Annons

Veckans inredningsnyheter – v. 7 / 2018

Veckan som gått har bjudit på en blandad kompott av pressreleaser. Här är en snabb summering av veckans bloggsnackisar och inredningsnyheter i ett svep för dig som vill ha koll på vad det surrats om vecka 7, 2018!
IKEA har meddelat att man kommer lansera en kollektion fotografier i samarbete med Hasselblad och sju fotografer. I butik från augusti 2018.
Atelier CPH har fått uppmärksamhet för sin nya posterkollektion. 

Louis Poulsens lampa Panthella finns sedan en tid tillbaka i en miniversion och släpps nu i en kromad variant. Känns väl inte så vaket givet kromets negativa inverkan på miljön?

Design House Stockholm släpper en ny fin marmormortel på den skulpturala trenden som vi ser mer och mer av. Designad av Jessika Källeksog.
Artilleriet släpper tillsammans med Holy Mountain – tre Göteborgsbaserade fotografer – en kollektion limiterade och signerade posters. Lite Dahli-ish inte sant? En ny surrealistisk konsttrend på gång? 
Kasthall släpper en ny ullmatta, KATJA, i en rad olika färger. På bild syns varianten “Cloudy Grey”.
 
Notiser
– Royal Design värvar marknadschef från Clas Ohlsson
Duni får ny VD (kommer närmast från Santa Maria) 
– Acne Studios släppte en (extremt) limiterad kollektion kuddar i veckan. Bara en av varje motiv. Redan slutsålt!
– Hotel Ritz i Paris säljer sina inventarier på auktion. Fyndläge här! 
– Årets upplaga av H&M Conscious Exclusive Collection tar avstamp i inredning och konst, mer specifikt i Karin Larssons konstnärshem Sundborn.

Danska Skageraks serie Edge har synts mer eller mindre överallt (och fått kritik för att vara lite väl lik Fogias keramik). Nu släpper de ytterligare ett par produkter till serien, däribland vinkylaren på bild.
Vola fyller 50 år i år och firar det bland annat med denna kampanjsida där de gjort en vacker film om arbetet och designen bakom sina kranar. 
Kay Bojesens populära apa kommer nu i ytterligare en version. Miniatyren om 10 cm. Veckans mest ombloggade hem är inte till salu utan ett hemma-hos-reportage från arkitekten Andreas Martin-Löfs lägenhet, stylad av Lotta Agaton för Residence.
Foto: IKEA, Atelier CPH, Louis Poulsen, DHS, Artilleriet, Kasthall, Kay Bojesen, Skagerak, Residence

Kommentarer

 • Tack för fint och informativt svep!

 • Gull skriver:

  Kan du inte snälla tipsa om lite väckarklockor, tycker det är så svårt att hitta fina och funktionella! Helst sådana som inte låter.
  Tack för all inspo!

 • Lovisa skriver:

  Gillar verkligen den skulpturala morteln!

 • Camilla skriver:

  Måste bara kommentera bilden du visade som kommer från Artilleriet.
  Den känns tyvärr som en kopia av en serie fotografier gjorda av Helene Schmitz, som ställde ut på fotografiska för något/några år sedan. Lite trist kan man tycka!
  Kolla in hennes bilder, de är fantastiska.

 • Li skriver:

  Tack för en bra summering med både tips och inspiration!

 • Hej skriver:

  Angående lampor och miljö: Gick en kvällspromenad på ett kallt Södermalm igår efter stängning och det slog mig att inne på Brandstationen, en semilyxig inredningsbutik med kunder som i andra sammanhang snackar sig varma om miljö… den butiken är öroppfull med lampor som lyser dygnet runt. Även på natten. Hur kan det vara så utan att kunder reagerar? Det gäller alla butiker men denna är 1) extra full av lampor och 2) populär hos hippa söderbor som i övrigt skryter med miljöintresse.
  Ang krom så är det olagligt men minst lilkq olyckligt att anvädna iPhone, en produkt vars miljövidriga baksida drabbar barnarbetare. Barnarbetare.
  Hörrni vi måste se sambanden och vår egen roll. Annars är det för sent för denna planet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.