Annons

Läsarfråga: Inredningstips till en tvättstuga

Innehåller reklamlänkar / adlinks 
 

I bloggkategorin Läsarfrågan hjälper jag er att lösa inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av annonslänkar till de produkter jag föreslår). Skicka beskrivning + lågupplösta bilder på ditt rum till: [email protected] 

Fråga: Vi har köpt ett nybyggt radhus (i samma bostadsområde som dig tror jag?) och har inrett alla rum nu utom tvättstugan. Vitvarorna är på plats förstås men resten är kalt och tomt. Hur kan man göra det lite mer trivsamt där? Vi gillar inte starka signalfärger. Har du några tips? Mvh, Hanna

Svar: Grattis till husköpet! Tvättstugan är kanske inte det första man tänker på i inredningssammanhang men med tanke på hur mycket tid vi spenderar där så är det ju inte alls dumt att ge rummet mer kärlek med fina och funktionella detaljer. Här är tio tips till en helkaklad tvättstuga! Hoppas de kan inspirera.

1) Inred med en matta som mjukar upp det hårda klinkergolvet. Gärna en modell som kan tvättas i maskin när det behövs. Jag har själv den här och är supernöjd med kvalitén. 
2) Byt taklampa. Standardmodellerna är oftast tråkiga. 
3) Ställ in en växt som tål ljusfattiga förhållanden. Ampelliljor funkar perfekt där. 
4) Skruva upp en knopplist i trä (som kontrast till alla hårda material). Speciellt bra att ha om tvättstugan även funkar som groventré. 
5) Välj öppna hyllplan för sådant du behöver komma åt ofta. Tvättmedel, rengöringsmedel etc. Är pappförpackningara fula? Häll över det i genomskinliga burkar. Denna vita hylla är ett budgetkap från Ellos. 
6) En anslagstavla för kom ihåg-lappar, telefonnummer och annat viktigt är ett tips!
7) Välj miljövänliga disktrasor istället för färgglada plasttrasor. Dessa är av bambu och ett budgetfynd från Lagerhaus!
8) Välj miljösnälla rengöringsmedel. Ofta har de snyggare förpackningar också. Win win för alla. 
9) Ett litet sopset är bra att ha för tvättmedellsspill och grus. Mer miljövänligt än att dammsuga hela tiden!
10) Välj gärna tvättkorgar och förvaringskorgar i naturmaterial för att samla allt småplock på bänkytorna.

Innehåller reklamlänkar / adlinks 

Kommentarer

  • Kristin skriver:

    Så fina tips! Tänkte exakt så häromdagen, att tvättstugan borde prioriteras högre inredningsmässigt än den oftast gör. Om jag byggde nytt hade jag haft en stor tvättstuga med garderober för hela familjen. Tänk va skönt att slippa kånka ren tvätt hit och dit i huset ? Skulle vilja uppdatera vår tvättstuga med vägghängd torkställning -om någon har tips på bra lösning där är jag all ears!

  • Ida skriver:

    Älskar de här tipsen, verkligen inredning i min smak!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.