Annons

Sponsrat inlägg: Framtidens boende presenteras av Movehome

Sedan en tid tillbaka har jag haft förmånen att följa hustillverkaren Movehomes arbete för att utveckla framtidens villor i sitt projekt Movehome Lab. Ett projekt som syftar till att ta fram nya hållbara husmodeller och innovativa lösningar som passar vår tids vardagsbehovt. Nu presenterar Movehome sitt första koncepthus, LAB#01 i Vallentuna, ritad av arkitektkontoret Urban Design.
Framtidens planlösningar och problemlösningar
I LAB#01 har det traditionella vardagsrummet där TVn står i centrum pensionerats till förmån för mer flexibla lösningar, med öppna rum som delats in i flera zoner där barnen kan hänga eller familjemedlemmarna kan krypa upp med sina mobiltelefoner och surfplattor. I huset används självklart smart teknik kopplad till vitvaror, lås, kameror och olika belysningsscenarier för dygnets alla stämningar och tillfällen.

Samsovning för tryggare barn
Riktat till familjer med yngre barn lanseras ett unikt samsovningsrum, som ifrågasätter behovet av eget sovrum för alla barn. På så sätt frigörs yta för andra funktioner och behov och på köpet får man kanske tryggare barn? Andra nyheter i LAB#01 är ljudisolerat gamingrum för högljudda spelare, platsbyggd förvaring som bättre svarar mot dagens behov och en dusch som flyttat ut från badrummet för att undvika morgonträngseln:

Det första huset från Movehome Lab tillverkas i fabrik, men har ett utseende och funktioner som för tankarna till arkitektritade och platsbyggda trähus. Husets form avspeglar vad som händer på insidan och utgör samtidigt en bygglåda som de boende fyller med sitt eget innehåll.LAB #01 finns som husmodell i Movehomes sortiment och kommer inom kort att precis som deras övriga husmodeller att kunna byggas som Svanenmärkt.Med ett fåtal tillval kallade Set och Add-ons formar man det redan välplanerade huset och gör det mer personligt samtidigt som det förenklar husköpet.

Kom på visning 18/2!
Koncepthuset visas Skvadronvägen 29 i Vallentuna söndagen den 18 februari (föranmälan krävs eftersom de bjuder på surdegsfralla). 
Du kan anmäla dig HÄR!

Kommentarer

 • Hej! Va bra att det börjar tas fram hus som ska passa in i nutidens och framtidens leverne och som dessutom skall vara energisnåla. Tummen upp för det!
  //Pauline, Mysfaktor.com

 • Emma skriver:

  Väldigt intressant! Jag är själv intresserad av hållbarhet och undrar lite hur deras hållbara lösningar ser ut ur ett energiperspektiv? Kram

 • Pernilla skriver:

  Emma: Ja, visst är det! Framtidsspaning är alltid lite extra intressant och kittlande. Vi är också väldigt intresserade av hållbarhet och driver på frågan hårt. Alla våra husmodeller har Svanenmärkts för att verifiera att rätt material används för en sund boendemiljö! Genom vårt utvecklingsarbete arbetar vi för att alla Movehomes husmodeller ska vara lågenergihus, dvs att de använder mindre energi än vad byggnormerna (BBR) kräver. Väljer du till en markvärmepump kan energianvändningen sänkas ytterligare och under våren kommer vi att erbjuda solceller som tillval. Så fortsätt att följa oss.
  Mvh Pernilla Enkler, hållbarhetschef Movehome

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.