Annons

Annons: Tävla och vinn presentkort på Blomsterlandet

Den här veckan har tre läsare möjlighet att vinna presentkort på 1000 kr vardera att spendera på Blomsterlandet. Kanske något att använda till fars dag? Blomsterlandet finns överallt i landet med 54 butiker från Malmö till Luleå. De erbjuder ett brett sortiment av växter, buketter och tillbehör för hem och trädgård och deras inköp sker i största möjliga mån direkt från lokala odlare för att slippa onödiga mellanhänder. För att delta i veckans tävling behöver du svara på följande frågor i kommentarsfältet, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Vad är det vetenskapliga namnet för julros?
2) Vad skulle du köpa om du vann ett presentkort hos Blomsterlandet? Motivera kort.
 
Tävlingen är avslutad! Stort grattis till de tre vinnarna Ulrika som svarade 2017-11-03 kl: 10:32:31, Kim som svarade 2017-11-02 kl: 12:42:38 och Malin som svarade 2017-11-01 kl: 15:57:46 maila era kontaktuppgifter till [email protected] så kommer er vinst inom kort.
 Tävlingen pågår t.o.m. den 6/11 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Blomsterlandet och beslutet går inte att överklaga. Tre presentkort i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren

Kategorier:

Kommentarer

 • Emily skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Min önskelista från Blomsterlandet: Elefantöron för att förnya vardagsrummet, en stor glasvas till min skrivbordsorkidé som förhoppningsvis börjar blomma igen då samt vita liljor till köksbordet där jag ofta sitter och jobbar.

 • Helen Fredin skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa ätbara plantor till vår nya trädgård för hela slanten. Vi har precis köpt tomt och mina egna bästa barndomsminnen som jag vill ge vidare till nästa generation är att springa barfota i gräset och äta magen full av smultron, hallon, krusbär och vinbär. Närodlat när det är som bäst!

 • Toni Erdmann skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle faktiskt unna mig en just julros! Den är ju är så fantastisk och unik som blommar när det är som mörkast -och det i sig är så vackert. Och sedan skulle jag botanisera bland krukor, ungefär det roligaste som finns. Heja heja!????

 • Angelica skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag har precis städar undan sommaren på vår inglasade balkong. Den känns nu så tom och opersonlig så jag skulle köpa lite fina höstblommor att dekorera med om jag vann ett presentkort.

 • Pernilla skriver:

  Helleborus Niger
  En massa snittblommor för att höja vardagsglädjen en aning. Är mammaledig och är hemma hela dagarna så att få glutta på en fin blomsterbukett mellan bebismyset skulle ljusa upp i höstmörkret 🙂

 • Louise skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Åh jag som älskar blommor och handlar på Blomsterlandet var och varannan vecka. Jag skulle köpa en ny Pillerfikus, tycker den är himlans fin, sedan helgblommor och farsdagblommor till både min man och min pappa.

 • Isabell Nilsson skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag och min sambo har precis flyttat och fått balkong för första gången! 1000kr skulle gå till fina vinterväxter samt att fylla ut de oändligt stora fönster i vår nya lägenhet.

 • Christina skriver:

  1. Helleborus niger
  2. När man just flyttat från litet till stort så inser man hur mycket blommor gör. Varje liten blomma gör det mer hemtrevligt och ett bidrag till det när man nyköpt hus vore rena drömmen.

 • Sofie N skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Som nyfrälst inom trädgård vill jag sätta igång ca tusen projekt samtidigt vid sommarhuset. Men för ett presentkort på Blomsterlandet skulle jag köpa fruktträd och Magnoliaträd och plantera lagom till min sons ettårsdag till våren. Mina föräldrar satte träd när vi barn var små och det är så fint att nu se så stora träd jämngamla med syskonskaran!

 • Lena Sigurdsson skriver:

  Hej! Julros= helleborus niger.
  Om jag vinner blir det massa lökar att få glädjas av till våren.
  Hälsar Lena

 • Emma skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Stora snygga krukor som jag ska plantera om min växter i till våren. Och näringspinnar.

 • Anonym skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa just julrosor 🙂 Tycker att de är de absolut vackrast blommorna som finns (både vita och de mörklila), men brukar snåla in lite och bara köpa en eller två. Tänk så härligt att fylla hela lägenheten med vackra julrosor!!

 • Erica S skriver:

  (Glömde mitt namn på posten över..)
  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa just julrosor 🙂 Tycker att de är de absolut vackrast blommorna som finns (både vita och de mörklila), men brukar snåla in lite och bara köpa en eller två. Tänk så härligt att fylla hela lägenheten med vackra julrosor!!

 • Renée skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag önskar mig en stor älghornsbräke och en snygg ampel till.

 • A.S skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag hade nog köpt eran snyggaste och största kruka. Har sett att ni har en hel drös med fina och har en palm som växt ur sitt gamla hem och är i desperat behov av nytt boende.

 • Ida skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpt en rumsgran att ha i min lilla etta då här inte ryms någon julgran. Älskar dem och skönt att slippa allt barr 😉

 • PiaL skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Först skulle jag köpa en stor härlig bukett med höstblommor att sätta i min stora Lyngby-vas. För de pengar som blir över skulle jag satsa på nya ytterkrukor till vardagsrummet.

 • Kicki skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa en stor förmakspalm och placera den i ett tomt och tråkigt hörn i vardagsrummet. Pengarna som blir över skulle jag lägga på en riktigt fin fredagsbukett, kanske till första advent.

 • Sara Mårtensson skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vann skulle jag köpa växter till några fina höstplanteringar. Lite sen på det i år då jag haft så mycket jobb denna höst. Det skulle bli ljung i olika färgställningar, någon bärljung samt skimmia (min favoritväxt) och kanske cyklamen och silvernjurvinda eller revsuga. Några planteringar i vackra färger att pryda husets framsida med. Hoppas på tur!

 • Marie skriver:

  1. Helleborus niger
  2. En stor ståtlig kaktus i en fräsig kruka

 • Brysselkakan skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Enkelt! Jag skulle köpa en stor fin fiolfikus (Ficus lyrata)! Nog min favorit bland växter just nu.

 • ida sandström skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Till våren skulle jag köpa ett Familjeträd Körsbär, dvs. ett träd som bär flera sorters körsbär. (Inte helt lätt att få tag på, men jag vet att de finns på Blomsterlandet). Det skulle vara väldigt roligt att följa familjeträdets utveckling tillsammans med barnen.

 • Elin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Med vintern på ingång
  Och utan balkong
  Önskar jag nya källor till ljus
  och mitt blomsterfokus hamnar inomhus
  Jag drömmer om en mysstund med en kopp te
  Och en ny, vacker orkidé
  Jag hittade drömkopparna bland Blomsterlandets porslin
  – Min lägenhet skulle bli supervinterfin!

 • Leons mamma skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag hade slängt iväg vår gamla plastgran och satsat på en kungsgran till jul. Det jag älskar allra mest med julen är alla dofter så hade kompletterat med hyacinter och en fin krans till dörren!

 • Kristin skriver:

  Helleborus niger
  Min mamma skulle behöva lite uppmuntran under den tunga hösten och skulle gärna vilja ge henne presentkortet.<3

 • Anonym skriver:

  Helleborus niger
  Min mamma skulle behöva lite uppmuntran under den tunga hösten och skulle gärna vilja ge henne presentkortet.

 • Sara P skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa blomsterlandets egen jord och gräsfrön (bl har den bästa!), ett litet träd och armeringsjärn/nät till klematis! Framsidan är uppochner efter fiberanslutning så ett presentkort på given butik hade varit toppen!

 • Linnea skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag har gång på gång glömt bort de stackars blommor jag köpt till källaren, vilket gjort att de snabbt vissnat och jag fått köpa en ny. Om jag vinner skulle jag köpa en stor garderobsblomma då den dels inte behöver så mycket ljus och dels knappt behöver vattnas. Lyckas jag ha ihjäl den slutar jag med blommor helt!

 • Linnea skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Efter flera års harvande i andrahands-lägenheter har jag äntligen köpt min alldeles egna bostadsrätt. Ett presentkort från Blomsterlandet är precis vad jag behöver i inflyttningspresent!

 • Malin skriver:

  1. Helleborus niger
  2. En rumsgran (för snart är det dags!) och lite jord och näring så mina befintliga roomies kan få bli lite ompysslade.

 • Karin U skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa buxbom och murgröna. Efter att ha anlagt en ny trädgård i lervälling inser vi att vi fokuserat lite för mycket på sommar- och vårväxter och är i stort behov av en rejälare grön stomme även på vintern! 🙂

 • Sofia skriver:

  1. Julrossläktet heter Helleborus, och vår vanligaste julros med vita blommor heter Helleborus Niger.
  2. Jag skulle använda presentkortet för att mota bort det stora höstvemodet hos mig själv och hos vänner med lite gröna växter som förbättrar luften när vi nu spenderar så mycket tid inomhus med näsan i kurslitteraturen.

 • Johanna skriver:

  Namnet är Helleborus Niger.
  För presentkortet skulle jag fyllt upp vårt nya radhus med växter & snittblommor, vi flyttar i årsskiftet & det skulle passa perfekt att få inreda med nya blommor.

 • Julia skriver:

  Svar: Helleborus Niger
  Mitt bonsaiträd på 90cm har nyligen tappat alla sina blad, så jag skulle köpa en tåligare stor växt att ha som rumsdelare mellan kök och tv-rum.

 • Malin Gebre skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa några rumsgranar och annat grönt som luktar gott och sätter julstämningen!

 • 1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle unna mig en stor växt som annars känns lite väl dyr. En grön pärla som skulle få lysa upp vårt nyrenoverade uterum. Kanske ett fikonträd.

 • 1. Helleborus Niger
  2. Presentkortet skulle jag spendera på att få riktigt mysigt till jul då det är första gången jag och min sambo kan bjuda hem alla i vår släkt till vårt hem och fira jul!!

 • Amanda Berg skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Växter till mitt alldeles nya uterum!

 • Sami skriver:

  Helleborus Niger
  Jag skulle piffa upp vårt tråkiga hem med massor av snittblommor nu när jag går på mammaledighet och vi får vårt första barn i december 😀 Vår egna lilla julros!

 • Frida skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle piffa vår nakna balkong med härliga höstväxter samt unna mig en Änglavinge!

 • Robin skriver:

  Julros har ett vetenskapligt namn som är Helleborus niger.
  Om jag vinner kommer jag att fylla på mitt hem med diverse gröna växter samt investera i nya lerkrukor för att kunna driva upp egna plantor inför nästa vår och sommars balkongdjungel!

 • Robin skriver:

  Julros har ett vetenskapligt namn som är Helleborus niger.
  Om jag vinner kommer jag att fylla på mitt hem med diverse gröna växter samt investera i nya lerkrukor för att kunna driva upp egna plantor inför nästa vår och sommars balkongdjungel!

 • Helleborus Niger
  Jag skulle köpa inomhusväxterna för allt. Är dålig på att besöka riktiga blomsteraffärer utan brukar oftast haffa tag i första bästa växt i matbutiken. De lever tyvärr ofta inte alltför länge. 😛

 • Pia Berglund skriver:

  1. Helleborus Nige
  2. Jag skulle köpa en ny inomhusväxt till min mamma som nu har bott på sjukhem i 4 år och snittblommor till mina systrar. Min underbara mamma som hade otur och blev felbehandlad har nu ej talat, gått eller kunnat äta på dessa år. Mina underbara systrar som turas om att besöka henne så ofta som möjligt. En sorg så stor och ändå glädjestunder för mina systrar och mig då vi fortfarande har henne vid liv , men ändå inte…

 • Åsa Lissdaniels skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa varsin julgrupp till mina 3 underbara svägerskor. För vet ni vad, de gör mig så himla glad!

 • Therese skriver:

  1. Helleborus Inger
  2. Jag skulle lägga presentkortet på att plantera en häck – Vi har pratat om det i tre år ? . En vinst hade gjort att vi fått tummen ur ?

 • Li skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Min son blöder lätt näsblod och jag tänkte att återfuktande växter i hans rum skulle hjälpa!

 • Elizabeth skriver:

  Min syster och jag har flyttat hemifrån. Luftkvaliteten och stämningen hos oss är rätt så tråkig. Vi bor nära E4an, och lägenheten är ganska kall till sin personlighet. Om jag får önska mig; stora plantor med stora blad. Någon kaktus i en cementkruka. Och en aloe vera för att neutralisera och rensa luften. Presentkortet skulle vara det perfekt skottet

 • Elizabeth skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. Kommentaren innan denna 🙂

 • Estelle skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. Om sex veckor flyttar jag in i en ny lägenhet som behöver fyllas med växtligheter. Jag tänker mig en stor Zamiakalla i hög kruka i hallen, Parasollpilea på köksbänken, Paraplyralia i sovrumsfönstren och stora guldpalmer i vardagsrummet. Sedan hade jag nog unnat mig en och annan snittbukett också.

 • LiLi skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle förnya med Pinje och rumsgran inomhus. Utomhus vill jag plantera vårlökar som tittar fram när snön har smält.Jag skulle även se till att småfåglarna har mat i vinter ?

 • Tommy skriver:

  Hej hopp
  Helleborus Niger
  Jag älskar matlagning på bra råvaror så jag skulle köpa på mig ett gäng färska kryddor/örter för att laga en riktig festmåltid till familjen..
  Sen skulle jag köpt den största bukett med tulpaner jag kan hitta eftersom det är sambons favoritblomma…
  Ha det fint
  Tommy

 • Sara skriver:

  1. Helleborus Niger
  Jag skulle åka och handla krukväxter som går att föröka fort till fler plantor. Dessa växter skulle jag sedan ge till en kär vän som tragiskt nog tappade alla sina i en ozonbehandlingsolycka för ett par veckor sedan.

 • Nicklas skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa massor av grav/minnesljus samt vackra snittamaryllis för att smycka & förhöja stämningen på minneslunden/kyrkogården.

 • Hanna skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Orkideér! <3 Finns det något vackrare?

 • Hallå där bloggare och icke-bloggare! Nu söker Vardagskrönikören nya gästskribenter. Gillar du att skriva och är bra på att reflektera över vardagen, då är du perfekt för Vardagskrönikören. Låter det kul? Lämna i sådana fall en kommentar på hemsidan eller på Vardagskrönikörens Facebook-sida (samma namn), så kontaktar jag dig.
  Om du vill ha inspiration kan du gå in och läsa veckans senaste gästkrönika ”Inget ljus utan mörker”, så får du en bild av hur en vardagskrönika kan se ut.
  Ha det,
  Vardagskrönikören!

 • Lisa Isakson skriver:

  1. Det är Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa växter och krukor att hänga upp i mina handgjorda makramé-amplar som jag bara älskar att göra 😀 Och köpa något vintergrönt till vår balkong som bara blir gråare och gråare när sommarväxterna vissnar…

 • Mikaela skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Vi har precis köpt hus, och behöver fylla det med gröna växter. Fiolfukus! Pillerfikus!

 • Jeanette R skriver:

  1 Helleborus Niger
  2 Åh jag skulle gå loss bland doftorkidéer! Slippa snåla och ta en budgetvariant som både ser ut som och doftar som ägd av gammal tant… En doft i varje rum, det vore min presentkortsdröm! Kanske blir det några kronor över till en ljuvlig julros till mitt eget lilla blomsterland?

 • My skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle fylla min nya lägenhet med gröna långlivade växter för att mjuka upp det strama och kala som följer med ett nybygge!

 • Lotta Haglund skriver:

  1. Helleborus Niger
  2 Jag skulle handla bärbuskar, vita vinbär, krusbär och mullbär till min trädgård. Kanske lite jordförbättring såsom barkmull och lite bra gödning.
  Mitt fokus är nu att göra bakre delen av trädgården till bär och grönsaks oas.

 • Helleborus Niger
  Jag skulle direkt investera i en hel hög med gröna luftrenade växter att ha på våran kala trista ovanvåning som består av de vuxnas sovrum och barnens två rum. Tyvärr så har dessa rum (speciellt barnens) blivit bortglömda vad gällande grönska, och speciellt viktigt då det gärna blir dålig luft i sådana här utrymmen!

 • 1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa kaktusar! Hade varit så fint till min lilla lägenhet, och perfekt för mig som inte har de grönaste av fingrar..!

 • Stina skriver:

  1; Helleborus Niger
  2; Flyttar till parhus om en vecka och mer än fördubblar ytan och tredubblar nog antalet fönster så skulle satsa på olika blandade växter till vårt nya hem.

 • Siri skriver:

  1, Helleborus Niger
  2, Blir jag den lycklige vinnaren ska jag köpa ett gäng höstlökar. Jag brukar gräva ner "lökpresenter" hos några av mina nära och kära varje år. Det är lika roligt varje år att fundera över deras reaktion när det ploppar upp vackra blommor i rabatterna hos mina "offer".

 • Marielle Jansson skriver:

  1) Helleborus Niger
  2) vi går från 42kvm till 150kvm och vill gärna gå tunt på Blomsterlandet och välja växter med omsorg att smycka vårat första gemensamma boende med 🙂

 • Ebba Friman skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle nog rikta in mig på krukor och gröna växter som är lätta att ha inne på vintern och kan flytta med ut i vår.

 • Elvira skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Julrosor, amaryllis och röda bär som får lysa upp den mörka årstiden.

 • Åsa skoglund skriver:

  1. Hellebours niger
  2. Snittblommor och vaser. Skilled köpa en bukett snittblommor varje fredag i november, skulle även behöva en ny vad:)

 • Elin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa två amaryllis, en snygg kruka i någon murrig, härlig julfärg (grön kanske!) och så skulle döttrarna få varsin blomma/växt till sina rum.

 • Senada skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Är mammaledig med två små och med en man på resande fot varje vecka så lite grönt och skönt hade gjort min vardag lite härligare. Just nu äger jag enbart en kaktus så lite fler gröna kompisar hade den behövt ?

 • Anna skriver:

  Vilken toppentävling! Jag tror att rätt svar är Helleborus Niger. Om jag har turen att vinna får jag lite svårt att välja bland allt roligt som finns att välja på. Det finns ju så mycket fint! Kanske ett citrus eller olivträd? Doften av ett blommande citronträd är ju svårslaget..! En maffig amaryllis till jul? En ståtlig orkidé som bringar elegans till vilket rum som helst. Eller något till trädgården kanske? Har just planterat flera hundra scillalökar (lämgtar till våren så jag får se dem blomma!) och har satt fleraolika sorters rosor – och sätter gärna ännu fler! Om turen är på min sida lovar jag att visa vad jag valde på min blogg 🙂 passar på atg önska en fin dag <3

 • Camilla skriver:

  1) Helleborus Niger.
  2) Jag skulle fylla på med tåliga växter, har just nu två blommor (som är vid liv) och en vissen bukett snittblommor. 🙂

 • Ulrika skriver:

  Den heter Helleborus niger och jag skulle köpa en stooor underbar växt till mitt nybyggda uterum!

 • Sanna skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Jag skulle köpa en stor och ståtlig Kalatea! Har hört att den ska vara lättskött, men lyckades ändå ta död på min förra då jag varit mellan boenden – men nu, ny bostad och nya tag! 🙂

 • Amelie skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag brukar efter varje genomförd tenta unna mig en liten blomma och då jag i januari skriver min sista tenta efter 5 års tuffa civilingenjörsstudier skulle jag spendera presentkortet på en härligt maffigt olivträd för att fira en sista gång!

 • Ulrika Vedin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Skulle unna mig en fredagsbukett i många många fredagar framöver!

 • Irene skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa alla regnbågen färger o ge till min underbara dotter som inte mår så bra. För hennes chef håller på med mobbing o ingen säger ifrån.

 • Jessica S skriver:

  1. Det vetenskapliga namnet är Helleborus niger.
  2. Jag skulle köpa julblommor för att göra mitt hem ombonat och välkomnade för dem som väljer att fira julen hos oss ❤️

 • Lisa skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa köpa just julrosor, förbudet är min absoluta favorit. Blir så glad att något blommar och sprider lite lyckakänsla dessa mörka vintermånader!

 • Rebecca skriver:

  1.Helleborus Niger
  2. Skulle inför fredagsblommor och köpa min blåa orkidée som jag har drömt om länge 🙂

 • Mia skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa blommor och placera ut inom Stadsmissionens olika verksamheter i Göteborg

 • Lovisa skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle byta ut mina trötta ettåriga chilisar mot något annat nu när vinter tar över Gällivare för de närmsta 6 månaderna innan solen är tillbaka och nya chilisar ska sås.

 • Anna skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. Skulle gärna använda för att köpa olika blommor, lökar, träd för att plantera i vår bostadsförening – framför portar och längs vägar så det inte blir lika tråkigt med 50tals hus i Sköndal.
  Sen skulle gärna köpa några roliga växter och frön till min mamma som nu på senare år blev intresserat i trädgårdsarbete. Vill stötta henne i hennes nya hobbyn. det är extra kul att odla någonting rolig!

 • Nina skriver:

  Svar: Helleborus Niger
  Om jag skulle ha turen att vinna så skulle jag köpa någon stor, fin flerårig växt/träd att ha på balkongen i vår lägenhet där vi är ganska nyinflyttade.
  Inomhus skulle det vara snyggt att piffa till med någon ampelväxt som tål att vara i ett lite mörkare hörn. 🙂

 • Jennyjenny.se skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vilken drömtävling för jag älskar växter! Jag har ganska fullt här inne nu under vintern men om jag hade vunnit presentkortet hade jag nog köpt nya matchande (tillräckligt stora) krukor. Kanske även ny jord så för omplanteringar så småningom och sedan någon ny vacker monstera hade jag inte kunnat motstå! 🙂

 • Therese skriver:

  1. Helleborus
  2. Jag hade sparat kortet och skaffat mig några härliga bärbuskar till våren!

 • Anonym skriver:

  Helleborus Niger är det vetenskapliga namnet på vår julros, såklart.
  Ett växthus jag fick på min 30årsdag så ståtligt och grannt,
  direkt jag börja pula, fixa, plantera det så sant.
  Fikonträd, hortensior, pelargoner och eucalyptus fylldes på,
  även fröer och lökar jag ack så många fick så.
  Jag lyckades fylla på med olika färger, material, dofter och

 • Sara skriver:

  Helleborus Niger är det vetenskapliga namnet på vår julros, såklart.
  Ett växthus jag fick på min 30årsdag så ståtligt och grant,
  direkt jag börja pula, fixa, plantera – det så sant.
  Fikonträd, hortensior, pelargoner och eucalyptus fylldes på,
  även fröer och lökar jag ack så många fick så.
  Olika färger, material och dofter jag till slut lyckades samla på mig,
  dock så lös olika former med sin frånvaro tänka sig.
  Ett gäng buxbom jag nu vill plantera huller om buller runda och långa,
  ett presentkort till detta kan hjälpa mig dem fånga.
  Ni hade gjort min trädgård komplett,
  på rätt sätt!

 • Lina skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vann skulle jag köpa en stor kaktus som kan stå på golvet. Jag har länge velat ha en och för en månad sedan flyttade jag in i min lägenhet där det finns en naturlig plats för den, framför det stora elskåpet i hallen (sitter mitt på väggen, helt galet) som jag gärna vill flytta fokus ifrån.

 • Louise skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Svårt att välja bland alla fina växter. Under 2018 kommer jag flytta från min lilla tvåa till ett hus, så jag skulle köpa blommor att ha inomhus och utomhus. Allra helst skulle jag vilja köpa en vit Syrén.

 • 1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa julblommor, massor av Hyacinter, Amaryllis och en stor Julstjärna!

 • Carolina skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi har precis flyttat in i en ny lägenhet och väntar vårt första barn i Mars. Just nu känns lägenheten så tom och opersonlig, då vi ej spenderar något alls på inredning eftersom vi måste spara varje krona till föräldraledigheten då vi får låg föräldrapenning. Så med detta presentkort skulle jag köpa vackra inomhusväxter för att piffa upp lägenheten!

 • Terese skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Har äntligen börjar få till rätt känsla och harmoni i hemmet genom att låta alla rum gå i naturtoner (trä, vitt, grått, hampa). Jag älskar känslan som börjar växa fram och skulle med stor glädje låta stora gröna växter få flytta in och ta plats, samtidigt som det bidrar med både naturkäsla och färg!

 • Joanna skriver:

  1) Helleborus Niger
  2) Äh jag vet exakt vad jag skulle köpa! Har drömt om en fiolfikus länge men inte unnat mig någon…den skulle liva upp mitt lite för kala vardagsrum och ge det exakt den touch av liv och personlighet som behövs!

 • Sofie skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi har precis köpt tomt och ska till och bygga hus. Så en trädgård som är som ett tomt blad ska ju fyllas. Lite häck hade ju inte varit helt fel att få ett bidrag till eller till tulpanlökar och hortensia. Listan kan göras lång.

 • Sally skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Först skulle jag köpa den största murgrönan jag kunde hitta, vill prova att ha det i sovrummet för att se om den kan hjälpa oss med luften och förhoppningsvis underlätta dotterns astma som brukar härja hejvilt under vinterhalvåret. Sedan skulle jag komplettera med fler gröna växter som just hjälper till att rena inomhusluften.

 • Thilda skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Ååhh tänk att äntligen kunna unna sig en helgbukett flera helger i rad ??

 • Katrin skriver:

  1. Helleborus Nige
  2. Några snygga krukor i betong! Det är precis vad jag behöver! Samt något snyggt att stoppa i dem 🙂

 • Olivia skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag hade definitivt handlat på mig lite till första advent för att få den där rätta julkänslan man behöver i mörka kalla december!
  Rumsgran, amaryllis, hyacint och kanske till och med en stor röd julstjärna!

 • Pernilla skriver:

  Helleborus niger
  Jag skulle köpa fräscha krukväxter till jobbet, vi behöver få en grönare och mysigare vardag det är många timmar vi tillbringar där varje dag.

 • Lisa skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag blir den lyckliga vinnaren så skulle jag köpa blommor till vår sommarstuga, vill se ett hav av stockrosor och lejongap mot vår gula husfasad. Dessutom så skulle jag stå länge och fingra på ett körsbärsträd, innan jag med sorg skulle inse att det är helt fel jordmån för det 🙁

 • Stina A skriver:

  Helleborus Niger
  Jag skulle köpa ett träd till vardagsrummet för att få in mycket mer grönt nu när vintern närmar sig??

 • Sarah skriver:

  1. Helleborus niger!
  2. Skulle köpa massvis med pelargoner. Min mamma gick bort förra året och hon samlade nämligen på de. Har saknat henne lite extra mycket senaste veckan och det skulle kännas så fint att ha något hemma som påminner mig om henne.

 • Anonym skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa palmer till min lägenhet! Jag bor litet så jag har inte plats med så mycket men jag tror att ett par guld- eller förmakspalmer skulle ge liv åt min lilla lägenhet.

 • Love skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa palmer till min lägenhet! Jag bor litet så jag har inte plats med så mycket men jag tror att ett par guld- eller förmakspalmer skulle ge liv åt min lilla lägenhet.

 • Josefine skriver:

  Hej!
  1. Helleborus Niger
  2. Jag hade köpt en ny snygg kruka till sovrummet med en underbar växt i. Jag hade också köpt en fin blomma till pappa på farsdag!

 • Monica L skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Gröna växter till hemmet, ex elefantöra, Svärmors tunga, Monstera och en stor palm

 • Martina skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vann skulle jag köpa oss ett nytt fruktträd. I höst har trädgården vänts upp och ned när vi grävt vatten och avlopp. Tyvärr strök ett gammalt Ingrid Marie träd med i grävmaskinens framfart, vore fint att kunna ersätta det!

 • Louise skriver:

  1. Helleborus niger
  2. jag skulle köpa en perukbuske, blåbäret bluecrop och kanske en smällspirea till min syster som önskar sig något i födelsedagspresent till sin trädgård som är fint på hösten. Dessa är ju alla i mustiga höstfärger. Jag skulle kunna tänka mig att beställa ett persikoträd till henne. Egentligen vill jag ha ett men min syster bor i rätt läge till skillnad från mig. jag skulle göra en beställning på nätet så kan man hämta i vilken blomsterlandegbutik som helst i Sverige.

 • 1. Helleborus niger
  2. Jag skulle vilja använda presentkortet till att kunna välja ut en veckobukett för lång tid framåt!

 • kajsa skriver:

  Halleborus niger
  snittblommor varje måndag-älskar måndsgar då har jag hela veckan framför mig…………..

 • Sarali skriver:

  1. Helleborus är namnet. Sen beror det på vilken slags julros man söker. Den vanliga vita heter niger men fler varianter finns.
  2. Tveklöst skulle hemmet försköna med ett citrusträd av något slag. Troligen citron som doftar ljuvligt.

 • Monica skriver:

  Svar 1. Helleborus Niger
  2. Då skulle jag ta och fixa min altan riktigt vintersnygg med en massa trevliga växter och en ljusslinga, en sådan med stora glödlampor och ev ett ljusnät över Enen som står bredvid altanen.

 • Anna-Maria skriver:

  Helleborus niger.
  Jag skulle ge bort en snygg krukväxt med tillhörande snygg kruka i inflyttningspresent åt en vän, unna mig snygga snittblommor ett tag framöver och orchideer till min man,

 • Anonym skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Skulle först & främst köpa en bukett med blommor till min pappa, inte bara en utan ge honom veckobuketter! Han älskar att ha färska buketter hemma & efter 4 månader av cellgiftsbehandling och 2 kvarstående så är han så jäkla värd det. Sen skulle jag nog köpa en bukett till mig själv med, finns inget finare än buketter i en vas.

 • Louise Aronsson skriver:

  Helleborus Niger
  Jag har precis flyttat in hos min kille. Han är underbar på alla sätt.. men.. han har bara plastblommor i fönstrena?
  Jag skulle definitivt köpa nåt grönt som livar upp?Plus att jag aldrig gett honom blommor, så kanske även en bukett ?

 • Jen skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa blommer & ljus till min fars grav(och så småningom mammas). Det har jag inte hunnit ännu för mamma blev sjuk strax efter hans bortgång och nyligen gick bort hon med ?

 • Linda skriver:

  Om jag vann skulle jag köpa nya orkideer till mina fönster.
  Och även nya krukor, med något fint mönster.

 • Linda skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vann skulle jag köpa nya gröna växter till mina fönster.
  Och även nya krukor, med något fint mönster.

 • Katarina skriver:

  En utflykt till Blomsterlandet med min 92-åriga mamma som älskar blommor och som skulle få blomsterpynta hela sin lägenhet till advent och jul! Blommor och blomsterpyssel ger mening och glädje i livet och för våra äldre blir det många ensamma timmar i hemmet.

 • Katarina skriver:

  1. Helleborus niger.
  2. En utflykt till Blomsterlandet med min 92-åriga mamma som älskar blommor och som skulle få blomsterpynta hela sin lägenhet till advent och jul! Blommor och blomsterpyssel ger mening och glädje i livet och för våra äldre blir det många ensamma timmar i hemmet.

 • Hanna skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle vara så glad att få fylla huset med extra mycket julblommor i år. Hyacinter, Amaryllis, Julros och kanske till och med en klassisk Julstjärna tillsammans med mossa, kottar, pinnar m.m. Skulle bli en strålande julstämning.

 • Marita i skriver:

  Helleborus niger
  När jag slutade på mitt gamla jobb blev jag inte avtackad, det "föll mellan stolarna". Det är sånt som händer och jag är arg på mig själv för att jag blev ledsen. Så jag skulle köpa mig en stor vacker bukett och få den där taggen i bröstet att försvinna för gott! Sen skyllebjag skämma bort mig med en cerise azalea, en kraftig amaryllislök, en gullranka, en guldpalm, några bräken, en svärmorsslilja och ge hela lägenheten ett riktigt lyft!!

 • Kajsa skriver:

  Helleborus Niger
  Lätt! Samlar buxbomsklot i alla storlekar! Men dyrt är det!

 • 1:Helleborus Niger
  2:skulle ta med min dotter så att hon fick välja en ny växt till hennes rum(som gärna är tålig mot mina inte gröna fingrar) eftersom hennes rosa pelargon som hon fått av mormor är typ död…antar att det blir någon rosa blomma.

 • Anneli skriver:

  1.Helleborus niger
  2.ett gäng hallonplantor & vinbärsbuskar. Man kan inte ha för många!

 • Linn skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Vi är nyinflyttade och saknar därför blommor i fönstren. Jag skulle bland annat köpa denna blomma då den är vacker, tålig och inte giftig för min katt: https://www.blomsterlandet.se/E-butik/Inne/Krukvaxter/Grona-vaxter/Paraplyaralia/?productCode=147971#Body

 • Gunbritt Dahlin skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle spara mitt presentkort till våren och då frossa i allt jag vill förgylla min trädgård med.

 • Carina johansson skriver:

  Helleborus niger
  Skulle överraska nära och kära med en härlig blomma samt förgylla vardagen med lite blomster!

 • maya skriver:

  Helleborus niger
  Barnen har blivit tonåringar och trädgården som alltid vart en grön platt gräsmatta skriker efter kärlek och vi vuxna väntar ivrigt på att få vår och sätta fart med att "inreda" vår nyvunna trädgård!

 • Helena S skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Skulle köpa nya blommor till vår entré då rådjuren mumsade upp alltihop i förra veckan! För det som blir över köper jag lite julblommor att ha inne!

 • Pia Mars skriver:

  Hellebores niger.
  Jag skull era med dotter till Blomsterlandet så att hon kunde få gå "loss" och köpa växter till sitt nya hus som dom precis flyttat in i .
  Allt för att se glädjen i hennes ögon. Vad kan vara bättre än att glädja andra❤️

 • Helena Stålberg skriver:

  Helleborus Niger
  Jag hade börjat med att steppa in på Blomsterlandet och huggit tag i kompetent personal och bett om hjälp. Många kriterier ska fyllas; katten får inte gilla att äta växten men skulle han äta ändå får den inte vara giftig, den ska klara att bli bortglömd alternativt otroligt omhändertagen (läs dränkt) av en sexåring med jämna mellanrum. Sen ska den stå och luftfräscha i ett sovrum med i stort sett konstant fördragna gardiner. Och med balkongdörren på glänt. Hepp!

 • Josefine Wiklund skriver:

  1.Helleborus Niger
  2. Skulle köpa växter till vår otroligt oglamourösa trädgård som inte fått någon kärlek sen vi köpte huset för ett år sedan.

 • Cecilia Milkovic skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Skulle köpa en ny sekatör, en stor golvkruka till vardagsrummet och givetvis en julros att ställa fram till advent.

 • Kristin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle gå loss på julblommor och pynt för att höja stämningen till jul i min annars väldigt blomtomma lägenhet

 • Charlotte skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi ska bygga en carport nu i november, och den vill jag klä in helt i grönt, så att den blir lite "hemlig"! Så jag hade sparat presentkortet till våren för att köpa vackra klätterväxter som så småningom ska täcka över hela carporten så att den försvinner in i grönskan och blir en del av häcken den står emot… Jag tänker mig lite drömsk känsla!

 • Anna skriver:

  1. Helleborus niger 2. Skulle gått bananas bland inneväxer med mörka blad. Förstärka hösten och vintern inomhus. Så obotligt trött på mina gängliga, ljusa dr Westerlund, Palettblad och klena pelargoner. Skulle ge mig lite ny energi men växter som känns starka och stabila som tex Amazonsköld och Spegelkalatea.

 • Ellen skriver:

  Julros heter Helleborus Niger.
  Jag skulle köpt växtlampor! Nu börjar det bli så mörkt i min lägenhet att alla mina växter har tappat stinget. Vill rädda mina elefantöron och monsteror från vinterns mörker!

 • Rebecka skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. Jag skulle handla blommor inför advent: lökar, julrosor och en liten bordsgran!

 • Isabel skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Vilken drömmig tävling! Jag har precis fått upp intresset för växter genom en växtgrupp- och sticklingsgrupp på Facebook. Jag skulle då gå till Blomsterlandet och handla allt jag behöver för att bli en växt expert från scratch – jord, krukor, verktyg, näring och såklart en liten bukett till mamma!

 • Rebecka Andersen skriver:

  1.Helleborus Niger
  2.Jag hade sparat presentkortet till Våren och då hade jag köpt olika sorter av Doftpelargoner, en fantastiskt växt som är vacker att se på, doftar underbart och smakar fantastiskt som smaksättning i mat, kan det bli bättre. 🙂

 • Joacim skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Hade burit hem ytterligare en stor kaktus i min hand, i avsaknaden av ett blomsterland…

 • jenny skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Krukor, krukor, krukor! Flyttat till hus, med öppnare ytor och massa fönster, har samlat på mig en massa sticklingar som behöver krukor att bo i 🙂

 • Andrea skriver:

  1.Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa två plantor lingontry för att piffa upp entren med denna underbara vintergröna växt. Sedan skulle jag köpa en fin blomma till min fantastiska mor som alltid ställer upp i vått och torrt.

 • Lovisa Bergroth skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle såklart köpa vita julrosor att njuta av hela december! Tänk så underbart att ha i varje fönster och njuta av tidiga december-morgnar!

 • Mia skriver:

  1.Helleborus Niger
  2. En grön växt till badrummet, en stor kruka till vardagsrummet och en liten blomma till köksfönstret.

 • KarinM skriver:

  1.) Julros: Helleborus niger
  2.) Jag skulle frossa i lökar och perenner för att ha mycket att se fram emot nästa vår och sommar. Sen sparar jag en liten peng till papporna i familjen, de är värda alla blommor i världen! <3

 • 1, Helleborus Niger
  2, Jag älskar blommor och blader! Om jag vann skulle jag fylla hemmet med lite nytt klorofyll grönt nu när vi ska ha en bebis, så han får extra frisk luft här hemma i vinter!

 • Louise skriver:

  Julros heter Helleborus niger på latin.
  Vi har precis flyttat till hus med en väldigt varierad skogstomt med möjlighet till både odling av ätbara växter och växter som är fina att titta på. Ägnar hösten och vintern åt planering och skulle använda presentkortet till att komma igång med odlingen av kryddor, sallader och bönor i pallkragar!

 • Anna Å skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vann ett presentkort, som jag antar gäller ett tag, skulle jag med gott samvete unna mig riktigt fina snittblommor varje vecka! En liten bukett – allra helst med vita amaryllisar som är min absoluta favorit – lyfter verkligen hela rummet! Så underbart!

 • Daniella L skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle vilja köpa en stor kruka och en tillhörande växt som passar till, kanske en stor kaktus eller en pillerfikus, som jag är så förtjust i. Jag skulle också vilja köpa lite gröna, tåliga växter att ha i badrummet, då det är ett rum som kan lyftas jättemycket med lite grönt och levande!

 • Ingrid skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa massor av vårlökar. Vill ha ett hav av tulpaner till våren ???

 • Matilda skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa gröna krukväxter att fylla
  mina fina cloudy-krukor, som just nu gapar tomma. Både dvärgkowhai, monstera och parasollpilea skulle få plats. Sedan skulle jag köpa veckobuketter så länge pengarna räcker, det gör så gott för känslan i hemmet!

 • 1) Helleborus niger
  2) En präktig julgran till jul och byta ut mina växter som tyvärr har dött.

 • Anna C skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Något som är grönt och levande. Efter ett år som inneboende i en källare utan ljus har vi nu äntligen flyttat men har inte en enda levande blomma. Det är inte prioriterat i budgeten just nu med växter men jag vill så gärna få in lite liv i huset. Jag tycker om stora fina gröna växter, t.ex. små träd, fikusar m.m.

 • Arlene Svensson skriver:

  1, Helleborus niger
  2, Jag skulle köpa gröna växter samt något träd som ska stå i sovrummet.

 • Lisa Gyllenqvist skriver:

  1 Helleborus Niger
  2 Fina krukor att ha mina uppdrivna Elefantöron i.

 • Hannah skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. En stor kaktus att ha i min fina kruka som jag fick i födelsedagspresent och något att pynta balkongen med 🙂

 • Lisa skriver:

  Heller borus niger.
  Jag skulle köpa entré och inomhusblommor inför advent och därefter spara lite att köpa vindruvor till vårt nyinköpta växthus för

 • Desiree skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Hade gärna köpt mig ett par större gröna växter till vardagrummet för att få in det där lilla extra som man annars inte unnar sig.

 • Sofia skriver:

  1. Släktnamnet är Helleborus, vår vanliga julros heter Helleborus niger.
  2. Jag skulle investera i en eller ett par växtlampor, så får balkongväxterna en bättre start inför våren

 • Annica skriver:

  1.Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa ett citronträd till mig som pushpresent. För resten av vinstpengarna skulle jag köpa växter för att piffa upp balkongen och sist men inte minst snittblommor till min pappa, min plastpappa och min fästman. Tre fina fäder som förtjänar lite blomster och uppskattning.

 • Helena skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Min palm i sovrummet fick ullöss (hejhej soptunna och tvätt av det mesta i närheten med såpa och T-Röd…). Så jag skulle köpa en stor guldpalm – älskar den där sirliga koloniala känslan och skuggspelet i taket om kvällen.

 • Jessica skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Vi har precis flyttat till hus (äntligen!) och har massor med stora fönster som gapar tomma. Då det är ett ganska nybyggt hus som känns lite stelt behövs verkligen massor med växter för att mjuka upp och göra det hemtrevligt.

 • Malin L skriver:

  Vilken rolig tävling!
  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa nya höstiga och vintriga växter såsom ljung och silverek och av dem göra ett fint arrangemang att ha framför ytterdörren i en större kruka. Det kommer passa bra och ge ett välkomnande intryck till alla besök av vänner och familj som vi kommer få när det snart är jul och nyår!

 • Amanda skriver:

  Åh! Detta vill jag vinna.
  1; Helleborus Niger
  2; Ett olivträd! Vi är snart klara med vår renovering av ny lägenhet. Den skulle passa p.e.r.f.e.k.t där!
  /Amanda

 • Erica skriver:

  1, Namnet är Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa krukor för pengarna, har alldeles för många som jag inte gillar idag och vill hitta en stil som hänger ihop även om alla inte behöver vara exakt likadana.

 • Erica skriver:

  1, Namnet är Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa krukor för pengarna, har alldeles för många som jag inte gillar idag och vill hitta en stil som hänger ihop även om alla inte behöver vara exakt likadana.

 • Alexandra R skriver:

  1 helleborus Niger
  2 jag skulle köpa en härlig höstgrupp till vår nysnickrade entrétrappa och ett gäng härliga julblommor inför advent, självklart julros men även hyacinter i alla färger, finns ingen mer doft jag förknippar så starkt med mina barndomsjular!

 • Amanda K skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa en citronfikus, spanat på de ett tag och tycker de är så fina! Gröna växter gör ju verkligen att det blir mer hemtrevligt därhemma. Sen hade det nog också blivit en gran när det börjar närma sig jul :).

 • Hanna C L skriver:

  1. Julros heter Helleborus och den vanligaste varianten hos oss i Sverige är Helleborus Niger.
  2. Närmast på inköpslistan står växter för att göra vinterfint vid entrén- vintergröna små enar, julrosor som klarar några minusgrader och amaryllis för att ha inomhus. Julrosorna planterar jag sedan ut i vår. Krukor/hinkar till tulpanlökar som jag sätter i kruka över vintern är också ett måste. ☺️
  Om det hade varit vår skulle en lönn stå på önskelistan. ?

 • Amanda T skriver:

  1. Helleborus niger
  2. En växt som jag skulle vilja ha är en stor Monstera deliciosa albo-variegata och hos Blomsterlandet kan man faktiskt beställa olika växter. Ibland kan de få tag på det och ibland inte. Skulle nog försöka hos dem om jag vann presentkortet för att faktiskt få tag på en stor fin sådan. Om inte det skulle jag unna mig nya fina krukor, för några av mina växter behöver verkligen en uppgradering. Eller kanske hösthallon? Det är något som jag också drömmer om.

 • Lina Holmén skriver:

  1. Släktnamnet är Helleborus, vår vanliga julros heter Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa ett fikonträd eller ett ett äppelträd att plantera till våren!

 • Pernilla skriver:

  1.Helleborus niger
  2. Finns så mycket jag önskar köpa, fler SaintPaulia, vill testa någon hoya och så vinbärsbuskar till trädgården. Det är vad jag suktar efter nu…

 • Caroline skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Gröna odödliga växter.. 🙂

 • Ammi Östlund skriver:

  1. Helleborus niger
  2.Jag skulle varje vecka åka till Blomsterlandet och köpa färska snittblommor till alla mina fina vaser. Rosor, alstermeria och nu mot adventstid skulle det bli hyacinter ich amarylisar! ???

 • Jennifer skriver:

  1: Helleborus Niger
  2: Jag skulle använda presentkortet till att köpa växter till vår blivande trädgård, vi flyttar i mars till nybyggt hus och där saknas allt vad växter heter! Så jag tänker perenner, fruktträd och buskar, för att hjälpa till att göra den tomma ytan så lummig som möjligt så fort som möjligt!

 • 1.Helleborus niger
  2. Skulle köpa snygga orkidéer och vackra krukor. Och gärna spara till några fina uteblommor.

 • Ida skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa växter för stundande advent. Kanske lite ljuslyktor och annat mys för att lysa upp mörkret.

 • Sofia skriver:

  För en förhoppningsvis grönare lägenhet:
  1.Helleborus niger
  2.Jag har precis blivit student och känner hur man får hålla inne med pengarna för att ha råd med annat. Dock saknar jag min gröna lägenhet jag bodde i innan jag flyttade hit (jag tog med kanske hälften av växterna). Vill så gärna köpa fler fina gröna & färggranna kompisar hem så man kan känna sig som hemma igen. Först på min lista är vit Rosenkalla, sedan rosa cymbidium och guldpalm! Fjädersparris vill gärna jag ha i köksfönstret, för det påminner mig om hur mamma hade det när jag var liten. (Kanske en amaryllis också?) Krukor hade behövts för några sticklingar som inte lyckats få någon kruka ännu.
  /Sofia

 • Annki Lundmark skriver:

  1.Helleborus niger
  2. För att jag precis ska flytta tillbaka till min lägenhet och vet att det där fattas massor av växter. Det gröna kan man aldrig få förmyckte av.

 • Linda V skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Senast jag besökte Blomsterlandet så hade dom en superhäftig växt med orangea blommor som hade sitt ursprung från Sydamerika . Dröm tänkte jag som är adopterad därifrån . Tyvärr var växten för dyr just då men ett presentkort hade vart fantastiskt .

 • Emilia skriver:

  Hej!
  Julrosen heter Helleborus Niger och om jag hade turen att vinna så skulle jag lysa upp den mörka årstiden fram till jul med all helgonablommor på nära och käras viloplatser men även vissa uppskattning för de i livet med adventsbuketter 🙂

 • Sarah Ö skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle använda presentkortet till att unna mig fredagsbuketter. Köpa mängder med buntar och binda ihop maffiga buketter. Så härligt!

 • Elin Samuelsson skriver:

  Hej! Vilken rolig tävling 🙂
  1. Det vetenskapliga namnet för julros är "Helleborus niger"
  2. Jag skulle använda presentkortet till att köpa mig en fin rumsgran och använda den istället för julgran då jag bor litet. Sedan skulle jag unna mig många fina buketter för att få lyx i vardagen.

 • Kristina skriver:

  Hej!
  1. Det latinska namnet är Helleborus niger.
  2. En guldpalm! Den skulle passa jättefint i min lilla "art déco"-hörna hemma. Sedan blir det nog även en liten gran i kruka som jag kan plantera ut efter jul. Och för pengarna som blir över unnar jag mig några fönsterazaleor som blommar så vackra när det är som mörkast.
  Hälsningar från västkusten!

 • Madelene skriver:

  1). Julros= helleborus niger.
  2). Om jag vinner blir det massa lökar att få glädjas av till våren. Och en rumsgran till jul.

 • Lovisa skriver:

  1. Det latinska namnet är Helleborus niger.
  2. Jag har äntligen köpt mitt drömhem och det innebär också att hundarna kommer få sitt alldeles egna hus i sin stora rasthage. Jag skulle använda presentkortet till att inreda deras oas med någon buske och växter till deras "veranda" mot våren.

 • Arja Koskela skriver:

  Helleborus niger
  Jag skulle köpa vita ytterkrukor, krukväxter och buketter
  Som jag ska ha i mina tre vaser som står framme alltid!

 • Emma Ostrell skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag hade köpt nya fräscha krukor och växter till vårt hus, då vi bott i lägenhet nu och alla blommor bara dött gång på gång! Hade varit helt fantastiskt att få ha lite blommor som kanske trivs och överlever i huset

 • Helleborus Niger. Skulle köpa mig lite nya Orkidéer, söm jag älskar i mina fönster. ✊️?

 • Helena skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa en snöbollsbuske, hade tänkt köpa en nu i höst men de verkar komma in till våren 🙂

 • Petra Bergman skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Eftersom de mest av mina växeter hemma är sticklingar jag tagit från andra växter så saknar jag något stort! Så om jag vann skulle jag köpa mig en stor härlig fikus

 • Susanne skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Skulle inhandla lite gröna krukväxter och en ljuslykta inför vinterrusket 🙂

 • Anonym skriver:

  1.Helleborus niger.
  2.Jag älskar blommor!Jag skulle vilja köpa krukväxter,några snittblommor,jord och näring. Jag vill gärna köpa fina krukor och vaser. Jag vill ge vackra blomkrukor och krukväxter till mina släktingar till jul.

 • Muhabbat skriver:

  1.Helleborus niger.
  2.Jag älskar blommor!Jag skulle vilja köpa krukväxter,några snittblommor,jord och näring. Jag vill gärna köpa fina krukor och vaser. Jag vill ge vackra blomkrukor och krukväxter till mina släktingar till jul.

 • Madeleine skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag och min dotter håller på att inreda hennes rum på temat djungel. För presentkortet skulle vi inhandla en palm till djungelrummet.

 • Conny skriver:

  Helleborus Niger
  Gröna växter till vår dotters nya hus, behöver få in grönt i sin inredning

 • Elvira skriver:

  Helleborus Niger
  Jag har blivit väldigt intresserad av växter och köpte många trots dålig ekonomi. Skulle vara kul att kunna köpa fler exotiska stora ovanliga växter som kan ge mer syre till mitt hem 🙂

 • Hanna Johansson skriver:

  1. Helleborus (Helleborus niger, just den vita sorten)
  2. Jag skulle köpa en bukett snittblommor varje fredag!

 • Sofia B skriver:

  1. Julros heter Helleborus niger!
  2. Hade nog fått beslutsångest för det finns så mycket jag skulle vilja köpa som jag inte annars har råd med- det hade varit lockande med en stor förmakspalm eller bergspalm men skulle nog prioritera ett par amaryllisar till mig själv och sedan köpa blommor till mina föräldrar och systrar. Om det mot förmodan skulle bli något över så behöver jag alltid terrakottakrukor att plantera över mina frösådder i på våren!

 • Lina skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle ta med min mormor och låta henne gå loss och göra en fin balkongdekoration som hon kan njuta av när hon sitter ute och pratar med fåglarna!

 • Linnéa Vikberg skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Har precis skaffat katt för två månader sedan och då varit tvungen att rensa bland alla växter som katten inte tål, och tyvärr föll många av mina tidigare växter in i den kategorin. Jag skulle därför behöva få shoppa loss på nya, kattvänliga, växter!

 • Anci Johansson skriver:

  Jag skulle köpa lite sköna nya krukor

 • Hanna skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Skulle satsa på ett stort träd, typ fikon… är så trött på alla duttar med trista orkidé stänglar utan blommor…

 • Larsson skriver:

  1.Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa lycka i form av en bukett varje vecka tills pengarna tog slut!

 • Monica ohlson skriver:

  Hellenius niger.
  Skulle fylla huset med mycket julblommor.

 • Anita Nelsing skriver:

  Hellenius niger
  Fyllt mitt hem med orkidéer och annat fint från Blomsterlandet.

 • Marie skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa luftrenande växter att ha i mina barns sovrum. Jag tycker det är fantastiskt hur vi kan jobba med växter inomhus för att sträva efter en giftfri tillvaro för våra barn.

 • Erica skriver:

  1. Helleborus niger
  2 jag skulle köpa främst en vacker blomma till min pappa som alltid ställer upp för mig i vårt och tort! Sen är det väl aldrig fel att få skämma bort sig själv med något extra fint till hemmet!

 • Marie skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag håller sakta men säkert på att förvandlas till mitt rätta jag, en crazy-plant-lady. Det är det finaste jag vet att gå omkring i lägenhet och fixa med mina växter. Jag skulle köpa semestervattnare inför semestern och hängampeln Lovisa och sen växter för resten. Vilken dröm!

 • Samuel skriver:

  1.Helleborus niger
  2.Skulle köpa en massa krukor till min plant-tokiga sambo där hemma och hjälpa henne lite på traven med sitt projekt att göra om våran lägenhet till en tropisk djungel 🙂

 • Jenny Sahlin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vinner kommer jag unna mig en stor,härligt grön kaktus och en riktigt snygg kruka!

 • Jess skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi har precis köpt vårt hus, äntligen. Det behövs ordnas med en hel, men vad roligt vi kommer ha under tiden. Om jag vann så skulle jag en massa härliga gröna växter att inreda med.

 • Ida skriver:

  Helleborus Niger.
  Jag skulle köpa blommor till min svägerska som just flyttat hemifrån och till min bästa vän, som pratar om och med sina växter varje dag. Vi älskar blommor <3

 • vita_margarita skriver:

  Helleborus niger
  Jag skulle köpa all slags julblommor och fint julpynt (blomsterlandet är bra på mer än blommor) och pynta mitt hem med. Mina två barnbarn kommer att fira jul hos oss och då vill jag skapa magi…

 • Malin skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Citronfikus,Linspeperomia, gullranka och en Stenante (om pengarna räcker:))
  /Malin

 • Anna Sj skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle rådfråga Blomsterlandets kunnig och hjälpsamma personal om passande krukväxter till vårt tv-rum. Växterna ska tåliga och klara värmeväxlingar eftersom vi har en eldstad i rummet, fungera som insynsskydd i de stora fönstren samt inte behövas vattnas ofta.

 • Maria K skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Vann jag, skulle jag satsa på en stor förmakspalm till vardagsrummet. Jag har ett stort vardagsrum och många fina växter, främst mindre som jag fått som sticklingar. Nu behövs en rejäl växt med lite höjd för att lyfta rummet och luften. Sen skulle jag nog försöka få till en stor kruka med julroser på balkongen.

 • Malin K skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle låta min treåriga son välja en egen blomma med kruka. Vårt gemensamma intresse är nämligen att gå runt i er butik och titta på (och handla) era fina växter.

 • Lotta skriver:

  1. Helleborus niger heter den julrosen vi brukar köpa till jul
  2. Jag skulle skänka presentkortet som en julgåva till min mamma som troligen skulle köpa helleborus x hybridus till sin trädgård. Dessa skulle få växa till sig och sen skulle hon dela med sig av dem till mig. Det lönar sig alltid att vara generös ….

 • Emelie Johansson skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa mig 2 julrosor, en rumsgran och en elefantöra som jag älskar. Att kunna ta sticklingar och ge nytt liv åt dessa små rackare är det bästa jag vet! Monstera är också en favorit! 🙂

 • Catrin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. För detta presentkort skulle jag köpa underbara julblommor, amaryllis, hyacinter samt julros till uterummet och växthuset. En del av presentkortet sparas till våren då vit löjtnanshjärta inköpes.

 • Katarina A skriver:

  Helleborus niger
  Flytt till ny stad och nybyggt hus i början av december. Många rum som skall fyllas med nya fina möbler och växter och där ett presentkort på blomsterlandet hade hjälpt oss påvägen. En stor Fiolfikus står högst upp på listan och även härliga julblommor som julros, hyacint och amaryllis.

 • Anna Li skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle unna mig inredningsdetaljer och gröna växter med annorlunda, färgade eller spräckliga blad.

 • Nadia skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Vi håller på att göra om vår trädgård och vill ha stora krukor med vackra träd och blommor i nu till våren. Hade varit perfekt att kunna köpa detta på Blomsterlandet!

 • Hanna skriver:

  1. Helleborus niger
  2.
  Förutom vita hyacinter och amaryllis till jul, förtjänar trädgården till sommaren något kul
  Huset vårt från 1850-talet är, och i behov av en prunkande trädgård med syrén, rosor, vivor och bär
  En trädgård i kulturarvets spår, där det odlas för både öga och gom i alla vrår
  Blomster i ljuvligaste pastell blandat med mörkare toner skapar en snäll och drömlik dynamik
  Med Blomsterlandets vinst kan vi skapa en trädgård för alla sinnen och nya minnen

 • Marie Häll skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Monstera har jag önskat mig länge och står högst på önskelistan.

 • Petra skriver:

  Hellerborus Niger, jag skulle köpa ny tulpaner varje vecka tills presentkortet är slut..

 • Alexandra skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle använda presentkortet till att köpa växter att fylla ut mina fönster med då jag precis har slängt alla sommarväxter som jag haft inne så det ser lite kalt ut nu här hemma. Sen skulle jag spara en slant till att köpa frön inför nästa sommars odlingar! 🙂

 • Christer Agrell skriver:

  Helleborus Niger
  Vi har precis investerat i ett växthus, så det skulle
  komma väldigt väl tillpass med ett tillskott för att inreda detta med lite nya blandade växter ..

 • Lotta M skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi skulle köpa fruktträd. Vi har en stor trädgård där vi har som projekt att fylla ut med olika fruktträd efter barnens önskemål.

 • Sanna skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa några gröna växter att fylla vardagsrummet med samt en fågelmatare till fåglarna nu när det närmar sig vinter 😉

 • Karolina skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Håller på och flytta till nytt hus så jag skulle köpa växter till fönstren för krukorna gapar tomma, lite snittblommor att sätta i vaser hade också suttit fint:-)

 • Anna . P skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag är i stort behov av uppdatering på krukor! Och jord, behöver massor med ny jord för att plantera om och dela upp växter jag har. Sedan är jag sugen på jul julrosor, amaryllis och hyacinter inför kommande vinter.

 • 1 Helleborus Niger
  2 Jag älskar att smycka hemmet med blommor till 1:a advent! Azaleor, amaryllis av olika slag och hyacinter ska få pryda hemmet o göra det extra mysigt och vackert!?Ett pressentkort skulle göra mig så glad!

 • Therese skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. För 1000:- hade jag påbörjat inköpen till min nya frukträdgård hemma! Hallon av alla de slag och vinbär!

 • Emma skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle skapa en djungel i mitt kök så jag blir glad när jag kommer hem efter jobbet och ska göra min värsta syssla – laga middag. Självklart skulle jag välja blommor med feta blad så vattningen underlättas i djungeln 🙂

 • Camilla skriver:

  1) helleborus Niger
  2) odlingslampa, då min nya hobby är att odla sticklingar. Har varit sjukskriven för utmattning ett tag och detta är verkligen rogivande och en härlig syssla!

 • Catrine Månsson skriver:

  Helleborus Niger
  Oh vad jag skulle jag välja för presentkortet….det finns så mycket så kan nog inte bestämma förrän jag vet om jag vunnit

 • Anna skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag har precis blivit med balkong för första gången i mitt liv och skulle använda presentkortet till att pynta och inreda denna till perfektion!

 • Helena skriver:

  Helleborus niger
  Åh, presentkorten skulle vara en fantastisk möjlighet att frossa i julblommor och vackra krukor då vi för första gången brutit mönstret och bjudit in till julafton hemma hos oss, i stället för att åka bort till släkt.

 • Annelie skriver:

  Helleborus Niger.
  Nya växter till köksfönstren och till en skänk där. Något grönt och stort vill jag ha.
  Nya krukor och snart är det ju även hög tid för att införskaffa julblommor.
  Helt enkelt ”hemtrevnad” skulle jag köpa! ?

 • Micaela skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Grönt, grönt, grönt! Jag älskar hur gröna växter ger liv hemma i lägenheten. Om jag skulle vinna ett presentkort hos Blomsterlandet så skulle jag fortsätta i det temat, men då investera i citrusträd för att också länga efter blomningen då de gula frukternas färgglada inslag lyfter in medelhavet. Tänker se till att det övervintras så att det sen kan följa med till det framtida orangeriet!
  Håller alla tummar!

 • Anne skriver:

  1) Helleborus Niger
  2) Om jag vinner skulle jag köpa nya växter och ljuslyktor

 • Eva-Christina skriver:

  Hellenius niger
  Ni är bara bäst på allt?

 • Erica Sa skriver:

  Helleborus Niger
  Om jag vinner så skulle jag köpa nya fina krukor & blommor till storarummet?

 • Helleborus Niger skriver:

  Om jag vinner, ska jag köpa en Helleborus o nya krukor till min dotter hos Blomsterlandet i Kristianstad,vet att hon tittat ut några där…..

 • Maria Bygdell skriver:

  Helleborus niger
  Dels skulle jag köpa en fin orkide till min mamma som fyller 60 i slutet av november, dels skulle jag köpa plastkrukor till alla mina sticklingar jag ska dela ut till vänner och bekanta (har blivit palettbladstokig), och till sist skulle jag köpa någon fin kruka till mig själv.

 • Helleborus Niger skriver:

  Om jag vinner så ska jag köpa Helleborus o nya krukor till min Dotter,,vet att hon tittat ut några på Blomsterlandet i Kristianstad

 • Helleborus Niger…Om jag vinner så ska jag köpa Helleborus o nya ytterkrukor till min Dotter.Vet att hon tittat ut några på Blomsterlandet i Kristianstad

 • Megha Nilsson skriver:

  Helleborus niger
  Jag skulle köpa nya krukor, blommor, julväxter. Älskar snittblommor så det skulle bli några av dessa också.

 • Mia skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Jag och min sambo har precis totalrenoverat vår lägenhet så ett presentkort från Blomsterlandet skulle gå till vackra gröna växter såsom förmakspalmer, monstera och paraplyaralia men jag skulle också köpa en amaryllis till jul och nya fina ytterkrukor

 • Liane Berndtsson skriver:

  Svar = Helleborus Niger!!!!
  Jag skulle nog välja ut en bukett till varje helg framöver, färska blommor att titta och njuta av är det bäst som finns.

 • Therese skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. De 1000 kronorna hade jag lagt på en riktigt maffig palm till vardagsrummet, nåt jag drömt om att ha länge men som jag inte unnat mig. Älskar stora växter, tror att barnet i mig drömmer om att bo i en djungel.

 • t skriver:

  1.Helleborus Niger
  2.Jag skulle köpa ett cederträd, som jag skulle ha inne nu till julmånaden istället för en julgran!

 • Malin skriver:

  Svar: HELLEBORUS NIGER
  Åh jag skulle framförallt uppdatera mina fönster med julblommor istället för mina nuvarande.
  Jag skulle även unna mig nya buketter varje helg så länge det räcker. Det gör så himla mycket med färska blommor, förutom att de doftar gott lyfter det även ett helt rum, en snygg inredningsdetalj som jag älskar!

 • 1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa nått verkligen fint eftersom jag har födelsedag den 7 nov, någon stor grön växt kanske, och lösa blommor!!

 • Caroline skriver:

  Svar: Helleborus niger
  Jag skulle köpa mig fler succulenter så att inte alla mina fem katter äter upp mina blommor! Dom är tokiga i blommor med tunna blad, så det vore perfekt att få köpa fler fetbladiga blommor som dom inte äter 🙂

 • Jessica skriver:

  Helleborus Niger.
  Om jag vann skulle jag köpa nya krukor till vårt ommålade vardagsrum, och lite fina snittblommor skulle det också bli!

 • Helleborus niger
  Jag hade köpt en varsin bukett till mina föräldrar och sedan köpt blommor/växter inför julen. Blir det några pengar över så ska jag köpa tulpaner-älskar dem!

 • Madelene skriver:

  1 Helleborus Niger
  2 skulle helt klart fixa de fint till jul, såsom amaryllis, julstjärnor och hyacinter. Men skulle också valt kaktusar och andra gröna växter , gärna stora till min o min sambos nya lya (:

 • Anna E skriver:

  1. Helleborus niger
  2. I år är första julen med bebis i hemmet! <3 Jag skulle vilja gå all in och skapa fina juliga traditioner för mig och min lilla familj så ett presentkort på Blomsterlandet skulle bli en god hjälp på vägen för att kunna pynta hemmet med amaryllis och hyacinter, rumsgran och julros och inte minst en riktigt härlig julgran!

 • Catarina skriver:

  Helleborus niger
  En massa julblommor och kanske en tall som är så himla fint att ha som " julgran"

 • Lena skriver:

  1: Helleborus niger
  2: Amaryllisar! Julens vackraste blomma. Sen gjort julgrupper o sen köpt fina blomkrukor.
  Lena Engman
  Bankeryd

 • Karin skriver:

  1. Hellebourus niger
  2. Jag skulle köpa julblommor till grannarna i vår trappuppgång!

 • Karin skriver:

  1. Hellebourus niger
  2. Jag skulle köpa julblommor till grannarna i vår trappuppgång!

 • Cornelia skriver:

  1. Helleborus heter släktet och Helleborus niger heter julrosen.
  2. Sist jag var där såg jag en hööög ljusstake med plats för fyra kronljus och jag föll pladask för den. Vi har nyligen flyttat till en lägenhet med stora fönster och jag är säker på att den skulle göra sig perfekt där. Det blir även vår första jul i den här lägenheten och vad passar bättre än att kunna unna sig lite extra julblommor för att skapa en perfekt första jul?

 • Sarah skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag älskar gröna växter och har alltid drömt om att få en ha en jätteväxt, så det skulle bli perfekt till min lilla jungel! Jag skulle även ge bort en fin blomma, förmodligen en ros eller orkidé till min kära mor som alltid har låtit mig få en liten växt varje gång vi besöker Blomsterlandet!

 • Ida H skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Till att börja med skulle jag köpa ett fång hortensior och ställa i en kristallvas på soffbordet! Sedan skulle jag gärna pynta mina fönster med några elefantöron, en doftranka på båge bredvid sängen och en stor kruka i antikguld till min stora citronfikus.

 • Anna-Lena skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Ååå… 1000kr räcker till många av mina blomsterdrömmar just nu. Jag har hela lägenheten fylld med gröna växter, men en kan aldrig ha för många, inte sant? 🙂 jag skulle börja med att investera i en stor guldpalm då den skulle passa utmärkt i mitt 20-30 talsinspirerade hem. Sedan skulle jag köpa snittblommor i mängd, för att binda buketter, dels till mig själv, men också till min lillasyster och några vänner som precis fått barn. Sist skulle jag investera tulpanlökar, allium och narcisser och fylla min odlingslåda för att kunna njuta av dessa när våren kommer??

 • HELLEBOURUS NIGER
  JAG HAR GJORT PLATS FÖR MIN FINASTE BLOMMA. AMARYLLIS
  SOM JAG GÄRNA VILL HA I FLERA OLIKA FÄRGER OCH NYANSER

 • Sofie Thunman skriver:

  1. Helleborus Niger (julros är en riktig favorit!)
  2. Åh, jag skulle lägga tusenlappen på att köpa lite snygga krukor. Vi ska flytta till hus och får plötsligt många fönster att fylla med växter – perfekt eftersom min elefantöra producerar sticklingar i rasande tempo!

 • 1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa en massa fina växter till min sambo och påbörja blivande djungeln <3

 • 1. Helleborus niger
  2. Jag skulle köpa en massa fina växter till min sambo och påbörja blivande djungeln <3

 • Vedrana M. skriver:

  1.Helleborus niger
  2. Jag skulle använda presentkortet för att handla julklappar till familjen…eventuellt en liten rumsgran till mig skulle va en perfekt present 🙂

 • Marielle skriver:

  1.Helleborus niger
  2.Jag skulle köpa fler rosenskärmar att smycka mitt hem med. Det är den häftigaste blomman jag haft, vårdar den ömt. Sedan skulle jag vilja köpa blommor till min mormor för att ljusa upp hennes vardag. Giving is the best gift.

 • Marielle skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle vilja fylla tomrummen efter mina pelargoner som gått på vintervila. Badrummet som är nästan helvitt känns kallare nu när temperaturen sjunker, lite växter där skulle bidra med grönska och värme. Och sen är ju hyacinterna snart välkomna hem till oss!

 • Carin skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Ett Citronträd! Vilken dröm att inleda 2018 med en Doftdröm! Hoppas!

 • Carolin Olofsson skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Massvis med gröna, stora, fina växter till vårt nya hus som behöver piffas efter stor renovering.

 • Rebecka skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag och min pojkvän precis skrev på kontrakt för vår drömlägenhet (!!!!) så att kunna fylla den med massa växter redan från början vore fantastiskt!

 • Caroline skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Supersent ute som alltid, men idag klev min sambo, jag själv och vår hund innanför tröskeln till vårt nya hem, ett hus! Det måste vara ödet att jag såg tävlingen just idag! Våra nuvarande blommor räckte till ett endaste rum och vi vill såklart gärna få chansen att fylla lite mer än så. 🙂

 • Karin skriver:

  Helleborus Niger Köpa syrener o göra en syrenberså på landet

 • Linnéa K skriver:

  1. Hellleborus Niger
  2. När jag har många tankar, känner mig nere eller har ingen kreativitet besöker jag alltid blomsterlandet. Ett besök hos blomsterlandet är en befrielse från allt det onda. Man tar djupa friska andetag, ögonen glittrar av alla färger och man blir inspirerad! Efter en tuff väntan och sparandet i 2,5 år flyttade vi äntligen in i vårt efterlängtade hem, som jag nu gärna skulle vilja fylla upp med härliga växter, blomster och inredning <3!

 • Tess skriver:

  Helleborus niger.
  Skulle skaffa Arons skägg (om det finns) till mig och min mamma. Vi hade en varsin för många år sedan, men de torkade ut till slut.

 • 1. Helleborus niger!
  2. Nu när vinter och december närmar sig vore det så kul att få skapa en riktigt mysig stämning i hemmet! I dagsläget behöver hemmet verkligen piffas upp med lite nya härliga växter och nu när advent är på ingång vore det även så kul att få skapa massa mysiga jularrangemang! Det bästa som finns är ju verkligen att lysa upp dessa mörka tider med ljusslingor, fina kransar och växter ✨??

 • Maria skriver:

  1.Helleborus niger
  2. Det skulle bl.a. köpas julgran och min son
  skulle få välja juldekorationer!

 • Malin skriver:

  Helleborus Niger
  Jag skulle investera i en stor gullranka till sambon då han tycker vår lilla växer för långsamt. Sen skulle jag gå loss på julblommor då dessa verkligen ÄR julen. Och sist en ny liten kruka till min häng st Paula på soffbordet.

 • Therese S skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle ge presentkortet till min man, som är den som sköter hela vår trädgård och våra växter inne (jag har också gröna fingrar enligt honom – cyanidfingrar :-)).
  Jag är dock ganska säker på att han skulle köpa pionbuskar för pengarna, han vet att jag älskar dem, och det finns plats i trädgården för fler!

 • Birgitta T skriver:

  1 Helleborus Niger
  2 Skulle köpa fina ytterkrukor och annat fint som finns. Sen blir det nog nån eller några växter också

 • Ingela O skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Skulle jag vinna 1000:- så skulle jag köpa 4 vackra höstbuketter till mamma och mina syskon. Det ger alltid så mycket glädje för att de inte förväntat sig det och för att det just är ingen särskild dag alls. =)

 • Rebecka skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle investera i en vacker krans att hänga på vår ytterdörr för ett välkomnande intryck. Resterande skulle spenderas på en stor maffig bukett som min kära sambo skulle få som tack för allt fint han snickrat till hemma i vårt renoverade hus.

 • Anita Björk skriver:

  Helleborus Niger
  Jag skulle köpa små julrosor, mossa och vackra band. Hänga dessa mossbollar med julrosor i mitt fönster.

 • Elin S skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle fylla mitt hem med mysiga julväxter för att få hela familjen i julstämning!

 • Rebecka skriver:

  Räddningsauktion för mina nuvarande trångskodda växter!!
  1. Helleborus Niger
  2. Jag är en växtälskande student som inte riktigt haft ekonomin att plantera om mina växter i passande krukstorlek! De är nu oroväckande trångskodda!
  Jag hade använt presentkortet för att köpa fina nya krukor, innerkrukor och anpassad jord till min citronplanta!

 • Maria Olsson skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Snittblommor (MYCKET blommor) och ett par glasvaser jag redan har spanat in… Ny gravlykta och gravljus till den. Sedan några nya sköna gröna växter till mina fönster. ???

 • Sofie skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Nya krukor, växter och ordentlig jord etc som de kan tänkas behöva. En ampel hade jag velat ha också:)

 • Kim skriver:

  Helleborus Niger
  Jag skulle spara presentkortet till våren och då köpa en massa frön, plantor, jord och annat till vårt lilla växthus. När odlingssäsongen drar igång är jag på Blomsterhandel varje helg.

 • Caroline skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Utekrukorna skriker efter vinteranpassade växter. Tomatplantor som står kvar i vissa behöver desperat bytas ut och nu tog första frosten höstblommorna också. Ingen rolig syn!

 • Lisa skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Det är inte svårt när julen stundar! Har inte mycket pynt men överöser huset med blommor och ljus i juletid. Både inne och ute. Så jag skulle köpa Amaryllis, Hyacinter, Narcisser, Julroser, Sockertoppsgranar, Eucalyptus, Azaleor och Taklök!

 • sofia skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Fina hållbara gröna växter som skapar syre. För att rena luften i barnens rum som tyvärr påverkas av avgaserna utanför.

 • Ewa skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle frossa i alla vackra julblommor på Blomsterlandet

 • jenny skriver:

  1) det vetenskapliga namnet är helleborus niger.
  2) åh, vad kul det skulle vara! för att fira skulle jag unna mig en prickbegonia. dom är så fina! sedan skulle jag köpa några växter till min lillasyster som nyligen flyttat hemifrån. jag tycker själv att det är fantastiskt intressant med växter och det skulle vara så fint att få även henne att upptäcka hur fascinerande hela växt-världen är. tänker att det skulle vara en perfekt inflyttningspresent att hon & jag tillsammans åker till blomsterlandet och väljer ut några växter som får flytta hem till hennes lägenhet.

 • Jag älskar att ha färska blommor under decembermånad! Julrosor, amaryllis och hyacinter i mängder. Kanske räcker vinsten även till en riktigt vacker gran från Blomsterlandet?

 • Jag blev ivrig 🙂 Det vetenskapliga namnet är Helleborus Niger (se kommentar ovan också).

 • Stina skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Jag skulle köpa lite nya gröna växter, Mina har en tendens att dö av och behöva uppdateras. Just nu pågår hjärt- och lungräddning på en gullranka här hemma. Kanske kan man på Blomsterlandet både få hjälp med att hitta växter som även överlever mina ogröna fingrar och lite tips för att optimera växternas förutsättningar.

 • Alexandra L skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpt en julgran, de brukar ha de absolut finaste granarna. Sedan hade jag även köpt en guldpalm eftersom jag behöver förgylla hemmet med lite nytt grönt men också för att den får mig att tänka på soliga stränder mitt i vintern 🙂

 • Johanna Lundberg skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Om jag vann skulle jag köpa färska blommor till fredagsbuketter. Nu när jag har börjat jobba igen efter föräldraledighet så har jag upptäkt det magiska med vardagslyx i form av fina helgblommor.

 • 1 Helleborus Niger
  2 Skulle frossa i härliga jullökar, amaryllis, multihyacinte och doftande tazetter.

 • eva fridström skriver:

  RäTT SVAR är Helleborus Niger
  Jag skulle sprida ut massor av fint från blomsterlandet på min son grav fuck cancer ;(

 • Kristin skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag ska ha inflyttningsfest om två veckor och ifall jag vann ett presentkort skulle jag köpa blommor att pynta lägenheten och min dukning med. Att inreda med blommor och växter skapar en så mysig och inbjudande stämning.

 • Malin Björling skriver:

  Hej!
  1, Helleborus Niger
  2, Vi har 33 fönster i vårt hus och på sommaren så dör allt som står i dem. Men vintertid så är klimatet alldeles prima för såväl orkideer som monstera. Ett presentkort som blomsterbidrag vore såå välkommet inför julens alla vackra hyacinter, amaryllisar och mislar.

 • Erika edberg skriver:

  Helleborus Niger
  Jag skulle spara presentkortet till våren, eftersom jag älskar att driva upp egna plantor. Jag skulle köpa jord, fröer och gödsel.

 • Sophie skriver:

  Helleborus Niger
  Bord och frö till småfåglarna och en stor bukett eucalyptus till mig.

 • Beatrice B skriver:

  1. Julrosens vetenskapliga namn är Helleborus niger.
  2. För ett presentkort på Blomsterlandet skulle jag köpa gröna växter, snygga krukor och en stor golvväxt. Fullkomligt älskar Blomsterlandet där jag gör alla mina inköp av växter, så det här hade jag blivit riktigt glad över. <3

 • Emsan skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle unna mig en härligt stor grön buxbom att ställa på utsidan för göra entrén mycket mer välkomnande, resten köper jag snittblommor för – längtar efter vita amaryllis tillsammans med väldoftande eukalyptus.

 • Patricia skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Blommoooor❣️ Jag skulle först och främst köpa MASSOR av vårlökar och trycka ner i jorden i vår nya (min första?) trädgård. Drömmer om att den ska fyllas av en lila matta av krokus i vår. Sedan skulle jag köpa en stor fin fönsterfikus!

 • Marie Andersson skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. Jag skulle köpa både blommor och tillbehör. Gärna krukor och sådant i marmor då jag ännu inte köpt en sådan. Jag skulle köpa blommor och växter jag verkligen vill ska pryda mitt hem och inte titta på prislappen och ta de billigaste som jag vanligtvis brukar göra. Vilken underbar tidig julklapp detta vore 🙂

 • 1. Helleborus niger
  2. Min 6 åriga son har sett en ros han gärna skulle vilja ha som han ska plantera själv sen skulle vi nog köpa en riktig snygg julgran i år då vi fick fira jul på sjukhus i fjol.

 • Mirja skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Efter att ta levt i princip utan krukväxter i flera år p g a extermt klätterbenäget och nyfiket barn är jag nu väldigt sugen på att få in en massa grönt hemma igen. Jag skulle börja i vardagsrummet!

 • Pierre Ghantous skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa växter till min yngre bror som inte har några växter hemma alls.

 • Ulrika skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag skulle använda presentkortet till någon fin fågelmatare och ev lite fågelmat. Är så mysigt att se småfåglarna äta på vintern samtidigt som att det känns som att man gör något gott för någon annan ?

 • Maria skriver:

  Helleborus niger
  Murgrönan tycker jag är fin, och passar året runt. https://www.blomsterlandet.se/E-butik/Inne/Inredning/Ljus-lyktor–ljusslingor/Stjarna-Metall var fin att ha inomhus 🙂 /?productCode=215635 Dekoration ’Fågel guld’ var söta, skulle definitivt köpa något till min mor om jag vann som har trädgård 🙂 Kanske något pelargonigt 🙂 Finns så mycket fint! Hoppas på tur!!

 • Karoline skriver:

  Hej! Vilken rolig tävling!
  1. Helleborus är namnet på latin.
  2. Jag älskar att inreda med växter, det är väl ett gott skäl?
  På önskelistan om jag vann 1000 kr:
  Vårt badrum behöver en klassisk Palm
  https://www.blomsterlandet.se/Vaxtinformation/Inomhusvaxter/Krukvaxter/Gronvaxter/guldpalm/
  Sedan skulle jag satsa på ett myrtenträd, en pillerfikus och en findadelpalm. Hyacinter, Amaryllis och en julros vore fint till jul!
  Hälsningar Karoline

 • Liv skriver:

  1) Helleborus Niger
  2) Har, efter snart ett halvår i min nya lägenhet, endast en Pisatorns-lutade fikus i fönstret och en oöppnad påse medelhavsjord undanstoppad i en byrålåda. Detta vill jag ha ändring på! Om jag skulle vinna presentkortet hos Blomsterlandet skulle jag ge mig iväg på stört och köpa ett rangligt, vackert fikonträd till mitt kök, ett gäng tjockbladade gröna växter till mina fönster i söderläge och, såklart, en hel grupp med julstjärnor att fylla fönsterbrädorna i sovrummet med.

 • Helena skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag har redan svarat men det gick inte att ändra i kommenteraren och jag måste bara få nämna rabatten jag planerar till våren. Har en Klematis, smultron och allium. Vill fylla på med stäppsalvia, pion och stockros.

 • Monica skriver:

  1. Helleborus är namnet
  2. Jag vill köpa nya krukor då alla mina (utan 2) gick i krasch när jag skulle flytta. Älskar även alla julblommor som kommer nu!
  Med vänlig hälsning Monica

 • Iwona Johnsson skriver:

  1: Helleborus Niger
  2: Hade köpt en julrosen och även stora växter som guldpalm och rumsgran som är så fina. Tycker även att det finns fina inredningssaker. Lite konstgjorda växter som ser äkta ut till sonens rum som är allergisk har de också fina.

 • Ellen skriver:

  1)Halleborus 2)jag skulle köpa någon stor växt att ha på golvet. t.ex. en förmakspalm.

 • Lisa skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Jag älskar växter, och nu när vi köpt nytt hus så finns det massor av utrymmen att fylla! Men skulle jag vinna så skulle jag göra det mysigt till jul genom att bl.a köpa en julgran och amaryllisar.

 • Susanna skriver:

  1. Helleborus niger
  2. Skulle älska att få gå länge och välja noga och det skulle faktiskt bli en del växter för vinter och kommande advent! Självklart skulle också en vacker bukett snittblommor få följa med hem .

 • Nina Almgren skriver:

  Helleborus niger.
  Jag skulle köpa en stooor rumsgran i snygg kruka som hade fått vara min eviga julgran o rumsdekoration, år från år…

 • Johanna skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi har nyligen fått tips om att vi behöver mer belysning och mer grönska i vårt vardagsrum. Fyra nya lampor är beställda och så fort de kommit skall det kompletteras med grönt. Överst på önskelistan står en riktigt fin stor grön krukväxt!

 • Katarina skriver:

  1) Helleborus Niger
  2) Då de flesta av våra krukväxter drabbades av ohyra nu i höstas så att jag behövde slänga dem skulle jag behöva köpa lite nya krukväxter till vårt jättestora fönster i söderläge. Kanske en maffig Eucalyptus.

 • Selma I skriver:

  1) Helleborus niger
  2) Vi ska flytta till ett hus som vi renoverar, och jag skulle vilja satsa på en pampig monstera som förhoppningsvis överlever länge!

 • 1. Helleborus niger
  2. Då vi flyttar från en lght på 57kvm i stan med minimal balkong, till ett 300kvm stort hus med 3300kvm stor tomt på landet om ett par veckor är det svårt att säg vad jag skulle köpa. Vad skulle jag inte köpa? 😉 En hel trädgård ska så småningom anläggas och ett helt gäng med fönster ska pyntas med levande växter och vackra krukor. För presentkortet hade jag nog köpt några ytterkrukor och några vackra växter att mötas av vid entrén när man kommer hem. Kanske ett vackert arrangemang med murgröna och julrosor…

 • Kenneth Norberg skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Till en fantastisk mamma som fyller 80 år nu den 19 november skulle jag vilja överraska med den mest fantastiska bukett som matchar hennes personlighet perfekt. Kanske räcker det till en vacker vit okidé till min kära fru också…

 • Jesper Sköld skriver:

  Hej.
  1. Helleborus Niger
  2. Fredskalla, så min sambo kan slippa sin hosta.

 • Martin FC skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. En stor Magnolia som min älskade sambo sedan länge önskat sig på framsidan av huset. Glad fruga hade planterat den på vårkanten o därmed nöjd make som slipper höra tjatet ? / Martin FC

 • Jennie E skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Det är dags att ta tag i trädgården och flera meter trädgårdslister behövs för att skapa ordning.

 • Cecilia Vilén skriver:

  1.Helleborus niger
  2. Från Blomsterlandet önskar jag mig gröna växter och fina krukor till vårt nybyggda hus!? En snygg kaktus kanske!?!

 • Katarina skriver:

  Hej!
  Julros på latin heter Helleborus niger
  Om jag vann skulle jag köpa den största och mest praktfulla Magnolian Blromsterlandet har. Sen skulle jag plantera den utanför mot köksfönster på kolonistugan.

 • Gabriella skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Har fått kasta majoriteten av mina växter pga trips :'( och kämpar med de väldigt få resterande. Skulle ha köpt en fiolfikus samt några av de favoriter jag fick göra mig av med.

 • Kristina skriver:

  Hej!
  Tack för din blogg som jag följt under många år.
  1. Helleborus niger.
  2. Jag skulle gå loss och göra härligt julfint med bla en plantering i stort kärl med Helleborus niger och amaryllis med mossa, taklök och dekorationer att ha vid öppna spisen samt en sanslöst fin amaryllisbukett på matbordet och någon julstjärna på hallbordet.

 • Paulina skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Nyfikna grannar tittar in genom köksfönstret. Önskar presentkort från Blomsterlandet för att köpa höga plantor som skymmer sikten. Era plantor är unika, jag har lyckas ta hand om min murgröna i över två år utan att den har vissnat!

 • Amanda skriver:

  Hej!
  1. Helleborus niger
  2. Då jag och min sambo precis har köpt hus så hade ett presentkort hos blomsterlandet lämpat sig alldeles ypperligt! Jag älskar gröna, lättskötta växter och hade förmodligen gått loss inom den kategorin. Är även på jakt efter fina krukor. I dagsläget har vi egentligen inte några krukor i dubletter. Hade varit finare med en enhetligare kruksamling!

 • Anna W skriver:

  1: Helleborus Niger
  2: Julblommor-fylla vårt hem med underbara blommor i julens tecken! Älskar att få vara kreativ med blommor och blad, julen är underbar!

 • Sanna skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Vi har precis flyttat in i ett hus, äger inte en möbel och definitivt inte en växt. Vi ska skapa ett hem från grunden, både dyrt och jättesvårt. Vi sträckläser din blogg på kvällarna och en inköpsrunda på Plantagen hade verkligen hjälpt till att hinna få det mysigt till jul. Blir definitivt en julros 🙂

 • Ellinor skriver:

  1. Helleborus
  2. Precis flyttat in i ett hus, som min sambo skriver ovan, äger inte en möbel och ingen växt. Vi ska skapa ett hus från grunden och hade verkligen behövt fina växter att bygga vårt hem med. Jag tror sambon har fel, tror att Helleborus är korrekt. 🙂

 • Ellinor skriver:

  1.Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa fina höstblommor till balkongen då jag precis plockat bort mina pelargoner så det är väldigt tomt och opersonligt där ute.

 • Ninni skriver:

  1) Helleborus Niger
  2) Till jul hade jag passat på att införskaffa hyacinter som kan dofta gott i hela huset. Samt några växter som tar plats, både på höjden och bredden. Svärmors tunga hade gett fin höjd, och en fläckig monstera att hänga i en krok i taket i trappan – som en ståtlig lampa av grönt, och kanske något klättrigt för den nybyggda bokhyllan som kan hålla luftfuktigheten i ett bokhyllt rum.

 • Eva-Marie skriver:

  Vilken härlig tävling!
  * Helleborus niger
  * Jag väljer att köpa massor av solrosor till att plantera i min trädgård. Solrosor är lite som livet tycker jag. Med rätt förutsättningar kan de växa, blomma ut och stråla som solen! Ha det gott.

 • Ebba Fridström skriver:

  Helleborus niger
  Då jag och min kille ska flytta ihop snart så skulle vi behöva fylla upp vår lilla lya med blommor och krukor från just Blomsterlandet .

 • Caroline skriver:

  1. Helleborus Niger.
  2. Jag skulle köpa snittrosor och ge en till var och en som gick förbi mig då delad glädje är dubbel glädje och lycka! Vår värld kan behöva lite kärlek i form av blommor!

 • Linda Lifbom skriver:

  1. Helleborus Niger 2. Har renoverat flickornas rum (7, 12 år) och vilken lycka att köpa nya växter och krukor för ev vinst. Tummar hålls!

 • Lina Astorin skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Mina blommor (och jag) flyttade hem till min pojkvän över sommaren och tyvärr var det blommorna som blev kvar och inte jag. Så nu är kaktusar det enda gröna i min lägenhet. Om jag blev den glada vinnaren skulle jag köpa en liten elefantöra, ett par fikusträd och definitivt några snygga krukor!

 • Lisa Ranudd skriver:

  Det latinska namnet är Helleborus niger.
  Om jag vinner kommer jag att köpa en helleborus, eller julros som den heter på svenska. En rosa amaryllis i kruka till advent och röd och vita som snitt till jul och nyår. Blir det något över så får det bli lökar och en till helleborus till vårkrukan.

 • Kristin skriver:

  1. Helleborus Niger ?
  2. Skulle köpa gröna växter! ????
  Som nybliven student vill jag ha tåliga växter som både är snygga och klarar en hel tentaperiod utan vatten. ? ?
  Skulle pigga upp med grönt i höstrusket när regnet smattrar mot rutan! ?

 • Liisa skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Åh, Blomsterlandet finns i vår lilla stad och det är min absoluta favoritbutik! Att bara gå omkring där, titta på alla vackra blommande växter och alla spännande gröna växter är en stor njutning för mig! Att växter och blommor är mitt stora (och enda!) intresse är ingen hemlighet! Den blomma som ligger mig närmast hjärtat är pelargonian! Längtar till april; för då får Blomsterlandet hem mängder av sticklingar av pelargoner med olika ljuvliga färger, allt från mörkt rost/orange till lysande ceriserosa och skiraste ljust rosa. Pelargonerna har dessutom så fina namn! Så skulle jag ha den stora lyckan att vinna ett presentkort, skulle jag förstås spendera det på alla ljuvliga sticklingar av pelargoner i vår, samt på stora, fina krukväxter av pelargoner som Blomsterlandet får hem maj/juni. Sedan skulle jag njuta och må så gott av all fantastisk, riklig blomsterprakt som de underbara pelargonerna kommer att bjuda på!

 • Helena skriver:

  1. Helleborus Niger
  2. Jag skulle köpa en stor snygg grön växt! Vi har gjort om hemma, och har nu en stor och underbar matsal (äntligen!)! Men rummet behöver grönt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.