Annons

Veckans söndagssummering v 46 – 2017

Vi närmar oss första advent med stormsteg och det märks inte minst på nyhetsflödet som doftar kanel, saffran, och jul. Svep nedåt för en snabbsummering av veckans snackisar!
Granit är i ropet med en serie icke-perfekta pressbilder som en blinkning till allt tillrättalagt vi ser i sociala medier. Superinspirerande bildserie. 

Atelier Graphique (som faktiskt också ligger bakom layouten på Trendenser.se) har fått äran att designa Årets Julkort åt Post Nord. Se mer HÄR

Tambur har lanserat nya kollektionen RAW som är tillverkad i lövtunn stengodslera av keramikern Joel Sandelius. Taktil och ruff men ändå tålig yta. 
HOPE’s grundare Ann Ringstrand har som jag tidigare skrivit om startat om på nytt under eget namn. Den första kollektionen hade butikspremiär i veckan och säljs nu exklusivt hos Asplund, NK och i Hopes egna butiker.

Rowen & Wren har lanserat en serie ölglas till finsmakare, med en form som ska få smakerna och aromerna att komma till sin rätt. Tillverkad av återvunnen glasmassa. 

Värt att notera: 
– Det ser mörkt ut på bostadsmarknaden med prisfall i Stockholm. DI tipsar om hur du kan minska risken att bli en förlorare i en nedåtgående marknad. 
– Iittala och Rörstrand öppnar flagskeppsbutik som är inredd av Lotta Agaton. 
– 
Boråstapeter lanserar Deep Sea Dive – 2018 års trendkulörer.
– 
Noma (världens bästa restaurang i Köpenhamn) som stängde nyårsafton 2016 öppnar igen februari 2018, denna gången i Refshaleøen.
 
Svenskt tenn har släppt sina julnyheter av Carina Seth Andersson och konstnären Jakob Solgren. Själv har jag lagt den nya tennasken Gömma av norska Marianne Andersen på min önskelista till tomten. Veckans mest ombloggade hem? Det är till saluSurbrunnsgatan och ägs av ingen mindre än grundarna till hypade butiken Dusty Deco. Tipstack till Ulrika. Se fler bilder HÄR! Hej från mig.
Foto: Granit, Atelier Graphique, Tambur, Ann Ringstrand, Svenskt tenn, Rowen & Wren, Ekenstam

Kommentarer

 • Angelica skriver:

  Hej Frida!
  Jag bara undrar om du vet vad den lampan på sista bilden heter?
  Mvh
  Angelica

 • Christina skriver:

  Åh, jag såg julkorten häromdagen, älskar designen på dem 🙂

 • Sofia skriver:

  Men vart får man tag på julkorten? Inte sett dem någonstans och vill så gärna ha dem! 🙂 Mvh/ Sofia

 • Anna Ivarsson skriver:

  Hej! Jag undrar om du vet varifrån den fantastiska tavlan på bilden kommer ifrån?

 • Trendenser skriver:

  Det är en Mantis

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.