Annons

Snyggpynt vs Fulpynt

För några år sedan hade jag förmodligen skrattat högt om någon sagt att mitt finaste julpynt 2017 skulle vara en hoplimmad kotte med tändsticksben. Men vet ni. Det är det. Inte bara för att den är tillverkad under största koncentration av vår alldeles egna fyraåring, utan för att den är en så befriande fulsöt kontrast till allt superstylat och snyggt jag ser i mitt jobb. Dessutom påminner den mig om något viktigt som jag lätt glömmer bort bland julstress och jobbmåsten. Det jag kallar vardag är någons barndom. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • tina skriver:

  Finaste julpyntet !
  kram och ha en fin decembermånad!
  /tina

 • Lisa skriver:

  Bästa jag hört på länge! Så applicerbart för oss alla med barn alltid. Hur påverkar vår inredning deras barndom? Jag vill ha fint hemma men samtidigt uppmuntra till lek, kreativitet och hemtrevnad. Ang julsaker så vill jag att julsaker ska finnas från flera generationer, inte bara nya saker som är trendiga för året. Vad inredningshetsen (som jag upplever idag) gör med kommande generationer ska bli intressant att se.

 • Klara skriver:

  Tänker ofta på det på senaste tiden ”det jag kallar vardag är någons barndom”. Senast ikväll när jag var ute på promenad och funderade på hur jag/vi ska lyckas få adventstider/jul till att bli något mysigt och inte bara som vilken vecka på året som helst. In med mer vardagsmys: röd duk, julböckerna, julfilmer, tomtegröt till kvällsmat, enkelt pyssel som definitivt ska få plats i granen, späda på fascinationen över julkalendern osv osv…

 • Lisa s skriver:

  Underbart! Love it! Jag har inga egna barn, men är nog vad man kan säga extremt barnkär. Mkt mkt nära mina syskonbarn o har deras ”alster” på väggarna. Min brorsons ena teckning, tror han var 3-4 år o han bodde i Portugal, är en av mina finaste saker! Jag älskar verkligen att blanda stilar o i princip alla som kommer hem till mig poängterar hur mysigt o fint o hemtrevligt jag har. Inget jag säger för att skryta utan mest för att visa att det behöver inte vara dyrt o mainstream för att bli bra, tvärtom. Varje år önskar jag mig teckningar o foton från syskonbarnen o jag hoppas så att 8åriga systersonen snart ger mig en egensydd kudde. Jag köper nästan inget nytt utan blandar arvegods med loppisfynd! Kram Lisa S

 • Emma skriver:

  Det var något av det finaste jag läst. Och Max har onekligen talang! <3

 • Camilla skriver:

  Vilka fina och tänkvärda ord. Det ska jag verkligen tänka på i den stressiga vardagen. Supergullig julprydnad <3

 • Sarah skriver:

  Så söt. Måste fe dig en eloge för bloggen sista tiden. Så personliga och fina texter.

 • Sarah skriver:

  Eh… GE ??Damn iPhone.

 • Helena skriver:

  Det absolut finaste jag har är ett luciatåg min ena dotter gjort av en äggkartong, jag älskar det verkligen! Det finns en bild här <3 https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/100845/images/2009/luciatg_63220887.jpg

 • Så himla fiiiiiin!
  Helt rätt. De finaste grejerna är det ungarna drar hem. 🙂
  Viktig påminnelse till oss alla.
  Tack för att du lyfter detta.

 • Emma T skriver:

  Men ändå väldigt fint för att vara "ful-pynt". Här går det snarare till så att jag anar oråd när tunnan för iåtervinning av kartonger och plast plötsligt är tömd…då har barnen gått loss med limpistol, silkespapper i alla färger och ja, kartonger, gamla kesoförpackningar o.s.v. Älskar kreativiteten men vissa av de där kreationerna är verkligen svårplacerade. Hur ont det än gör i hjärtat, så får de ibland bara leva någon vecka…

 • Marja skriver:

  Verkligen fint och vad glad man blir varje gång man tittar på det! Själv begåvades vi igår med en ljuslykta i form av glasburk med pålimmat glitter och diamanter, gjort av vår glitterälskande 4-åriga son. Pryder såklart matbordet hela vägen fram till jul.

 • n. skriver:

  Fint!

 • Maja skriver:

  Så fint att sätta hyacinterna i finkopparna!

 • Helena skriver:

  Så fint! "Det jag kallar vardag är någons barndom"! Ja men gud, så är det ju faktiskt!
  Min stora tjej är drygt 5, och jag tänker ofta på att hon nu är så stor att hon faktiskt kan minnas vissa av de saker vi gör nu när hon blir stor!
  När jag tänker på att jag är med och skapar någons barndomsminnen blir jag alldeles knäsvag.

 • Sååå fint! Jag tycker ändå den var ganska stilren och "dig". Så många fina tänkvärda inlägg på senaste tiden.
  Jag tänker på det ofta och får prestationsångest och dåligt samvete, speciellt runt jul då det ska vara så magiskt och minnesvärt. Men så försöker jag fokusera på det barnet älskar mest – närhet, mys, kramar etc. Kommer minnas dofter, smaker. Ja, de små sakerna i livet!
  Tack för påminnelsen!

 • Erica skriver:

  Jag har ett fint luciatåg som mina barn gjort av toarullar och flörtkulor på förskolan! Står på en fin plats i hemmet under jul!

 • Åse skriver:

  "Det jag kallar vardag är någons barndom." Något av det klokaste jag läst på väldigt väldigt länge!!

 • Ekenäsliv skriver:

  Den känslan i den lille figuren går verkligen inte att ta miste på <3

 • Verena skriver:

  "Det jag kallar vardag är någons barndom." Så bra skrivet! Har inte riktigt tänkt på det, men precis så är det ju! Tack för tankeställaren!

 • Åsa skriver:

  Helt underbar!

 • Pernilla skriver:

  Det är väl ändå det finaste. Min yngsta är 12 år, men både hon och de äldre syskonen älskar lådorna med julpynt från deras skoltid. Det är så mycket minnen. Jag hade en kollega (har inga egna barn!) hemma innan jul förra året som fällde nån kommentar om vårt julpynt typ "sånt där skit", ja, det sades lite skämtsamt, men jag kände att hon inte hade mycket till övers för det vi hade framme. Vad besviken jag blev! Det är det roligaste med julpyntet, när barnen packar upp och säger till varandra: "Åh, minns du när vi gjorde denna?" eller "Åh, mamma, här är min lykta som jag gjorde på dagis!" Viktigast? Snyggt?

 • Hanna skriver:

  Så klokt skrivet!

 • Pysselgumman skriver:

  Det där är ju det finaste pyntet <3 Men i lagom dos 🙂 Vi klädde julgranen i söndags efter mycket tjat från 5-åringen. När man väl tar fram jullådan så gäller det att komma ihåg att allt i lådan ska upp. Alltså hamnar allt från trasselsuddar av piprensare som blivit över från nåt pyssel till knöliga silkespapper som råkat hamna i lådan i vår gran. Inte så snyggt men rätt charmigt 😀 Vill man undvika det där är mitt tips att städa jullådan innan man plockar fram den.

 • Sanna skriver:

  Haha sant. Förstod inte min egen mamma som sparade vi gjorde och ställde fram vid julen.
  Vad gör jag Nu? Dotterns alla mästerverk ska synas och det är charmigt när de sticker fram lite varstans

 • Anonym skriver:

  De bästa dekorationerna är de vi får av våra barn, skapad med fantasin och hjärtat ♡

 • sarah skriver:

  åh fin bild

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.