Annons

Annons: Vinn ytskydd till din altan från SiOO:X

Minns ni att vi behandlade vår trätrall i ett samarbete med SiOO:X  ifjol? Jag tänkte uppdatera er på hur det gått. Titta så fint silvergrå den blivit på ett år! På mitt instagramkonto @trendenser kan du se förebilder och tävla om ett eget kit från SiOO:X
Jag förstår om man som läsare är skeptisk till alla sponsrade inlägg som figurerar på bloggar just nu (jämfört med tidigare när företag köpte banners istället) men jag är så genuint glad för detta samarbete, och för att vi gjort den här behandlingen. Kan verkligen rekommendera SiOO:X. Vår trall var i dåligt skick och grön av alger men känns som ny nu. 
Efter 12–18 månader behöver altanen ytbehandlas ytterligare en gång, vilket förseglar ytan så den håller i många år framöver. Tvätta rent innan applicering, använd med fördel SiOO:X Underhållstvätt. De avråder från rengöring med Såpa-baserade produkter eftersom de kan missfärga träet. Låt medlet torka i ca en timme innan du går på altanen. På särskilt utsatta lägen behöver man ibland lägga på träskydd/ytskydd fler gånger under ytans livslängd. Kontakta din närmaste återförsäljare för råd!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
* Inlägget presenteras i samarbete med SiOO:X

Kommentarer

 • Anne Line skriver:

  Hei.
  Så flott altanen ble. Selv brukte jeg Sioo på hytta jeg hadde i Sverige, for jeg ønsket et slik flott grått resultat. Men solgte hytta før jeg fikk sett resultatet. Jeg brukte det for at det skulle være mindre vedlikehold. Skjønner du nyter altanen. Nå bor jeg i leilighet med stor veranda, og har ikke brukt for dette. Nyt sommeren og den fine altanen videre.
  Hilsen Anne LIne

 • Så fint & lämpligt! Vi har funderat, spanat & fastnat för just detta men letat efter fler som testat innan för att se resultat!
  Tack för all din inspiration Frida, ett sant nöje varje gång!!
  Trevlig sommar!

 • Lotta skriver:

  Kan rekommendera gul såpa för samma resultat.
  Bättre på många sätt.

 • Andrea skriver:

  Vi gjorde också denna behandling i fjol och vi är så nöjda med den fina gråa altanen vi numera har.
  Trevlig sommar!

 • Frida skriver:

  Lotta: vi rengjorde med gul såpa varje vår men problemet kom bara tillbaka. Kanske funkar för vissa men gjorde inte det för oss pga att vi bor nära skogen.

 • Frida skriver:

  Lotta: vi rengjorde med gul såpa varje vår men problemet kom bara tillbaka. Kanske funkar för vissa men gjorde inte det för oss pga att vi bor nära skogen.

 • Lotta skriver:

  Vår stora altan ligger vid skog och bredvid Östersjön o utsatt för hårt väder,funkar utmärkt.Har tipsat kompisar,som är hel nöjda.Det kräver en del såpa o ni har antagligen använt för lite.

 • Helen skriver:

  Jag letar dynor till mina A2 stolar. Var har du hittat dina gråa?
  Mvh H

 • Susanna skriver:

  Hej!
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!
  Vi har precis testat Sioox och väntar nu spänt på att det ska gråna. Hur gör du med planteringar/krukor? Ställer du de direkt på trallen eller blir det märken av dem? Jag skulle vilja ha både stora och små krukor samt pallkragar för plantering.
  Skulle även varmt uppskatta tips på krukor ( stora och små).
  Tack på förhand!
  / S

 • Trendenser skriver:

  Hej Susanna, det finns små tassar man kan använda (kruk-tassar) för att skapa luftrum under krukan. Jag har ställt mina direkt på och inte haft problem med märken pga torr sommar – men funderar på att köpa sådana lertassar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.