Annons

Lookalikes: Geometriskt kakel

När designtrion Claesson Koivisto Rune designade sitt nytänkande kakel Dandelion för Marrakesch Design var succén snabbt ett faktum. Att profilen Isabelle McAllister valde det till sitt kök som synts på kampanjbilder för Puustelli och inredningsbloggare som Littlemissfixit lagt den i badrummet har knappast gjort kännedomen om deras design sämre. Döm därför om min förvåning när jag fick nys om detta på Kakelgiganten. Eller vad säger ni om de här? Visst är de lika som bär. 
Bild 1: Dandelion CKR Marrakesch kakel 20 x 23 cm, pris 1625 kr
Bild 2: Marockanskt Kakel Zagora Grön 20 x 23, pris 679 kr / kvm

Kategorier:

Kommentarer

 • Jag bloggade om Marrakech Design och deras nya samarbete med CKR tidigare idag, och både de nya plattorna och Dandelion är ju något som sticker ut och känns unikt och därför är det ännu tråkigare att se kopiering som denna.
  Säger mara BU, det säger det mesta i detta fallet.
  Inredningshjälpen /Anette

 • Maria skriver:

  Oj, detta var riktigt illa alltså. Kan det ens vara lagligt. Är ju till och med samma antal linjer i typ identisk vinkel. Fasen, var sugen på detta i badrummet men känns ju halvkul om det går att köpa likadant för typ en tredjedel av priset…

 • MiaMaria skriver:

  Vi i Villa uppmärksammade också detta under rubrikerna spara/spendera (nr 1709 sidan 24).

 • Anonym skriver:

  Hur kan ett magasin som vi i villa promota en kopia / plagiat / stöld under vinjetten spara eller spendera? Den sublima andemeningen är ju då att man är klok som väljer spara och "slösaktig" som väljer spendera. Borde istället heta tjuvgods / eller original

 • Anni skriver:

  Oj, oj, oj … Trist!
  men det översta är faktiskt finare 🙂

 • Stina skriver:

  Oj, värsta jag sett på länge det där kan de väl knappast komma undan med…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.