Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 17 / 2018

Snart dags att vända kalenderblad till maj men innan vi gör det tänkte jag summera inredningsnyheterna från april månads sista vecka. Det har bjudits på efterdyningar från Milamomässan och en hel del nytt och vackert att vila ögonen på. Här kommer ett snabbt svep för dig som vill ha koll på det senaste! Trevlig Valborg. 
Warm Nordic återupptar Hans-Agne Jakobssons klassiska “The Fringe lamp” från 1960. 


Asplunds möbelkollektion “The Palais Series” blev Årets Möbel, enligt Sköna Hem.
Göteborgsbaserade Artilleriet släpper en ny vas – “Shuí Vase” – i samarbete med Skrufs Glasbruk och glaskonstnären Märta Louise Karlsson.
Ilse Crawfords samarbete med Kasthall har manifesterats i en vacker film som visar produktionen och det avancerade arbetet bakom designen. Värt en kik! (det tar ett tag innan den startar så ha tålamod bara eller spola till 0:12)
Det exklusiva belysningsföretaget Apparatus  Studio lanserar en ny kollektion, inspirerad av deras Creative Director Gabriel Hendifar’s persiska bakgrund.

Bröderna Lejonhjärta ges ju ut i en ny utgåva, med omslag illustrerad av Jesper Waldersten. I samband med detta kommer det ske en stor utställning på Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm.
Claes Dalén, bloggare på Residence, startade nyligen ett eget märke – Livrest – som nu släppt sin första kollektion – ett bokstöd.
Millesgården ställer ut konst från den japanska ikonen Hokusai, 19 maj – 3 juni.
Klassiska Royal Copenhagen har släppt en ombloggad ny servis, Blomst, som är en omarbetning av deras tidigare variant Blå Blomster.
Det svenska hypade parfymhuset Agonist Parfums ingår i kanske det mest oväntade (?) samarbetet med Svenska Spel – för att återskapa doften av 800 miljoner kronor.
 
Notiser
– 
Little Eco öppnar ny butik i Stora Holms Säteri.
– 
Instagram har lanserat sitt shoppingverktyg i Sverige
– 
Framtidens” IKEA-varuhus byggs i Kållered och slår upp portarna 2020
– Stjärnmäklaren Fredrik Eklund säljer sin lägenhet i NY för 56 Mkr
– Och Årets inredningsbloggare Johanna Bradford har fött bebis i dagarna. Stort grattis!

Veckans mest ombloggade lägenhet är ingen lägenhet till salu, utan att hemma-hos-reportage direkt från soliga Italien. Se mer här. Skön söndag till er alla!

Foto: Warm Nordic, Asplunds, Artilleriet, Apparatus, Rabén Sjögren, Livrest, Millesgården, Royal Copenhagen, Elle decoration /  Cicconi / Living Inside

Kommentarer

  • Anonym skriver:

    Servisen är så fin ju! ☺️

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.