Annons

Mitt bästa inredningstips? Never compromise on fit

Inom mode pratar man ofta om vikten av att välja rätt passform och att tänka på sin kroppstyp för att ett plagg (eller den som bär det) ska komma till sin absoluta rätt. Oavsett klädstil eller rådande trender så brukar man aldrig vilja gå runt i på tok för stora skor eller känna sig särskilt bekväm med en BH som skär in i ryggen.
 
När det kommer till kläder är vi helt enkelt måna om att välja rätt storlekar. 
Inte bara om att hitta rätt färg, varumärke och känsla. 
 
Men inom inredning?
Inte alls lika självklart.
 
Där kisar vi ofta för det optimala och väljer saker mot vårt bättre vetande. För att det är roligare, coolare, mer ekonomiskt eller helt enkelt för att vi tycker att vi är fritänkande och härligt oängsliga om vi struntar i att åtgärda det som är för stort, för smått, för trångt eller för långt. Där anses det till och med tråkigt när ett hem är för lagom och anpassat till sina förutsättningar. Jag förstår mig inte riktigt på resonemanget. Det handlar inte om att vifta med pekpinnar eller att man måste ha allt exakt på millimetern. Men varför tror vi oss stå över rationalism och beprövad kunskap just i hemmet? Jag uppmuntrar gärna fler till att våga mer (än mig) när det kommer till färg, mönster, materialval och stil – men mitt bästa inredningstips är och förblir supertråkigt. Och superenkelt. Vill du ha det härligare hemma? Kompromissa aldrig med dessa saker; passform och kvalité. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Marianne skriver:

  Så interessant! Men jeg skulle gjerne sett dette illustrert med foto.

 • Karin skriver:

  Gärna bilder som exempel.

 • Frida skriver:

  Jag förstår att ni vill ha bilder till mina texter – men jag driver en blogg inte en hel tidningredaktion så har inte möjlighet att fota bilder och styla exempel alla gånger 🙂 Vissa av texterna får därför bli mer av krönikekaraktär.
  Att låna andras foton så som magasinen gör tar också mycket tid i anspråk eftersom man alltid måste be om upphovsmannens skriftliga godkännande och den tiden finns inte riktigt nu under min föräldraledighet.
  Kan dock lova en sak och det är att min inredningsbok som ges ut hösten 2018 kommer bestå av mer konkreta exempel. Promise!

 • Karin skriver:

  Tack för viktig påminnelse! Är själv mitt i en stor husrenovering och det är så otroligt mycket att tänka på, men just passform och kvalitet är det viktigaste. Får man bara till en bra grund så kan man ta sig större friheter sedan.

 • Karin F skriver:

  Så spännande med din kommande inredningsbok. Det ser jag fram emot! Vänligen, Karin

 • Jag behöver inga bilder, dock blev jag jätteintresserad av att veta mer om detta för det är något jag aldrig tänkt på! Tror jag! för vet inte riktigt vad som menas med att tänka på passform när det kommer till inredning, men låter superintressant och väldigt basalt. Skulle vara tacksam för en liten kommentar kring det här eller om du ev. kommer skriva mer om det i bloggen senare kanske? 🙂 Kram

 • Krysia skriver:

  Men vad menas exakt.. ganska tom och intetsägande text. Förklara gärna vad du menar ge exempel !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.