra den är.
  //Em

 • M skriver:

  Skeppshults cyklar är jättefina men titta också på Pilen https://www.pilencykel.se/ Jag har en av deras i modell Lyx och är hur nöjd som helst! Den är 10 år gammal nu. Du kan dessutom göra en mängd olika val och få den helt unik (eller bara klassiskt svart också för den delen). Inget man cyklar snabbt på precis men det tolkar jag dig inte som att du söker? Stabil, bekväm och känns väldigt robust och hållbar. Och tillverkad i Sverige 🙂

 • Åsa Aabakken skriver:

  Hej jag har just den Skeppshult som visas i kollager. Och jag är så mallig för min snygga cykel. Min dotter som lånar den ibland tycker den är för tung. Jag fick min i 50 års present och jag cyklar varje dag till och från jobbet. Kan rekommendera cykeln.

 • Caroline skriver:

  Jag köpte en Vitamix 5200 i vintras och det är mitt bästa köp någonsin! Jag använder den ofta flera gånger varje dag. Använder man tex grönkål i smoothie blir den helt slät (med min förra fick jag nästan tugga i mig den…). Jag är vegan och gör ofta såser och annat med nötter i, och där är Vitamixen helt fantastisk. Tex kan man mixa cashewnötter helt slätt på nolltid och använda ung som crème fraîche. Mandelsmör är också lätt att göra (mixa rostade mandlar med lite salt.) Men vill du ha en mixer enbart till smoothie kan du nog komma lite billigare undan.
  Jag är en ny läsare som nyligen hittat hit.Jag har precis köpt nytt hus som ska inredas så jag är inne här och inspireras och hittar tips!

 • Catrin skriver:

  Jag älskar min Vitamix och tycker den är värd vartenda öre. Rekommendar verkligen den!

 • Catrin skriver:

  Jag älskar min Vitamix och tycker den är värd vartenda öre. Rekommendar verkligen den!

 • Mia B skriver:

  Tittade också på den mixern men hittade sen magimix med glaskanna för under 2000kr. Bäst i flera tester, gör glass och smoothie av alla våra frysta bär och vi är jättenöjda. Och så slipper vi plasten.

 • Kristina skriver:

  Hej Frida med finaste bloggen. Är så imponerad av att du levererar trots din sorg med din mamma. Hoppas du hittar tid till återhämtning och vila med❤️ Men till ämnet. Vitamix är helt fabulous, mixar allt till mos. Och jag vill också rekommendera Pilen. Bästa cykeln i världen. Har inte lagat min på 10 år och den har hanterat både barn och kassar utan problem! Och snygg!
  Ha en fin sommar!

 • Alex skriver:

  Tjejerna från food pharmacy har en från bosch de rekommenderar och brukar ha rabattkoder på. Känns som att de verkligen testat den och tänkte köpa när jag flyttar hem till Sverige igen (elfrågan).

 • Johanna skriver:

  Hej! Testar här, mattan du hade i tidigare moodboard från jotex är det den som är rosa? Tack på förhand!

 • Anett skriver:

  Satsa på en cykel med låg vikt och skivbromsar, så mkt bättre.
  Sonen fick en sådan kvalitetscykel, Scott, och det är stor skillnad.

 • Eva Salén skriver:

  Jag har en vitaminer sedan många år tillbaka, Skulle kosta på mig en ny om denna går sönder. helt fantastik.Låter som en utombordare.

 • Anonym skriver:

  Pinnsoffan är så snygg. Jag skulle verkligen vilja ha en mörkröd sådan. Den står på min önskelista men jag får nöja mig med en pinnsoffa som jag hittade i pappas ladugård. Den blir nog fin när den blir renoverad.

 • Pernilla skriver:

  Jag skulle ha satsat på en elcykel. Mannen köpte en en till mig för 2 år sedan, den stod i garaget i 1 år innan jag började använda den (tyckte det var onödigt och bra motion på min gamla) men för 1 år sedan började jag använda den och nu kan jag inte vara utan den, cyklar till och med mer nu är vad jag gjorde innan och då cyklade jag ändå till allt, för orkade inte leta parkering till bilen när den väl stod parkerad så valde alltid cykel istället. Elcykel är ovärderlig på vintern och det regnar horisontellt och man bara vill hem så fort som möjligt! och på sommaren cyklar jag mycket längre och cyklar rundor på 5-6 mil för att möta upp mannen någonstans på hans landsvägscykelrundor. Reglerar elförbrukningen så att jag använder den så lite som möjligt så får man ändå motion och lägger på mer när man behöver det (tex. ösregn i mastodont backen hem från jobbet!)
  Glad sommar!

 • Jennie skriver:

  Har en Optimum mixer. Fungerar perfekt. I samma klass som Vitamix gällande pris och prestanda.
  https://www.froothie.se/store/froothie-blenders/optimum-9200?gclid=EAIaIQobChMIopTIosuW3AIVDg8YCh0KSAbtEAAYASAAEgJL-fD_BwE

 • Johanna skriver:

  Jag har en Vitamix TNC 5200 och jag älskar den! Kan aldrig gå tillbaka till ”vanliga” blenders mer.

 • Eva skriver:

  Använder Vitamix och har även köpt sådana till mina barn. Och övertalat många av mina vänner att också köpa 😉 Är nog den köksapparat jag använder mest av alla. Gör smoothis varje morgon med olika grönsaker och det spelar ingen roll om det är ”hårda eller jobbiga” grönsaker, som morötter eller grönkål, allt blir lent. Kan tipsa om en god och nyttig smoothie att starta med. Kimberlys Glowing Green Smoothie. https://youtu.be/aXz6ma3jIvM Lycka till!

 • Sofia skriver:

  Tipsar om cykeln Pilen

 • Anna skriver:

  Jag är stormförtjust (kan man älska sin cykel?) i min cykel Batavus Live (holländskt märke). Likt danskarna kan holländarna det här med att cykla… Jag köpte min första Batavus i Holland och cyklande på den i över 10 år…nu är jag inne på min andra cykel (köpt på postorder i Sverige!) och är lycklig varje cykeltur! Såhär ser den ut https://bikerepair.se/produkt/batavus-live-svart-2000kr-rabatt/

 • Emma T skriver:

  Min mixer har nu stått i köksskåpen sedan….flera månader. Snygga är dom ju sällan så att ha den framme lockar inte. Köpte en bra stavmixer istället som är hundra gånger smidigare att plocka fram/bort och få ren. Funkar utmärkt till röror, smoothies, nicecream osv.

 • Anette skriver:

  Jag köpte en Omniblend, väldigt lik Vitamixen men prislappen skiljer. Jag är otroligt nöjd med min, jag slänger ner allt möjligt och allt blir slätt och fint på nolltid. Läs på om jämförelse mellan vitamixen och omniblend, finns massor.

 • Daniel skriver:

  Skeppshult har ju ett klassiskt utseende, men väger som en lastcontainer – vilket såklart påverkar cykelglädjen och upplevelsen. Om man kikar åt ett annat håll, en cykel för cyklister så skulle jag rekommendera Kona Coco – lättare, roligare, men minst lika användbar om inte mer: https://www.cykellagret.se/cyklar/kona/kona-asphalt/kona-coco

 • Mona skriver:

  Kan verkligen rekommendera vitamix. Som du säger, superdyr men ack så bra. Ångrar inte en sekund att jag köpte den med tanke på hur bra den mixar. Kör typ allt i den vilket kamouflerar vissa grönsaker som barnen inte hade ätit om det såg var det va :). Nackdel: förutom väldigt dyr så har mixern en hög ljudnivå. Inget en gör på morgonen medan resten av familjen sover.

 • Mona skriver:

  Kan verkligen rekommendera vitamix. Som du säger, superdyr men ack så bra. Ångrar inte en sekund att jag köpte den med tanke på hur bra den mixar. Kör typ allt i den vilket kamouflerar vissa grönsaker som barnen inte hade ätit om det såg var det va :). Nackdel: förutom väldigt dyr så har mixern en hög ljudnivå. Inget en gör på morgonen medan resten av familjen sover.

 • Marie skriver:

  Såg någon tidigare som sa att cykeln var tillverkad i Sverige, är lite nyfiken på det för letade i våras efter en svenskproducerad cykel men hittade ingen, finns de som är monterade i Sverige men alla delar kommer från andra delar av världen. Men blir glad om jag blir motbevisad. Jag valde tillslut (när jag inte hittade helt svenskproducerad) en Electra Loft, för att den var så lätt och jag kunde få 28” hjul på en liten ram. Älskar den, rullar hur lätt som helst, vikten underlättar och fina färger.
  Angående mixer håller jag med en tidigare, har en superbra mixer men väljer alltid stavmixern istället. Så om det är för smoothies, kan det vara idé att köp en bra stavmixer istället.

 • Anna skriver:

  Bikeid och Velorbis

 • Maria skriver:

  Har en OPTIMUM 9200A (2ND GEN) inköpt på https://www.froothie.se/store/froothie-blenders/optimum-9200?gclid=EAIaIQobChMI04OOuoOx3AIV28qyCh3zsQuoEAAYASAAEgKg2_D_BwE. Den är helt fantastisk! Den är just nu nedsatt och man kan se jämförelser med Vitamix på hemsidan. Mixar smoothies och annat på nolltid. Har Skeppshult på bilden och är mycket nöjd med den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.