Annons

Veckans söndagssummering v 47 – 2017

Sista söndagen i November och dags att summera inredningsveckan som gått. Här är en snabbresumé av de senaste nyheterna och branschsnackisarna från v 47!
Efter en helt sinnessjukt köphetsig Black Friday Week så stack det här budskapet ut i mängden av alla nyhetsmail, sms och annonser. Hatten av för Asket.
Residence delade ut sitt formpris i tisdags, till ett gäng välförtjänta talanger och företag. Största snackisen blev dock att vinnarna avslöjades i ett för tidigt blogginlägg av en frilansmedarbetare… innan de ens hunnit ropas upp på scenen. Ridå.
Iittalas serie Teema Tiimi som lanserades 2016 utökas nu med ytterligare delar och två färger – vit och melerad grå.

Gubi har smygvisat nästa års kollektion SS18 som börjar säljas i februari. På bild en ny bordslampa från serien Gravity, framtagen tillsammans med Space Copenhagen.
Normann Copenhagen har lanserat Table Tableau tillsammans med den danska designduon Femmes Regionales. Bl a en serie finstämda ljushållare. 
Fargestudion med Norska experten Dagny Thurmann-Moe i spetsen förutspår att gult blir årets färg 2018 och att det blir startskottet på ett färgfyrverkeri under 2020-talet.
Apparatus är aktuella med nya armaturer, bland annat denna klädd i mockaskinn.
Notiser:
– I
KEAs klassiska IVAR har fyllt 50 år
– Rörstrand har lanserat sin senaste version av FilippaK-muggen
– Kährs börsnotering stoppas efter raset på bomarknaden
– H&M kritiseras för att bränna kläder som inte sålts. Vem granskar var överskottet i den textila inredningsbranschen tar vägen. Någon som vet?

I maj 2018 ges Astrid Lindgrens bok Bröderna Lejonhjärta ut i nyutgåva på Rabén & Sjögren. Utöver en klassisk variant gör förlaget även en större praktutgåva i en begränsad upplaga där Jesper Waldersten illustrerat. Blivande samlarobjekt tro? 
Linum har haft pressvisning och bildsläpp för sin kollektion SS18. Älskar överkastet/pläden. Mer HÄR! 
Jag får alltid frågor på mina kantiga keramikskålar. Jag köpte dem i Köpenhamn men nu finns Azmaya att beställa från nystartade svenskjapanska Omakasa. Kolla in! Veckans mest ombloggade lägenhet kan vara modebutiken Style by Mouches samarbete med Entrance. Kläder + inredning + bostad till salu. Nytt grepp för mäklarbranschen?
Foto: Asket, Iittala, Normann Copenhagen, Apparatus, Waldersten, Omakasa, Entrance

Kommentarer

 • Emma T skriver:

  Gult, rött och kanske lila har varit färger jag haft lite svårt för. Gult får ibland hälsa på hör hemma i form av mer senapsgult, oftast under samma period som löven ändrar färg ute, men sedan hamnar jag tillbaka i det mer neutrala. Men så i tisdags såg jag en bild mimmi staaf gjort för ikea livet hemma – och blev…kär!? Sett gult överallt sedan dess…
  https://livethemma.ikea.se/vintage-borkum-i-ny-kladsel/

 • Hans skriver:

  Även Ellos bränner kläder och gör bort sig Uppdrag granskning!

 • Lina skriver:

  Emma von Brömssen donerade 10% av intäkterna till forskning kring barnsjukdomar. Också en fin grej tyckte jag. Inte helt köpstopp men något som manar tilleftertänksamhet

 • A M skriver:

  Så mycket fint!!

 • Petra skriver:

  Nja tveksamt! Handlar nog främst om att Asket inte vill avslöja sin höga marginal och få lite publicitet. Alla VILL sälja mer, så är det bara.

 • Helena skriver:

  Tycker att det är intressant att H&M:s vd Karl-Johan Perssons digitala brevlåda Kivra marknadsför sig på att vara miljövänlig – och väljer samtidigt att bränna kläder. Går inte riktigt ihop.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.