Annons

Annons: Tävla och vinn presentkort hos Konsthantverkscentrum

Den här veckan har två läsare chansen att vinna ett varsitt presentkort på 900 kr att använda hos Konsthantverkscentrum, där ett hundratal svenska konsthantverkare får chansen att sälja sina produkter under ett och samma tak.Konsthantverkscentrum står både form och material i fokus, och du kan hitta produkter tillverkade i allt från silver, keramik och betong till ull och lin. För att delta i veckans tävling ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Vad betyder materialet i inredningsdetaljer för dig? Motivera kort.
2) Vilken produkt skulle du välja om du vann presentkortet på 900 kr?
 
Tävlingen är nu avslutad! Grattis till Linda Rehn som svarade 2018-05-15 @ 22:06:32 och Emma som svarade 2018-05-18 @ 07:04:13. Hör av er med era adresser så kommer presentkortet inom kort!
Tävlingen pågår t.o.m. den 21/5 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Bästa bidrag utses av en jury från Konsthantverkscentrum och kan ej överklagas. Två presentkort ligger i potten. Vinstskatt betalas av vinnaren. Genom att delta i tävlingen samtycker du enligt personuppgiftslagen (1998:204) att Trendenser får behandla dina personuppgifter. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  1) Materialet är mycket viktigt för mig, speciellt ur hållbarhetssynpunkt. Jag vill helst köpa produkter av förnyelsebara eller återvunna resurser av naturligt ursprung som håller länge. Dessa kan enkelt gå tillbaka in i en cirkulär ekonomi med nya användare i framtiden. Ett lågt kemikalieinnehåll är också att föredra! Därför att material såsom ull, glas, trä och papper härliga material!
  2) Om jag vann skulle jag slå till på en stor och en liten Botanique vas för egenplockade blommor!

 • Monica skriver:

  1. Tycker det är väldigt viktigt att materialet står i fokus och är naturliga.
  2.Jag skulle välja tummad skål,så snygg !

 • 1. Materialet betyder mycket. Hållbart, lätt att hålla rent och bekvämt! Det är mina tre måsten.
  2. Jag är kroniskt sjuk i ME, så jag är ofta frusen av mig och behöver hålla mina leder och muskler varma. Halsduk använder jag ofta även på sommaren.. Så ett vinterset blågrönt skulle jag köpa, kan jag använda även på kalla sommarkvällar när man sitter ute! Perfekt för min nacke och mina stela handleder!

 • Margot Björck skriver:

  1. Det är mycket viktigt både för fysiskt och psykiskt välmående tycker jag. Naturmaterial, material som är formade av händer snarare än maskiner, material som är sköna att känna med händerna och se med ögonen. Ja, materialval är väldigt viktigt i vårt hem.
  2. Jag skulle välja någon av Cathrine Bergs vackra björk-konstverk eftersom jag själv är en Björck!

 • Agnes skriver:

  1) Materialet i inredningsdetaljer betyder kvalité för mig. Det är helt avgörande för produktens utseende och egenskaper anser jag.
  2) Den produkt jag föll direkt var adventsljusstaken från Karin Meijer och därför skulle jag först och främst välja den https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/m/karin-meijer/adventsljusstake

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) jag eftersträvar naturliga material i hemmet – trä, sten, ull är några favoriter som får hemmet att ”andas” och kännas lugnt.
  2) hade köpt ett halsband designat Zete Lundin, jättefina!

 • Eva skriver:

  1. Materialet är A och O. Det ska vara naturligt, skickligt använt och tillvarataget och en fröjd för ögat att se likaväl som för handen att känna på.
  2. Jag skulle välja en textil skrivbok av Yvonne Habbe.

 • Toni Erdmann skriver:

  1. För mig är valet av material a och o – av många viktiga anledningar. Jag är själv hantverkare och väljer alltid material som värnar om människan och naturen och som är av högsta kvalitet. Ett bra, välgjort hantverk slår alla billiga slit-och slängprodukter och är värt varenda öre?. Det är också något väldigt fint att en hand har satt formen på verket och något som vi verkligen borde värna om.
  2. Hade älskat att få hälla upp koppen i dessa https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/d/sanne-dahlstram/ravkopp

 • Anonym skriver:

  1. Material för mig betyder känsla och uttryck, textur och taktilitet.
  2. Stor ljuslykta från Skabbekattens keramik, https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/skabbekattens-keramik/stor-ljuslykta-1.

 • Klara skriver:

  1. Material för mig betyder känsla och uttryck, textur och taktilitet.
  2. Stor ljuslykta från Skabbekattens keramik, https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/skabbekattens-keramik/stor-ljuslykta-1.

 • Anonym skriver:

  materialet känns viktigare ju äldre jag blir. Känslan av genuina material som är sköna att komma i kontakt med och har en lång livslängd.
  Kaffemuggar av Kajsa Stenfelt

 • Anett S skriver:

  materialet känns viktigare ju äldre jag blir. Känslan av genuina material som är sköna att komma i kontakt med och har en lång livslängd.
  Kaffemuggar av Kajsa Stenfelt

 • Linda Olsson skriver:

  1. Materialet tycker jag har en stor betydelse, både ur en estetiskt och taktilt perspektiv. Det känns fint när materialet manar och uppmuntrar till beröring av något, att man vill lyfta upp prylen, känna på den, kanske lukta på den och väga den i handen.
  2. Jag skulle välja en Bomboloni 680!

 • Alma skriver:

  1. Jag tycker att material är viktigt i en produkt. Jag personligen satsar på att bara köpa produkter som är hållbara både i mitt hem men även i tillverkningen av dem, och att materialet ska vara återanvändbart/återvinningsbart.
  2. Hade definitivt köpt något från Ebba von Wachenfeldt! Älskar färgerna, speciellt nu till sommaren, att mixa o matcha. Förmodligen Albin vas och ev en fin kanna också.

 • Sandra Jalalian skriver:

  1) Jag brukar tänka att materialet i inredningsdetaljerna ska komplettera den övriga inredningen och brukar därför tänka vilket element (jord, vatten, eld, trä och metall) som behövs i rummet för att skapa balans. Det finns därför inget speciellt material jag tycker mer om utan tycker att allt har sin plats.
  2) Mina föräldrar firar 30 årig bröllopsdag snart och jag skulle så gärna vilja ge dom "BLOMMA" vas/ljusstake av Pia Schmaltz som kan påminna dom om den junidag de gifte sig.

 • Charlotte skriver:

  1 Materialval har alltid varit viktigt för mig. Även om det förr mest handlade om uttrycket på inredningsdetaljerna, så blir det så stor skillnad om man väljer gedigna material. Nuförtiden är det också viktigt för mig att de är snälla mot miljön i den mån det går.
  2 Jag skulle välja Karin Meijers adventsljusstake.

 • Linda Rehn skriver:

  1. Materialvalet är helt avgörande! Känslan, strukturen, "äktheten" och förhoppningsvis den inte helt perfekta designen utan den som ger utrymme för varje verks egna uttryck – det är det som är skönheten!
  2. Ända sedan Formex i januari har jag varit helt förälskad i Trollgods helt magiska "skålar" så det är ett givet val… så otroligt vackra.

 • Carina skriver:

  Det är känslan i fina material känns äkta o man vårda det bättre vilket ger hållbarheten ett ansikte om jag hade turen så blir det i första hand KarinMejers adventljustake

 • Erica Ö skriver:

  1. Väldigt viktigt med rätt material. Jag vill att det ska vara ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart material.
  2. Jag håller på att plastbantar mitt hem och det är mycket jag behöver byta ut. Men tillslut föll valet på den gudomligt söta tekannan SV/V från Pia Schmaltz. Wow, vilken design!

 • Maria Bing skriver:

  1. Materialval är jag petnoga med. Kan dröja länge innan jag slår till på ny matta, soffa, kudde, handduk eller durkslag bara för att jag letar rätt material och form. Det ska vara rena, hållbara och naturliga material.
  2.Den snygga tekannan SV/V av Pia Schmaltz skulle passa på soffbordet på kvällskvisten. https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/pia-schmaltz/tekanna-svv

 • birka skriver:

  Materialet ger ofta hela känslan för saken
  Visst ett snyggt yttre ger känsla för ögat
  Men det måste också stämma hur det känns när man drar fingrarna över det
  Doften från materialet måste vara angenäm
  Och ett material som åldras med behag snarare än en fluga för dagen…
  Så materialet är väldigt viktigt när jag väljer.
  PONG spilkum är ju genial i sin enkelhet, stilren i sin form och användbar till allt från onsdagens pannkakssmet till finmiddagens sallad. En sådan skulle jag så gärna ha.

 • Viktoria skriver:

  1. För mig handlar material om hållbarhet och såklart om att det är så otroligt vackert. Blir allt duktigare på att experimentera och ta in olika typer av material i mitt hem som lyfter varandra.
  2. Jag skulle bland annat klicka hem en vas från Skabbekattens keramik, så otroligt fina! Skulle nog även köpa en likadan till min mamma som den påminner mig om. Även Kaffekopp 2-pack från Ulrika Weijmer är helt otroliga!

 • katharina skriver:

  1. Materialet för mig betyder allt i en inredningsdetalj. När jag var liten sa min mamma alltid till mig att "se, men inte röra" när vi var inne i butiker och så – men faktum är att mycket av synen sitter i känseln också. För mig blir inte känslan av en detalj komplett förrän jag fått känna på den. Det är viktigt att det är ett material som tillåts att åldras fint, en patina som gör att saker blir finare och finare med åren är fantastiskt. Det är inte för inte som Keramik och trä är mina favoritmaterial.
  2. om jag vinner kommer jag att använda presentkortet till att köpa Pia Schmaltz fina koppar. Och de kommer att hålla i en livstid.

 • Emma skriver:

  1. Min mormor var konstnär och hade alltid de vackraste sakerna hemma från hantverksbutiker och hemslöjder. Det var lite magiskt att hälsa på henne, ett hem där man var omgiven av saker gjorda av omtanke, kärlek och kvalitet. Jag vill själv försöka skapa den känslan i mitt hem. Ett hållbarhets- och kvalitetstänk som dessutom får mig att känna att älskade mormor och hennes idéer lever vidare.
  2. Jag flyttar snart till ny lägenhet och för första gången i mitt liv kommer jag ha en balkong. Tänk att få avnjuta morgonkaffet i en stengodsmugg av Ulrika Weijmer! Hade satsat på ett gäng ljusgrå muggar om jag vann.

 • Maria♥ skriver:

  Tidigare hamnade alltid färg och form och pris i fokus för mig.Nu tänker jag naturmaterial och försöker undvika det som inte lämnar schyssta avtryck.Tänker oxo på hur det kan påverka vår hälsa. Köper även mindre produkter och väljer mer med omsorg.Precis som Emma här ovanför skriver så är mina käraste ägodelar från mormor.Att öppna hennes smyckeskrin dagligen får mig att tänka på att även hon stod brud en gång och var här-på jorden♥
  Fastnade för Kanna Stor Nocturne,Elisabeth Ottebring.Tycker även om hennes gröna produktion.

 • Maria♥ skriver:

  Tidigare hamnade alltid färg och form och pris i fokus för mig.Nu tänker jag naturmaterial och försöker undvika det som inte lämnar schyssta avtryck.Tänker oxo på hur det kan påverka vår hälsa. Köper även mindre produkter och väljer mer med omsorg.Precis som Emma här ovanför skriver så är mina käraste ägodelar från mormor.Att öppna hennes smyckeskrin dagligen får mig att tänka på att även hon stod brud en gång och var här-på jorden♥
  Fastnade för Kanna Stor Nocturne,Elisabeth Ottebring.Tycker även om hennes gröna produktion.

 • Josefine skriver:

  1.
  Material är mer än ett stycke tyg, handblåst glas eller snidat trä. Materialet är en symbol för det, eller den, konstnären önskar förmedla. Materialets yta, form, färg och sedan – kombinationen av dessa tre – låter mig följa konstnären genom dennes process. Jag kan genom att stryka fingrarna över materialet tänka mig vad som fört föremålet just dit det är idag. Att vårda ett material med omsorg är att vårda konstnärens process och bejaka mitt val av föremål. Därför väljer jag alltid föremål där materialet utstrålar just allt detta. Genomtänkt, miljömedvetet, själsfrämjande.
  2.
  Jag skulle välja tekannan av Pia Schmaltz. Jag har aldrig druckit kaffe men älskar te. En kanna te på helgmorgonen är något avd et bästa jag vet. Har länge varit på jakt efter den perfekta tekannan och det tycker jag denna är.
  https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/pia-schmaltz/tekanna-svv

 • Josefine skriver:

  1.
  Material är mer än ett stycke tyg, handblåst glas eller snidat trä. Materialet är en symbol för det, eller den, konstnären önskar förmedla. Materialets yta, form, färg och sedan – kombinationen av dessa tre – låter mig följa konstnären genom dennes process. Jag kan genom att stryka fingrarna över materialet tänka mig vad som fört föremålet just dit det är idag. Att vårda ett material med omsorg är att vårda konstnärens process och bejaka mitt val av föremål. Därför väljer jag alltid föremål där materialet utstrålar just allt detta. Genomtänkt, miljömedvetet, själsfrämjande.
  2.
  Jag skulle välja tekannan av Pia Schmaltz. Jag har aldrig druckit kaffe men älskar te. En kanna te på helgmorgonen är något avd et bästa jag vet. Har länge varit på jakt efter den perfekta tekannan och det tycker jag denna är.
  https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/pia-schmaltz/tekanna-svv

 • Josefine skriver:

  1.
  Material är mer än ett stycke tyg, handblåst glas eller snidat trä. Materialet är en symbol för det, eller den, konstnären önskar förmedla. Materialets yta, form, färg och sedan – kombinationen av dessa tre – låter mig följa konstnären genom dennes process. Jag kan genom att stryka fingrarna över materialet tänka mig vad som fört föremålet just dit det är idag. Att vårda ett material med omsorg är att vårda konstnärens process och bejaka mitt val av föremål. Därför väljer jag alltid föremål där materialet utstrålar just allt detta. Genomtänkt, miljömedvetet, själsfrämjande.
  2.
  Jag skulle välja tekannan av Pia Schmaltz. Jag har aldrig druckit kaffe men älskar te. En kanna te på helgmorgonen är något avd et bästa jag vet. Har länge varit på jakt efter den perfekta tekannan och det tycker jag denna är.
  https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/pia-schmaltz/tekanna-svv

 • Hanna skriver:

  1. Mycket. Jag har satt familjen på plastbantning. Vill ha hållbara material, som är snälla mot människor, djur och klimat. Som lever länge och är rätt för uppgiften/ändamålet/användningsområdet .
  2. Grönt är skönt! ? min favorit är denna gröna skål som passar utmärkt i mitt bondkök, att vispa ägg i från gårdshönsen, stt servera hemodlade betor i! https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/a/par-axelsson/porslinsskal

 • Hanna skriver:

  1. Mycket. Jag har satt familjen på plastbantning. Vill ha hållbara material, som är snälla mot människor, djur och klimat. Som lever länge och är rätt för uppgiften/ändamålet/användningsområdet .
  2. Grönt är skönt! ? min favorit är denna gröna skål som passar utmärkt i mitt bondkök, att vispa ägg i från gårdshönsen, stt servera hemodlade betor i! https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/a/par-axelsson/porslinsskal

 • Lena skriver:

  1: Det är fantastiskt när allt stämmer. Äkta material som känns skönt i handen och som ögat gärna vilar på.
  2: Skabbekattens muggar blev jag glad av. ?

 • Mrs Parker skriver:

  1. Materialet är oerhört viktigt – för mig är det faktiskt a och o!
  Jag älskar glas – solens strålar som bryter genom glaset i regnbågens alla färger.
  Stenar – att känna den mjuka lena ytan, hålla den mot kinden och känna naturens vingslag. Hur havets vågor har under oräkneliga år format stenen så att den fått just den form och yta den har.
  Läder – doften av en läderprodukt är helt underbar och "outstanding"!
  Skall inte räkna upp alla mina favoritmaterial, blir alldeles för långt!
  2. Åh, är jag den lyckliga vinnaren så vet jag precis vad jag skulle välja; de ljuvligt vackra ljuslyktorna i Skabbekattens keramik, två stycken skulle få pryda mitt hem och lysa upp i alla dunkla vrår! Den läckra svarta, halvmatta ytan och hålen i keramiken där ett lugnt och fridfullt ljus lyser och sprider värme och harmoni!

 • Tove skriver:

  1. Jag är liksom du väldigt förtjust i exempelvis Norrgavel och filosofin (och dofterna!) i deras sortiment. Naturmaterial, helt enkelt, sedan om det är läder, lin, trä, sten, lera… det beror på sammanhanget. Smort läder är dock en doft från barndomen som är svårslagen och ett material som ofta åldras väldigt vackert.
  2. Om jag skulle vinna skulle jag få väldigt svårt att välja, men jag ser det nog som en del av vinsten… att ta sig tiden att välja ut något vackert åt sig själv!

 • Maria skriver:

  1. Brukar inte tänka så mycket på material, mer på att hålla en viss stil/färg. Däremot är det ju bra att tänka miljövänligt och ska försöka bli ännu bättre på det!
  2. Mugg "Blomma" var superläckra, mugg enfärgad likaså https://www.konsthantverkscentrum.se/konsthantverkare/s/kajsa-stenfelt/mugg-enfargad älskade brickborden och dryckeskannorna!! Svårt val får klura om jag skulle ha turen 🙂 🙂

 • Anton skriver:

  1. Materialval för mig är en chans att lära känna personen som står bakom ett rum eller en viss inredning och hens avsikt med sitt materialval; Vad vill man förmedla med just detta?
  2. Jag tilltalas av de färgglada dörrmattorna av Mia Persson – vilket härligt sätt att hälsa någon välkommen med lite färg!=)

 • Kristin skriver:

  1. Materialet är viktigt, för det är materialet som har en historia att berätta. Bra material uppstår inte hursomhelst utan är genomtänkt och utstrålar att det blivit väl omhändertaget och bearbetat av en människa som har det bra och som gillar det den gör. Material är inte bara ”materiella saker”, för mig handlar det om att förknippa material med drömmar och upplevelser. Om jag förknippar doften från en inredningsdetalj med en upplevelse eller ett minne betyder den otroligt mycket mer i hjärtat för mig! ♥️
  2. När jag nu om 4v börjar på nytt jobb skulle jag vilja ge mig och mina blivande 3 kollegor varsin ocean mugg. Den tycker jag skulle bidra till mer tid tillsammans under de värdefulla pauserna och ett sätt att bli ett vinnande team. Precis som konsthantverkarna hos Konsthantverkscentrum. Det bästa samlat på ett och samma ställe. Jordnära och personligt -precis som det ska vara tycker jag! ?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.