Annons

Stylingtips: Tänk på trafikstråken

När man planerar en inredning eller har problem med möblering kan det vara en god idé att se över sina rörelsemönster i hemmet. Var befinner du eller din familj er oftast. Mellan vilka platser och vilka rum rör ni er mest frekvent? Var uppstår trånga passager, blockeringar och irritationsmoment i vardagen?

Ett enkelt knep för att ta reda på det är att skriva ut en kopia på bostadens planlösning och rita upp med en penna hur ni förflyttar er under en dag eller vecka, från morgon till kväll. På så vis är det lätt att identifiera vilka rum och platser som kanske har inneboende problem relaterade till bostadens utformning och som ställer särskilda krav på valet av möbler eller inredningsdetaljer. Men också vilka ytor du/ni har större handlingsfrihet i!

Plötsligt blir det glasklart varför det inte funkar med en fåtölj just där ni har den idag, eller varför det känns som om det ”fattas något” på ett annat ställe.  Kanske en hemläxa att fundera över i helgen? 

Kategorier:

Kommentarer

 • Märta skriver:

  Hej!
  Lite off topic, men jag fastnade för den perfekta planlösningen på bilden. Vet du möjligtvis hur många kvm huset är på?
  Vänligen
  Märta

  • Trendenser skriver:

   Hej Märta! Jag lånade planlösningen från Trivselhus enplansvilla Green Line 766 (detta var 180 kvm) och gjorde min trafikstråks-illustration på den.

 • Ika skriver:

  Älskar dessa inlägg och att din blogg inte bara handlar om köpa köpa köpa. Lär mig så mycket!

 • josefine skriver:

  jättefin blogg kolla in senaste höst skorna

 • Martin Andersson skriver:

  Ja där gav du mig lite hemläxa 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.