Annons

Annons: Tävla och vinn stol från Hans K

Den här veckan har en läsare chans att vinna nya stolen San Marco från Hans K. En kollektion formgiven av Markus Johansson som lanseras våren 2018. Stolens funktionalitet och ergonomi integreras tillsammans med en arkitektonisk gest, där designen är inspirerad och hämtad från den historiska Markusplatsen i Venedig. Stolen kan användas både i matgrupp eller som solitär. För att delta ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!

 

1) Vilken färg på San Marco stolen skulle du helst vilja ha i ditt hem? Grå ek, oljad ek, blond ask eller svart ask?

2) Om du skulle inreda din matplats med nytt bord, vilket mått behöver du då (höjd, bredd, längd) och varför just det måttet? Beskriv kort.

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Sara som svarade 2018-02-05 kl 15:33:10 Hör av dig med din adress så kommer vinsten inom kort!

 
Tävlingen pågår t.o.m. den 12/2 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Hans K och beslutet går inte att överklaga. Stol San Marco i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Viktoria skriver:

  1. Blond Ask!!
  2. Skulle jag investera i ett nytt bord hade det blivit ett runt bord i måtten 110x110cm med iläggsskiva (+50cm). Höjd 75 cm. Vi bor ganska litet och äter oftast två runt bordet men älskar att bjuda över folk och då kan vi gott sitta lite trängre men så att alla ändå får plats. Finns det hjärterum finns det stjärterum!

 • Malin skriver:

  Hej! Satt precis och drömde om den här stolen <3 Jag skulle vilja ha den i grå ek, så fin! Mitt kök är litet, så ett bord får max vara 110×80 cm. Gärna med iläggsskiva för de tillfällen vi har gäster. Funderar nu på om vi inte ska ha ett där vi sitter bara tre (min man, min dotter och jag).. ena kanten mot fönstret och så precis att det går in tre stolar samt uppfällbar skiva för när vi är fler? Då borde stolek bli något i stil med 60(+60)x80. Normal höjd. Gud så jag håller tummarna!

 • teeJ skriver:

  1 gråbetsad ek
  2 minst 2 meter lång bredd 85-90cm. jag vill att tre stolar ska rymmas med marginal per långsida. så att inte stolsben slår ihop och att man inte behöver "fälla in vingarna" när man äter. då kan man ha långa gooooa middagar

 • Anna K skriver:

  Grå ek skulle jag vilja ha.
  Vi har gott om plats för matgruppen och jag älskar breda bord så att alla skålar och byttor får plats på bordet. Drömmen skulle vara 115 cm brett och 200 cm långt med två iläggs/utdragsskivor så det kan bli upp till 300 cm.

 • Ida V skriver:

  1 Jag skulle välja oljad ek på stolen.
  2 Vi fräschade upp vårt kök med ny färg på luckorna och nya tapeter i höstas, men ännu har jag inte hittat det perfekta bordet, så det gamla står kvar.g Önskar mig ett runt bord som har en diameter på 140 cm. Många runda bord är ganska små, men jag vill gärna ha lite större så man får plats minst 6 personer runt.

 • Emelie skriver:

  1. Svart ask
  2. Mitt kök har utrymme för en stor matplats men bordet måste vara ganska smalt. Eftersom jag ändå vill ha känslan av en generös matplats för både familj och gäster har jag efter visst måttande kommit fram till att ett bord bör vara i vart fall 85 cm brett för att inte upplevas som snålt tilltaget. Och som tur är ryms det precis hos mig. Höjdmässigt vet jag efter att ha auktionsfyndat ett alldeles för högt bord att ett par cm kan göra avgörande skillnad för komforten. Därför bör ett bord alltid vara av standardhöjd. Så; 75*200*85 är vad jag önskar mig, gärna med iläggsskiva för att ytterligare förlänga.

 • Martina Bolander skriver:

  1. Grå ek!
  2. Höjd: 72-72 cm, Bredd: 100 cm, Längd: 200 cm. Flyttar 1/5 in i en ljuvlig lägenhet med högt i tak och planerar att bygga ett eget bord kaklat med buteljgrönt kakel så det får bli som en juvel i lägenheten då resten är naturmaterial. Stolen skulle passa jättebra där. Måtten är så det precis får plats längs ena kortsidan i vardagsrummet, precis vid fönstret.

 • Elisabeth B skriver:

  1.Oljad ek.
  2.För att ett matbord ska passa in hemma hos oss så behöver den ha följande mått: Höjd 76 cm, Längd 180 cm, Bredd 90 cm. Detta då vi har en rätt begränsad yta att spela med och vi vill har ett matbord med minst 3 sittplatser på vardera långsida men där det även finns tillräckligt med plats för barnstolen på kortsidan. Höjden på matbordet är naturligtvis en smaksak och i detta fall är angiven höjd primärt relaterat till höjd på nuvarande mat- och barnstolar, vilken funkar bra för oss.

 • Henrik skriver:

  1. Jag tyckte alla var lika fina med Blond Ask skulle ge det organiska djup jag behöver i mitt kök som annars är vitt och borstat stål.
  2. Ett bort som är 80 brett och 250 långt vore mitt drömbord. Det skulle ge så mycket golvyta och kunna hysa ofantligt många middagsgäster. Jag har mätt och vi får plats med det utan att kompensera på gåyta och stänga in oss.
  Smalt och jättelångt är verkligen drömmen. Tänk vad estetiskt snyggt också med ett galler av olika stolsryggar.

 • Sanna skriver:

  1. En i blond ask som gjort sig fin till vårt vitlaserade askgolv i huset!
  2. Storleken på bordet hänger självklart ihop med vilken stol man har till, det ska kännas bra ihop. Minns när vi köpte bordet vi har nu hur vi testade med olika stolar och bord ihop, en höjd passade jätte bra till en stol men man satt urdåligt med en annan. Spontant tycker jag höjden 75 är rätt bra. Jag hade gärna haft ett bredare bord än idag 105cm så man får plats med bordsdekorationer, grytor och kastruller i mitten fast man dukat fint med underlägg och stora tallrikar. Jag vill gärna ha plats för 6 personer som standard så gärna ett bord på 180cm med möjlighet till iläggsskivor så man kan duka upp längre när det vankas fler gäster, praktiskt och trevligt att alla kan samlas runt samma bord. I läggskivan får gärna vara en meter och rymmas i bordet när den inte används.

 • Maria skriver:

  1. Grå ek
  2. Ett runt bord vore drömmen. Gärna 140 cm (diametern) och 75 cm hög. Ett runt matbord skapar en härlig känsla av att alla nästan sitter mitt emot dig och man behöver inte vrida på huvudet lika mycket som när man sitter vid ett rektangulärt. Intimare känsla och så får man plats med mat och dylikt mitt på bordet.

 • Anncha jönsson skriver:

  Men så fin stol, med både inspiration från pinnstol och Italien
  1. Oljad ek därför att det lyfter fram träets naturliga skönhet
  2. 90×200 cm skulle jag välja. Höjd normal omkring 75/80 Jag letar efter ett sånt bord, i ganska rak stil. Varför? För att det rymmer 10 pers, oss och vänner. Och i vardagen när vi bara är tre kan man ha generösa blomsterarrangemang i den ena änden.

 • Anna-Maria skriver:

  1.En blond ask skulle jag välja, snyggt mot ljusgrått och vitt!
  2. Jag gillar bord med rundade former så ett ovalt bord och höjd 75cm. Storleken i övrigt så passar ca 150×90 bäst ”till vardags” men jag vill gärna ha möjlighet till ett större bord också så iläggsskivor är ett krav!

 • Teresia skriver:

  1. Blond ask
  2. Vi är fyra i familjen men är nästan alltid fler runt bordet. Det är en salig blandning av familj, vänner och barnens vänner. Det är alltid fullt av aktivitet i köket mat på spisen, läxor, samtal, diskutioner ibland tror jag att vi har ett hemligt italienskt ursprung. Jag skulle önska ett bord där vi alltid har åtta sittplatser, men som lätt kan utökas till tolv. Grundstorlek på bordet: B 100cm L 250cm H 75cm men gärna med möjlighet att utöka med 60cm till. Runt det bordet skulle livet hända varje dag.

 • Ulrika N skriver:

  1. Grå ek
  2. Ovalt bord med måtten L155, B100, H75. Trött på vassa kanter 🙂 Gärna också med möjlighet att komplettera med tilläggsskivor!

 • Sara skriver:

  1. Blond ask!
  2. 75 högt- optimala höjden om man har stolar som är normalhöga. 205cm långt, gör att man rymmer tre stolar på längden och man kan sitta och vifta på armbågarna när man äter. Bredare än 95cm så tycker jag att det blir för brett, jag når inte att torka av bordet från en sida, och smalare än 95cm så kan man inte duka utan att glasen tar i varandra, eller ställa fram kastruller på bordet till vardags.
  Sen vet jag inte om det bara jag som använder köksbordet när jag tar fram symaskinen, men då vill jag iallafall ha bredden nog för båda maskin och tyg, 95cm är perfekt!

 • Isabelle Svärd skriver:

  1. Oljad ek. Fint med träinslag i hemmet.
  2. En mindre tvåa behöver ett bord i måtten L:140 och H: 75. Jag gillar även tanken på att bredden är 75 centimeter så att gästerna kan sitta närmre varandra mitt emot. Ett drömbord ska också kunna ha iläggsskivor ifall flera kommer på besök. Till allt från släktkalas, adventsmingel och kräftskivor!

 • Mia skriver:

  Blond ask.
  Vill verkligen ha ett nytt bord, där måtten skulle vara höjd. 75 cm, bredd:80 cm, längd, max: 120 cm. Mitt bord är för stort för nuvarande lägenheten, samt att jag måste flytta till mindre.

 • Monika Lindh skriver:

  Grå ek – sobert och passar till allt.
  Mitt bord; höjd 75, diameter 110. Runt alltså. Som ersättning för mitt fantastiska Fridhagenbord – som tyvärr blev kraftigt rökskadat och bränt i en brand.

 • Marita skriver:

  1. Oljad ek.
  2. Jag ställer krav på mitt köksbord – det ska funka som kontor för mig som jobbar hemma, passa som gemensamma landningar i vardagen för tonårssonen och mig och till helgerna ge plats för både släkt och vänner. Just nu har jag ett runt bord, men känner att det inte är riktigt rätt, så jag vill ha ett stort, rejält bord 204 x 85 skulle nog funka bra!

 • Sanna skriver:

  1. Svart ask hade varit perfekt till mitt skrivbord. Har saknat en arbetsstol där länge, och denna hade varit perfekt.
  2. Det var inte så många år sedan jag investerade i ett nytt köksbord, och jag är faktiskt riktigt nöjd med denna. Den är stor och rymlig, och rymmer både skolarbete och läxor, så väl som middagsbjudningar med vänner och bekanta.
  Bordet ska vara i L180 B90 H75 cm.
  Kram Sanna

 • Sanna skriver:

  1. Svart ask hade varit perfekt till mitt skrivbord. Har saknat en arbetsstol där länge, och denna hade varit perfekt.
  2. Det var inte så många år sedan jag investerade i ett nytt köksbord, och jag är faktiskt riktigt nöjd med denna. Den är stor och rymlig, och rymmer både skolarbete och läxor, så väl som middagsbjudningar med vänner och bekanta.
  Bordet ska vara i L180 B90 H75 cm.
  Kram Sanna

 • Lena skriver:

  1. Svart ask
  2. 220×85, höjd 72
  Perfekt med lite smalare bord så kommer man inte så långt från personen mitt över, men får ändå plats att ställa mat och dekoration på bordet.

 • Grå ek. Mitt bord skulle vara runt 140 . 140. 140. I Grå ek från samma företag som stolen så de passar i höjd och storlek till 4 stolar kan passa perfekt i mitt kök

 • Pernilla H skriver:

  1. Oljad ek
  2. 75 cm högt. 200 cm i grunden och såklart iläggsskivor, så att bordet kan rymma 10 personer utan problem. Bredd 95 cm kanske?

 • Helena S skriver:

  1. Svart ask
  2. Skulle vilja ha ett runtbord 110*110 med 50cm iläggsskiva. Vi har ganska litet kök så ett runt bord hade passat oss bäst, speciellt nu när lillebror ska ha en plats vid bordet.

 • Helena S skriver:

  Postat av: Helena S
  1. Svart ask
  2. Skulle vilja ha ett runtbord 110*110 med 50cm iläggsskiva, 75cm högt. Vi har ganska litet kök så ett runt bord hade passat oss bäst, speciellt nu när lillebror ska ha en plats vid bordet.

 • Lisa skriver:

  1) Blond ask är färgen vi tänkt köpa på bordet så en stol i samma färg skulle sitta som en smäck.
  2) Då vi precis köpt hus och slagit ut en vägg mellan vardagsrum och kök så är måttet 204x85x75 perfekt för den ytan mellan rummen. Är inne på att köpa bordet i samma färg blond ask från San Marco men som det ser ut just nu får vi börja med att önska oss stolen då renoveringen kostar en del.

 • Linnea skriver:

  1) Grå ek, passar till allt.
  2) bordet; höjd 75, diameter 100. Runt med iläggsskiva så det inte behöver ta så mycket plats men går att dra ut vid större middagar

 • Sofia skriver:

  1) Så vacker stol! Påminner så mycket om en stol som farmor hade under min barndom, fina minnen. Grå ek skulle jag välja – klassiskt!
  2) Vi är precis på jakt efter det perfekta matbordet till vår nya lägenhet. Utrymmet är dessvärre ganska begränsat så ett bord på 170×85 cm med höjd 75 cm har vi måttat ut till det gyllene måttet. Passar till vardags och rymmer också mysiga middagar med familj och vänner!

 • Stina Ahlgren skriver:

  1.blond ask skulle med glädje få bli en del av vårt hem!
  2. Jag är så sugen på ett runt bord med plats för 6 stolar, meeeen jag vill ha inläggsskivor så det kan bli ett riktigt maffigt ovalt bord med plats för hela släkten!

 • Camilla K skriver:

  Svart ask, wow.
  240x100cm och 75 högt.
  Det perfekta måttet för familjen, en mindre middag eller släkten på 10 personer…

 • Emma skriver:

  1. Jag skulle välja en stol i svart ask för att matcha mina övrig stolar i samlingen.
  2. Ett runt bord står på min önskelista. Det bör ha måtten; diameter 120 centimeter

 • Emelie skriver:

  1. Oljad ek skulle vara såå fint i grabbarnas rum.
  2. Jag tycker det är så härligt med stora runda bord eftersom du kan prata (om än högljutt) med vem du vill runt bordet. Förslag på mått är 2m i diameter och 75 cm högt.

 • Emma skriver:

  1. Jag skulle välja en stol i svart ask för att matcha mina övriga stolar i samlingen.
  2. Ett runt bord står på min önskelista. Det bästa måtten skulle vara: En höjd på 75 cm blir lagom till stolarna, en diameter på 115 cm för att passa de närmaste och en iläggskiva på 40 cm skulle ge extra plats när familj och vänner kommer på besök.

 • Katarina skriver:

  1.Blond ask.
  2. Vi har ett stort vardagsrum med matplats och där vill jag ha ett bord som är 250 cm långt, 75 cm brett och 75 cm högt. Här äter man, några eller många, lägger pussel, gör läxor, planerar renoveringar och resor mm.

 • Joakim Nordvall skriver:

  Hej.
  1. Oljad ek skulle vara toppen och passa in hemma hos oss.
  2. Höjden skulle vara perfekt i 75 cm, bredd 90 och längd 137 cm. Vi bor i en 3:a och delar matsal med vardagsrummet. Gärna iläggsskivor så att fler gäster får plats runt bordet. Vi är i dag 4 personer i familjen.

 • Emma L skriver:

  1) Grå ek.
  2) Med öppen, social planlösning och högt i tak behöver vi ett stort bord som ger plats för familjemiddagar och kompiskvällar. Det perfekta bordet skulle vara 220 cm långt, 90 cm brett och 75 cm högt.

 • Ellinor skriver:

  1. Blond ask – är så förälskad i ljust trä.
  2. 200×90. Avsmalnat för ögats skull och långt för att få plats med vänner och familj. Den ultimata längden för likväl ensammiddag som större tillställningar och fina kvällar tillsammans.

 • Agnes Falk skriver:

  1. Blond ask
  2. Om jag skulle inreda min egna matplats med ett nytt bord, skulle jag önska ett bord med följande mått:höjd 70 cm,
  bredd 75 cm och
  längd 80 cm.
  Dessa mått önskar jag då ett bord med de här måtten skulle passa perfekt ihop med San Marco stolen och min begränsade boyta! Dessutom inbjuder ett bord med de här begränsade måtten att denna stilrena stol blir matplatsens höjdpunkt, istället för ett sort och blaffigt bord.

 • Victoria skriver:

  1. Jag skulle vilja ha stolen i svart ask, så stilren och perfekt avbrott till mitt skrivbord i ljust trä.
  2. Om jag skulle inreda min matplats med ett nytt bord skulle det bli ett runt bord då det skapar plats för många utan att ta mycket plats i rummet. San Marco bordet som är 140cm i diameter är perfekt, nätt och med smidig placering av bordsbenen som gör att det går att klämma in många stolar runtom utan att någon gäst får ett bordsben mellan sina ben.

 • Anna W skriver:

  1.Svart ask hade varit väldigt snyggt i min hall, något snygg som möter mig varje gång jag öppnar dörren!
  2. Eftersom jag bor själv skulle jag behöva en lite mindre matplats till vardags, cirka 155 cm långt. Men eftersom jag samtidigt har massa syskon och syskonbarn som jag också vill ska få plats runt bordet ibland skulle jag behöva en matplats med iläggsskivor så att fler kan samlas vid fest!

 • Gunilla skriver:

  1.Blond ask.
  2.Vi har inte så stort kök så jag skulle vilja ha ett litet bord till vardags, men gärna två inläggsskivor när barn å barnbarn kommer på besök.
  Längd 130cm, bredd 75cm, höjd 75cm. Inläggsskivorna kunde gärna vara 50cm.

 • Lovisa skriver:

  1. Grå ek – det hade inte varit fel att ha en sådan vacker stol vid sitt skrivbord.
  2. Min sambo och jag bor litet, så därför hade följande mått passat bra hemma hos oss: längd 120 cm, bredd 75 cm samt en höjd på 75 cm. När vi har slutat studera och har möjlighet att bo större vill jag gärna ha ett stort bord med gott om plats för familj och vänner!

 • Helena skriver:

  1. Svart ask hade passat perfekt vid vårt matbord.
  2. Idealmåttet för oss är 220×90, höjd 74.

 • Maje skriver:

  1. Oljad ek
  2. Ett stort bord typ 120 cm brett och minst 250 långt, jag har ett stort kök och vill att vi alla ska kunna sitta ordentligt.

 • Jk skriver:

  1) blond ask
  2) 150 x 75, men med möjlighet att lägga ut bordet till 250. Älskar stora middagar med många gäster men har inte möjlighet att ha det jämt. Skulle önska ett relativt litet bord som går att göra ordentligt stort – för små familjer med stora fester!

 • Maria skriver:

  1. Blond ask är min favorit.
  2. På min önskelista nu står ett runt bord cirka 110 cm i diameter som skulle passa perfekt i vår frukosthörna i vårt hus som just nu byggs och är klart i december, bordet vi har nu är rektangulärt och det funkar inte lika bra!

 • Sarah skriver:

  1. Blond ask
  2. Vi har ganska öppen planlösning men en relativt långsmal plats för bordet. Till vardags gillar vi att kunna ha plats för all mat på bordet och till helger gillar vi att ha vänner över på middag så vi vill ha ett stort bord! 250 cm långt, 95 cm djupt och va 75 cm högt. Än bättre vore om bordet gick att göra ännu längre med en iläggsskiva så man får två till platser vid bordet vid behov!

 • Outi skriver:

  Svart skulle jag välja – något som avviker från mina andra stolar – för att markera skönheten 🙂
  Som bord hade jag valt ett runt bord med plats för fyra (110-120), höjd vanliga 75, men med möjlighet för fler platser med iläggsskiva. Har en hopplöst liten matplats i huset – något som orsakat huvudbry och irritation mer än en gång. Ett runt bord skulle göra så man slipper iaf hörnen som man alltid slår sig på.

 • Emma Kitti skriver:

  1. Jag skulle välja blond ask.
  2. Frågan är enkel för mig eftersom vi (som många andra idag) har ett stort vardagsrum/matrum där vi skulle vilja ha ett långt bord. När vi byggde hus för 6 år sedan var det nästan omöjligt att hitta ett bord som är eller kan bli 3 meter långt. Iläggningsskiva är inte riktigt samma sak… Min önskan är därför 110*300.

 • Inga-Maj skriver:

  1)svart ask
  2)ett runt bord på 140cm i diameter och höjd 74 cm
  Man har fin kontakt med alla matgäster när man sitter vid runda bord.Man känner sig omfamnad på ett fint sätt

 • Ellen skriver:

  1. Svart ask. Känner starkt behov av mer svärta i mitt hem.
  2. Har precis beställt bord med utdrag från Norrgavel. 130 cm långt med möjlighet att förlönga. Det passar mitt inte så rymliga hem.

 • Maria♥ skriver:

  Underbara stolar, som ett smycke! Önskar svart ask, ljuvlig som skulle passa perfekt till vårt kök! Tittat x flera nu på dessa stolar!
  76 höjd 150 diameter med iläggsskivor är drömmen på rumsbord. Tycker om gemenskapen som runda bord ger. Måtten passar oss och stol jag sneglat på, nu behöver jag bara övertyga maken att han tycker detsamma, ska lägga fram lite kataloger med uppslag som av en slump=)Vi är ofta 13 stycken när vi alla ses och då behövs även ett långbord till de små. Har även ett litet klaffbord. De är lite lägre så att de passar deras kroppar. Vi bär fram gamla pinnstolar då(som är lite lägre) samt ihop fällbara.

 • Jennifer skriver:

  1. Blond ask
  2. Jag hade isåfall satsat på ett runt bord med diameter 110cm och höjd 72 cm. Dels för att jag anser att runda bord är trevligare att äta vid, men även för att 110cm i diameter känns lättplacerat i de flesta hem.

 • Maria V skriver:

  1. Blond ask
  2. För mig är det viktigt att matbordet ska vara en plats för goda måltider, härliga samtal och framförallt en plats där hela familjen får plats. Eftersom vi bor på en rätt så liten yta är det viktigt att bordet inte tar för står plats men ändå tar rätt plats :). När vi har gäster som kommer går det alltid att ta fram ett extra bord eller liknande. Men vardagen måste vara funktionell när man har två små barn och en hund som springer omkring. Därför är det viktigt att matbordet är i en lagom storlek. Det perfekta måttet för oss skulle vara: Längd 110, bredd 110 och höjd 75 cm med möjlighet till en iläggsskiva på 50 cm.
  Med detta mått skulle våra barn och vår hund få mer yta att springa och leka jaga, vi skulle få plats allihopa utan att trängas kring bordet men ändå känna närheten till varandra och det skulle framförallt vara funktionellt och frigöra mer yta, vilket skulle leda till att rummet skulle kännas mer öppet.

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) blond ask skulle passa fint hos oss
  2) eftersom vi bor ganska litet så kan inte bordet vara alltför stort, samtidigt måste vi kunna få plats för gäster och barnens pysslande. Perfekt mått hade varit höjd 75 cm, Längd 170 cm, Bredd 90 cm. Utdragsskivor är alltid önskvärt!

 • a.S skriver:

  1) San Marco i svart ask
  2) Jag har precis platsbyggt en kökssoffa i mitt lilla kök och letar nu efter ett mindre runt bord. Har ett "riktigt" matbord i vardagsrummet, så det behöver inte alls vara så stort då jag tänker att man ska kunna sitta max 3 stycken och äta en enklare måltid. Min tanke är att man ska samlas i köket för häng och intag av morgonens första kopp kaffe. Efter många mätningar med måttbandet så har jag kommit fram till att ett bord som är 75 cm högt och är 80 cm i diameter skulle vara perfekt.

 • Lotta C skriver:

  1. Jag skulle gärna vilja ha en stol i blond ask!
  2. Mitt favoritbord har måtten 95 x 210. Då får tre stolar plats på längden och bredden gör att det blir fina proportioner och mycket plats för en massa ljusstakar & ljuslyktor! Höjd ca 75 cm.

 • hanna skriver:

  1.) askblond
  2.) 110’245’75 ett Stort bord med andra ord, men egentligen inte så mycket större än det gamla slagbord vi har nu. Skulle dock gärna få plats med en person till på varje sida för ju fler desto bättre visst? och storleken skulle också passa rummet bättre.

 • Hanna Falksund skriver:

  1. Oljad ek på stolen.
  2. Ett stort bord med plats för 8-12 personer med inläggsskiva. 220×85 för fest och 170×85 för vardagen. Ett snyggt och funktionellt bord.

 • Anna. F skriver:

  1. Blond ask är ju magiskt vacker. Känns så enkel och naturlig. Färgen pch designen hade passat mitt hem perfekt.
  2. Just nu drömmer jag om ett runt bord så hela familjen kommer varandra närmare kring bordet. Jag och min man har tre små barn och bor just nu i en lägenhet med en begränsad matsals del. Just nu under min mamma ledighet så egnas många timmar i köket och kring bordet. Dels när vi äter men vi älskar även att spela spel tillsammans och även då hade ett runt bord passat oss perfekt gör att sitta närmare varandra. Gillar skarpt San Marco runt bord 140 cm i blod ask ?? Sen att stolen matchar är plus i kanten.

 • Louise aronsson skriver:

  1. Blond ask föll jag pladask för.
  2. Sanningen är att jag är ute efter ett bord just nu ovh tappade nästan hakan när jag besökte hansK, för det runda San Marco-bordet ser helt perfekt ut- förutom måtten.
  Jag ska flytta till 40 kvm med öppen planlösning. Jag vill inte att bordet ska ta för mkt plats samtidigt som jag vill kunna tränga ihop mig om vi har gäster.
  Jag tänker O : 110 och höjd ca 75. Det är främst omkretsen jag håller ögonen på ?

 • Johanna skriver:

  Jag skulle välja Grå ek om jag vann och om jag skulle inreda min matplats med ett nytt bord skulle måtten va lite beroende av vilka stolar jag skulle använda. Men om jag nu börjar med matbordet så skulle höjden vara ca 75 cm. 100×170 rektangulärt och 150 i diameter vid runt,så det skulle nog bli ett ovalt bord. Gillar att man kan se varandra och att det är bekvämt att sitta länge utan att det blir ansträngt i nacke och axlar och att det finns benutrymme och även utrymme för barnstol och rullstol. Det är mitt dröm bord till matplatsen.

 • Maria skriver:

  1.Så fina stolar. Skulle gärna inreda mitt hem med San Marco stolar i oljad ek
  2. Eftersom vi precis köpt nytt hus och kommer få ett rymligare kök så ser jag fram emot att ha ett större rymligare matbord än vi har idag.
  Längd 190cm, Bredd 90cm, höjd 75 cm, hade varit perfekt, tanken är att bygga en platsbyggda sittbänk på ena sidan bordet och ha stolar åt andra hållet.

 • Maria skriver:

  1. Grå ek. Uppskattar de fina snickeri detaljer.
  2. Jag har nyligen flyttat i en bostad med generös
  matplats i anslutning till både kök och vardagsrum.
  Mitt matbord känns inte imponerande pga dess
  storlek. Sparar nu till ett rejält bord med mått:
  180x90x75.

 • Jessica S skriver:

  1. Underbar stol! Jag gillar svart ask.
  2. Vi är bara två personer till vardags, men älskar att bjuda hem vänner och familj på middag. Därför är det viktigaste för mig att bordet är flexibelt, gärna med två iläggsskivor i olika storlekar så att bordet kan varieras i fyra olika storlekar. Grundutförandet får gärna vara runt med en diameter på ca 110-120 cm. Normalhöjd, ca 75 cm. Men viktigast är att bordets höjd är anpassad efter stolarna.

 • Sofie Wallström skriver:

  Hej! Vilken fin tävling!
  1. Blond ask
  2. Jag tänker alltid att ett runt bord är det bästa. Alla är med och ingen hamnar på en kant. Viktigt dock att det inte är för stort. Man vill kunna luta sig in förtroligt. Idag har jag köksbordet från mitt barndomshem och älskar allt som det symboliserar. Måtten är 110x110x72 och det är helt perfekt. Speciellt när jag vet att det är där familjen samlades när jag var liten och fortsätter samlas idag.

 • Birka skriver:

  1: Grå ek är ju ljuvlig
  2. Vi har idag ett stort bor men det är lite för kort men samtidigt lite klumpigt och brett (vi är 6 i familjen och äter minst en gång i veckan med svägerskans 6-mannafamilj och ett gäng komisar)
  Så ett bord där man kan variera längden mellan 2,20 och dra ut till 3 meter och är 80 cm brett och normal bordhöjd på vore en dröm

 • Catharina skriver:

  1. Oljad ek
  2. Höjd 74, bredd 80, längd 160-240 cm med två extra skivor. Viktigt att bordet inte är för brett för att få en nätt känsla. Långa bord är ofta 90-100 cm breda. Man ska också kunna lägga benen i kors under bordet.

 • Malin skriver:

  1. Grå ek
  2. Ett bord som har standardhöjning, minst 230 cm långt så vi ledigt ryms runt hela familjen. Gärna iläggsskivor så fler av släkten ryms, det är viktigt för mig. Inte bredare än 90 cm, då man kommer för långt från varandra. Viktigt vid en middag att man kommer nära men inte stöter samman med knäna.

 • Malin G-M skriver:

  1. Blond ask
  2. 190 x 75 x 75 vore det bästa måttet för att funka för familjemiddagar men samtidigt inte sitta trångt om man blir några fler.

 • Madde skriver:

  1. Jag hade älskat en i svart ask!!
  2. Om jag skulle inreda med nytt matbord skulle det vara ngt större än vad vi har nu, önskemåttet är 240 långt och 100 brett, 75 högt. Anledningen ör att jag vill kunna sitta många runt bordet, och med ett brett bord kan du även klämma in två på varje nock!
  Håller tummarna så hårt jag kan!!

 • Rosa skriver:

  Blond ask
  Hade önskat mig ett större bord av storleken ca 180x90x75. Helt enkelt för att kunna få plats med vänner o familj vid middagsbjudningar o slippa trängas eller sitta vid sidan om som vi gör nu 🙂

 • Bella skriver:

  1) Grå ek. Dröm!
  2) ett bord som var 200x85x75 cm. Vi drömmer just nu om att flytta och kunna ha ett hus med bord där vi kan bjuda hem vänner och familj till oss.

 • Emma skriver:

  1. Grå ek
  2. L160 B90 H75 är de perfekta måtten för ett matbord i vårt nya kök! Vi är nyinflyttade och vårt gamla bord är nu för litet tyvärr.

 • Liza skriver:

  Jag vill ha ett bord som är runt när vi i familjen sitter vid det, men som kan deas ut på längden till minst 10 sittplatser vid middagar!
  En stol i ”blond” skulle passa hos oss!

 • Ylva söderlund skriver:

  Jag skulle vilja vinna den grå stolen i ek. Vi har ett stort kök och måttet på vårt bord skulle vara 220 cm långt för att få plats med hela vår familj och några gäster. Det skulle gärna vara möjligt att fälla ned sidorna. Höjden skulle vara 84 cm, då blir det lagom höjd för oss och minstingens stol skulle precis gå in under skivan så hon inte spiller på golvet. Bredden skulle vara ca 85 cm för då ryms maten och tallrikarna bra.

 • Amanda Högvik skriver:

  1. Blond ask
  2. Jag har precis köpt min första lägenhet!! Jag får inte tillträde förens i april men sitter nu och bestämmer min färg palett.
  Då jag studerar och kommer göra det några år framöver är ett stort matsalsbord viktigt för mig. Där kan jag sprida ut mig både när jag pluggar eller när inspiration slår till. Jag har hittat ett ur Ikeas nya kollektion YPPERLIG med måtten Längd: 200 cm Bredd: 90 cm Höjd: 74 cm.
  Lägenheten är inte stor men ett stort matbord där många kan samlas tror jag är nyckeln för att få det kännas ombonat och trivsamt. Denna stolen skulle göra sig snygg som ett design ”bryt” tillsammans med sammets fåtöljer runt om bordet.
  Håller tummarna!
  Trevlig kväll
  Amanda Högvik 23 år

 • Pia S skriver:

  1: San Marco stolen skulle jag välja i oljad ek
  2: Jag skulle inreda med bord i storlek, höjd 75cm.
  bredd 100cm. längd 160cm. och iläggsskivor 2 av 48cm. Till vardags är 160cm perfekt men när vi är flera är det bra att kunna göra bordet längre . Bredden på 100cm. är bra , då får man mera plats för maten mitt på bordet . Höjden på 75cm. har jag nu och den är bra .

 • Karin U skriver:

  1. Ask blond! ❤️
  2. Vilken underbar fråga: har varit på jakt efter Bordet med stort B länge nu. Vi behöver ett vackert, hållbart och slipbart träbord som förlåter kladd och ett kritstreck eller två. Framförallt måtten är de åtråvärda: klassisk höjd ca 74 cm, ca 80 cm i bredd – middagar och dukningar blir mer intima med smalare bord och man får plats att luta sig tillbaka på stolen. Här till den riktiga utmaningen: ca 150 cm längd i grundutförande med möjlighet till ca 300 cm med utdragbara skivor. Nyckeln är att underredet inte är i vägen för stolar! Såå många bord har generösa längder men om bordsbenen är i vägen får man ändå inte plats med fler personer. Kanske en klassisk stödpinne i mitten av bordet vid fullängd så kan man behålla fyra svarvade ben nära bordets hörn? Det är även viktigt att bordet dras ut från mitten och inte genom iläggsskivor på kortsidorna. Intimt, snyggt och upplagt för bra umgänge både vardagar och högtider! ?

 • Karin U skriver:

  1. Ask blond! ❤️
  2. Vilken underbar fråga: har varit på jakt efter Bordet med stort B länge nu. Vi behöver ett vackert, hållbart och slipbart träbord som förlåter kladd och ett kritstreck eller två. Framförallt måtten är de åtråvärda: klassisk höjd ca 74 cm, ca 80 cm i bredd – middagar och dukningar blir mer intima med smalare bord och man får plats att luta sig tillbaka på stolen. Här till den riktiga utmaningen: ca 150 cm längd i grundutförande med möjlighet till ca 300 cm med utdragbara skivor. Nyckeln är att underredet inte är i vägen för stolar! Såå många bord har generösa längder men om bordsbenen är i vägen får man ändå inte plats med fler personer. Kanske en klassisk stödpinne i mitten av bordet vid fullängd så kan man behålla fyra svarvade ben nära bordets hörn? Det är även viktigt att bordet dras ut från mitten och inte genom iläggsskivor på kortsidorna. Intimt, snyggt och upplagt för bra umgänge både vardagar och högtider! ?

 • PiaL skriver:

  1. Oljad ek
  2. Ett runt bord med 120 cm i diameter hade passat perfekt i vårt kök. Dagens rektangulära bord fyller sin funktion i all ära, men är lite för stort för utrymmet. Därför tror jag att ett runt bord skulle passa bättre.

 • Eliisan skriver:

  1. Stolen San Marco i oljad ek skulle vara helt perfekt!
  2. Har alltid haft en dröm och längtan om att en gång få möjlighet att köpa det fina bordet Superellips av Piet Hein och Bruno Mathsson – ett bord vars design är tidlös! Men sedan jag tyvärr blev sjukpensionär efter en svår skada är det bordet bara en dröm, en saga, eftersom priset är högt. Men man måste få drömma och hoppas ändå! Favoriten är bordet i ask, men även i vitt är vackert.
  Måttet på ett nytt bord skulle vara: 180 x 100 x 72.

 • Ulrika skriver:

  1. Svart ask
  2. Bordet skulle ha följande mått: höjd 76 cm, bredd 90 cm och längd 180 cm. Det är lagomt stort för vårat kök.Vi skulle även få plats med mysiga middagar med släkt eller vänner.

 • En stol i svart vore underbart! Min högsta dröm är ett runt bord med diametern 180 ,vi har ett fyrkantigt rum och stor släkt som älskar att avnjuta middagar

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.