Annons

Lookalikes: Fjäderlampan

När jag gjorde ärenden på Clas Ohlsson tidigare idag så tvärnitade jag på belysningsavdelningen när jag fick syn på den här. En fjäderlampa för 499 kr? Inte kunde det väl vara Vitas populära modell? Nej, mycket riktigt. Det var en nyhet (?) från North Light. Jag har lite problem med bloggverktyget just nu eftersom det trilskas och bryter/tar bort mina länkningar (Blogg.se jobbar för att hitta en lösning) men om inte annat får ni ta en titt på bilden nedan. Vad säger ni om de här. Visst är de lika som bär? 
Bild 1: Eos Vita fjäderlampa storlek M (45 cm diameter) pris 895 kr
Bild 2: Nyhet! Fjäderlampa från Clas Ohlsson (40 cm i diameter), pris 499 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Sara skriver:

  Tror inte det ska vara Northern Lightning, det är ett seriöst och designorienterat företag.

 • Maria skriver:

  Man kan bara föreställa sig varifrån fjärdarna på Clas ohlssons lampa kommer…

 • Emelie Ekman skriver:

  Jag såg den sjukaste kopian på Ica igår – trodde länge att det faktiskt var Cloudy krukan från DBKD som Hanna Wessman designat, men enligt prislappen en tredjedel av priset. Så himla tråkigt för Hanna och Dbkd. Fy Ica….
  Se bildbevis på min blogg :)https://34kvadrat.metromode.se/2017/08/29/bland-det-sjukaste-jag-sett/
  Tack för en grymt i inspirerande blogg och business <3

 • kajsa skriver:

  Helt sjukt med alla dessa kopior,
  jsg trycker tummen ner.

 • Karina skriver:

  1. Jag älskar som sagt dina såna här inlägg. (bra meningsuppbyggnad :D)
  2. Hoppas den där lampan blir ute snart 😀 Får lite fobi för hur dammiga dom måste bli och hur svåra dom måste vara att göra rent? 😀
  3. Konstigt att dom ändå ska ha 499kr för en kopia.

 • Ja det var verkligen likt, såg på Formex att Globen Lightning gjort en snarlik variant av Pholc’s Mobil serie, och det är bara en så himla trist circus alltihop.
  Kram Anette

 • Maria skriver:

  Förutom slående likhet. Tänkte genast på varifrån alla dessa fjädrar härstammar. Fåglar som inte hanteras väl är min egna gissning. Tar avstånd ifrån att djur används i inredning.

 • Ush så pinsamt, Clas Ohlson! Så faktisk ett par liknade kopia till på Formex!
  Rengöringstips till Eos , en hårtork gör susen!

 • Linnéa skriver:

  Försvarar inte likheten med originalet men tycker det är synd att man förutsätter att fjädrarna skulle komma från något mindre OK ställe bara för att det är Clas Ohlson som säljer, till ett billigare pris än Vita. De har lika höga krav på sig som designerföretagen att producera hållbart och etiskt korrekt.
  Clas Ohlson skriver på sin hemsida om lampan: Fjädrar och dun från levande eller utrotningshotade fåglar får inte förekomma i våra produkter. Fjädrar och dun måste komma från fåglar uppfödda för köttproduktion. Produkterna behandlas för att inte innehålla skadeinsekter, bakterier etc.
  Sen kan man ju kanske tycka att djurrester inte hör hemma i heminredning eller liknande men det är ju en annan fråga.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.