Annons

Lookalikes: Filippa K’s mönstermuggar

Sedan 2003 har Rörstrand haft ett inspirerande samarbete med modevarumärket Filippa K där de gemensamt tatgit fram en mugg som kontinuerligt fått nya mönster, inspirerade av rådande modetrender inom textil. Den karaktäristiska formen på muggen med ett brett band istället för öra och de varierade mönsterna som gjort dem till samlarobjekt är också det som karaktäriserar muggen som blivit en klassiker av vårt tid. Visst finns det skillnader i form och kvalité, men man kan inte låta bli att undra var Mio fått sin inspiration ifrån till sin mönstermix  i liknande stöpning. Vad säger ni om (tanken bakom) de här, lika som bär?
Bild 1: Filippa Ks mugg Dots för Rörstrand, pris 249 kr / 2-pack
Bild 2: Mios muggserie White, pris 29 kr st

Kategorier:

Kommentarer

 • Ninni skriver:

  Ja, de lever på en copy design produktion.
  Mio är INTE min Mio…de har sjunkit så lågt så tröskeln blivit hög, att ens kliva över och genom deras entré dörr…är bortom tanke och handling från min sida.
  Hälsningar Ninni.
  Tack Frida för att Du fortsätter med denna inläggs kategori,
  jag står för och på formgivarnas sida.
  (Obs! inte medvetna de copy formgivare).

 • Milla skriver:

  Filippa K’s muggar är värda sitt pris. Jag köpte de första muggarna när de kom, och nu, 15 år senare är glasyren lika fin som när jag köpte dom, trots daglig disk i diskmaskin. Fantastisk kvalitet!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.