Annons

Annons: Tävla och vinn köksblandare från Mora

Den här veckan har en läsare chans att vinna Mora One Miniprofi formgiven av Thomas Sandells från Mora Armatur. Kranen har diskmaskinsavstängning och en säregen form som blir en modern och iögonfallande detalj i ditt kök. Värde ca 6130 kr. Man tänker kanske inte alltid på det men att byta kran i köket är ett litet ingrepp som kan göra stor skillnad för helhetsintrycket! För att delta i tävlingen ska du svara på nedan frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!

 

1.) Beskriv köket som skulle få ett lyft med en ny kran om just du vann.
2.) Vad förknippar du med varumärket Mora Armatur? Motivera kort. 

 

Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Mia som svarade 2018-02-20 kl 15:18:45

Tävlingen pågår t.o.m. den 26/2 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Mora Armatur och beslutet går inte att överklaga. En Mora One Miniprofi i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Kristina skriver:

  1. Mitt kök från tidigt 1980 tal. Kranen utbytt vid ett par tillfälle. Men den där lilla vatten pölen finns där nu igen. Inte alltid det ska vara blött vid diskhon bara en sådan detalj skulle lyfta mitt kök.
  2. Pricken över I:et.

 • 1. Min systers kök från 1970… De ska byta kakel och behöver verkligen en ny kran dessutom – deras gamla är så låg att man typ inte kan skölja någonting i diskhon! Helt hopplöst, men min syrra har inte förstått hur dåligt det är haha, men med en ny kran kommer hon förstå!
  2. Tradition och framtid i ett!

 • Sofia Wretman skriver:

  1. Vi är en familj med tre barn som längtar efter ett nytt kök! Vi har längtat sedan 2011 men nu är det dags. Köket vi ska bygga är modernt och stilrent. Vårt befintliga kök är från 60-talet och har inte en enda låda:) Så det nya ska innehålla mycket smarta funktioner.
  2. Mora står för svensk kvalitet och hantverkstradition med lång hållbarhet.. I alla fall för mig som alltid sett mora-armaturer genom alla år. Kul samarbete med Sandell! Fint resultat!

 • Elin skriver:

  1. Vi har med små medel försökt att renovera vårt kök till att bli mer funktionellt. Vi har inte velat riva ut ett fungerande kök bara för att det inte passar vår stil. Vi har istället försökt at göra det på ett hållbart sätt, med nya knoppar och lite målarfärg. Vi känner dock att den droppande och läckande kranan som inte går att laga är allt annat än hållbart, manga liter vatten som bara rinner ut. En sådan kran skulle därför passa perfekt! Och helt ärligt skulle det också bli riktigt snyggt med denna!
  2. För mig star Mora för kvalitet! Hållbart och med en riktigt snygg design!

 • Ewa Börjesson skriver:

  1. Mitt kök är helt ok, förutom kranen, som är av okänt märke och alldeles för låg. Den läcker till och från, samt många vaser har har råkat illa ut under den låga kranen….
  2. Svensk kvalitet och snygg design!

 • Ella & jag skriver:

  1.) Min 70-talslåda är idag en murrig överlevare med furu och plastmattor. Detta coola hus har en enorm potential och ska nu få ett fint kök som det ska bli underbart att få laga mat och leva i. Det kommer att bli ett kök som speglar husets fina karaktär. Planeringen är precis påbörjad, det jag valt är Virrvarr-bänskiva i grafit. Denna fina Mora%Sandell blandare skulle bli pricken över i, design och funktion i en fin kombo.
  2.) Mora Armatur är för mig ett varumärke som står för svensk kvalitet, hållbarhet och design.

 • Elin skriver:

  1. Budgetrenovering, en vattenskada som snodde åt sig det mesta av budgeten.. vår fjuttiga budget på 19324 kronor som nu finns kvar ska innefatta bänkskiva, lackering av skåp, ny spis, ugn och fläkt. Nytt kakel, ny väggfärg.. OCH, en ny kran.
  Ja, du hör ju, en hjälp på vägen med en ny, snygg kran ifrån Mora hade varit toppen och en lyx!
  2. Tidlös, hållbar design med det lilla extra.

 • Lisa skriver:

  1) Vi köpte vårt drömhus i höstats och är mitt uppe i en total renovering av huset då de senast renoverat 1974. Nu står köket på tur och vi har beställt köket men är fortfarande på jakt efter en blandare. Som dagsläget ser ut har vi inte råd med en dyr blandare men denna skulle göra susen för köket.
  2) Mitt absolut första minne med Mora Armatur är blandaren Mora Klassik som vi hade i vårt första gemensamma boende. Mora för mig är tidlöst och klassiskt och kommer alltid vara ett självklart val.

 • Sara skriver:

  1. Om just jag skulle vinna så skulle mina föräldrar få denna kran, deras har i sitt kök en som det där yttersta (vad den nu heter) har lossnat, när man spolar vatten så kommer det väldigt okontrollerat. Det skulle vara ett praktiskt lyft, och det estetiska lyfter behöver vi inte ens nämna mer än att det skulle bli fantastiskt mycket bättre och dom skulle bli så glada!
  2. Helt ärligt så har jag aldrig hört talas om Mora armatur, så det första jag tänkte på var lampor. Nu efter att ha läst lite så kommer jag förmodligen koppla ihop det med FM Mattsson.

 • Benedikte skriver:

  1. Köket är i sig ganska trevligt, inte så stort arbetskök men öppet och i söderläge med utsikt över trädgården. På golvet ligger kalkstensklinker och väggarna är cremevita. Ekskivor pch marockansk cementkakel som stänkskydd vid vask och spis. Men luckorna som är Ikeas blankvita sjunger på sista versen, och ska inom kort bytas mot luckor i shakerstil. Och sen är det kranen! Vi bytte den för ett par år sedan för den gamla gav upp. Men den nya är riktad utåt vilket gör att jag praktiskt taget varje dag blir nerstänkt! En ny kran som riktas rakt ner skulle allstå mest av allt göra MIG snyggare – inte köket!
  2. Förutom en Vola i gästbadrummet och den irriterande kökskranen är Mora märket vi har i såväl grovkök som badrum, dusch, badkar och gästbadrum. Märket står för kvalitet och enkel,snygg elegans tycker vi!

 • Anonym skriver:

  1. Gillar egentligen vårt kök som vi liksom renoverar i omgångar. Det är ett södervänt arbetskök som är öppet och ljust med kalkstensgolv och vita väggar, marockansk cementkakel som stänkskydd. Nästa projekt är att byta de vita blanka luckorna mot luckor i shakerstil. men kranen! Så irriterande! Vi bytte den faktiskt för ett par år sedan och den är väl ganska snygg MEN den är riktad utåt och SPRUTAR vatten vilket gör att jag nästan dagligen blir duschad. Så det är främst JAG som skulle bli snyggare (och torrare!) ed denna fina kran.
  2. MORA har vi nästan överallt utom (utom i köket då!) och är kanonnöjda! God kvalitet och enkel elegans är MORA för oss!

 • Benedikte skriver:

  1. Köket är i sig ganska trevligt, inte så stort arbetskök men öppet och i söderläge med utsikt över trädgården. På golvet ligger kalkstensklinker och väggarna är cremevita. Ekskivor pch marockansk cementkakel som stänkskydd vid vask och spis. Men luckorna som är Ikeas blankvita sjunger på sista versen, och ska inom kort bytas mot luckor i shakerstil. Och sen är det kranen! Vi bytte den för ett par år sedan för den gamla gav upp. Men den nya är riktad utåt vilket gör att jag praktiskt taget varje dag blir nerstänkt! En ny kran som riktas rakt ner skulle allstå mest av allt göra MIG snyggare – inte köket!
  2. Förutom en Vola i gästbadrummet och den irriterande kökskranen är Mora märket vi har i såväl grovkök som badrum, dusch, badkar och gästbadrum. Märket står för kvalitet och enkel,snygg elegans tycker vi!

 • 1/Kranen skulle min dotter och svärson få.De håller på och iordningsställa sitt första egna hem.Det skulle passa perfekt i deras nya kök.
  2/Mora står för snygg design,funktion och kvalite.

 • Henrik skriver:

  1. Åhh, jag skulle kunna skriva en lång lista här men jag tar det kort och koncist.
  Vår köksblandare… En historia och ett problem för sig…
  Den är för hög och diskhon är för djup. Genast kastar kanterna upp vattnet och blöter ner både diskbänk och dig.
  Den är fixerad och kan därför bara skjuta ut strålen på en enda punkt… Dvs, det gör oss galna.
  Den är ständigt beklädd med en handduk eftersom den droppar konstant. Trots ny packning… Miljömässig skräck.
  2. Mora är gedigen och anrik kvalitet med fokus på funktionalitet och ypperlig design. Påminner mig om mitt barndomshem där vi hade Mora och aldrig några som helst problem.

 • Henrik skriver:

  1. Åhh, jag skulle kunna skriva en lång lista här men jag tar det kort och koncist.
  Vår köksblandare… En historia och ett problem för sig…
  Den är för hög och diskhon är för djup. Genast kastar kanterna upp vattnet och blöter ner både diskbänk och dig.
  Den är fixerad och kan därför bara skjuta ut strålen på en enda punkt… Dvs, det gör oss galna.
  Den är ständigt beklädd med en handduk eftersom den droppar konstant. Trots ny packning… Miljömässig skräck.
  2. Mora är gedigen och anrik kvalitet med fokus på funktionalitet och ypperlig design. Påminner mig om mitt barndomshem där vi hade Mora och aldrig några som helst problem.

 • Henrik skriver:

  1. Åhh, jag skulle kunna skriva en lång lista här men jag tar det kort och koncist.
  Vår köksblandare… En historia och ett problem för sig…
  Den är för hög och diskhon är för djup. Genast kastar kanterna upp vattnet och blöter ner både diskbänk och dig.
  Den är fixerad och kan därför bara skjuta ut strålen på en enda punkt… Dvs, det gör oss galna.
  Den är ständigt beklädd med en handduk eftersom den droppar konstant. Trots ny packning… Miljömässig skräck.
  2. Mora är gedigen och anrik kvalitet med fokus på funktionalitet och ypperlig design. Påminner mig om mitt barndomshem där vi hade Mora och aldrig några som helst problem.

 • Hanna skriver:

  1. Vårt kök är orginalfunkis som genom åren blivit allt mer oigenkännligt. Vi har som löpande mål att bevara vad vi kan och har råd med, utan att tumma på det praktiska. Just nu är det diskhon som ska bytas, pga konstanta pöar på golvet, men att kunna kompletera det med en riktigt jäkla snygg och praktisk kran skulle ju vara en dröm.
  2 Hemsidan andas kvalité och funktionell design. Hade tyvärr inga direkta associationer innan jag såg det här inlägget.

 • Hanna skriver:

  1. Mitt kök är renoverat av de tidigare ägarna innan vi flyttade in. Allt är snyggt och välgjort, men just blandaren ser ut att vara äldre än själva huset. Så en ny blandare hade gjort vårt kök komplett.
  2. Mora armaturer är för mig; svensktillverkat, hög kvalitet, hållbart, funktion och snyggt designat.
  Håller tummarna för vinst. Tack för en bra blogg! 🙂

 • Evelina skriver:

  1.) I vårt enkla, lantliga och soliga stugkök, som just nu inte har någon kran eller diskho över huvud taget men som vi har tänkt dra in vatten och fixa i sommar. Rinnande vatten i ett kök är ju en rätt bra grej att ha, hehe.
  2.) Tidlöshet, stabilitet och kvalitet.

 • Rebecka skriver:

  1. Vårt nya gästhus behöver inredas med ett nytt mindre kök. Vore härligt att få placera en klassisk och hållbar blandare av Thomas Sandell i det.
  2. Mora armatur förknippar jag med Tidlöshet och Kvalitet – två viktiga aspekter för mig när det gäller inredning.

 • Marie skriver:

  1. I mitt kök! Där finns idag en kran från tidigt 90-tal som läcker och sprutar. Vill gärna sätta in denna kran från Mora, snygg och funktionell det är design det!
  2. Tradition, hållbarhet och snygg design!

 • 1. Vår son har köpt ett fritidshus, och där råder kranbrist!!! Köket skulle få ett magiskt lyft med en ny kran vid diskbänken, och det skulle bringa lyx och flärd och funktion in till det lilla stugköket.
  2. När det gäller Mora så tänker jag förutom på Vasaloppet på blanka, fina och rostfria kranar samt kopparblanka retromoderna armaturer och köksattiraljer till bänkar och hoar. Allt i svensk gedigen kvalité som alltid ligger i frontlinjen!

 • Hej!
  Bor i en lägenhet med öppen planlösning, på både gott och ont. Köket är tyvärr i blickpunkt, så kranen vore pricken över i-et. Och vid diskning av stora kastruller och dylikt till stor hjälp, väldigt praktiskt.
  För mig står Mora Armatur för, kvalitet, praktisk, snygg- och klassisk design. Och framförallt tillverkat i Sverige.
  Hoppas att Mora One Miniprofi får förgylla köket?

 • Emma Falk skriver:

  vårt kök skulle verkligen behöva ett lyft. En ny kran skulle verkligen hjälpa till med faceliftet.
  Mora betyder för mig kvalitet och en modern men fortfarande hållbar design

 • Helena S skriver:

  1. Vårt kök skulle egentligen behöva sig en rejäl makeover, förra ägaren målade över de blå luckorna med vit färg som nu börjat släppa både här och där. Förrutom detta läcker dessutom kranen så alltid har vi en liten pöl på diskbänken. En ny kran skulle hjälpa mot pölen och förhoppningsvis ge oss inspiration att fortsätta.
  2. Kvalité och snygg design!!

 • Lisa skriver:

  1. Vi byggde om hela köket, ändade planlösningen på det och det blev så mycket bättre än vi trodde! Men när det var dags för blandare så räckte inte orken till och åsikterna gick isär och nu, fem år senare, har vi fortfarande den gamla blandaren från Mora. Som tur är så är det ju bra kvalité och den funkar fin fint men en ny vore så mycket snyggare!
  2. Vad jag förknippar Mora armatur med? Redan sagt; kvalité och något man kan lita på i många år framöver!

 • Anna PS skriver:

  Vi gör det mesta av husrenoveringen själva pga att vi tycker att det är roligt men framförallt hade vi inte haft möjlighet att köpa vårt drömhus från start. Att se sitt drömhus börja växa fram efter 10-års arbete känns fint. Köket som vi anser är hjärtat i hemmet får vänta i några år till på sitt helhetsgrepp. Hittills har vi gjort om ytskikten, dvs laserat furutaket och målat om luckorna, kaklat om samt lagt ett klickgolv. Köket är gjort på 80-talet och från Marbodal. En Mora One Miniprofi hade verkligen lyft vårt kök.
  Jag förknippar Mora Armatur med svensk tillverkning, hög funktionalitet och stark formgivning.

 • Kristin skriver:

  Vårt nästa projekt, som vi kämpat för att ha råd att göra är köket. Vi har ett 70tals hus, som är en fantastisk grund att utgå ifrån när man renoverar. Möjligheterna är oändliga!
  Ekonomin är lite pressad med köksrenovering och mammaledighet så att få vinna kranen vi tänkt köpa skulle vara helt fantastisk!
  2 varumärket är för mig svenskt, kvalité, och design.
  Vi är inne på husrenovering nummer 2 och har alltid använt oss av mora. Som sagt, det är den kranen jag budgeterat för, så att vinna den vore fantastiskt!

 • Lisa Söderholm skriver:

  1. Köket i vårt nyköpta hus är från 2004. Året då facebook startas, TV4 grundas och Sommar-OS äger rum i Aten. Och det är alltså då – samtidigt som truckerkepsen är som störst och Snook sjunger om Mr cool som vårt nuvarande kök börjar ta form. Det mesta är förvånandsvärt stilrent och tidlöst. Det gråa kaklet, de vita luckorna, rostfria vitvaror och bänkskivan i trä. Men vid blandaren var det som att de gamla ägarna plötsligt inser att det faktiskt är början av ett nytt millennium och att det inte är mer än rätt att de går lite crazy. Så där står vi nu med ett stilrent kök, men med en kökskran som är väldigt mycket 2004, med allt vad det innebär.
  2. Förutom att Mora Armatur för mig är förenligt med tidlös design och kvalité är faktiskt mitt starkaste och bästa Mora Armatur-minne en sommar på Cykelvasan när jag just druckit upp allt mitt vatten, men ändå hade ett par mil kvar till mål. Plötsligt står ni där och delar ut fyllda vattenflaskor och efter det blir jag alltid lika glad när jag ser en dusch eller vattenkran från Mora Armatur.

 • Emelie skriver:

  1. Min man råkade bryta av vår kran förra veckan när jag var på inredningsmässa i Tyskland. Så just nu hämtar vi vatten i badrummet (i väntan på en ny) , och inte förens nu inser vi hur mycket man använder i kranen. Hade vart fint att testa en kran från Mora, med bättre kvalitet än den vi hade! 🙂
  2. Design och hållbarhet!

 • Hanna skriver:

  1: Mitt kök håller på att snyggas till då föregående köpare hade gjort det bra, nen inte min stil, Har just tapetserat och en ny kran hade gjort köket ännu mer som mitt.
  2: svensk design med bra valmöjligheter

 • Ellen skriver:

  En ny kran i vårt 10 år gamla kök där det mesta redan börjar knorra och ge hint om uppsägning inom kort skulle göra underverk för att piffa upp och lyxa till köket.
  För mig är Mora ett märke som står för kvalite och stil över tid.

 • Rebecka skriver:

  1.) Ett nyrenoverat grått kök. Väldigt snyggt i min mening, dock en oerhört tråkig blandare som jag aldrig hade valt själv.
  2.) Traditionell, hållbar svensk design.

 • ella skriver:

  1. Ett Poggenpohl kök från tidigt 90-tal som är insatt av en lycklig amatör (tidigare ägare) där alla bänkskåp saknar hyllor då han behövde kapa djupet på alla skåp, men kapade inte till hyllplanen. Köket står på renoveringslistan,men då vi har annat att renovera först i vårt härliga 30-tals hus försöker vi uppgradera med små medel så att vi kan använda allt lite längre.En ny blandare skulle rikta blicken på nått fint istället för det som behöver fixas
  2. Svenskt, gediget hantverk som fungerar i alla stilar.

 • Mia skriver:

  – I vårt urtrista 80-tals kök där hela vår familj,med våra fyra underbara barn, samlas så skulle denna blandare vara toppen. Både estetiskt och funktionellt -wow!
  – Kvalitet och stil! Har funnits i köket hos min fina mormor, hos min varma mamma och nu hoppas jag hos mig!

 • 1. Den här kranen tänker jag mig i vårt nya radhus. Vi har bytt luckor och behållit stommar och bänkskiva, men denna kranen hade verkligen tillfört ett rejält lyft! Kan riktigt se den ta för sig i vårt numera ganska avskalade kök.
  2. Mora för mig står för gedigenhet, stilrenhet och hantverk. Just den här modellen har ju seglat upp som en favorit!!

 • Ellen Källberg skriver:

  1. Vi skrev på för ett funkishus igår, och där ska mitt drömkök upp. Kranen passar in perfekt och ser dessutom praktisk ut… ett krav från min sida :).
  2. Mora känns som ett säkert kort man inte kommer ångra, men som samtidigt känns spännande designmässigt.

 • Maria Persson skriver:

  1. Vi köpte vårt första hus i höstas och just denna blandare har jag suktat efter! Den skulle passa perfekt in i vårt moderna stilrena kök och bli en snygg kontrast mot vår backsplash i betonglook.
  2. Mora står för kvalitet!

 • Pernilla Stark skriver:

  Vi har precis beställt en ny bänskiva i tidlös virrvarr till 60-tals köket. Vore pricken över i:et med en ny kran också.
  För mig står Mora för kvalitet men också för "Sverige genom tiderna".

 • Anna skriver:

  1. Vårt kök som vi renoverar sakta men säkert. En ny kran skulle vara perfekt som nästa steg!
  2. Vår rörmokare vägrar montera något annat än Mora. Ska tillägga att han är en släkting, som är väldigt noga med detaljerna.

 • Stina Ahlgren skriver:

  1. Köket i sommarstugan hade mått väl över ett lyft, varför inte börja med kranen?!
  2. Mora har för mig funnits länge, minns jag läste det på kranen hos min mormor. Så svensk långvarig kvalitet säger jag på 2:an!

 • Mona skriver:

  Just köpt ny lägenhet,som ska totalrenoveras, köket ska gå i pärlemogrått o vitt, så denna kran skulle passa perfekt. 2. Efter alla år av erfarenheter o utveckling, så är ni bäst !

 • ida skriver:

  1. Efter en läcka från köket, ner i källaren, behöver vår gruva till tvättstuga renoveras, tillsammans med resten av källarplanet. En blandare från Mora står högt på önskelistan för att få till den funtionella, men ändå tjusiga tvättstuga jag är på jakt efter. Ekonomin är pressad då den här renoveringen kom som lite av en överraskning, så att vinna den här snyggingen hade varit ett jätteplus!
  2. Tidlöst, gediget, nostalgiskt med ändå modernt.

 • Madelene skriver:

  1. Vi bor i ett nybyggt (nyckelfärdigt) hus sedan tre år tillbaka. Köket är fint, absolut, men saknar detaljerna och faller lite platt. En ny blandare skulle verkligen lyfta köket och göra det enklare att hålla diskhon ren (tack vare den svängbara pipen).
  2. Jag förknippar Mora armatur med kvalitet och hållbar produktion, ett miljötänk som ligger rätt i tiden, det tackar jag för som konsument.

 • Sandra skriver:

  1. Vi har ett otroligt kök med corianbänkskiva och betongdetaljer. Stilrent med andra ord. Köksblandaren är dock en komplicerad historia med många knappar och kromet har dessutom börjat lossna. Vi är alltså i stort behov av något enkelt som passer in.
  2. Jag måste säga att det första som jag förknippar med Mora Armatur är Mija Kinning eter att ha träffat henne på möbelmässan för snart 2 veckor sedan i er monter. Hon presenterade deras monter på ett fint sätt.
  Ha en fin dag!

 • Pernilla H skriver:

  1. När ens egen pappa tycker att vi ska byta ut kökskranen så är det kanske dags? Nuvarande är väldigt trög, det är nog det min käre far stör sig mest på… Vi andra har lärt oss leva med det =)
  2. Gediget och hållbart, klassiskt märke som varit med i många, många år.

 • Johanna skriver:

  Efter 17 år med hus, 4 olika, gamla, nybygge, ombygge mm har jag sedan juni landat i en hyreslägenhet! Perfekt i livet så långt, men nu ska vi blåsa köket och jag kommer att få ett nytt:) Kan såklart inte påverka mycket MEN att få sätta in denna kran hade varit ett jättelyft!!!
  Mora står för kvalitet och design som är hållbar över tid.

 • Johanna skriver:

  Efter 17 år med hus, 4 olika, gamla, nybygge, ombygge mm har jag sedan juni landat i en hyreslägenhet! Perfekt i livet så långt, men nu ska vi blåsa köket och jag kommer att få ett nytt:) Kan såklart inte påverka mycket MEN att få sätta in denna kran hade varit ett jättelyft!!!
  Mora står för kvalitet och design som är hållbar över tid.

 • Katharina skriver:

  1. Vi är faktiskt precis på jakt efter ny blandare till vårt nya kök. Vi letar efter en stilren, praktisk och miljövänlig kran – det kanske låter enkelt? Nej, det är det inte. Men denna från Mora Armatur är faktiskt den som jättebra matchar in i alla dessa kategorier och den skulle verkligen bli mitt i prick för oss i vårt kök.
  2. För mig, som nu surfat runt ganska mycket för att hitta den perfekta köksblandaren, så ligger Mora Armatur i framkant vad gäller både design, miljö och kvalitet. För mig och min familj är dessa tre nyckelord viktigast i valet av produkter till vårt hem.

 • Linda Olsson skriver:

  1.Denna kran skulle i sin strama elegans sätta ribban för vårt tänkta nya drömkök! Istället för det nuvarande, där lister och skåpsluckor faller omkull och ramlar ned, ser vi fram emot något som både är fint och funktionellt!
  2.Ett svenskt märke som står pall genom tiderna.

 • Frida skriver:

  1. Att hitta en snygg kran med diskmaskinsavstängning av banne mig inte det enklaste!
  Vi har precis renoverat om vårt kök men vi behöll faktiskt kranen vi hade innan pga att vi inte hittat någon tillräckligt snygg ersättare! Men här är den ju! Hoppas på att denna regniga tisdag är min turdag!
  2. Jag förknippar Mora Armatur med svenskt, design, kvalitet och tidlöst!
  //Frida

 • Rachel Tavast skriver:

  1) Vi håller på att designa vårt drömkök- vi vill ge vår oeffektiv kök från 70-talet till en välfungerade plats där hela familjen kan bidra till att laga mat tillsammans.
  2) Mora Armatur är väldig akitektonisk och tilltänkt.

 • Helén skriver:

  1.) Med kraftfulla,träluckor av alm med synliga ådror och stommar med låga socklar, listverk och smäckra pelare mellan skåpen är det en ständigt balansgång mellan tyngd och lätthet. Denna moderna kran skulle skapa luft i vårt vackra, klassiska kök.
  2.) Design möter funktion.

 • Emelie Andersson skriver:

  1. Har sneglat mig sjuk på bloggares fantastiska kök, mäklarbyrårnas perfekt stylade köksbilder men det är ännu inte min tur, trots att längtet efter fräscha luckor, rena linjer, ny diskmaskin, bänkskiva och spis ständigt gör sig påmint. Mitt i studier, föräldraledighet och småbarnsliv tänker jag väl att en ny kran kunde lyfta köket åtminstone några år till för att sedan få följa med vidare in i den riktiga köksdrömmen.
  Men vad är väl en bal på slottet…
  2. Förhoppningsvis skulle jag i och med min nya kran förknippa mora armatur med kvalitet och stilren design och lång gedigen hållbarhet!

 • Sofie Wallström skriver:

  1. Vårt 40-talskök med överfalsade luckor och snedskåp skulle få den perfekta touchen av modernt med denna blandare.
  2. Modern tradition och hög kvalitet!

 • Mia skriver:

  1. Så sent som igår fick vi nyckeln till vårt efterlängtade lilla hus. Det är ett hus med stor potential men som idag är maskerat i 70-tals murr. Inklusive köket vilket jag hoppas kunna göra modernt och snyggt inom kort och vad hade då passat bättre än denna snygga blandare som pricken över i?
  2. Mora förknippar jag med tydligt, gediget arv och svensk kvalité kombinerat med ett härligt nytänk och modern design. Misstänker starkt att detta bidragit till att företaget funnits så länge och att det frodas utan att behöva flytta sin produktion utomlands.

 • Eva L skriver:

  Till våren ska vi bygga om en sliten bod till orangeri och docka på en växthusdel. Det kommer bli magiskt! I orangeriets minikök skulle blandaren få skina i sin prakt och bli väl använd till såväl trekaffet som under all växtbevattning.
  För mig står Mora Armatur för Dalarnas fantastiska traditioner och entreprenörsskap, som möter nytänkande storstadsdesigners vassa idéer. En träffsäker kombination!

 • Amanda skriver:

  1, Vi skulle helt enkelt bli väldigt glada med en fin ordentlig kran som skulle bibehålla känslan av harmoni!
  2, Stilren funktion

 • Maria Andersson skriver:

  1. Jag har ett litet arbetskök som är väl planerat med vita släta luckor, stilrent men ganska slätstruket och inget som sticker ut. Ett litet rum utan så mycket själ kräver att man jobbar med detaljerna för att få det att "lyfta". I ett litet kök är det inte så många detaljer som man kan jobba med men en kvalitetsblandare från Mora skulle definitivt ge mitt kök den där detaljen som fångar ögat och får det att lyfta.
  2. Mora armatur förknippar jag med kvalitet och tidlöshet. En armatur från Mora håller över tid såväl i funktion som för ögat.

 • Jenny S skriver:

  1. Vi har just renoverat vårt kök och vitmålat alla våra tråkiga eksidor, oljebetsat ekbänkskivan i svart och därefter förseglat med dekorvax. Resultatet blev fantastiskt och gav en helt ny fräsch känsla. Den beigea mosaiken på väggen byttes ut mot vackra ljusgrå 60×60 stenplattor. Blandaren däremot har vi inte bytt än, trots att den förstör helhetsintrycket och även läcker. Det skulle vara en dröm att få installera en kran från Mora Armatur.
  2. Svensk klassisk kvalitet, vacker design och hållbarhet.

 • Anna W skriver:

  1: Vi hade en dag på att rita och bestämma alla detaljer i vår våning, två badrum ett kök och alla garderober, beslag, infälld belysning och färger… kranen i köket blev därmed standard och är både ful och dålig. Går från inget vatten till fullt tryck, stänker ner allt och alla. En ny kran hade varit en dröm
  2: mora är för mig tidlös svensk kvalitet.

 • Madeleine skriver:

  1. En schysst kran som denna hade blivit som ett smycke för vårat vita, standard Ballingslöv kök. Samt besparat oss slöseri av vatten.
  2. Badrum, vatten, gammalt varumärke samt Dalarna!

 • Therese B skriver:

  1. En dröm för en mör moder som jämt hittar en droppande kran efter den törstige tvååringen som ännu inte är tillräckligt stark nog att mota den trötta packningen i grind.
  2. Familjen och livet. Vi samlas kring vattnet, källan till liv. Den kommer ur en kran, från Mora Armatur.

 • Heléne skriver:

  1. Jag skulle ge denna kran i present till mig själv! Tvåbarnsmamma som heltidsstuderar samtidigt som vi totalrenoverar vårt hus. Vi ska snart börja byta ut hela köket som idag är från 60-talet och med denna kran så skulle det bli så oerhört snyggt!
  2. I vårt förra boende renoverade vi kök och badrum och då var Mora det självklara valet! För mig betyder Mora kvalitet och svenskt men också att man får en känsla av lokalt. Detta tycker jag är en viktigt argument och känsla ut till kund idag då man vill känna närhet av den produkt man köper. Man känner sig trygg med sitt val!

 • Patricia skriver:

  1. Idag (!!) skriver vi på för vårt nya hus, en gammal pärla från 1916 som inte fått så mycket kärlek de senaste 40 åren.. nu är det dags! Jag har stora, mörkblå planer för köket, och köksrenoveringen är det första vi drar igång med. Vad vore härligare än att få installera den här tjusiga kranen som pricken över i:et?
  2. Mora förknippar jag med nytänkande design kombinerat med hög kvalitet!

 • Helena D skriver:

  1. Vårt ganska trista parhuskök där vi bott i 10 år. Allt är liksom "mähä", det funkar men inget står ut. En fin kökskran skulle lyfta det till en annan nivå. Och den gamla kranen skulle få flytta in i mammas sommarstuga där hon har en förfärligt gammal sak med två vred som hon kämpar med då hon har reumatism. Det hade verkligen varit en vinst för inte bara oss här utan även min kära mamma!
  2. Det första som slår mig är design och kvalitet! En mycket bra kombination!

 • Maria skriver:

  Våran är köpt begagnad -1989 och bucklig utanpå.Den här skulle verkligen bli ett lyft är milt sagt=) Men tänker även vattenbesparande och miljövinst.
  Design och Kvalité,håller sig ajour,erfarenhet och tryggt tänker jag om Mora Armatur♥

 • Madde skriver:

  Vi har en stackars läckande kran i vårat kök som bara väntar på att bli utbytt och denna är ju ett perfekt val!!
  Mora förknippar jag med kvalité!

 • Maria skriver:

  1. Mitt kök är inte så vackert men älskat. Ett enkelt ikea kök som egentligen inte alls passar in I vår funkisklägenhet. Det har utrustats med öppna hyllor för att bli mer funktionellt och funkiskakel och knoppar för att passa in bättre I lägenheten. Näst på tur är en hel blandare, en som inte droppar, läcker och som krånglar med diskmaskinen. Denna ser riktigt funktionell ut och så snygg!
  2. Mora är för mig kvalitets och snygg design!

 • Robert Johnsson skriver:

  1. Min svägerska har precis köpt sitt första hus och är i farten med att renovera. Dem har köpt ett helt nytt IKEA-kök men en detalj blev dem utan. En snygg blandare, inget på IKEA föll i smaken. Denna tror jag hade passat perfekt ihop med resten av vad dem valt.
  2. Framförallt är det en kvalitetsstämpel men design ligger också högt upp.

 • Fia skriver:

  1.Men hallå vad mycket enklare och roligare för barnen att hjälpa till i köket med den blandaren. Vårt standardkök från Smålandsvillan behöver lite personlig touch, men framförallt lite mer funktionalitet.
  2. Funktion och kvalitet

 • Åh min dotters kran behöver verkligen bytas ut – den hon har sprutar åt all håll och kanter!!
  Jag tänker på den snygga design och kvalitén!

 • Amanda skriver:

  Åhh så snygg den skulle vara i mitt nyrenoverade kök! Kvalité!!

 • 1: köket i vår lägenhet har sin charm även om vi saknar bra arbetsytor och en hel blandare. I dagsläget läcker den lite här och var. Som hemma och föräldraledig används köket väldigt mycket men pengarna till en ny blandare finns inte i dagsläget.
  2: klassisk och hållbar design

 • Åsa Wallenrud skriver:

  1. Ett kök renoverat innan vi flyttade in för fyra år sedan. Kranen är den klassiska "antika" kranen från IKEA som hela tiden lossnar i sitt fäste. Då måste man rota upp rätt verktyg, åla sig in under och med ficklampan i ena handen och verktyget i den andra, och en sambo som håller kranan på plats, skruva och trixa. Jag är så trött på skiten.
  2. Mora för mig står för erfarenhet, historia, kvalitet. Ett varumärke man minns och direkt kan koppla vad de har för produkter. Mora jobbar också bra med att tyda trender och hänga med för att skapa relevanta designer och funktioner.

 • Karolin skriver:

  1. Vi har precis fått nycklarna till vårt drömhus. Det är byggt 1925 och vi håller precis på att sätta de sista detaljerna till vårt blivande kök. Vi kommer ha en 80 cm diskho och er blandare hade passat perfekt, både funktionellt och stilmässigt! Vi har måååååååånga beslut att fatta och vi är sällan överens :).. men er blandare var vi faktiskt överens om såååå snnäääällllaaa!!!!!!!! 😉
  2. Snygg design, innovativa och funktionella produkter

 • Madeleine skriver:

  1. Vi gjorde om vårt kök för ett par år sedan. Just och modernt. Bra med plats i lådorna och stora arbetsytor. Plats för barn att göra läxor och gästerna att hänga runt en köksö. Men så var det det här med kranen, efter alla smarta beslut hade vi glömt bort att välja kran och plötsligt så stod rörmokaren där för att installera… I all hast fick vi bestämma oss snabbt och det är bara att erkänna, kranen blev inte bra och det enda vi ångrar i renoveringen.
  2. Svenskt fin kvalitet och tradition
  Med modern design och hög ambition

 • Anna.F skriver:

  1. Vi renoverade vårat kök innan vårt andra barn skulle födas. Timeingen kanske inte var den bästa och vissa beslut kanske lite väl spontana. Men ett stilrent vackert vitt kök med släta luckor, utan några handtag och svarta bänkskivor trivs vi allt jättebra med. Vi satte in en stor vit porslinsho, som jag älskar men nackdelen är bara kranen. Den är opersonlig, till för inget och är redan trasig. Mora One Miniprofi hade verkligen blivit stjärnan på vår bänk ✨
  2. För mig står det för Svensk kvalité. Vet att det är rörmokarens förstahandsval och rekommendation. Det är helt enkelt en tidlös design med hög kvalité.

 • Maria V skriver:

  1. Köket i vårt hus… Vi köpte ett litet hus med drömmar om att kunna renovera ganska snart. Men livet hände och annat fick gå före. Att renovera hela köket finns inte på kartan just nu, därför har vi bestämt att köpa ny kran och nya beslag och försöka lyfta det lilla vi kan. Tanken är att renovera resten av köket om några år, och då tänker vi använda de nya beslag och kranen vi köper nu. Det skulle vara fantastiskt att kunna vinna denna pärla som kommer fungera i köket vi har idag men även i det framtida köket vi planerar.
  2. Smarta lösningar, klockren design och oslagbar kvalité!

 • Lisa s skriver:

  1. Jag bor i mina föräldrars hus. Det byggdes 1990 och de flyttade in i januari 1991. Köket finns kvar sen dess och jag har bara ”pimpat” det med nya knoppar och en köksö från min kompis lyxloppis. Det är ett kök i trä från Kvänum, ett kök jag inte hade valt själv men som jag ändå tycker så mycket om. Jag hade blivit otroligt otroligt glad över att vinna detta smycke till blandare då det verkligen hade blivit pricken över i:et i mitt kök!
  2. Mora står för kvalitet, nytänkande och svensktillverkat!

 • Emma F skriver:

  1. När vi för ca 5 år sedan flyttade in i vårt hus la vi en spräcklig vit/ grå stenbänkskiva. Vi behöll diskbänk och kran då vi tyckte de va i bra skick. Men nu såhär i efterhand gör sig inte bänkskivan, vore ett riktigt lyft för köket med en kran från Thomas Sandells. Detta har jag aldrig vågat erkänna för maken, men är min tur framme så är det dags att va ärlig ?
  2. För mig står det för äkta kvalité, dessutom svenskt. Hållbara produkter som både är trendiga och tidlösa.
  / Kan man mer än hålla tummarna ?

 • Britta Wirström skriver:

  1. För ca 3 år sedan flyttade jag in i en liten mysig lägenhet med ett kök som har en hemmagjuten betongbänk som köksbänk. Jag älskar denna betongbänk och den har en helt ok diskho men kranen … aj, sliten tråkig och ca 10 år på nacken. Vilket lyft det skulle bli för både mig och betongbänken med en ny cool kökskran från Mora Armatur! Tjing, jag tar den!
  2. Mora Armatur påminner mig om barndom. Min mormor växte upp i Mora och levde hela sitt liv på Kyrkogatan. Min mamma pratar moramål (med en släng av Sollerömål). Jag har tillbringat alla mina skollov i Mora med omnejd och har koll på var Mora Armatur-butiken ligger i dag. För mig betyder Mora Armatur trovärdighet och kvalité.

 • Matilda skriver:

  Vi är just i förd med att bygga hus! Mycket är valt men köksblandare återstår. Denna skulle göra sig väldigt fint i det ljusgrå köket. Som en snygg funktionell detalj!
  Kvalité och snygg design är det jag förknippar Mora armatur med!

 • Matilda skriver:

  Vi är just i förd med att bygga hus! Mycket är valt men köksblandare återstår. Denna skulle göra sig väldigt fint i det ljusgrå köket. Som en snygg funktionell detalj!
  Kvalité och snygg design är det jag förknippar Mora armatur med!

 • Anna Mellstedt skriver:

  1: Vi har precis slängt ut hela vårt kök. Just nu har vi inget kök. Endast 4 väggar och byggarbetsplats. Vi letar fortfarande efter en snygg blandare till köket och jag blev sååå glad när jag fick se denna från Mora Armatur. Så smäcker och snygg i sin enkelhet. Vi kommer ha ett vitt kök med industrikänsla. Nya fönster i industrilook. Denna blandare skulle vara perfekt i vårt nya kök (än sålänge obefintliga kök…)
  2: Mora Armatur är nytt för mig. När jag har kollat runt på deras hemsida så får jag en känsla av genuint, svenskt och bra kvalité.
  Håller tummar och tår att jag vinsten får 🙂
  Tack för en toppenbra blogg!
  kram

 • Sussie skriver:

  1. I bygget av vår fjällstuga väljer vi hållbar design och material. En kran från Mora uppfyller just det, kranar som kan leva vidare och uppskattas över generationer.
  2. Att Mora flyttat hem tillverkningen till Sverige gör att vi väljer Mora armaturer alla dar i veckan!

 • Elin Samuelsson skriver:

  1. I vårt enkla (nästan intetsägande) kök skulle denna köksblandare lyfta köket till en helt ny dimension!!
  2. Kvalitet och funktion som andas klassisk design, allt i sin svenska enkelhet.

 • Karin skriver:

  1. I sommar ska vi renovera vårt kök från husets byggår -68. Det är ett mysigt litet hus men i sorgligt dåligt skick. Vi kommer att kosta på med bra materialval för att huset ska kännas mer gedighet men också för att få till långsiktigt hållbara lösningar. Det blir klassiskt vita skåpluckor, bänkskiva i kalksten i greige nyans, vitt klassiskt 15×15 kakel, rutigt linoleumgolv (bra miljöval och tåligt) och blandaren har varit spikad sedan länge – Mora One. Därför vore detta en perfekt tajmad drömvinst.
  2. Mora är design och kvalitet i ett. När vi renoverade badrummen förra året var det självklart att välja Moras blandare rakt igenom. Vi är så nöjda! En av blandarna (av totalt fem) var tyvärr defekt men det löste Mora på ett föredömligt sätt genom att skicka ut en tekniker till oss. Jag kommer aldrig köpa något annat än Mora!

 • Anna K skriver:

  1. Har ett kök som snart blir 10 år, inte lika kul som det har varit, börjar få sina skavanker här och där. Och kranen är värst, bara droppar och för varje dag droppar den mer och mer. Hela diskbänken är som en sjö!
  2. Mora står för trygghet, trend och tradition! ?

 • Paola skriver:

  1) Ett rätt vanligt, funktionellt planerat kök i ett radhus byggt -76. Nya vitvaror i rostfritt, varmvita köksluckor – mitt och husets hjärta. Jag tillbringar verkligen ALL min tid där! Om inte med att laga mat eller läsa kokböcker, så med att sitta och läsa, jobba eller surfa med utsikt över vår trädgård. ’
  2) Expertis. Passion. Funktionalitet. Tradition. Kvalitet.

 • Helena skriver:

  1. Vårt kök som har 12 år på nacken skulle får ett riktigt lyft med denna fina kran.
  2. Funktion, kvalitet, snygg design!

 • Louise skriver:

  1. I höstas vi vår drömtomt förvärva,
  Med ett gammalt hus och ynkligt kök som vi fick ärva
  Med storslagna planer om en tillbyggnad med kök,
  Var vi inte riktigt rustade för allt bygglovsstök
  Trots gedigen planering har det blivit en och annan nit,
  Men nu börjar projektet komma en bra bit
  Ett vackert och tidlöst kök i vitt,
  Med en lång och praktisk köksö i dess mitt
  En stenskiva vore en dröm men det ökar på summan,
  Risken är vi på andra saker får tumma
  Den vackra kran av idolen Sandell
  Skulle kröna sig utmärkt intill vår spishäll
  2. Mora armatur förknippar jag med god kvalitet och utmärkt funktion. Inte minst då vår VA-ansvarige rekommenderar märket. Moras produkter är ett val för livet!

 • Ewa A skriver:

  1. Köket i släktens sommarhus skulle behöva en modernare kran som inte droppar!
  2. Funktionella, snygga och hållbara produkter som följer med sin tid.

 • Martina skriver:

  1) Vi har precis målat om luckorna i köket för att få ett "lyft" i köket. Vi har en gammal kran som suttit sedan 1980. Denna goding hade suttit utmärkt och givit oss mycket.
  2) Fösta jag tänker på är Kök, Badrum och Tvättstuga. Klassiskt samt modernt utformat.

 • Anna skriver:

  1. För exakt 1 år sen köpte vi vårt första hus. Tyvärr blev det inte som vi tänkt oss, istället för att bygga vårt drömkök harvi i 1 års tid brottats med byggfusk och obefintliga bygglov. Och även om dispyten med tidigare ägare fortsätter har vi bestämt oss för att bygga vårt drömkök. Nu är det slut med kranar som sprutar vatten åt alla håll, en diskmaskin som behöver varmvatten från kanna, micron som bara går 3 minuter åt gången och spisen utan hörn. Vi ska bygga ett kök med saker som håller, år efter år. Och när det kommer till köksblandare finns det bara ett märke som gäller, Mora. Det är sen gammalt.
  2. Mora står för svenskt, gedigen och hållbar design. Och aldrig besviken!

 • Birgitta skriver:

  I den ljuvligaste skånska flora hade det passat bra med en kran av Mora
  Läcker som den godaste karamell önskar typen med namnet Sandell
  Funktion design och sortiment
  Mora uppfyller detta bestämt

 • Ted skriver:

  1. Vårt två åriga kök med släta luckor, vitt, mordent med marockanskt kakel
  2. Svensk kvalité av högsta grad!

 • Eliisan skriver:

  1) För snart 20 år sedan köpte vi vårt gemensamma hus på landet. Ett gammalt hus som var i mycket stort behov av total renovering, från grund och ända upp till taknock! Ja, en grund saknades faktiskt – huset stod på bar backe och därmed otroligt golvkallt och dragigt! All renovering var tvunget att göras grundligt och ordentligt, tog flera år. Jag råkade dessvärre ut för en olycka och därför tog alla reparationer mycket längre tid än beräknat. Men vi blev nöjda!
  Som sagt, snart 20 år sedan och nu börjar saker och ting gå sönder och behöver bytas ut. En sak som jag ångrat väldigt mycket är valet av vattenkran till diskhon, kranen är kort och svagt vinklad uppåt Helt hopplöst att försöka skölja stora grytor och pannor under den, eller bara att skölja grönsaker, oj, vad den gett mig många gråa hår!
  Så en vinst av kranen Mora One Mini Profi skulle vara såå välkommen och oerhört efterlängtad! Tänk vad det skulle underlätta för mig vid matlagning och diskning! Sedan är den så oerhört snygg, så elegant och vilken design – den skulle ge hela köket ett lyft!
  2) Mora Armatur är för mig:
  Modernt
  Omsorgsfullt
  Rejält
  Anrikt
  Attraktivt
  Rustikt
  Miljövänligt
  Avancerat
  Trendfullt
  Unikt
  Renodlat

 • Anna P skriver:

  1. Köket i funkishuset på det Österlenska fiskeläget har fått en varsam ansiktslyftning och skiner stolt igen. Combo av åtrbruk och nygammalt. Blandare signerad Mora Sandell skulle bli pricken över i. Den gamla trotjänaren från Mora anno 1970 kan ha gjort sitt …
  2. Ren svensk form och gedigen kvalitet. Även rörisarnas favorit pga sin pålitlighet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.