Annons

Lookalikes: Glaskannor

Med risk att jag kommer få pisk från etablissemanget måste jag ändå visa er detta. En viss Tradera-annons fångade nämligen min uppmärksamhet häromdagen, efter ett initerat läsartips. Man kan ju inte låta bli att undra om denna glaskanna formgiven av Signe Persson Melin för Boda Nova har agerat förlaga till den moderna varianten från Skruf som finns i handeln just nu? Eller vad säger ni om de här. Lika som bär?
Bild 1: Glaskanna (1,5 liter ) Signe Persson Melin för Boda Nova. Vintage
Bild 2: Glaskanna (1,5 liter ) Carina Seth Andersson för Skruf, pris 800 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Vågat att kritisera årets designer men nog är de lika alltid.

 • Martin skriver:

  På bild är de lika, men IRL är det faktiskt två ganska olika produkter. Signes är ju del av den stora Signumserien med sprött industriglas i raka former och tillhörande korkunderlägg (fattas på bilden). Carinas tycker jag mer knyter an till det traditionella handgjorda glaset med sin tjocka massa och det rejäla handtaget.

 • Anonym skriver:

  Formspråket och linjern är liknande men glasets tjocklek är faktiskt olika. Dock oklart om HM och mio skulle komma undan med att göra en formmässigt likadan Daggvas i tunnare glas? Eller vänta nu… det är väl det man fått så mycket kritik för det sista?

 • Josefine skriver:

  Ja, de påminner mycket om varandra men skiljer sig på vissa sätt ändå!

 • På bild sådär rakt upp och ned ser det ju väldigt likt ut, men som andra skrivit före mig behöver man nog se båda bredvid varandra i verkligheten.
  Proportioner, detaljer som tjocklek osv kan ju ha betydelse för helhetsintrycket.
  Såg kannan på Formex men fick inte intrycket att det vara Carinas design utan %in house Skruf ( de har ju även sådana)
  Kram Anette

 • Åsa skriver:

  Jag har en gammal munblåst grädd/mjölkkanna hemma som i så fall båda har kopierat. Klassisk form, liksom… 😉

 • L A H skriver:

  Här håller jag faktiskt inte alls med dig. Jag tycker kannorna är
  helt olika i sina uttryck och skulle aldrig se dem som förväxlingsbara. Bodumkannan har en mycket mer futuristisk känsla, den är nästan formad som labbglas och har en tydlig Bauhaus-känsla. Den andra kannan är ju för det första konformad, inte rak. För det andra varierar glaset i tjocklek. Handtaget är helt annorlunda och den har en mycket rustikare och klumpigare känsla. Om Bodumkannan inspirerats av labbglas har den här inspirerats av gamla måttglas från köket.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.