Annons

Annons: Tävla och vinn krukor från DBKD

Den här veckan har en läsare chans att vinna DBKD’s populära krukor Cloudy i trendfärgen Maroon. I potten ligger fyra krukor – en av varje storlek, till ett värde av 2496 kr. Hanna Wessman är designern bakom serien, känd för sin blogg ”Hannasroom” och för sina snygga stylingar i tv-rutan och samarbeten med flertal stora företag. Cloudy är en kruka av keramik som skapas i naturnära färger. För att delta i veckans tävling ska du kolla in deras nya satsning och svara på följande frågor i kommentarsfältet: 

 

1) Var skulle du placera dina krukor om du vann? Motivera kort. 
2) Vem skulle du vilja se som nästa gästdesigner hos DBKD?

 

Tävlingen är avslutad. Grattis till Ellen som svarade 2018-01-15 kl 14:52:49. Maila dina kontaktuppgifter (adress, telefonnummer och personnummer) till [email protected] så kommer din vinst inom kort! 

Tävlingen pågår t.o.m. den 22/1 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet fattas av en jury från DBKD och kan ej överklagas. 4 st krukor i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Läs mer om tävlingsvillkoren HÄR. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Ingrid skriver:

  1. Jag skulle placera dem i mitt vardagsrumsfönster på marmorbrädan, det är i det rummet jag visats mest.
  2. Signe Persson Melin (fantastisk kombo med er då hon är "krukornas moder" och ni har tagit arvet vidare).

 • Sofia skriver:

  1. Krukan skulle få bo i sovrummet med aloe veran i. Bra luft + ögongodis när man vaknar = win win!
  2. Elsa Billgren!

 • Emma L skriver:

  1) Har en blompiedestal i ljusgrått som hade passat helt fantastiskt till färgen maroon. Med gröna växter i krukorna tror jag det hade blivit riktigt effektfullt och snyggt.
  2) Ania Pauser – hennes lekfulla stil ger underbara föremål som sprider lite magi över vardagen.

 • Therese skriver:

  1. I köket! Dem hade passat perfekt in i mitt kök när det är färdigrenoverat. Hade tagit köket till en ny nivå!
  2. Säger samma som ovan, Ania Pauser. Älskar hennes kreativitet & tror hon hade gjort underverk!

 • Sofie skriver:

  1. Vaknat första morgonen i vårt nya hus, och jag inser behovet av krukor och växter. Vår lägenhet har varit överbelamrad av just krukor och växter, men här i huset räcker min grönska bara till tre rum, haha. Om jag vann skulle just de här krukorna få ta plats i hemmakontoret (enda rummet som är i ordning), de skulle matcha kelimmattan där perfekt!
  2. Mokkasin-Sofia eller Krickelin!

 • 1.) Jag skulle placera krukorna i mitt sekelskiftes burspråk. Skulle bli så fint med olika storlekarna i de olika fönsterna!
  2.) Som gäst designer skulle jag vilja se dig FRIDA RAMSTEDT! Hade varit kul att få se din egen design! 🙂

 • Cecilia skriver:

  1. Jag skulle vilja ha dom tillsammans med min Cloudy grå på golvet i vardagsrummet, där har jag en växthörna och saknar lite mindre krukor. Hade blivit så fint!
  2. Jag hade tyckt Karin Mannerstål hade varit spännande med starka färger och mönster, en kollektion som stack ut, saknar det på marknaden.

 • Mina skriver:

  1. Dess lekfulla, färgglada krukor skulle passa perfekt i barnens rum.
  2.Emma Sundh

 • JAZZ skriver:

  Vitt, trä, koppar och gråa nyanser är hur jag har inrett här.
  Maroon skulle få alla nyanser att harmonisera, och i idén är jag kär.
  I mitt vardagsrum skulle de alla utspritt stå och inte på rad
  Den största på golvet, med avokadon och dess djupgröna blad.
  Mellankrukan på mitt soffsidobord med ihoprullade tidningar.
  Överallt in mitt ljust inredda hem, vill jag ha dessa färgklicks-finingar.
  Den som är liten vill jag förvara mina färgglada rökelsepinnar i.
  Väldigt unikt, grafiskt och snyggt. Och vilken härlig doft det skulle bli!
  Mini skulle få bära mina skisspennor, de är min viktigaste ägodel.
  Cloudy har färgklicken jag har saknat för att göra min inredning hel.
  2. Främst skulle jag vilja se mig själv. Jag är fantastisk på att hitta på design som ingen annan har tänkt på förut men eftersom jag är okänd, väljer jag Per Moberg. Jag skulle vilja se krukor och porslin med en riktigt maskulin touch. Något hårt, kargt och robust.

 • Lisa skriver:

  1. Dessa hade passat perfekt på vår nedervåning med öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och hall. Huset som är helt av betong, med råa betonggolv och vitmålade väggar behöver mjukas upp. Både formen och färgen på dessa skulle göra det jobbet perfekt 🙂
  2. Jag hade velat se konstnär Charlotte Olsson designa krukor i samarbete med er

 • Jag skulle placera dom i vardagsrummet med nya fräscha gröna växter,behövs uppgradering efter julen.Nu välkomnar vi våren!
  Jag hade velat ha Ernst som gäst designer

 • Helena skriver:

  1. Jag hade satt de minsta två i vardera barns rum, och de större i vardagsrummet. Otroligt fin färg som man blir glad av!
  2. Jag älskar Malin Perssons inredningsstil och skulle gärna se henne som gästdesigner!

 • Sara skriver:

  1. I vardagsrummet, en på köpmansdisken och en i fönstret. Sen skulle jag placera en i hallen också. Den fjärde skulle jag ge bort till min mamma när hon fyller 50 i februari.
  2. Stina wolter! Eller kanske våran prins, han är duktig!

 • Maria♥ skriver:

  Underbara krukor som lyser upp utan att ta över, på bordet som vas vill jag ha en och i TV-rummets fönster oxo med mitt lilla fikonträd i som är på tillväxt.
  Petra Lund, petralundslera.se Fantastisk vackra produkter!

 • Karin skriver:

  1. Vilken vinst!! Tre krukor skulle få stå i våra två köksfönster med mörkgröna växter för att skapa lugn och harmoni bredvid min första egna tapetsering: William Morris Bird and Pomegranate i petroleublått! Den sista krukan skulle få stå på matbordet på en bricka tillsammans med tre ljusstakar i tenn och betong. Magiskt, de skulle binda ihop rummet och dessutom bli mina första "riktiga krukor" ?
  2. Kakan Hermansson eller Signe Persson Melin. Och ännu bättre: tänk dom två i ett gemensamt samarbete? Wow, det skulle bli historiskt!!!

 • Anette skriver:

  1. Jag skulle placera krukan i hallens fönster så man möts av den varje gång man kommer hem.
  2. En designer jag skulle se som ett spännande samarbete är med Anna Kraitz.

 • Johanna H skriver:

  1) Jag skulle placera dessa fina krukor i vardera fönster i vår nya lägenhet! På så vis skulle vi få en härlig röd (eller Maroon) tråd i alla rum!
  2) vilken spännande fråga! Jag skulle vara nyfiken på ett samarbete mellan Dbkd och Mari Strenghielm! Ser framför mig en häftig tolkning i rustikt material och ljuva färger. Känslan av något nytt men ändå tidlöst!

 • Elisabeth B skriver:

  1. Skulle fördela krukorna över hela lägenheten då den är i akut behov av färg då vi kört på stenhårt med minimalistiskt och fyra nyanser av vitt efter 6 år i en andrahandslägenhet med gula dörrar, gula element, gult kök med blått kakel och gröna lister. Hos oss skulle Cloudy i färgen Maroon dels ställas på marmorfatet på skrivbordet (mini) med en liten aloe vera i, även köksbänken skulle få sig ett ansiktslyft med en kruka för förvaring av diverse träslevar (small), i vårt djupa sovrumsfönster skulle ytterligare en kruka placeras med en cintronfikus i (medium) och på vardagsrumsgolvet skulle den största krukan (big) ställas med en stor fiolfikus.
  2. Lotta Agaton

 • Malin K skriver:

  1)
  Jag skulle sätta en kruka i varje rum här hemma. På så sätt skulle jag både kunna njuta av dem samt äntligen få en gemensam närmare som ”håller ihop” stilen här hemma mellan de olika rummen. De skulle vara ljuvliga till mina gröna frodiga växter.
  2) jag föreslår att ni har en tävling där designer tävlar om att få in sin produkt. På så sätt skulle ni verkligen kunna vara först med att hitta morgondagens designer. Men annars så skulle jag rösta på Jonna Jinton. Hon få in naturen och lugnet i allt hon skapar.

 • Amanda skriver:

  1. Jag skulle placera krukan i mitt köksfönster. Den skulle passa fantastiskt bra till mina ljust beiga väggar, kökssoffan och köksbordet nedanför i björk och det ljusa vitvaxade furugolvet. I den skulle jag placera en grön stor och fyllig murgröna som jag tror skulle bryta av fantastiskt! Tror detta skulle bli en magisk färgkombination!!
  2. Johanna Bradford eller Krickelin!!

 • Lena Sigurdsson skriver:

  Så vackra krukor skulle jag ha i sovrummet.
  En spännande person som Regina Lund. Vore kul att se hur hon tänker om inredning.

 • Hanna skriver:

  1. I sovrummet vars tapeter har en aningens ljusare nyans. Älskar hur färgen lirar med gröna toner. Mumma! ?
  2. Rickard Söderberg. En unik produkt som säljs till förmån för alla människors lika värde.

 • Anna skriver:

  På vår överdimensionerade tevebänk, så jag ser dem varje dag
  Pella Hedeby

 • Emelie skriver:

  1. Den stora hade hamnat i badrummet med en stor hibiskus, de två mellanstora hade fått pryda vårt vardagsrum/kök som skriker efter kärlek efter att julblommorna börjar ge vika. Den minsta hade mamma fått med en vacker blomma för att hon är världens finaste mamma.
  2. Jag tycker Jamie Hayon lyckas väldigt fint i hans olika samarbeten. Pudrigt, modernt och tidlöst om man nu kan lyckas med den kombon.

 • Maria Sabel skriver:

  Vi har precis köpt en ny lägenhet och ska fylla en 4a rummare istället för 2. Krukorna hade varit perfekta i varsitt rum som en röd tråd. En i köket, en i vardagsrummet, en i matsalen och en i fönstret på toaletten.
  Som gästdesigner hade jag älskat Sanna Tranlöv, hon designar inte inredning men hon designar kläder för NA-KD och allt hon tar i blir till guld. Kolla gärna in hennes instagram: sannatranlov, hon är grym!

 • Hanna skriver:

  1. Krukorna hade fått stå i vårt burspråk som numera agerar blom-spa. Hade passat perfekt.
  2. Ingegerd Råman, tycker om allt hon gör.

 • Emma skriver:

  1.Krukorna skulle få stå i fönstret och på byrån i vårt sovrum och skulle passa perfekt in med färgerna vi har i sovrummet.
  2. Emma Olbers skulle bli ett spännande designsamarbete för DBKD 🙂

 • Li skriver:

  1. Jag har en lång och djup fönsterbräda som skulle må bra av vackra krukor med fräscha plantor i!
  2. Pella Hedeby vore spännande!

 • Sarah Berg skriver:

  1. Krukorna skulle hamna lite varstans i hemmet, några tillsammans och någon i salongen vid den fina gröna kakelugnen som står där.
  2. Jag hade gärna sett Åsa Jungnelius som ny gästdesigner, grym på glas, hade varit kul att se vad hon hittar på med keramik! 🙂

 • Anonym skriver:

  1. Krukorna skulle hamna lite varstans i hemmet, några tillsammans och någon i salongen vid den fina gröna kakelugnen som står där.
  2. Jag hade gärna sett Åsa Jungnelius som ny gästdesigner, grym på glas, hade varit kul att se vad hon hittar på med keramik! 🙂

 • Maria skriver:

  Jag skulle placera krukorna i vårt sovrum som går i många nyanser av grått. Färgen på krukorna skulle passa perfekt där och skulle bryta av snyggt! Framöver hade det varit spännande att se ett samarbete med Ernst.

 • Carina Ekelund skriver:

  1: Jag och min man håller på och ordningställa friggeboden till ett lyxigt hotellrum dit vi kan smyga iväg när tonåringarna tar över huset.
  Dessa härliga krukor med blommor o växter hade vsrit toppen.
  2: Evfa Attling

 • Malin skriver:

  1 Jag skulle placera krukorna i mitt kök/vardagsrum som ska stylas inför en försäljning. Sedan hade dom självklart fått följa med till vårt nya hus där dom hamnat i vårt sovrum.
  2 Jag hade gärna sett ett samarbete tillsammans med Ellen Bergström

 • Lisa skriver:

  1. Jag skulle placering krukan i sovrummet. Cloud passar till att ligga och drömma om våren och gröna fingrar.
  2. Jag skulle gärna se Pella Hedeby som gästdesigner. Enkelt och vackert formspråk.

 • 1 i vår nyrenoverade matsal som tapeter med ett mönster som stämmer bra överens med färgen Maroon.
  2. Johanna Bradford

 • Susanne skriver:

  1. Åh dessa fantastiskt vackra krukor skulle få stå i mina vardagsrumsfönster med nya fräscha vårblommor.
  2. Jag tycker Valerie Aflalo är en fantastisk kläd-designer och det skulle vara spännande att se henne som er nästa gästdesigner.

 • Stina skriver:

  1, I fönstret i vardagsrummets burspråk. Där skulle de synas väl och pryda rummet fint.
  2, Johanna Bradford Bore kul. Hennes härliga stil är så välkomnande och snygg. Vore roligt att se vad det skulle bli om hon fick sätta tänderna i ett sådant projekt.

 • Lisa skriver:

  1. Vi har många tomma fönster här hemma så krukorna skulle få fylla ut dom. Har redan spanat på krukorna sen innan så tävlingen är klockren tajmad för mig!
  2. Om man spinner vidare på bloggare så föreslår jag ju såklart Frida från Trendenser! Tror det hade kunnat bli en till succé. Annars blir ju allt Lotta Agaton tar i till guld så det samarbetet hade jag också velat se.

 • 1.Dessa blir pricken över i:et i vårt vardagsrum med vit, rosa-grå,gråbruna toner…Där tillbringar vi mesta tiden och kan njuta av dessa underbara unika krukor på vardrumsbordet ,tv-bänken, i fönstret.
  2.Ingegerd Råman med stilren design som står sig i längden.

 • Sandra skriver:

  Jag bor inte så stort men likväl är min lägenhet en spretig inredningshistoria utan någon riktig röd tråd som binder samman rummen och skapar den harmoni som skulle behövas hemma. Därför skulle jag nog placera ut krukorna i lite olika rum för äntligen få till en genomgående känsla.
  Jag är nyfiken på vad Karin Espinosa Morel skulle kunna designa. Jag gillar både hennes hållbarhetstänk och hennes design som inredningsarkitekt.

 • Stina skriver:

  1. Har nyligen flyttat till hus så det ekar tomt i alla fönster! Har också fått flera växter i inflyttningspresent som behöver snygga krukor. Fullkomligt älskar cloudy-krukan!
  2. Formstudenten Sarah Hasselqvist

 • Monica skriver:

  1. De skulle passa utmärkt i vardagsrummet bland mina dova färger i textiler och vita väggar Ps SÅ SNYGGA!
  2. Ja nästa gästdesigner … varför inte du Frida Ramstedt.

 • Matilda skriver:

  1. I sonens sovrum och så skulle en nära vän som pratade om den här färgen på dessa krukor senast igår få sig en.
  2. Petra Gardefjord, förknippar den här färgen mycket med hennes instagramkonto och är övertygad om att hon kan skapa magi.

 • 1) Jag skulle placera dom på vardagsrumsbordet tillsammans med olika gröna växter i varje kruka. Som en liten växt-installation med vårkänsla!
  2) Varför inte Frida Ramstedt eller Elsa Billgren, mina favoriter!

 • Lisa Gyllenqvist skriver:

  1 jag skulle placera en stor kruka på mitt vardagsrumsgolv. I krukan skulle jag sätta ett fikonträd.
  2 Elsa Billgren för att jag gillar hennes stil.

 • Helen Bergander skriver:

  2. Nina Hedman o Lena Kriström skulle vara intressanta designer/konstnärer. Deras skapelse med starka kvinnor på Ishotellet i Jukkasjärvi följer upp o stärker metoo rörelsen….hur skulle man kunna lyfta in det budskapet o styrkan när vi inreder våra hem?
  1. De underbara krukorna skulle synas väl i mitt kök, på fönsterbrädor i olika höjd där de skulle skapa ett lyft och en tråd av spännande lugn o värme!

 • helena horneman skriver:

  1. Jag skulle placera dem på mina nyinköpta rottingpidestaler som jag hittade billigt på Erasmus. De skulle passa perfekt och pigga upp hörnet av mitt nyrenoverade sovrum som har ljusgråa väggar. Jag ar precis köpt mitt första egna boende och försöker inreda hållbart och långsiktigt genom att blanda gammalt och nytt, dessa får stå för det "nya"- trots sin tidlösa form!
  2. Jag skulle gärna se lite mer bohemiska inslag och tipsar om Krickelin som gästdesigner- hon är superduktig och jag tror att hennes eklektiska stil är här för att stanna!

 • helena horneman skriver:

  1. Jag skulle placera dem på mina nyinköpta rottingpidestaler som jag hittade billigt på Erasmus. De skulle passa perfekt och pigga upp hörnet av mitt nyrenoverade sovrum som har ljusgråa väggar. Jag ar precis köpt mitt första egna boende och försöker inreda hållbart och långsiktigt genom att blanda gammalt och nytt, dessa får stå för det "nya"- trots sin tidlösa form!
  2. Jag skulle gärna se lite mer bohemiska inslag och tipsar om Krickelin som gästdesigner- hon är superduktig och jag tror att hennes eklektiska stil är här för att stanna!

 • Ellen skriver:

  Jag och min man väntar just nu vårt första barn. Vi hade placerat krukorna i fönstret i det rum som kommer bli barnrummet. Jag skulle så i krukorna nu, t.ex. viol, som förhoppningsvis sedan kommer att blomma lagom tills den lille tittar ut framåt vårkanten! 🙂
  Ett spännande samarbete skulle vara med det danska företaget Hay. Jag tror att det skulle kunna bli hur bra som helst!

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) jag skulle placera några i köket/vardagsrummet, och en i sovrummet. Efter att juleljusen åkt ut i förrådet ser jag gärna att det våras med nya krukor och växter i fönsterna.
  2) med risk att upprepa tidigare kommentarer så hade det varit riktigt roligt att se dig Frida som nästa designer!

 • Fru K skriver:

  Jag skulle sätta alla krukorna ihop på golvet i vårt mellanplan som ett rum i trappen på väg upp till nästa våning i vår sen 50-tals villa. Ett väldigt speciellt rum med i dagsläget en 60-tals läderfåtölj, en väggfast bokhylla och dessa vackra spröjsfönster från golv upp till axelhöjd och det sluttande taket och den vackra trappen med täckta vita kanter och tråhandstång. Här står sedan ca 6 månader en fiolfikus som växt sig så vacker, men fortfarande utan ytterkruka… den skulle få hoppa i den största krukan och få lite sällskap utav andra växter i de andra och rummet skulle kännas just så ombonat och snyggt som detta underbara mellanrum har rätt till att göra. Det var det som gjorde att vi föll för huset men har blivit lite försummat och inte fått det fokus det förtjänar som husets centrala knutpunkt, hjärtat.
  2. Anna Teurnell, fd designchef på Marimekko

 • Anna W skriver:

  1. Jag skulle placera dem i mitt nya extrarum som jag kommer få när jag flyttar, rummet har fönster i en vinkel och dbkd’s krukor skulle passa sig så fint i fönsterkarmarna. I rummet ska jag också ha en skön dagbädd som jag kan lägga mig på med en kopp kaffe på lata helgdagar och titta ut genom mina fönster som dekoreras med dessa fantastiska krukor!
  2. Karin Hermansson känns som en självklar gästdesigner för krukorna! Hon har både stil och hjärta 

 • Maria skriver:

  1./ i mitt framtida orangeri. Tror det hade blivit magiskt fina med lite naturlig patina på.
  2./ Ingegerd råman, en kvinna med stil i allt Jon gör

 • Malin skriver:

  1. Jag hade placerat dem i lilltjejens rum som Behöver det där lilla extra för att jag ska vara nöjd 🙂
  2. Jag hade velat se dig Frida!

 • Lena Larsson skriver:

  1/ Skulle skapa min egna köksträdgård i mitt köksfönster i dessa fina krukor!
  2/ Elsa Billgren

 • 1.) Minst en skulle få stå mitt på vårt nya runda matsalsbord och få ta hedersplatsen! Och eftersom vi inte bor så stort hade någon kruka nog även fått trängas på fönsterbänken. Fint!
  2.) Kakan Hermansson hade varit ett modigt val! Eller om man får ta i lite, Ilse Crawford, också fantastisk förstås.

 • Olivia skriver:

  1. Jag skulle placera en (eller flera) på hyllan ovanför mitt skrivbord. Det blir många timmar där som student, och det vore fantastiskt att kunna titta upp och se dessa fina pjäser där.
  2. Som designer tycker jag att det vore intressant att se Eric Smedlund, som inte är designer egentligen men som har ett grymt öga för former och inredning och är allmänt galet kreativ!

 • Olivia skriver:

  1. Jag skulle placera en (eller flera) på hyllan ovanför mitt skrivbord. Det blir många timmar där som student, och det vore fantastiskt att kunna titta upp och se dessa fina pjäser där.
  2. Som designer tycker jag att det vore intressant att se Eric Smedlund, som inte är designer egentligen men som har ett grymt öga för former och inredning och är allmänt galet kreativ!

 • Anna-Maria skriver:

  1. Just nu skulle de bli ett jättefint blickfång i köksfönstret, med vita och rosa Orchidea i!
  2. Kristina Stark! ??

 • Johanna skriver:

  1. I några av alla vardagsrumsfönster; som man ser från flera rum och direkt när man kommer n, i huset vi snart ska flytta n i!
  2. Emma von Brömssen

 • Frida skriver:

  1. Jag skulle dekorera mitt nya kök med DBKDs vackra krukor och plantera härliga vårblommor i. En kruka skulle med fördel stå i centrum på köksbordet för att fånga uppmärksamhet.
  2. Jag har alltid varit ett stort fan av Ilse Crawford, men det hade varit riktigt kul att få se någon av er stora inredningsbloggare, gärna dig!

 • Victoria skriver:

  1. I de två höga fönstren i vår lilla sekelskifteslägenhet. Eftersom det är litet har vi mycket vitt men dessa i mjuk och rostig färg skulle bli en harmonisk färgklick och ett vackert blickfång.
  2. Frida Ramstedt vore fantastiskt! Mer pricksäker inredningstalang får man leta länge efter.

 • Amanda S skriver:

  Hej!
  1) Jag hade ställt alla i en stor klunga i mitt fönster i vardagsrummet för att få in en rosa vår.
  2)Någon från HAY!

 • Helena skriver:

  1. Skulle passa perfekt i mitt nyrenoverade kök!
  2. Carina Seth Andersson.

 • Hanna Johansson skriver:

  1. Jag hade placerat dem i det nya barnrummet och sen någon i de vuxnas sovrum också, en vill ju ha der tjusigt i båda rummen 🙂
  2. Tänk vad kul det vore med ett samarbete med Kakan Hermansson. En kreativ och dukitig keramiker som driver många viktiga frågor och vågar vara unik i en relativt strömlinjeformad designbransch.

 • Nina skriver:

  1. Vid vårt stora vardagsrumsfönster skulle krukorna göra sig fina. Den lilla placerar jag dock på vårt coola vitrinskåp med en klätterväxt som trillar ner på sidan! Perfekt!
  2. Hannah "krukatös" Porsgaard är mitt förslag. Hon är ju keramiker och gör ju så fina krukor så hade varit ett fantastisk gästspel!

 • Gunbritt Dahlin skriver:

  Jag skulle placera dom i köket för där är jag mest och kan se dom hela tiden.
  Som gästdesigner vill jag gärna se Ernst Kirschteiger

 • Lisa M skriver:

  Jag hade bytt ut många av mina tråkiga krukor i keramik för att dessa är så mycket finare!
  Jag skulle vilja se dig designa nästa modell, stilrent men ändå lite kul

 • Sara Bäckström skriver:

  Krukorna hade passat perfekt i vårt stora vardagsrumsfönster. Superhärligt blickfång inifrån men även en möjlighet att beskådas av förbipasserande.
  Som gästdesigner ser jag gärna Anna Lidström som har en cool och avslappnad stil med tydligt hållbarhetsfokus.

 • Claudia skriver:

  1. Skulle placera dem dels på en byrå och dels ett stort fönsterparti.
  2. Frida Ramstedt har ju en väldigt god känsla för stil och form!

 • a.s skriver:

  1. Jag skulle placera krukorna lite varstans i mitt kök, har precis flyttat in i en ny lägenhet med ett rymligt kök som är som gjort för allt från middagsbjudningar till långa frukostar. Krukorna som utöver att vara sjukt snygga skulle även addera ytterligare ett lager av textur och färg till ett annars rätt vanligt vitt kök.
  2. Jag hade gärna sett Christian Halleröd som nästa gästdesigner. Gillar allt han gör och skulle vilja se hur han som vanligtvis jobbar med unik inredning, skulle tackla och designa nåt så litet och vardagligt som en kruka.

 • Helena S skriver:

  1. Jag skulle placera dem i vårt vardagsrumsfönster, har en längre fönsterbräda där som längtar efter enhetliga krukor med härliga gröna växter!
  2. Johanna Bradford

 • Helena Zetterman skriver:

  1. Krukorna skulle stå i vårt stora fönster i vardagsrummet. Det skulle vara perfekt för då ser man dem från soffan, från matbordet och till och med när man kommer utifrån!
  2. Skulle älska ett samarbete med Saša Antic.

 • Emelie Andersson skriver:

  1. Krukorna skulle få bo både i mitt kök och i mitt sovrum eftersom jag behöver en fin utsikt från sängen och lite mer färg och form i mitt kök. Dessutom undrar min dotter var allt som rosa håller hus!
  2. Åh helt klart Signe Persson Melin, denna
  fantastiska formgivare.

 • Sandra skriver:

  Jag skulle dela vinsten med min vän, Lina. Hon skickade bild på just denna kulör och hon skulle lätt få använding av två i sin nya lägenhet. Jag skulle ställa mina krukor i min stringhylle-vägg.
  Vad gäller gästdesigner skulle jag gärna se hur Iitala vaserna skulle se ut i keramik med samma färger som DBKD har påsina nuvarande krukor och vaser.

 • Emma skriver:

  1. Jag ska precis flytta hemifrån, nästa vecka och hade älskat att placera dessa i min lägenhet. En i badrummet för att få in lite härlig växtlighet där. Två stycken tillsammans på golvet vid soffan eller på bänken bredvid. Den sista på köksbordet!
  2. Det hade varit roligt om du Frida designade en kollektion 🙂

 • Amanda skriver:

  1. Har precis flyttat till hus så hade placerat dem i mitt uterum som en perfekt detalj till en mysig atmosfär.
  2. Jag hade velat se Frida härifrån Trendenser som gästdesigner.

 • Amanda skriver:

  1. Har precis flyttat till hus så hade placerat dem i mitt uterum som en perfekt detalj till en mysig atmosfär.
  2. Jag hade velat se Frida härifrån Trendenser som gästdesigner.

 • Märta skriver:

  1. Jag har ett fantastiskt burspråk i kolmårdsmarmor här hemma som står helt tomt då alla mina små krukor bara försvinner i utrymmet. Jag tror att den här färgen skulle vara helt fantastisk mot marmorn och sen vad snyggt med fyra olika storlekar!
  2. Mode och inredning går ju ofta hand i hand numera och jag tror att Totemes Elin kling eller den konstintresserade Columbine Smille skulle kunna göra något intressant!

 • Madeleine skriver:

  1. Har två olika stora fönster i vardagsrummet. Skulle placera två i varje fönster.
  2. Prins Carl-Philip Bernadotte.

 • Katrin skriver:

  1. I vardagsrummet, där har rumsgranarna gjort sitt och ska ersättas med nya gröna växter, måste dick uppdatera krukorna först och dessa vore ju en dröm att vinna!
  2. Lotta Agaton vore en toppenbra gästdesigner

 • Frida skriver:

  1. Jag skulle placerat två stycken bredvid varandra (i olika storlekar) på vår bokhylla i vardagsrummet. I den större krukan skulle jag ha en monstera och i den lite mindre en Narrfikus.
  Den största krukan skulle jag ha i ett hörn bredvid soffan i vardagsrummet, med en pillerfikus i.
  Den sista krukan skull jag ha i köksfönstret med en elefantöra i 🙂
  2. Jag skulle vilja att Stina Sandwall skulle vara gästdesigner hos DBKD.

 • Karoline skriver:

  1. Åh, jag skulle placera dem i mitt vardagsrum där de skulle stå i grupp på mitt sideboard. I dem skulle jag ha mina hibiskusar och venushår. Älskar den mättade färgen!
  2. Gärna en florist som Gouteva eller Christoffer från Christoffers Blommor

 • Anonym skriver:

  1. Älskar nya färgen ?? Hade placerat dom runt omkring i hela vårt hem.
  2. LisaLove, älskar hennes öga för konst och skapande.

 • Julia Bandak skriver:

  1) Vi har en beige-maroon matta i vardagsrummet som mina svärföräldrar hade tagit med sig när de flyttade från Syrien för 30 år sedan. Mattan var tänkt som framtida bröllopspresent till min man som var 7 år gammal då. Kryckan skulle gifta sig perfekt med familjemattan!
  2) Jag tycker att HAY är ett klockrent val!

 • Eva Andersson skriver:

  1. I mitt vardagsrum
  2.inspirera keramik

 • Catrine skriver:

  På köksön i vår nya lägenhet
  Gärna Jonas Bohlin eller Signe Melin-Persson

 • 1. Krukorna skulle passa bra i vårt planerade uterum. De kan användas för olika gröna växter och en av de större krukorna skulle jag använda till en riklig bukett av vilda blommor.
  2. Jag gillar Birgitta Watz härliga keramik.

 • Emma T skriver:

  Min dotter Lisa skulle få låna krukan till sitt rum. Hon har nyligen valt emma von brömsens tranor-tapet i rosa till sitt rum och krukan skulle passa perfekt till den <3
  Som gästdesigner skulle jag gärna se dig Frida 🙂

 • Johanna skriver:

  1. Ska inreda en del av vår övre hall till kontor. Skulle passa med några gröna växter i dessa fina krukor på skrivbordet.
  2. Jonathan Adler

 • Pernilla skriver:

  1 På golvet framför min fönstervägg in mot trädgården.
  2 Eva Schildt gör väldigt fina saker.

 • K skriver:

  1. Jag skulle ställa fina mörkgrå krukor på de grunda skåp vi satt upp på väggen i vårt sovrum. Varför? Jo att: den tio månader gamla bebisen har flera meter långa armar och en oerhörd nyfikenhet men, och detta ligger väl i sakens natur, klåfingrighet. Våra fantastiska fönster i vardagsrummet better mot uteplatsen och går nästan ner till golvet men fönsterbrädorna ekar tomma för krukor och växter på fönsterbrädor är inte att tänka på. Väldigt lite som inte sitter fast är att tänka på. Jag föredrar att inte nånsin sätta mig ner för jag somnar bara då. Energikrävande att förhindr att benet ägnar sig åt omedvetet livsfarliga saker. Fast nu längtar jag till imorgon när jag får jaga honom igen förvisso…nåja. Så. Voilà. Här är det finurliga. Vårt sovrum går man in till från hallen. Och i hallen finns en grind. =barnet kommer ej dit. Och därför ska sovrummet vara lyxigt och vårt. Med krukor. Med växter. Med en vit ullmatta. Med överkast. Ja ni vet sånt som man innan tog för givet men nu uppskattar. Så som god design.
  2. Ingegerd Råman.

 • Lotta skriver:

  1. I sovrumsfönstret på min första lägenhet som jag skrev på köpekontraktet för idag!!
  2. Anna Lidström

 • Ellinor Kidd skriver:

  1. Vi har precis i dagarna blivit klara med målning och installation av möbler i barnens lek/ pysselrum. En av krukorna med en pillerfikus eller rumsligs hade gjort susen på byrån. Lagom höjd för att den ska få barnfritt:)
  2. Min morfar var en fantastisk man, en okänd arkitekt som ritade framförallt funkishus. Med sin stilsäkra inredning, som gott hem hos de flesta idag hade han gjort ett fantastisk jobb för DBKD. Idag lever han inte, men skisser, husen och minerna finns kvar.

 • Caroline skriver:

  1. I vardagsrummet där jag har mitt bästa fönster – plus en liten i badrummet, för att man så ofta glömmer att ha växter även där!
  2. Caroline Sandström tycker jag har en så cool och nytänkande inredningsstil – vore så kul att se vad hon kunde hitta på!

 • Karin E skriver:

  1. I vardagsrummet. Vi skulle njuta av dem varje dag och grannarna kunde också få kika! Krukorna skulle stå på marmor och växterna bada i ljus. Jag skulle fula länge på vilka växter som passar bäst till krukan.
  2. Spännande gästdesigner skulle vara Anna Lidström (som skriver anotherblog). Hon skapar spänning och magi med så många material, bland annat lera.

 • Stina Ahlgren skriver:

  1. I min lillasysters lägenhet som hon precis köpt och ska bo in sig i!
  2. Ida Lanto! Älskar det hon gör med kläder, så vad kan hon göra med inredning?!

 • Ann Eliasson skriver:

  1. Jag skulle ha krukorna i fönstret på mitt jobb. Där är jag många timmar varje vecka men har inte kommit iordning och fått det mysigt. Den fina färgen maroon skulle sätta tonen med några fina tavlor/prints i samma färgskala.
  2. Frida Trendenser såklart!

 • Anna Karlberg skriver:

  1. I mitt älskade orangeri! Sirliga vildpelargoner skulle få bo i dem..
  2. Kristoffer Fagerström på Note Design Studio!

 • Petra skriver:

  1. Saknar fönsterbrädor men så snygga krukor skulle få stå i grupp bedvid öppna spisen. De största på golvet och de mindre kanske på ett litet bord.
  2. Patricia Urquiola, vore en spännande kombo!

 • christine skriver:

  Jag skulle sätta allihopa i en grupp, med gröna växter i. Älskar när det blir något stort ihop. Olika höjd, textur på bladen och färger.
  2. Jag älskar Emma von Brömmsen med hennes vackra färger och mönster. Känns levande.

 • Fanny Birgersson skriver:

  Jag skulle sätta dessa krukor i mina så tomma fönsterbräden i min lilla. 2:a! Tycker det är så svårt att hitta fina krukor som inte är neutrala. Denna färg och form känns perfekt då den är dov men ändå sticker ut.
  Min första tanke på gästdesigner var faktiskt Frida Ramstedt, vilket jag ser att många andra också skrivit. Det säger väl sig självt hur god smak hon har som lyckas så bra i inredningsvärlden. Annars skulle Bea Zenfelt säkert leverera något coolt som vanligt.

 • Rebecka Hallbeck skriver:

  1. Jag skulle ha olika typer av fikusar. Pillerfikus och fiolfikus är mina favoriter.
  2. Jag skulle önska dig, Frida. Tror du skulle kunna åstadkomma något som verkligen skulle falla mig i smaken.

 • Jenny skriver:

  1. De skulle stå i mitt sovrumsfönster där jag varje kväll tittar ut på himlen. Krukorna skulle vara en fin och rofylld fond, fyllda med gröna blad.
  2. Per Engheden vor spännande

 • Karin josefsson skriver:

  1. I och med vår kommande utbyggnad av vårt kök med nya fönster så kan jag äntligen få möjlighet att få snyggt inredda fönster med Hannas krukor
  2. Skulle gärna vilja se Krickelin

 • Matilda skriver:

  1. Jag vill plantera mina palettblad i de här krukorna, från en superstor som bara växer och växer till små sticklingar som behöver kruka. Tänkte direkt på det när jag såg färgen för första gången, passar även perfekt med mitt nyårslöfte om mer färg på såväl mina kläder som inredning! Mer färg i livet mvh en svartklädd arkitektstudent
  2. Som nästa designer skulle jag vilja se Krickelin, ser framför mig en härligt blå kruka med inspiration från havet!

 • Matilda skriver:

  1. Jag vill plantera mina palettblad i de här krukorna, från en superstor som bara växer och växer till små sticklingar som behöver kruka. Tänkte direkt på det när jag såg färgen för första gången, passar även perfekt med mitt nyårslöfte om mer färg på såväl mina kläder som inredning! Mer färg i livet mvh en svartklädd arkitektstudent
  2. Som nästa designer skulle jag vilja se Krickelin, ser framför mig en härligt blå kruka med inspiration från havet!

 • Jennie skriver:

  1. Den största skulle stå i vardagsrummet på övervåningen där det stora fönstret kräver lite mer. I krukan sätter jag en narrfikus. De tre mindre står tillsammans i vardagsrummet på nedervåningen med fjädersparris och sophora i de två större och vårlök i den minsta.
  2. Bea Szenfeld skulle skapa något spännande och hållbart.

 • Lina skriver:

  1. Två av krukorna skulle jag placera i sovrummet på de två pedestaler som jag just nu håller på att bygga. Jag gillar hur den mjuka färgen i kontrast till den hårda formen på krukorna. De andra krukorna skulle få flytta runt i lägenheten mellan hallen, köket och vardagsrummet beroende på vad de har för växter i sig.
  2. Jag har två personer som jag gärna skulle vilja se som gästdesigners hos DBKD. Dels är det Pella Hedenby för hennes fantastiska känsla att skapa en harmoni och ett lugn i allt hon tar sig för. En annan fantastisk kvinna som jag gärna skulle vilja se som gästdesigner är Katrin Bååth. Hon har länge varit en stor förebild för mig i sitt arbete som AD och stylist. En fantastisk kvinna som har känsla för de lilla extra.

 • Elin skriver:

  1. Vår dotter är planerad till att komma om 2 veckor och min sambo har svetsat ihop en jättefin pedistal till barnrummet där denna kruka hade passat perfekt. Jag har förälskat mig i rosa nu när vi ska få en liten tjej.
  2. Jag tycker att du Frida skulle passa bra för att skapa deras nästa kollektion

 • Therese S skriver:

  1. Jag skulle placera krukorna i vardagsrummet, gärna lite i grupp så det blev ett fint blickfång.
  2. Skulle vara jättespännande att se vad Trendenser-Frida skulle hitta på, så säker smak och stil!

 • Marlene skriver:

  Krukan skulle få stå I min 11-åringsrum då apelsinträdet som tidigare gav färg var tvungen dö pga flugangrepp. Hon hade älskat den!
  Av egoistiska sj¨l hade jag gärna sett att Krickelin hade ett finger med I spelet vid nästa kollektion. Misstänker att den då går I blått och den perfekta blå krukan saknas hos oss.

 • Linn skriver:

  Krukorna skulle få stå på min renoverade turkosa byrå, i våran hall som snart ska renoveras. De blir det första man ser när man kommer & sista när man går.
  jag skulle vilja att krickelin ska få designa nästa kruka, blått i alla dess färger!

 • Maje skriver:

  Ett av de utflyttade barnens rum ska snart göras om och då skulle dessa fina krukor bli perfekta där inne och skulle få stå för färgvalet.
  Nån manlig vore roligt att se! Varför inte vår prins Carl Philip

 • Marie skriver:

  I vårt sovrum som snart ska få sig en helrenovering!
  Frida Fahrman.

 • Marie skriver:

  I vårt sovrum som snart ska få sig en helrenovering!
  Frida Fahrman.

 • Evelina Karlsson skriver:

  1. Jag ska flytta ur min studentlägenhet på 29 kvm med ett fönster till en lght på drygt 100 kvm med 14 fönster!! Därför behövs väldigt många nya krukor och dessa skulle passa superfint i den nya lägenhetens fönster eftersom jag planerar att inredda i grått, vitt, grönt och rosa!:)
  2. Kristin Lagerqvist aka krickelin skulle vara spännande att se som gästdesigner eftersom hon är så färgrik i sitt skapande!

 • Math skriver:

  1. Jag skulle ställa dom i mitt nya fina o högt älskade engelska växthus. Mamma har byggt det åt mig o det är tempererat så jag odlar exotiska plantor oxå.
  2. Isabelle McAllister

 • Katharina skriver:

  1. jag skulle placera den största krukan – gärna den svarta varianten – på golvet framför vårt stora fönsterparti i vardagsrummet med ett citronträd planterat i. Mellanvarianten skulle stå i vår breda fönsterkarm i köket och i den skulle jag plantera en jättehäftig växt med leopardmönstrad stam som skulle ta upp färgen så fint! Den minsta storleken på nattduksbordet med egna skott från min elefantöra som jag delar ut till alla som vill ha eftersom den förökar sig enormt 🙂
  2. Som gästdesigner vore det fantastiskt att se Kajsa Cramer. Hennes enkla, tidlösa och helt underbara design där det finns en tanke om imperfekt perfektion känns så aktuell och skulle vara så spännande att se i ett sammarbete med dbkd.

 • Åsa skriver:

  1. Krukorna hade passat så bra i vårt svarta vinterbonade uterum, där murgrönorna stolt hade blivit placerade i. Älskar murgrönor, hängande, på olika spaljeer, stora som små både ute och inne.
  2. Herr och Fru Mandelmann

 • Martin C-F skriver:

  1. Min frugas drömkrukor. Garanterat hade dessa placerats i vårt vardagsrum. Den största med vår megakaktus i, enligt mig? Vore drömmen att överraska med denna vinst, en klockren present till min snart 35-åriga fru och underbara mamma till mina två barn.
  2. Stina Wolter hade jag velat se!
  // Martin C-F

 • Linda skriver:

  Jag skulle ställa den i kontorsfönstret på mitt nya jobb på en konsthall i norra Sverige.
  Kakan Hermansson skulle nog kunna göra ngt skojigt som gästdesigner.

 • Katja skriver:

  1. Först och främst: herregud vilken dröm. Jag älskar denna typ av hantverk och min pappa är gammal modulör inom keramik. Mitt sovrum har jag helt anpassat i en färgskala av mjuka, dova toner som går i färgen soft skin som är en dov, rosa, ton. Därefter har jag anpassat rummet totalt i denna färgskala, alltifrån sängöverkast, till påslakan och en sittpuff och matta. Men jag har inte hittat några fina krukor så nu står växterna för sig själva på fat i sina svarta plastkrukor. Dessa krukor skulle vara pricken över i:et och alltså få ta plats i sovrummet.
  2. Jag tycker det skulle vara kul om dbkd gjorde ett samarbete med konstfack, eller lyfte någon ny förmåga. Kanske Anna Tedestam som gör fantastiska skulpturer, hur skulle hennes krukor se ut? Väldigt spännande. Och om man vill köra med någon mer etablerad skulle det vara fantastiskt med ett samarbete med Ilse Crawford, hennes stil är helt fantastisk.
  Jag håller tummarna!

 • Linnéa Blixt skriver:

  Hej!
  2. Jag hade tyckt att det hade varit kul om det var du Frida me det svaret känns uppenbart. En som jag gillar är Pernilla med instakontot Pernillasinterior.
  1. Jag häller på att ”inreda” om vår stringhylla. Den är de första man ser när man kliver in genom ytterdörren. Den har sett likadan ut i tre år och de är verkligen dags för uppdatering.
  Ha det fint!

 • Linnéa Blixt skriver:

  Hej!
  2. Jag hade tyckt att det hade varit kul om det var du Frida me det svaret känns uppenbart. En som jag gillar är Pernilla med instakontot Pernillasinterior.
  1. Jag häller på att ”inreda” om vår stringhylla. Den är de första man ser när man kliver in genom ytterdörren. Den har sett likadan ut i tre år och de är verkligen dags för uppdatering.
  Ha det fint!

 • Maria skriver:

  1. Jag skulle placera 2 i köket och 2 i vardagsrummet och köpa fina blommor och piffa upp lite 😀
  2. Carolina Gynning kanske, vore spännande att se vad hon hittar på 🙂

 • Helens skriver:

  Vilken härligt vårfräsch färgklick det hade blivit i mitt hem! Jag hade satt den stora krukan med en maffig växt i framför det stora fönsterparti i vardagsrummet. Två mindre krukor hade placerats i sovrumet för de matchar kuddarna perfekt och den minsta hade placerats på soffbordet med vita pärlhyacinter i.
  Jag tycker att det skulle vara kul att se vad du skulle designa, Frida. Garanterat en succè!

 • Annica skriver:

  1. I vardagsrummet intill fönstret. För vi spenderar våra dagar mest där.
  2. Malin Carlsson vill jag gärna se. )

 • Sandra skriver:

  Jag skulle plantera min mormors pelargoner i krukorna, om jag vann! jag fick de av henne för några år sedan, strax innan hon gick bort. Jag är väldigt fast vid dem.
  Ett trevligt samarbete skulle enligt mig vara Ernst Kirschsteiger, the one and only!

 • Misan67 skriver:

  1. Mellanstorleken i köket med orkideer alternativt ormbunke eller fjädersparris.
  2. Mia Kinning skulle vara spännande 🙂

 • Sara skriver:

  1. Mitt vardagsrum har stora, höga fönster och utsikten domineras av en kyrka i nygotisk stil i rött tegel som är den närmaste byggnaden. Det kräver sin kruka för att konkurrera med den estetiken. Jag har några klassiska Waldemars-udde-krukor, men vill gärna komplettera med ett mer modernt formspråk. Där skulle jag ställa krukorna Cloudy, om jag vann.
  2. Om man får drömma – och det får man väl – skulle jag vilja se vad Maria Levin (chefsdesigner på klädföretaget Nudie) skulle göra med ett hårt material, som i krukor.

 • 1. Underbara krukor, som skulle få pryda mitt vardagsrum, både i fönster och på bord!
  2. Mija Kinning är min favoritinredare! Jag skulle gärna se henne som gästdesigner.

 • Nina skriver:

  1. Den stora krukan skulle få pryda mitt sterila kontor.
  2. Mia Schnitzler – skulle gärna se henne som gästdesigner!

 • Josefin skriver:

  1. Mini skulle få bli hem för mitt ärvda elefantöreskott som står i köksfönstret, small skulle få flytta in i sovrummet, medium skulle få bo i vardagsrumsfönstret och fyllas med en monstera som vuxit ur sin pure-kruka, och large blir perfekt för den där stora palmen jag ska köpa! Tror palmen kommer stå i vardagsrummet och matcha monsteran 🙂
  2. Om jag får välja helt fritt vill jag självklart att min keramiker-kompis @tirilism och dbkd ska samarbeta!

 • Johanna skriver:

  1. I köksfönstret??
  2. Emilia dePoret! Hade vart sjukt kul och se vad drottningen av säker stil hade gjort för spännande twist?

 • Cecilia skriver:

  1. Den stora kruka hade fått stå på vår stora fönsterbänk i lägenheten med min monsteraväxt. Den lilla och medium storleken hade fått pryda badrummet med en elefantöra stickling som har växt sig mogna.
  2. Jag hade velat se ett samarbete mellan min favoritkedja granit och DBKD! Är alltid spännande när mer folkliga nordiska kedjor samarbetar med exklusiva designers.

 • Ida skriver:

  1. Jag skulle placera en stor kruka i vårt sovrum som gapar tomt och opersonligt just nu. En stor grön växt i en vacker kruka är precis vad som behovs för att få det mer hemtrevligt.
  2. HOPE. Spännande och oväntad combo!

 • Martina skriver:

  1) Dem hade gärna fått stå i grupp i vardagsrummet med olika växter, som en liten mysig djungel.
  2) Varför inte Sabina Söderberg, som vann Design Genius London. Tror det hade varit en spännande kombination med mycket färg.

 • Camilla K skriver:

  Hemma hos oss flyttar växter och krukor runt efter humör och säsong. Det fantastiska med dessa krukor är ju att de passar var som helst i hela huset. Färg och form som man blir glad av att titta på. Solo eller i grupp, spelar ingen roll. Ursnygga!
  Mija Kinning skulle klara utmaningen galant!!

 • Eva A skriver:

  1. I mott gästrum som vi kallar för New york hotellrummet pga. inredningen.
  2. Kakan Hermansson

 • Karin skriver:

  1. I vårt uterum, framåt vårkanten!!
  2. Pella Hedeby

 • Linnéa R skriver:

  1. Jag hade placerat denna fantastiska kruka i vardagsrummet, ett rum som verkligen behöver få ny energi! Jag tror krukan skulle tillföra precis den färgtouchen som just nu saknas där.
  2. Jag skulle vilja se ett samarbete tillsammans med Isabella Löwengrip

 • johanna skriver:

  1. Fiolfikus, rumsgran och elefantöra –
  tre gröna favoriter som i vårt vardagsrum rockar loss…
  Och med våren runt hörnet så finns här att göra:
  omplantering för att trion ska fortsätta trivas förstås!
  I Cloudy-krukor de sen oss kommer förföra,
  men Mini med ett elefantöreskott får en vän till oss.
  2. Två drömsamarbeten: Carina Seth Andersson – för att jag inte kan få nog av henne och ett samarbete skulle göra hennes design mer tillgänglig. Emilia Ilke – för att jag fullkomligt älskar hennes målningar/kollage av krukor och vaser.

 • Nica skriver:

  1) Just nu har vi ett stort fönsterparti som gapar tomt i vårt annars väldigt neutrala allrum. Fyra fina Cloudy i den härligt dova färgen Maroon skulle verkligen vara ett fint blickfång tillsammans med grått, vitt, svart och mattlackad ek.
  2) Jag skulle vara jättenyfiken på att se vad Lotta Agaton skulle göra om hon fick fria händer att designa krukor.

 • Nica skriver:

  1) Just nu har vi ett stort fönsterparti som gapar tomt i vårt annars väldigt neutrala allrum. Fyra fina Cloudy i den härligt dova färgen Maroon skulle verkligen vara ett fint blickfång tillsammans med grått, vitt, svart och mattlackad ek.
  2) Jag skulle vara jättenyfiken på att se vad Lotta Agaton skulle göra om hon fick fria händer att designa krukor.

 • Nica skriver:

  1) Just nu har vi ett stort fönsterparti som gapar tomt i vårt annars väldigt neutrala allrum. Fyra fina Cloudy i den härligt dova färgen Maroon skulle verkligen vara ett fint blickfång tillsammans med grått, vitt, svart och mattlackad ek.
  2) Jag skulle vara jättenyfiken på att se vad Lotta Agaton skulle göra om hon fick fria händer att designa krukor.

 • Elin skriver:

  1. I en fin grupp i hallen, hallar är svårmöblerade tycker jag, men att mötas av ett hav grönska i dessutom fantastiskt fina krukor hade väl vem som helst blivit glad utav?!
  2. Den isländska designern Sigurjón Pálsson tror jag hade passat DBKD’s stil perfekt med sin enkla formgivning.

 • Ann skriver:

  Krukorna ska stå där de syns! Älskar formgivningen på alla krukorna. Jag skulle tycka att ett samarbete med Carina Seth Andersson vore spännande.

 • Matte skriver:

  1. På tvbänken eller byrån i vår vardagsrum, färgen vore perfekt
  och att vinna vore så käckt.
  2, Hade varit spännande att se vad du Frida kunde åstadkomma!

 • Lisa skriver:

  1. Vårt sovrum är så fruktansvärt tråkigt och har noll mysfaktor, så det ska piffas till och då hade krukorna passat perfekt för att få till en varm och ombonad känsla. Den största hade nog hamnat i hallen, med en stor grön växt i.
  2. Jag hade gärna sett Johanna Bradford som gästdesigner! Jag är ett stort fan av hennes stil och hade gärna sett vad hon hade tagit sig för.

 • Malin skriver:

  1. I vardagsrummet, de flesta möbler går i svart, grått eller trärent så vi försöker hitta detaljer med färg.
  2. Jag hade gärna sett Bea Szenfeld och hur det går att kombinera hennes fantastiska formspråk med ett hårt material.

 • Mia skriver:

  1. Har precis målat om min sovrum till en härlig grön färg, där skulle krukorna verkligen göra sig!
  2. Ett samarbete med Isabella Löwengrip hade verkligen varit intressant. Ett stort välkänt namn och en utmärk förebild där hon visar att ett engagerat och kärleksfullt familjeliv går mer än utmärkt att kombinera med en snabbt stigande karriär. Mycket Girl Power över den kvinnan helt enkelt!

 • I köksfönstret i vårat fritidshus.
  Stina Wolter

 • Charlotte skriver:

  1. De hade fått mysa med mina resefynd, bland annat en mässingkanna från Zambia och jättekottar plockade i Sydafrika…
  2. Lars Wallin hade jag verkligen velat se i ett designsamarbete med DBKD där hans detaljrika design kombineras med de rustika, kraftfulla materialen.

 • Annlouis skriver:

  Krukorna skulle jag ställa på vårt ärvda sideboard i vårt stora kök.
  En kruka designad av Bea Szenfeld skulle vara oerhört spännande.

 • Jenny skriver:

  Hej!
  1, Jag har köpt ett 70-talshus med stora fönster, fönsterbrädorna sitter ganska lågt så dessa fönster är svåra att inreda snyggt. Den här krukan skulle passa som handen i handsken! Precis den färgklicken jag behöver.
  2, Petra tungården. Hon når ut till många och är alltid stilsäker i de samarbeten hon gör.

 • Fru F skriver:

  1) I vardagsrummet med stora fönster och öppet till nock får krukorna bo
  den varma färgen ger rummet en känsla av lugn och ro
  Färgen är ju den fina Maroon
  terrakotta och grönt är en underbar kombination
  I rummet finns växter stora som små
  krukorna från DBKD får alla att som kungligheter må.
  2) Ser jag någon snygg inredningsdetalj så är det nästan utan undantag Tom Dixon som står bakom. Så får man drömma fritt så säger jag ett samarbete med Tom Dixon.

 • Johanna skriver:

  Kul tävling!
  1. Om jag vann dessa skulle jag se det som ett tecken på att det är dags att skicka min gamla TV till återvinningscentralen och låta växter och grönt ta plats på den långa tv bänken (som ju faktiskt är den mest synliga platsen i många hem, även mitt).
  3. Så många spännande förslag har getts i detta kommentarsfält tycker jag! Men om jag fick önska så skulle en kvinnlig konstnär, keramiker och feminist få formgiva: Kakan Hermansson!

 • Karin skriver:

  Superfina krukor!
  1. Jag måste ta tag i min dotters rum.(sonens är precis klart) Hon blir 14 i vår. Håller på med planeringen… Skulle bli perfekt!
  2. Jag tycker att en arkitekt vore en kul samarbetspartner. Thomas Sandell skulle vara en bra kandidat.

 • Ernesa skriver:

  1. Jag skulle ställa krukorna hos min kille för att få honom att se skönheten hos växter!
  2. Prins Philip kan gott få sätta sin touch !

 • Gunilla . M . B skriver:

  1= Vintertid skulle dom knottriga krukorna pryda köksbordet – där dom kan beundras , sommartid – inne på min inglasade altan – där dom är lika vackra till vardags – som till fest ! I båda fallen – garanterat bäst !
  2= Carolina Gynning – som inte är en "tant" , gör mycket färgglatt och intressant !!

 • Berit Bengtsson skriver:

  Har stora fönster som vetter söderut där havet brer ut sig. Cloudy skulle ge mina ivrigaste växter snyggt hölje och skapa harmoni i rummet. Ser fram emot att innovativa Maria Benktzon får en inbjudan av DBKD!

 • Viktoria skriver:

  1. Vi har öppen planlösning mellan vardagsrum och kök i en ganska liten lägenhet. Men detta skulle vara ett fint sätt att binda samman ytorna och liva upp dessa. En på köksön och en i fönstret till att börja med.
  2. Sofi Fahrman skulle vara spännande att se ta sig an ett sånt här projekt.

 • Emma C skriver:

  1. Jag skulle vilja fylla krukorna med några ärvda växter från min Morfar och placera på delvis nya bänkem i vardagsrummet ovh på övervåningen vi äntligen kan börja använda i slutet av januari då vi får en ny trappan.
  2. Carina Seth Andersson. Fantastisk formgivare!

 • Monnah skriver:

  1. I allrummet på övervåningen skulle de ta upp färgen i tapeten och medan solen vandrar över himlen skulle krukornas struktur ge liv både till sig själva och till rummet!
  2. Elisabeth Ottebring är min favoritkeramiker! Hon har en känsla för det barocka såväl som det finstämda och hennes färgsättningar är underbara.

 • Sanna skriver:

  1. Dessa skulle hamna i köket hemma hos mig, där hade desa passat in perfekt och lyst upp hela rummet och gjort det där lilla extra för rummet.
  2. Carolina Gynning är ju en fantastiskt kostnär, och hade nog varit en grym gästdesigner. Annars gillar jag Christian Bitz. Han är en fantastiskt formgivare.
  Kram Sanna

 • Nadja skriver:

  1. Vid min läshörna i tvrummet skulle de här fina krukorna passa perfekt!
  2. Stina Wolter skulle jag vilja se ta sig an denna uppgift!

 • Linn Eriksson skriver:

  I mitt kök skulle krukorna passa perfekt…. gärna med vita ranunkel i <3
  Gästdesigner vore kul med Efva Attling , stilren med det lilla extra

 • Sara skriver:

  1. Krukorna skulle bli perfekta på min ommålade flerarmade piedestal som jag fyndade på loppis i helgen.
  2. Jonathan Adler

 • Mia skriver:

  Jag skulle placera dessa ljuvliga krukor på vårt loft – som gått från man cave till en mysig umgängesplats för hela familjen.
  Ett spännande designsamarbere hade kunnat vara Daniella Witte som med sin blogg inspirerar och sänder ut harmoni med sina vackra bilder.

 • Anonym skriver:

  1) Jag skulle placera de två mindre storlekarna i amplar i fönstret i köket. Den största storleken skulle jag ha i barnrummet med det "paradisträd" i som redan står där. Den sista krukan skulle jag ställa på skänken i vardagsrummet.
  2) Jag skulle vilja se Ernst Kirchsteiger som gästdesigner

 • Sabina skriver:

  1) Jag skulle placera de två mindre storlekarna i amplar i fönstret i köket. Den största storleken skulle jag ha i barnrummet med det "paradisträd" i som redan står där. Den sista krukan skulle jag ställa på skänken i vardagsrummet.
  2) Jag skulle vilja se Ernst Kirchsteiger som gästdesigner

 • Alex skriver:

  Vår övervåning som vi byggt från grunden själva står snart klar och det behövs desperat lite "piff". Älskar den nya färgen och den skulle gå perfekt ihop med fåtöljen jag klätt om i en dovt rosa mocka!
  Jag skulle vilja se Daniella Witte gillar hennes stil och tror att hon skulle kunna tillföra en lite mer "industriell" stil vilket DBKD inte riktigt visat upp tidigare.

 • ULRIKA skriver:

  Jag skulle placera den i mitt sovrum som går i vanilj och rosa toner.
  Jag hade gärna sett elsa billgren som er formgivare. Hon gör så spännande saker.

 • Gunilla Egelstad skriver:

  I mitt sovrum jag alltid fina krukor saknar- tänk att gå njuta av dessa varje morgon när jag vaknar.
  Jag skulle tycka att Carolina Gynning vore fantastiskt att se här – i hennes koppar och kuddar är jag då kär!

 • Maria Blomgren skriver:

  Skulle placera krukorna i vårt nyrenoverade vardagsrum! Skulle vilja se Carolina Gynning ?

 • Julia skriver:

  1. Jag skulle såklart ställa de i rummet där jag ser dem allra mest, vilket är i vardagsrummet!
  2. Jag hade velat se Daniela Upmark som gästdesigner. Hennes lampor bxxlght och smycken BlueBillie är fantastiskt fina!

 • Lena skriver:

  1. Jag skulle placera krukorna i fönstret i sovrummet.
  2. Undrar vad Lars Lerin skulle hitta på.

 • Anneli skriver:

  1. I vardagsrummet. Där skulle färgen passa perfekt!
  2. Ernst Kirsteiger!

 • Ana skriver:

  1.Jag skulle ställa de i mitt blivande vardagsrum i radhuset där vi flyttar. Jag har lovat att jag kommer bara ta in de sakerna jag absolut gillar, och inte som här där vi bor nu där vi ärvde många saker. Krukorna spannar jag sedan länge och färgen är bara perfekt.
  2. Ernst Kirchsteiger skulle vara perfekt som gästdesigner.

 • Stina skriver:

  1. Jag skulle vilja ställa en kruka med en rosenskära i mitt stora fönster i mitt korridorsrum. Där får den precis lagom med ljus.
  2. Det vore kul att se vad Agnes från bloggen Hejregina kunde hitta på för kruka. Hon har alltid så spännande saker för sig.

 • Katarina skriver:

  1. Dessa krukor skulle jag ha framme synliga på sidobordet, tv bänken och en kanske på soffbordet så att de hamnar i blickfånget direkt de är så fina så att de bör synas <3
  2. Ernst skulle jag vilja se hos er som gästdesigner 🙂

 • Sofia skriver:

  1) Sådana här godingar gömmer man inte undan! De skulle få rumstera på paradplats i det ljusa köksfönstret, fyllda med gröna växter i olika former och nyanser. Då kan jag njuta av dem både utifrån och så skulle de kunna bidra till lite ögonfröjd när jag annars ofta suckandes står med händerna i diskvattnet..!
  2) Får jag drömma fritt skulle jag vilja se favoriten Oiva Toikka!

 • Katja skriver:

  1. Då krukorna har naturnära färger så skulle jag placera dem i sovrummet, då det ska ha en positiv effekt för sömnen och ge ett lugnande intryck.
  2. Skulle vilja se Simon Olsson som var med i Superskaparna.

 • Mia Persson skriver:

  1) På fönsterbrädan vid köksbordet,
  för där hänger vi mest och jag skulle kunna se och glädjas åt dem hela dagen – från frukost, via barnens läxläsning, middag, korsordslösning och ända fram till kvällsteet.
  2) Bea Szenfeld,
  för att hon är en spännande designer med schyssta värderingar. Är så nyfiken på vad hon skulle kunna skapa åt DBKD!

 • Emma skriver:

  1. I vardagsrummet
  2. Elsa Billgren

 • Linda Norrman skriver:

  1. Jag skulle placera den i mitt tamburfönster tillsammans med en vacker blomma, skulle passa perfekt där <3
  2. Isabella Löwengrip tror jag skulle kunna överraska med något riktigt trevligt! 🙂

 • Annci skriver:

  Skulle vilja placera dem hemma hos min dotter stylisten Jessica Lagerman. Hon skulle ”bära’ dem med vördnad.
  Karin Widmark skulle kunna göra något stort!

 • Evelina skriver:

  1. Vilken drömvinst! Jag skulle placera dom på våra nya bänkar som står framför våra hörnfönster i vardagsrummet. 2. Dig Frida!

 • Linda skriver:

  1.) I sovrummet, för att mjuka upp det skulle jag vilja fylla rummet med gröna växter i vackra krukor.
  2.) Elin Lannsjö

 • Emma rosen skriver:

  1. Krukan hade fått stå i husets hjärta, köket. Där vi alla samlas varje dag. Den är fantastisk fin och hade definitivt lyft känslan i köket.
  2. Jag skulle vilja se Carolina Gynning gästspela hos DBKD. Hon bär på en speciell kreativitet som hade kunnat skapa något alldeles speciellt. Något jag även skulle vilja se och som hade gjort att jag hade inte tvekat en sekund på era produkter är om i alla fall en produkt såldes till förmån för forskning, tex hjärt och kärl.
  Flest människor dör i detta men ändå säljs fler produkter till förmån för cancer.
  Jag hade kunnat tänka mig betala extra för en sådan produkt. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Bra för er och bra för oss.

 • 1. På linneskåpet i vardagsrummet skulle de få stå.
  2. Svårt att välja men antingen Ernst med sina stilrena designer eller Carolina Gynning med sina mer fria och glada designer.

 • Molly Johnsson skriver:

  1. Jag skulle placera två av dem på en av mina tomma (men fina) byråer i hallen, det hade nog livat upp en hel del! De andra två hade jag gett till min fina mamma som älskar blommor och inredning.
  2. anna mårselius

 • Anna skriver:

  1. Överallt i vårt nya gulliga radhus som ekar tomt än så länge pga så mycket större än vår lilla lägenhet!
  2. Gärna Johanna Bradford. Tror hennes fingertoppskänsla, öga för detaljer och tidlösa/hållbara stil skulle bidra till ett spännande samarbete med DBKD och också ge DBKD en stor plattform att nå ut till nya och befintliga kunder. Win win för alla inblandade inklusive oss kunder. ??

 • Linda skriver:

  1. På fönsterbrädan i sovrummet där det i nuläget är lite för tomt.
  2. Kakan Hermansson

 • Helena skriver:

  1. Den stora krukan skulle få stå på golvet i vår stora fönsternisch, innehållande bananträdet jag inhandlade förra veckan. Klockrent!
  2. Jag vill se dig, Frida Ramstedt, som gästdesigner.
  Älskar din enkla & rena stil och tror du hade kunnat få fram riktigt fina produkter!

 • Sanna Ek skriver:

  1. Den största skulle få vara stjärnan på avsatsen i trappen och de mindre skulle få bo i den stora matsalen/vardagsrummet och göra så att det känns som att det hänger ihop som en rödtråd(eller maroon menar jag såklart) 2. Antingen Du Frida eller Kakan Hermansson.

 • Therese skriver:

  1, Badrumsfönstret
  2, Prins Carl Philip

 • Therese skriver:

  1, Badrumsfönstret, för att det skulle bli så snyggt!
  2, Prins Carl Philip

 • Linn E skriver:

  1 – I de stora fönstren ner mot sjön i vårt nybyggda egenritade hus!
  2 – Skavlan!

 • Eliisan skriver:

  1)
  I vardagsrummet står fyra maffiga, gröna växter; en 20-årig pinnlilja, svärmors tunga, trekantseuforbia och monstera som rejält vuxit ur sina krukor har.
  De är frodiga, har trivts väldigt bra, så att nästan ingen jord ej längre i krukan finns kvar!
  Blev fullständigt överväldigad när jag Hanna Wessmanns underbara krukor första gången fick se, ja jag blev helt enkelt kär!
  Att mina gröna växter i de ljuvliga krukorna Cloudy få placera,
  skulle vara höjden av lycka, kan ej önska något mera!
  Ser framför mig hur jag i vårt inglasade uterum,
  de fyra krukorna med övrig inredning skulle möblera.
  Krukornas spännande färg Maroon vill jag i ett hörn
  elegant gruppera.
  Med rummets möbler, lampor och mattor, Cloudy så stilfullt
  skulle med allt detta harmoniera!
  2)
  Maria Saxbo som nästa gästdesinger jag gärna skulle vilja se!
  Hantverk och hållbarhet hon vill lyfta frampå ett betryggande sätt,
  hennes kunnighet om detta är både stort och brett.
  Finessen att blanda modern nordisk inredning med vintage,
  hon visar professionellt
  så att inredningen blir skönt komplett.
  Många handfasta och nyttiga tips hon också bjuder på,
  en stor dos av inspiration och ödmjukhet,
  är övertygad om att Maria är en av de bästa
  gästdesinger DBKD kan få!

 • Amanda skriver:

  I vardagsrummet så att alla kan se!
  Skulle vara coolt att se hur Ida Sjöstedt skulle designa inredning!

 • Maria Lundström skriver:

  1) Jag skulle placera krukorna i husets hjärta: köket!
  2) Elsa Billgren <3

 • Pia S skriver:

  1: Jag skulle placera krukorna i vardagsrummet där jag oftast är , så jag kan njuta av dom som mest .
  2: Jag är nyfiken på vad Gudrun Sjödin skulle hitta på som gästdesigner .

 • My skriver:

  1. De skulle stå i mitt köksfönster där det hade passat så bra 😀
  2. DU såklart , det är jag säker att det hade bilvit en riktigt hit 😀

 • Amelie skriver:

  Jag har en pytteliten lägenhet som jag har rennoverat hela året och nu är det dags att fixa till den stora terassen som gjorde att jag blev kär i min pytte-låda. Precis till höger när man kommer ut finns det tak och i det ska det hänga en gungmatta – bredvid den hör de hemma! Skyddade från regn och rusk men liksom center of attention på alla fantastiska sommar-luncher&middagar som jag äntligen ska kunna bjuda in till såfort det blir några plusgrader!
  Nina Jobs är ju såklart rätt woman for the job!

 • Mia skriver:

  Vinner jag de fyra krukorna skulle jag ha den största brevid soffan till att ha tidningar i. Färgen ger lite värme till min annars skandinaviska inredning.
  Storlek medium skulle jag vilja ha till min monstrera som ständigt växer och frodas.
  Den lilla mini-krukan skulle blir perfekt till stora och yviga fredagsbuketter.
  Kruka small skulle jag fylla med en Alocasia poll och ge till min kära tvillingsyster som råkar ha den dova färgen som sin favorritfärg.
  De jag skulle vilja se som designer av kommande krukor är enligt mig innovativa, kreativa och trendmedvetna, samtidigt som de eftersträvar kvalitet i de samarbeten de gör. De har alla känsla för form och jag tror att de kan designa en produkt som står sig bra idag såväl som för lång tid framöver.
  Jannice Wistrand (Simplicity), Andrea Brodin, Frida Fahrman, Frida Ramstedt eller Petra Tungården

 • Malin skriver:

  1. Om jag dessa vackra krukor vann
  – ni dem i mitt vardagsrum fann
  Där skulle det mjuka upp och få husera
  elefantöra, fikus och Aloe Vera.
  2. Designgruppen Front. Jag tror att det hade blivit ett spektakulärt samarbete och man vet aldrig vad de hittar på.

 • Mikael Svensson skriver:

  (1)Jag hade valt att placera de här fina krukorna på bästa platsen i vardagsrummet där de får chans att stå i fokus. färgen hade verkligen lyft upp min moderna och svartvita inredning och adderat en stor dos FEELGOOD. Älskar inredning och att fotografera fina saker. driver ett instagramkonto med fokus på inredning, så krukorna hade fått bra exponering i vintermörkret.(2)Elsa Billgren tycker jag passar perfekt då hon har mycket färgglatt för att lysa upp en ganska grå och mörk värld.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.