Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 15 / 2018

Då var det söndag igen och dags att summera veckans nyheter från inredningsbranschen. Upptakten inför Milanomässan har märkts tydligt i inboxen, på alla utskick, men mycket av det som ska visas i fysisk form har ju redan synts på nätet sedan länge så än så länge inte mycket nytt att rapportera. Börjar mässorna ha spelat ut sin roll ur det hänseendet?

Duravit samarbetar med Cecilie Manz i en ny badrumskollektion – Luv. Det är sällan badkar väcker starka känslor men det här känns poetiskt på något vis. 

Superfront som tidigare enbart tillverkat på beställning lanserar nu kollektionen ASAP – redan tillverkade fronter och därmed en snabbare leveranstid.
Moebe har släppt en rad nya vårnyheter, däribland “Tall Wall Mirror”
Artilleriet har skapat en ny utställning i deras butik på Magasingatan.
Marimekko har haft pressvisning för sin kommande höstkollektion i ett privathem i Finland. Råder ingen tvekan om att höstens toner går i fortsatt jordbrunt och terracottta.

Ett nytt varumärke har lanserats – Revised – som vill skapa tidlösa miljöer och atmosfärer. Grundare är Suzy och Casper Vissers och formgivare är Sjoerd Vroonland. 
 
Notiser
– 
Trivselhus/Movehome har lanserat en ny app med bruksanvisningar, skötselinstruktioner och påminnelsefunktioner till husägare.
– 
Emma Von Brömssen firar tio år som formgivare med utställning på Nääs fabriker.
– 
IKEA prisas för tre produkter, däribland från kollektionen tillsammans med Tom Dixon
– 
Danmark har ansökt om att begreppet “hygge” ska få UNESCO-status.
– Indiska öppnar outlet och bazaar
– Medan Åhléns satsar på återanvämdningssystem i sina butiker. Heja!
 
Veckans mest ombloggade lägenhet kan vara den här våningen via Historiska hem. Claes Dahlén kallar den Paris på söder. Man ser inte mycket men det som syns är ståtligt. 
Foto: Duravit, Superfront, Moebe, Artilleriet, Marimekko, Revised, Historiska hem

Kommentarer

 • Hella skriver:

  Hej Frida,
  Tack för en super inspirerande blogg. Jag har en fråga jag som jag så gärna skulle vilja ha hjälp med i ”barstols-djungeln”.
  Om du hade haft en köksö i ditt kök, precis med de luckor och skiva som du har. Vilka barstolar hade du valt till den stilen?
  Tack på förhand och ha en underbar helg! / Hella

 • Lisa s skriver:

  Länken ”kollektionen asap” fungerar inte. Tak för inspo! Kram Lisa S

 • Lovisa skriver:

  Fin och inspirerande sammanfattning!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.