Annons

Fridens liljor

Det sägs att dofter är det man minns bäst. För mig kan det räcka med förnimmelsen av en parfym jag en gång haft för att detaljerade minnesbilder ska fladdra förbi bakom ögonlocken. Ibland kommer det till mig, ibland frammanar jag effekten med flit, för att få perspektiv. När jag behöver lugna mig själv köper jag ofta långskaftade liljor. Just av den anledningen. Liljor må anses omoderna i floristkretsar idag men för mig är det en expressbiljett till perioden när jag var i slutet av civilekonomutbildningen och våndades över hur det skulle bli med framtiden. Vad skulle jag jobba med? Var skulle jag bo? Vad skulle det bli av mig? 

När jag känner doften av dem idag påminns jag om allt roligt jag fått vara med om sedan dess och att det mesta brukar ordna sig till slut. Det gör mig glad och lugn inombords. I veckan arbetar jag med årets hittills största och mest utmanande jobbprojekt i Trendenser AB tillsammans med en fransk reklambyrå, en finsk mediabyrå, en svensk agentur och ett filmteam jag fått handplocka själv. Så himla roligt, men också utmanande. Vad passar väl bättre då än ett fång av ”fridens liljor” i fotostudion på Spinneriet?

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Kristin skriver:

  Härligt! Luktar ny framgång, heja dig!!! Kram

 • Amanda skriver:

  Blir så trött på att saker och ting är "fel" eller omoderna och att det hela tiden ska dömas ut åt olika håll. Det viktigaste är väl att köpa det som gör en glad?! Om liljor eller rosor gör en glad så klart en ska köpa det <3

 • Lisa s skriver:

  Älskar liljor!! Så fint du skriver! Lisa S

 • Så sant, detta med doftförnimmelser! Och vilken härlig grej att du har en sådan passande snuttefilt i luktformat (med sybalslagsknorr på uttrycket "Fridens liljor"). Håller tummar och tår att veckan bjuder på positiva erfarenheter och happy Frid(a). Stor kram!

 • Doftminnen är verkligen starka och kan få en tillbaka till en speciell stämning. Njut av dina liljor!

 • Anna skriver:

  Jaha jag visste inte att liljor var omodernt. Men då ska jag inte köpa det mer då, vill ju inte vara otrendig…
  Vackra bilder, blir sugen på att gå hem och städa. Inte ofta man blir sugen på det, haha!

 • Funkisistan skriver:

  Vilket fint och tänkvärt inlägg, håller verkligen med dig, det mesta ordnar sig faktiskt till slut! Och vad härligt med doftminnen. Jag minns t ex att jag sov på båda barnens lammskinn veckorna innan de kom och vi hade även barnens gosiga filtar i sängen, just för att de skulle kunna igen vår doft direkt och bli trygga.. fint det där..
  Spännande med samarbete både med Frankrike och Finland, måste vara fantastiskt med alla nya utmaningar du tar dig för, HEJA dig!
  (Skall nu gå och slänga mina egna liljor som tyvärr gjort sitt, doften är verkligen magisk. Skall också peta ner några freesior i en sliten terrakruka, DEN doften, magisk! Påminner mig om min älskade moster och hennes fantastiska trädgård..)

 • jag samlar doftsinnen i min sinnesbank. Doften av min farmors hudkräm flyttar mig genast till ett somrigt västkustfisk och min farmor. Njut av dina liljor. Vi har haft liljor hemma i omgångar i vår. Tycker att de är så vackra

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.