Annons

Hemnetgodis: Chalmersgatan

Jag tror att lägenheten som är till salu på Chalmersgatan 17 A har precis en sådan tidstypisk inredning  som vi kommer att blicka tillbaka på i retrospektiv och betrakta som signaturbärare för den räntedopade inredningseran anno 2010-talet. Allt är jättefint och jättedyrt och jättenytt. Men också historielöst därav, så stilen i sig kan nog inte klassas som annat än just samtida. Grå / beige väggar, piedestaler, fotokonst, thonetstolar, silkiga mattor, golvväxter, linnesoffa osv. Håller ni med? 
Foto: Jonas Berg Styling: Grey Deco Mäklare: Stadshem

Kategorier:

Kommentarer

 • Berit Åhlberg skriver:

  Instämmer helt, så mitt i prick!!!
  Hälsningar Berit

 • Lina skriver:

  Det mesta väldigt fint men inte så hemtrevligt eller personligt…Och så har väldigt svårt för dess mattor, föredrar ull alla gånger.

 • eKorren skriver:

  Är den inte bara tidstypiskt stajlad då? Bor folk så där anemiskt & sterilt på riktigt?

 • MY skriver:

  JA, håller med. (och det stör mig så att thonetstolar blivit en klycha. Har drömt om att sådana i typ 15 år. De var på ropet redan då så så väldigt orginell hade jag ju inte förväntat mig att vara men nu finns de överallt. Var helt enkelt tvungen att välja en annan modell än den vanligaste när jag äntligen fick tummen ur och skaffade några själv 🙂 Fast det var ju bra att de är så mycket enklare att få tag på nu än de var då.)

 • Frida skriver:

  Jag kan inte uttala mig om just denna lägenhet men jag tror absolut att det finns DINKare (double income no kids) som bor så stylat och nyinrett idag.Vem skulle alla webbshopar annars sälja till? Ex Rum21, Svenssons, Länna möbler, Artilleriet, Nordiska Galleriet, Miljögården, Olsson Gerthel osv som alla är stora och har relativt höga omsättningar jmf med tidigare decennuier. Ingen stylist/inredare har troligen råd att köpa loss all den rekvisitan för en enda styling? Vissa saker är förstås återkommande beroende på vilken firma mäklarna anlitat men grunden finns nog där helt klart – även om stylisterna förstås stylar och ställer i ordning och adderar till viss del.

 • Lisa s skriver:

  Haha! Spot on. Så himla himla själlöst, tycker jag! Kram Lisa S

 • Maria skriver:

  Ja. Blir lite ledsen när ett hem inte tycks bestå av ett enda arvegods.

 • Nikola skriver:

  Vad är det för fåtöljer i vardagsrummet?

 • Mia skriver:

  Ja, jag håller med om det tidstypiska! Men visst är det till stor del just denna stil som även du till största del står för? Både som du visar i form av inspirationsbilder från andra bostäder och även bilder från ditt eget hem? Eller har jag fel?

 • Kristina skriver:

  Fast jag tycker att det här är personligt på ett sätt (visst inga foton mm men de plockas ju bort pga försäljning). Känner inte en enda människa som har så hemma. Kanske historielöst men de som bor där kanske inte har haft möjlighet att ärva? Just att det i vissa kretsat inte ” duger” att köpa nytt utan att det minsann ska vara arvegods/äldre möbler för att vara ett smakfullt hem stör mig.

 • Frida skriver:

  Mia jag har aldrig visat hur det ser ut hemma hos mig. Har aldrig gjort ett hemma hos reportage på 13 år. Men visst är detta vad jag visar i söndagssummeringen, det är ju rådande trender och nyheter.

 • Anonym skriver:

  Så fort du är minsta kritisk får du kritik tillbaka ?

 • Agnetha skriver:

  Tycker att det är vilsamt och vackert. Visst är det jättedyrt och jättenytt men med både thonetstolar och sjuanstolar kan man ändå inte kalla det historielöst tycker jag. Våningen i sig bidrar dessutom med karaktär. De personliga detaljerna finns förmodligen där till vardags men är bortplockade inför fotograferingen.

 • Hannah skriver:

  Det är nutidshistoria

 • Lisa skriver:

  Spot on! Tror mycket av det vi ser idag tillhör en generation där allt ska vara nytt. Låga räntor, curlande föräldrar och en samtid där hemmet är status. Hoppas innerligt det ändras framöver!
  Skulle älska att se/läsa reportage där allt kanske inte passar ihop men det är saker man vill leva med.

 • Karin skriver:

  Intressant reflektion. Det är värre tyvärr att bostadspriserna har tagit så orimliga proportioner på grund av att priset på pengar är i princip obefintligt genom Riksbankens penningpolitik. Möbler och inredning är i det stora hela inte så kostsamt men att en hel generation inte har råd att köpa sin bostad är bekymmersamt (åtminstone i storstäderna). Som fd fastighetsmäklare så vet jag att det inte är så många säljare som har det så stylat som på fashionabla områden i storstäderna. Det är nog lite av en effekt av sociala medier och att vissa bilder sprids väldigt fort. Det är inte så här gemene man har det hemma.

 • Fredrik Greydeco skriver:

  Kul att vår inredning uppmärksammas! För kontextens skull kan vi tillägga att lägenheten om 150m2 var tom. 98% av sakerna är våra och resten lånat. Målbilden i stylingen är lyx och minimalism och ska inte tilltala gemene man. Det är en extremt central adress och kostar +10mkr.
  Nu är det aldrig vår ambition att visa upp möbler eller inredning. Som vi säger till våra kunder: vi säljer inte möbler – vi säljer bostäder.
  Njut av sommaren

 • Marcella skriver:

  Intressant minst sagt. Som inredningsbloggare, och nordens storsta, skulle jag saga att du har stor makt. Manga lasare och stort inflytande pa lasarna och aven andra aktorer på marknaden. Din blogg, inte bara speglar trenderna och vad som ar modernt och nytt etc, utan uppmuntrar ocksa till konsumtion. Medvetet eller inte, uppmuntrat eller ej. Med dina inlagg med adlinks, ”get the look”, AFFILATEANNONS, anonser och sponsrade inlagg etc bidrar du och uppmuntrar till att dessa objekt kops eller far mycket uppmarksamhet. Du ar en av dagens storsta influencer pa omradet, du ar en aktor. Aven om det inte ar ditt personliga tyckande (i inlaggen) sa bara genom att du skriver om det ger uppmarksamhet till det. Men samtidigt, du hade antagligen inte varit nordens storsta inredningblogg om du inte gjort det, och bloggen hade antagligen inte gatt runt ekonomiskt. Skulle saga att din blogg bade spar pa inredningsstilarna och hypen kring mobler och ting samtidigt som du ibland kritiserar det.
  Forstar mycket val att du inte har det likadant hemma som de bilder/stilar du visar pa din blogg.
  Hursom tycker jag att det ar kul att lasa din blogg och tycker mycket ar fint, valdigt fint. De inlagg jag gillar mest ar de med budgettips, mer miljomedvetna inlagg, praktiska tips pa inredning och de med just kritik pa samtiden relaterat till inredning. Har sjalv fatt upp ogonen pa Norrgavel tack vare dig.
  Pa senare tid verkar det som din blogg innehaller mer reklam. Och mycket av det du gor reklam for riktar sig till de med mer pengar.

 • Lovisa skriver:

  Visst är det stilrent vackert, men inget som jag personligen skulle vilja bo i. Avskalat, sterilt och opersonligt.

 • Susanna skriver:

  Kan virkelig holde med om at det er en smule upersonlig og grått 🙂 Men, samtidig inspireres jeg delvis av leiligheten. Det asketiske og less is more. Etter et par år med to småbarn har jeg nå behov for å rense ut og skape et hjem med mindre saker og det har jo stylisten fått til. Uansett, kul å lese denne typen innlegg der man kan vri og vende litt på trender som er og som kommer:)

 • Anna skriver:

  Fast det här med att ärva inredning (eller jaga på loppis) för att erhålla ”personlig inredning” – alla kan ju inte det. Vad ska jag ärva? Min farsas inrökta Jysk-möblemang? Att köpa (framförallt) svensk design är mitt sätt att försöka ge mina barn möjligheten att ärva (om de vill). Sen är ju inte vårt hem bara nytt, utan ett hopplock av de senaste 10-15 årens trender.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.