Annons

Lookalikes: Böjträbänk

Nu sticker jag ut hakan igen. Förlåt. Men jag kan inte låta detta gå obemärkt förbi. Jotex är fantastiska på många vis och de har gjort en enorm resa senaste året – inte minst med de textila produkterna som numera består av 100% hållbart producerad bomull – men de vet också att jag har lite svårt för när deras möbler blir för lika andras. Det har jag och deras VD en bra och öppen dialog om. Efter deras pressvisning förra veckan var det en möbel som liksom gnagde likt ett sandkorn i ögat på mig, men jag kunde inte komma på varför. Tills idag. För alldeles nyss när jag höll på att koka kaffe plingade det plötsligt till i minnesbanken. Eller vad säger ni om de här, lika som bär? 
 
Bild 1: Jonas Bohlins böjträbänk Vilda för Gemla pris ca 22 000 kr
Bild 2: Nyhet från Jotex, böjträbänk pris 2699 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Verena skriver:

  Japp, de var verkligen lika! Måste säga att jag tycker den från Jotex är snyggare! 😛 Men det är uppenbart att de försöker efterlikna Jonas Bohlins träbank och det är såklart inte okej!

 • Anna skriver:

  Förklara för mig så jag förstår. Hur är det möjligt att man får göra såhär?

 • Elsa skriver:

  Varför skulle det inte vara okej? Det är väll toppen att de släpper en lika snygg eller tom snyggare för 10% av priset? Enligt mig är det snarare "inte okej" att förvänta sig att Jonas Bohlins ska kunna ha ensam rätt på en typ av bänkdesign och ta 22000 kr för den…

 • Felicia skriver:

  Be inte om ursäkt för att du sticker ut hakan! Jag, och säkert många andra, uppskattar verkligen att du gör det.

 • fanny larsson skriver:

  Heja dig Frida!
  För att inte tala om bänk, dagbädd och sideboard i senaste Jotex-kollektionen som är en kopia så det står härliga till utav Smålands skinnmanufaktur/formbruket… Illa!

 • Ninni skriver:

  Bra och Tack Frida ?????? att Du lyfter fram och ger strålkastarljus på betydelsen med dessa inlägg, att visa på plagiat/kopior av någons tidigare designarbete och designprodukt med kvalité!!!
  Kramar från Ninni.

 • HMM skriver:

  Det finns ett gammalt talessätt som heter "det finns inget nytt under solen" och därmed så var kanske inte heller Jonas först på bollen…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.