Annons

INSTAMOMENTS @TRENDENSER

Jag tappade ner min mobiltelefon på stengolvet i hallen häromdagen och skärmen gick i tusen bitar. Inte alls kul. Men jag väljer att se det som ett tecken. Dags att uppgradera min gamla trotjänare! En ny iPhone 8 är beställd och jag ser fram emot att gå loss med den nya kamerafunktionen. Tills dess bjuder jag på några räddade ögonblick från minneskortet i form av bilder som florerat i mitt flöde på Instagram Stories. 
1.) Visst saknar jag fördelarna med ett nybyggt och lättstädat kontor ibland, men sådana här stunder är ändå svårslagna. Magiskt morgonljus på Spinneriet. 
2.) Vår förstfödde började gå vid 8 månader. Den andre ställde sig precis upp (5 månader gammal). Hejdå husfriden, nu börjar racet. 
3.) Det är inte bara barnen som håller mig sysselsatt. Mitt absoluta drömhus i Kungsbacka har nämligen kommit ut på marknaden så jag har ägnat en hel del tankeverksamhet åt det. Besiktningsprotokollet var dock ingen upplyftande läsning och visningen gjorde mig kluven. Men ändå… Tror olycklig huskärlek är den bästa beskrivningen på vad jag känner just nu. 
4.) Fick en glad överraskning av en läsare med posten. Oljelampan från Karlskrona Lampfabrik. Tack snälla @emma.thun för den peppande presenten!
 
Följ mig gärna på Instagram via: @trendenser

Kategorier:

Kommentarer

 • Karin skriver:

  Efter mina 16 år som fastighetsmäklare vet jag att man skall läsa besiktningsprotokoll med ett visst överseende. Tyvärr är det så att besiktningsmännen (besiktningspersonerna) i mångt och mycket friskriver sig från ansvar i dessa protokoll och påtalar minsta ev generell risk som kan finnas i huset. Nu vet jag ju inte i detta specifika fall hur det är. När besiktningsmannen skriver att det finns en risk för något förs det juridiska ansvaret över på köparen att undersöka just detta. Intressant ämne som sällan kommer ifråga.

 • Anna-Maria skriver:

  Min dröm har alltid varit ett vitt stenhus, gärna funkis, så jag förstår precis din känsla av olycklig kärlek!

 • Åh så spännande med huset Frida, håller en tumme för att drömmen slår in!
  Kram Anette

 • Anett s skriver:

  För dig som har förkärlek för milda färger, så kliar det nog i fingrarna! Inte minst i köket, där har dom tagit i ordentligt….

 • Jenny skriver:

  Förstår dig precis med att drömma om det huset. Det har jag också gjort/gör jag också 🙂
  Lite kuriosa så var jag på samma visning som du för ert nuvarande hus, så vi verkar ha smak för samma hus 😉

 • Karin skriver:

  Efter 16 år som fastighetsmäklare tycker jag att man skall läsa besiktningsprotokollen med ett visst mått av överseende. Tyvärr fungerar det så att besiktningsmännen har en tendens att allmänt friskriva sig från ansvar när det finns en generell riskkonstruktion eller problemoråde i huset i fråga även om inget fel kan upptäckas vid besiktningen. Då förs det juridiska ansvaret över på köparen som måste undersöka saken extra noggrant. Därför kan besiktningsprotokoll ofta bli förvirrande och det gäller att läsa det finstilta mycket noggrant. Nu vet jag ju förstås inget som har med det här aktuella huset att göra.

 • Li skriver:

  Coolt hos med mycket historia. Riktigt häftigt funkis och vilken fin trädgård.
  Ska du barnsäkra hemmet nu?

 • Lotta skriver:

  Vilket underbart fint hus! För 20 år sedan gick jag för första gången in i det som skulle bli vårt hem. Ett stort 20-tals hus med heltäckningsmattor, takfärg som släppt och ramlat ned i stora sjok i vissa rum och en planlösning som var omöjlig. Därtill kom ett besiktningsprotokoll på 14(!) sidor och en besiktningsman som var ytterst tveksam. DÅ kom min älskade svärfar, som köpt och sålt mängder av fastigheter genom åren, och sa: Vad säger magkänslan? Är den bra så köp! Allt, utom läget, går att fixa! Önskar dig lycka till med fortsatta tankar och beslut kring ev husköp. Ha en fin dag!

 • Anni skriver:

  Annars kan man köpa ny skärm för hyfsad penning 😉

  • Trendenser skriver:

   Jo, fast den här är så gammal så det är dags att byta den av fler anledningar. Mobilen är ju inte bara en telefon för mig utan ett av mina viktigaste arbetsverktyg. Lika viktigt som ett instrument för en musiker.

 • Emma T skriver:

  Fint att lampan nu går ett bättre öde till mötes än att bli skåpsvärmare 🙂

 • Annica skriver:

  Det där huset hade behövt din kärlek! Herrejösses vad de nuvarande ägarna har tagit i med färg i vissa rum. Du e visserligen lite sparsam med privata bilder men jag skulle älska att se förvandlingen du hade kunnat göra med det huset. Det var ju inte billigt direkt och risken e väl att huset är ett bottenlöst hål där man får skyffla ner pengar…men man lever ju bara en gång. 😉

 • Anonym skriver:

  Snälla Frida köp huset. Det är en bit Kungsbacka historia och Thorin hade älskat att se dig som ägare till hans livsverk. Känner så starkt att du måste rädda detta ha ha… vi startar en renoveringsfond och fundraisar. Skulle ju bli århundradets bästa bloggföljetong.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.