Annons

Veckans söndagssummering v 45 – 2017

Avrundar ännu en nyhetsvecka med en snabb summering av de största snackisarna från inredningsvärlden v. 45 / 2017. Håll dig uppdaterad genom att svepa nedåt!
Rörstrands klassiska porslinsserie Swedish Grace designad av Louise Adelborg har släppts i en ny färg, Midnattsblå, som kommer ut i butik Januari 2018.
Artilleriet är återigen aktuella med finstämda temabilder i egen regi. Denna gång i samband med lanseringen av ”årets jul” som visas från och med den 16 november. 

Byredo släpper tre nya juldofter, Altar, Incense och Rose Water, i rött glas med rött vax.

Iris Hantverk har haft premiär för en fin film om sitt borstbinderi och hur produktionen av deras välgjorda produkter går till i samarbete med synskadade. Se den.

Carl Hansen ger sin gamla gungstol nytt liv i samarbete med en ung designer.

Notiser
– Jysk öppnar franchise i Kuwait
– Marimekko och Spinnova samarbetar för att ta fram trä-baserade textilier
– Ny svensk process revolutionerar textilåtervinningen
– Georg Jensen lanserar ljusstaken Kobra i guld
_ Sandra Backlund gör bärbar konst av 4500 meter hörlurssladd
– Trendstefan har gjort slut med Formex
– Och Starbucks släpper sin årliga jultakeawaymugg som i år har trendriktigt ”färgläggningstema”. Fyll i och färglägg mönstret medan du njuter av din kaffe!

En ny inredningsbloggportal har sett dagens ljus. Kolla in reklamfria Northern Sisters som samlar nio kreatörer under ett tak och lovar vilsam läsning helt reklamfritt – utan annonser och banners. Veckans mest ombloggade objekt till salu är svårbedömt (inte så många som bloggar om ”lägenheter till salu” så som det brukade vara? eller är jag fel ute i min spaning?) men jag tror det är denna sekelskiftesdröm (via Fantastic Frank) som tar hem pokalen vecka 45. Njut av bilderna och ha en fin söndag och Fars Dag!
Foto: Artilleriet, Byredo, Iris Hantverk, Northern Sisters, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Jag tycker nog att det är lika mycket Hemnet-span som vanligt och även många som gör "fixa stilen".
  Jjag bloggade om bostaden här ovan tidigare i veckan och sen även om den fina lägenheten i Malmö som renoverats och inretts av Bisse och som nu är till salu, en av Malmös finaste.
  Inredningshjälpen/Anette

 • Emma T skriver:

  Fint film-tips. Kärleksfullt utan att vara sentimentalt .
  Tack för ännu en fin söndagssummering!

 • Ninni skriver:

  ???????? Iris Hantverk Bravo, Tack för att Ni finns kvar…vad gjorde jag utan Era kvalité borstar…jag har så många olika från Er, till många användningsområden, jag kommer aldrig att få för många, för dessa är de enda jag gillar.
  De är även fina att ge bort till någon som presenter och julklappar ?❣️
  Hälsningar från Ninni.

 • Mia skriver:

  Färgen Hav är utgående, midnattsblå kommer som ny. Hur stor skillnad kommer det vara på dem, ngn som vet?

 • Jenny skriver:

  Mia: tror att kobolt är mer kraftigare blå än hav. Min mormor har den föregångaren (Swedish grace) i koboltblå och den är ljuvligt fin!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.