Annons

Annons: Tävla och vinn Kay Bojesens apa från Northmans

Den här veckan har ni möjlighet att vinna en riktig designklassiker från Northmans, nämligen Kay Bojesens apa 20 cm, värde 1095 kronor. Hos Northmans värderar man socialt ansvar och omtanke högt och därför går 5% av försäljningen till välgörande ändamål varje gång du handlar. Du kan välja från märken så som Kay Bojesen, Kähler, Broste Copenhagen, House Doctor med flera. Allt du behöver göra för att delta i veckans tävling är att svara på följande frågor i kommentarsfältet. Lycka till!
 
1. Hur stor del av Northmans försäljning går till välgörande ändamål?
2. Hur skulle du inreda med apan om du vann? Motivera kort. 
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnaren Johanna som kommenterade 2017-08-14 kl 17:30:30 Maila dina kontaktuppgifter till [email protected] så kommer din vinst inom kort!

 
 Tävlingen pågår t.o.m. den 21/8 kl 9.00. Du måste vara över 18 år och bo i Sverige för att kunna delta. Beslutet kommer att fattas av Northmans och beslutet går inte att överklaga. Ett presentkort i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Eva Löfstrand skriver:

  1. 5 % av försäljningen går till välgörande ändamål.
  2. Jag skulle sätta apan I min nya bokhylla så att den kan ha uppsikt over matrumsdelen I vardagsrummet. Har alltid önskat mig en "abe" för dess fina design och finurliga uppsyn.

 • Anja Gullberg skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörande ändamål.
  2. Apan skulle få flytta in i mina barns rum, där jag hänger honom i en lampa i smyg tills de upptäcker honom.

 • Madeleine Gall skriver:

  1: 5 % av försäljningen går till välgörande ändamål.
  2. Så länge jag kan minnas har apan stått på min önskelista. Skulle den hitta vägen hem till mig får han hänga med ena armen i en hylla som sitter på väggen på en central plats i mitt hem. Apan har en plats i mitt hjärta och skulle få bästa platsen i mitt hem.

 • Elin S skriver:

  1. 5 %
  2. Apan skulle få bo på hyllan i hallen där den skulle hälsa alla välkomna hem till oss!

 • Emelie skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörande ändamål!
  2. Apan skulle få flytta in i barnrummet som ett stilleben och stå i ett Valje skåp från Ikea bland en massa andra favoriter.

 • Nanna skriver:

  1. 5%
  2. I rum med musik ska apan sitta. Och lyssna på ljud och gunga och titta.

 • Emma skriver:

  1. 5%
  2. Bra fråga! Jag kommer nog att flytta runt lilla apan en hel del. Jag brukar göra det med föremål jag tycker om 🙂

 • Jennie skriver:

  1. 5%
  2. Den skulle få hänga i stringhyllan i barnrummet.

 • Isabell Nilsson skriver:

  1. 5%
  2. Jadu, antagligen får den hänga eller sitta i en hylla tillsammans med all min keramik som jag älskar! En hedersplats, helt klart. Men exakt vart, det återstå att se, just nu befinner jag mig i ett flyttkaos..

 • Christina skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle få flytta in på min dotter Ruths rum och hänga på stringhyllan från 50-talet i teak och mässing.

 • Åsa skriver:

  Hej!
  1. Vid varje köp går 5% till välgörande ändamål.
  2. Vi har precis köpt vårt första hus och väntar vårt första barn i oktober. Apan hade blivit en perfekt följeslagare för lillen i fönsterkarmen bredvid hans säng!

 • 1: 5%
  2: Sedan min väninna var liten har hon alltid velat ha en Kay Bojesen apa. När hon var liten hade hennes kompis familj en sådan och hon var såååå avundsjuk för detta. Därför vore så kul att få vinna en apa till min väninna. Hon skulle säkerligen sätta apan på en plats så att alla som kom hem till henne såg den med en gång när de kom in..

 • Hannah skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål!
  2. Jag skulle hänga den i bokhyllan. En klassiker som får sällskap av andra klassiker!

 • Helena skriver:

  1. 5% (heja!)
  2. Apan hade fått svinga i en lian i djungeln såklart!
  (läs: hänga i en sladd över växterna på sidobordet i vardagsrummet).

 • Maria Young skriver:

  1. 5%
  2. Hen skulle få hänga som ett blickfång från en vit enkla trähylla bland andra hyllor uppstatta längs överdelen av en vägg klädd med vitmålad liggande träpanel runt ett högt sittande långt men lågt fönster i det blivande arbetsrum/gästrum vi just påbörjat utbyggnaden av.

 • Sofie Lundberg skriver:

  1. 5% av försäljningen
  2. Apan skulle få hänga i min dotters rum. På en säker plats 😉 så att det håller och får följa med henne genom hela livet.

 • Kerstin skriver:

  5% av intäkterna går till välgörande ändamål.
  Om jag vann skulle vinsten vara min dotters. Hon är nio år och har önskat sig denna klassiska apa i flera års tid. Här snackar vi tidigt inredningsintresse! Jag tror att hon skulle ställa den i sin bokhylla i sitt rum eller kanske hänga den i fönstret, kanske till och med sova med den! Den skulle i alla fall bli omtyckt och älskad och följa med henne genom framtida boenden.

 • Sandra skriver:

  5% går till välgörande ändamål.
  Jag har precis byggt ett litet hus till min franska bulldog, Greta. Skulle vara pricken över i:et att få dekorera taket med lilla Apan 🙂
  Tack för mig! /Sandra

 • Jennie skriver:

  1. 5 %
  2. Apan är en symbol för intelligent och lycka. Den ska hängas på min sons skrivbordslampa.

 • Caroline skriver:

  1. 5%
  2. Hängandes över diskbänken i vårt nya hus tror jag! Tänk vad trevligt med lite sällskap vid disk och matlagning.

 • Emma skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Apan skulle jag vilja ge till mitt barn i namngivningspresent. En perfekt klassiker att ha som minne och ta med sig till framtida boenden. Jag skulle placera den på byrån i hans rum tills han blir stor nog att själv välja placering.

 • 1. 5%
  2. Den skulle min brorsdotter få i sitt rum 🙂

 • Mia skriver:

  1. 5%
  2. Jag hänger den under loftsängen, ovanför skrivbordet, hos min älskade systerdotter. Jag fick en sådan apa av mina föräldrar när jag var liten, och jag älskade den. Vred runt på armar och ben tills pappa fick knyta i nya gummiband 🙂

 • malincatrin skriver:

  5%
  Apan skulle jag ge dottern i 1 årspresent och den skulle få hänga i hyllan inne på hennes rum. Hon älskar apor och blir alltid väldigt glad när vi ser apor på bild, hennes gosedjur Herr Nilsson apa eller apor på djurparken. Också det första djuret hon lärde sig att härma. Så här hemma har vi en liten som älskar apor och med denna fina "abe" så hoppas jag det blir ett värdefullt minne i hennes uppväxt.

 • Pia Berglund skriver:

  1. 5%
  2. Apan får stå i bokhyllan i vardagsrummet.

 • Anna . P skriver:

  Som du skriver här ovan, 5 % går till välgörande ändamål.
  Apan skulle få sitta på sideboardet bakom matbordet och titta ut över matbord och vidare till soffgruppen. Han har redan en given plats där, bara apan som ännu inte fått komma hem.

 • Erika skriver:

  1. 5 %
  2. Jag har precis plussat med vårt första barn, så naturligtvis skulle detta få bli en välkomstpresent till vår bebis, att hänga i barnrummet.

 • Melinda skriver:

  Hej!
  1. 5% av varuvärdet.
  2. Idag är det exakt 2 månader kvar till beräknad ankomst av vårt första barn, en liten pojk. Vi har börjat renovera det som ska bli hans rum, där jag också tänker att apan skulle få hänga. I en av de stringhyllor som funnits i huset sedan det byggdes 1964.

 • Karin skriver:

  1. 5% av försäljningen
  2. Den skulle faktiskt inte hänga i ett av våra barnrum, utan i min makes hemmakontor för att påminna honom om hans lekfulla sida när allt allvarligt arbete är slut för dagen.

 • Ella skriver:

  1. 5%
  2. Jag skulle hänga apan i en gammal gardinstång som fanns kvar när jag flyttade in i mitt 70-tals hus. Köket kommer jag inte att ha möjlighet att renovera på ett par år och därför försöker jag istället fylla det med saker jag verkligen gillar och som gör det möjligt att glömma bort det slitna och kantstötta.

 • Linda Åsander skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål!
  2. Kay Bojesens klassiska apa skulle få hänga på en bokhylla i min sons sovrum. Apan var den första present min älskade farmor gav till min farfar och jag önskar att min son får en likadan av mig. Apan och min son i sagornas värld, fina minnen som kan delas i generationer!

 • Anna skriver:

  5. % går till välgörande ändamål ??
  Och jag skulle hänga apan i min sons rum på hans hylla! Han älskar apor och skulle bli överlycklig för en sån här!

 • Catarina skriver:

  1. 5%
  2. Den skulle hänga på hyllan ovanför soffan.

 • Jenny skriver:

  1.5 %
  2. Den skulle få hänga och svinga sig i min systers vackra labyrint hylla <3

 • Åsa skriver:

  1) 5% går till välgörande ändamål.
  2) Apan skulle få sitta i hallen och sprida glädje varje dag!

 • AnnCatrin skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål
  2. Den skulle precis som övriga familjen …dvs hänga i köket!

 • Chris skriver:

  1. 5%
  2. "Tänk om jag hade en liten liten apa, um-pa um-pa, falle-ralle-ra!" En av sonens favoritsånger, och han kallas själv för det mesta "cheeky monkey". Så sonen skulle självklart få apan och ha den på sitt rum. En riktig klassiker som skulle följa honom genom livet och förhoppningsvis påminna honom om hans barndom och alla busiga upptåg han hittat på 🙂

 • Karoleen skriver:

  1. 5%
  2. I hallen på hatthyllan för att hälsa välkomna eller kanske hyllan ovanför sängen för att fånga mardrömmar, eller kanske i arbetsrummet för att göra en glad när man sitter med något tufft. Ja, du ser ju, det går ju att ha den var som helst och något som skulle flyttas runt för den blir så älskad.

 • Sofia Andersson skriver:

  1. 5%
  2. Jag hade blivit så glad och få vinna apan för att ge bort den till min bästa tjejkompis. Tidigt imorse fick jag ett sms fr henne om att deras efterlängtade lilla son har kommit till världen. De har mellanlandat hemma hos hennes svärföräldrar där de bott i snart 6månader i väntan på att deras nya bostadsrätt ska bli klar. De hade hoppats på tillträde dit innan bebisen anlände, men så blev det inte. Och det hade varit så himla roligt och få ge Apan till det lilla mirklet att ha med sig hela livet, och som en fin detalj att inreda med i hans rum när de äntligen får boa in sig i sitt nya hem.

 • Amanda skriver:

  1.5%
  2.Den hade fått sitta och hålla kolla på kryddorna ovanför spisen!

 • Anna-Maria skriver:

  1. 5% går till välgörenhet
  2. Den där apan skulle få en självklar plats i vårt köksfönster! Där skulle den få hänga i gardinstången med de klängande porslinsblommorna runtomkring. Precis som i en djungel!

 • Maria skriver:

  1. 5%
  2. Jonte, som apan skulle få heta, skulle få hänga i vårt nyss köpta sommarställe. Inreder där med väl valda saker som speglar min barndom, min vuxna smak samt lekfulla detaljer som gläder sinnet för mig och min familj:)

 • Nickan skriver:

  1: 5%
  2: Apan skulle hänga i min björkstam som går mellan golv och tak sitter i vardagsrummet bredvid tv:n. Tapeten bakom är föreställandes björkstammar så apan skulle liksom hänga i björkskogen och dra till sig uppmärksamheten från TV tittandet.

 • Helene skriver:

  1: 5%
  2: På min lååååånga vita TV-bänk skulle den få lysa upp med sin närvaro.

 • Sofia skriver:

  1. 5%
  2. Jag var på Norrgavel förra veckan med min son som upptäckte Bojesens apa. Han älskar apor! Såklart blev det ett litet uppträde i butiken när apan inte kunde följa med hem. ?
  Vore roligt att kunna ge honom apan som nog skulle följa med sonen överallt här hemma. Kanske t om i sängen vid sovdags?

 • Camilla skriver:

  1. 5%
  2. I en bokhylla i mitt första barns blivande sovrum som ska renoveras och färdigställas efter semestern. Är en sann vintagenörd och hoppas min baby kan komma att älska dessa gamla klassiker precis som jag gör. Drömmen är att kunna få lämna över apan ihop med alla mina älskade Kai Kristiansen och Wassily fåtöljer som gått i arv som en gåva en dag.

 • Sofia skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörande ändamål vid varje köp!
  2. Apan är något jag suktat efter länge och eftersom jag gillar att ändra om i inredningen och använda mina saker på olika ställen skulle även apan få bo både här och där hemma hos mig. Sitta på hallmöbeln och välkomna mig hem eller kanske hänga i en av sina långa armar ovanför sängen. Självklart skulle den få en tomteluva till jul!

 • Nina skriver:

  1. 5%.
  2. Den skulle få bo på mitt sängbord i väntan på nästa bebis. Under tiden kommer storasyster att leka med den och sedan får den flytta in i deras rum.

 • Brysselkakan skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle nog få hänga runt lite överallt här hos oss, antar att små apor gillar det!

 • Maria skriver:

  1)5%
  2) I den vita stringhyllan som pryder väggen i vardagsrummet.

 • Anna skriver:

  1: 5%
  2: Denna fina lilla Apa har min tvååriga dotter klämt på flera gånger och deklarerat att hon vill "köpa pippiapa" men än har jag inte slagit till. Vore härligt att kunna ställa denna på en hylla i hennes rum- en leksak som hon kommer tycka om nu och senare i livet.

 • Kristina skriver:

  1. 5%
  2. På tv-bänken så att den alltid kan göra mig glad!

 • Anna skriver:

  1: 5%
  2: Min mamma hade denna apa när hon var liten- men nånstans där på vägen genom 60-talet försvann den-troligtvis sönderlekt och kastad. Vore så roligt att kunna ge den till henne igen!

 • Helena skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål – hejja!
  2. Apan hade flyttats från den ena självklara platsen till den andra eftersom den passar in precis var som i ett hem. Älskar dess lekfullhet och kvalité <3

 • Johanna skriver:

  1. 5%
  2. Den apan utstrålar verkligen glädje och trygghet! Jag skulle placera den i hallen så att alla som kliver in genom dörren möts av apans leende.

 • Annika Falk skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörenhet.
  2. Den ska min son Adam få för att ta med sig när han en dag flyttar hemifrån som ett minne av alla härliga födelsedagskalas med kusiner, mostrar och morbröder. Som liten kallades han Apan av lille kusinen som inte kunde säga Adam, och det kallas han fortfarande varje gång vi träffar släkten.

 • Johanna skriver:

  1. Inredning och välgörenhet i ett,
  Northmans gör valet lätt.
  Av det vi handlar skänks 5 procent,
  bland det bättre som i inredningsvärlden hänt!
  Pengarna se sedan sänder,
  till projekt i fattiga länder.
  Win-win om ni frågar mig,
  en helt fantastisk grej!
  2. Eftersom jag älskar att läsa och skriva,
  skulle apan mitt skrivbord uppliva.
  Kanske kan den min skrivlust förtrolla,
  när den så fint min penna hålla.
  Eller åtminstone göra dagen lite mer kul,
  och hjälpa mig undvika borttappat penn-strul.

 • Kristina skriver:

  1. 5 % av försäljningen går till välgörenhet.
  2. Jag skulle placera apan vid en bild från Ugandas regnskog där jag sett både gorillor och apor levande – medan regnskogen ännu finns kvar. Apan skulle alltså få symbolisera och påminna om att vi människor måste rädda och värna om både djur och natur (vilket borde vara helt självklart) som vi har kvar innan de/den försvinner och utrotas helt.

 • Helene skriver:

  1. 5%
  2. I mitt barnbarns rum i en trädgren från skogen med gröna filtblad som min dotter skapat och där träapan får sällskap av virkade Kay Bojesen apor

 • Åsa skriver:

  1. 5% går till välgörenhet
  2. På skrivbordet på jobbet! Tillbringar ju trots allt så mycket tid där så varför inte få bättra på den sköna känslan man känner hemma även där?

 • Joanna skriver:

  1) 5 %, fantastiskt!
  2) En apa har stått på min önskelista så länge jag kan minnas. Den skulle få bo på hedersplats, högst upp på den vackra vita trähylla som min morfar byggt åt mig. Två vackra, tidslösa föremål skapade med omsorg, noggranthet och mycket kärlek! Under skulle jag ställa min monstrera så att apan får sin egen djungel!

 • Pernilla skriver:

  1. 5%
  2. På en rundstav i köket skulle finaste apan få pryda mitt hem.

 • Anonym skriver:

  5%
  Apan får hänga och slänga i vår hall, där döljer den det inmålade proppskåpey. Hallen som vi nyligen inrett i kolonial-safari stil, där får apan också sällskap av Zebran som jag precis fått i present av min man.
  ✊?✊?✊?

 • Linda skriver:

  Ha ha, blev så till mig att jag glömde skriva min mailadress till apan i hallen! ☝?
  Linda

 • Lena skriver:

  1) 5% går till välgörenhet.
  2) Apan skulle få hänga i sladden på kökslampan för att locka fram ett leende varje dag. ?

 • Jenny skriver:

  1. 5% går till välgörenhet
  2. Apan skulle hängas i hallen och göra oss glada varje dag när vi kom hem!

 • Lina Å skriver:

  1. 5% till välgörenhet. (Hur bra?!)
  2. Apan skulle jag hänga i vår (klättervänliga) stringhylla bara för att retas lite med mina små apungar här hemma som så gärna vill klättra i just den hyllan, men naturligtvis inte får ^^

 • Ida skriver:

  1, 5% av försäljningen går till välgörande ändamål
  2, Den söta apan skulle hänga i vår härliga hall, så att hon håller koll på alla som kommer och går.

 • Johanna skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle göra sig perfekt i min nya hyllkombination från string.

 • Nicola skriver:

  1. 5%
  2. Den skulle få pryda bokhyllan i min lilla pojkes rum, som än så länge ekar ganska tomt då han bara är två månader och vi fyller på med böcker och fina saker eftersom.

 • 1. 5% av varuvärdet går till välgörenhet. Jättebra!!
  2. Apan skulle hänga i dörrhandtaget till vårt vitrinskåp i rummet som vi använder mest. Där ser vi den hela tiden, och den skulle bringa oss så mycket glädje och optimism.

 • Maria skriver:

  1. 5%
  2. Min son flyttar till Växjö för att studera i tre år. Det skulle vara en fin inflyttningspresent. Något som är fint, roligt och påminner om hans tjattrande mamma ??

 • Sofia skriver:

  5% går till välgörande ändamål – fantastiskt!
  Jag skulle ge den till min mamma som har denna högst upp på sin önskelista och hon skulle troligen hänga den i vardagsrummet så hon ser den varje dag.

 • Lina skriver:

  5% går till välgörande ändamål.
  Apan skulle hänga med ena armen i vår stringhylla som finns i vårt vardagsrum/kök. Där kan den titta ut över rummet och vara med i familjens underbara liv och myller.

 • Therese skriver:

  1. 5%
  2. Apan får hänga och dingla i vår vackra spotlightskena av mässing (led-spottar för säkerheten). Där får han en fin överblick över rummet och blir en härlig detalj. Jag är övertygad om att det blir ett vackert möte mellan två gedigna designade hantverk.

 • Birgitta skriver:

  1. 5 % går till välgörande ändamål.
  2. Apan skulle bli placerad på mitt piano, där tror jag den bäst skulle komma till sin rätt och passa ihop med pianots mörka trä.

 • Leons mamma skriver:

  1. 5%
  2. I "lianen", eller rättare sagt i min gamla stringhylla skulle han få hänga och trivas!

 • Lina skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle få sitta i barnens lekrum som vi just håller på att få iordning, älskar den där apan och har länge tänkt att den ska få sitta i stringhyllan där inne någon gång.

 • Cajsa skriver:

  1. 5% till välgörenhet , heja heja!!
  2. Jag hade ställt den på en gammal byrå jag målat om, som tidigare funnits i min farfars barndomshem. Den betyder så mycket för mig & står nu i mina barns lekrum. Och med vår öppna planlösning så får alla njuta av den? Win win!

 • Emma Kitti skriver:

  1. 5 % går till välgörenhet. Toppen!
  2 Jag skulle använda den i tv-rummet på övervåningen där fina detaljer och blickfång saknas.

 • Erika olofsson skriver:

  1) 5% går till välgörenhet
  2) Den skulle få sitta på min fina skänk som ska vara centrum o mitt snart klara nyrenoverade vardagsrum! Den skulle få sitta dör och utstråla att jag är både trendig och lekfull, precis som jag vill vara 🙂

 • Erika S skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Jag monterade idag upp några tavellister på väggen i vårt nya vardagsrum. När jag är i full färd med att ställa upp tavlorna så kommer min sambo in i rummet och säger "åh där skulle ju en sån där apa hänga". Hade varit så kul att kunna få överraska honom med en apa hängandes där bland tavlorna precis som han tänkte!

 • Linda Gustavsson skriver:

  1. Fem procent ?
  2. Jag vet precis var den skulle få bo! I vårt vardagsrum på en vit gammaldags hylla som är i glas och lite rostig vit metall. Där skulle den passa perfekt!

 • Helena Nylander skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle så klart få hedersplatsen i vår Stringhylla!

 • 1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Om jag har turen att vinna, ska apan få hänga i min
  Stringhylla. En självklar plats och ett minne från min barndom. Jag skulle hemskt gärna vilja ha den fina apan!

 • Louise skriver:

  1. 5 % får till välgörande ändamål.
  2. Om jag blir den lyckliga personen att vinna så skulle nog min lilla son, som älskar apor, bli ännu lyckligare. Apan skulle i så fall självklart få flytta in i hans rum och den skulle passa som handen i handsken hängandes precis bredvid hans djungeltavla.

 • 1. 5% ges till välgörande ändamål, fantastiskt bra!
  2. Jag vill se denna underbara apa när jag vaknar, det kommer bli en bra start på varje dag:-)

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) 5 %
  2) den skulle hänga i vår hylla från norrgavel i gästrummet/arbetsrummet/musikrum, perfekt plats att hänga på!

 • Kajsa skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle nog inledningsvis få bo i en hylla i hallen, men skulle få flytta runt i huset lite för att se hen med nya ögon varje dag!

 • 1/ 5%
  2/ where ever I lay my "Kaj Boysen Apa" that’s my home!?

 • Gunilla skriver:

  1. 5%
  2. Hos mig skulle apan få den bästa platsen på en hylla i köket, så jag verkligen ser den varje dag. Har alltid önskat mig en sån.

 • Charlott W skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Min efterlängtade apa skulle få hänga i hallen och hälsa alla som kliver in välkomna! Vilket sött blickfång!

 • Tove skriver:

  1. 5 %
  2. Apan skulle vara varmt välkommen att hänga med oss i familjen lite överallt i huset. 🙂 Men jag tror att baslägret får bli bokhyllan vid pianot. Där bjuds ju både på lektyr och musik.

 • JohannaMSvensson skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle dekorera en uppspänd lina med familjefoton i barnrummet.

 • Susanne skriver:

  1. 5% av försäljningen gåt till välgörande ändamål.
  2. Hänga den i vårt vardagsrum med ena armen på en tavellist med passande konst till .

 • Alexandrs skriver:

  1. 5%
  2. Den skulle få flytta in i vårt nya hus som blir klart i februari och vänta på sin nya kompis i barnrummet som är beräknad att komma till världen i mitten av mars.

 • KarinM skriver:

  1. 5%
  2. Med tre barn i huset förutsätter jag att jag kommer att hitta apan på olika ställen varje dag, kanske tvättkorgen, ryggsäcken, köksbordet? Men helst hänger jag den lite högre upp nära vår ständigt växande tavelvägg, så att klåfingriga barn inte når den!

 • Anna Wallström skriver:

  Vi är mitt uppe i en renoveringsprocess i vårt hus. Apan skulle med sin lugna blick få oss att landa lite i kaoset. Apan är välkommen att flytta hem till oss.

 • kajsa skriver:

  5%
  Om jag har turen att vinna skulle jag kroka i apans hand i foten på den apan jag redan har.
  detta som en symbol för mina barn och nästa stek är att spara tillen stor apa som får vara mamma
  Denna familj hänger jag i dörrkarmen…….

 • Agnes skriver:

  1. 5 % av försäljningen går till välgörande ändamål
  2. Min pappas morfars jordglob från 1920-talet är det föremål jag värdesätter mest i min lägenhet. Bredvid globen skulle Bojesens apa få sitta.

 • Sara skriver:

  1. 5 procent av försäljningsvärdet.
  2. Hos oss skulle den få flytta in i vardagsrummet /köket för att hänga från vår underbara stringhyllas ytterkant. Den skulle komma till sin rätt där bredvid sambons ovanliga Hoya sp. med en central plats i rummet.

 • Sara skriver:

  1. 5 procent av försäljningsvärdet.
  2. Hos oss skulle den få flytta in i vardagsrummet /köket för att hänga från vår underbara stringhyllas ytterkant. Den skulle komma till sin rätt där bredvid sambons ovanliga Hoya sp. med en central plats i rummet.

 • Kim skriver:

  1. 5%
  2. Sladden till kökslampan sitter så nedrans dåligt hemma hos oss. Vi brukar skylla på att ungarna hängt i den (vilket iofs inte hade varit helt osannolikt). Jag tänker att apan hade varit perfekt hängandes där och ett fint inslag vid köksbordet.

 • Jennifer skriver:

  1. 5 %
  2. Apan skulle bli en fin present till sonen som nu är två månader. Den skulle sitta och titta på honom i hans rum på hylla ovanför sängen.

 • Sanna skriver:

  A) 5% av försäljningen
  B) apan skulle få hänga på en hylla i hallen. Den ger ett så glatt och lekfullt uttryck och skulle sprida glädje när man kommer hem efter en lång dag:)

 • Li skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Apan skulle få bo på hyllan i sonens rum.

 • Anna skriver:

  1. 5 % av försäljningen går till välgörande ändamål.
  2. Bojesen-apan har varit en favorit såå länge, men jag har aldrig köpt den. Jag tror egentligen inte på astrologi, men mina söner som är födda i hästens år (2002) respektive apans år (2004) är skrattretande rätt – "hästpojken" arbetar hårt och har lätt att ta eget ansvar och är social och vänlig. Min lille ap-kille är kreativ, full av rackartyg och varsk som få. Bojesenhästen fick min älste för några år sedan, så min yngste skulle få apan – såklart!

 • Eva skriver:

  1. 5 procent
  2. I hyllan vardagsrummet där det idag är underskott på naturmaterial. En apa vore jätteroligt då det var sonens första ord som uttalades. Numera kan han även säga snigel, traktor o gryta:)
  En apa i vardagsrummet skulle göra att vi har mer att prata om 🙂

 • P Hedenström skriver:

  1) 5%, heja! 🙂
  2) Apan skulle få bo hos runt lite (ett så vackert föremål vill man ha på sin favoritplats för studen!) men sedan flytta med min lilla dotter sen när hon flyttar hemifrån i framtiden. Älskar tanken på att ett sånt tidlöst, vackert föremål får följa med henne genom livet och sedan ärvas vidare till hennes barn i sinom tid!

 • Gunilla skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Apan skulle få sälla sig till min samling av Kaj Bojesen djur.och få hederplatsen på spjället till vår öppna spis.

 • josefine skriver:

  1. 5%.
  2. Huvudbostaden för apan skulle bli i mitt fina ommålade vitrinskåp (lagt, jag vet inte hur mycket tid, på att få det klart och är nu så himla nöjd med det). Sen skulle apan ofta få vara på semester hos barnen som säkert skulle tycka om att leka med den. Jag försöker att bara ha saker som man har användning för, glädje av och/eller är vackra att se på och apan uppfyller faktiskt alla dessa tre för vår familj totalt sett.

 • Emma- By Emma skriver:

  1. 5 %
  2. Just nu skulle hänga på en hylla inne på vår lilla dotters rum och så småningom när hon är stor nog att välja själv så kanske hon väljer att hänga den någon annanstans och i framtiden när hon flyttar hemifrån så skulle den få följa med henne.

 • SofiaS skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle få sitta på skrivbordet bredvid min dator och titta på mig samtidigt som jag tittar in i dataskärmen. Ibland, eller rättare sagt rätt så ofta, skulle jag slänga ett öga på den vackra apan. Antingen för att vila ögonen från den skarpa dataskärmen eller också för att få en dos inspiration när jag sitter och jobbar vid skrivordet.

 • Stine skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle bli en fin doppresent till sonen Wiggo, så får de göra följe genom livet.

 • Nina Karlsson skriver:

  1. 5%
  2. Den skulle få sitta på fönsterbrädan i min sons rum, och ha utsikt över hela rummet!

 • Anna Gustafsson skriver:

  Hej!
  1. 5%
  2. Apan skulle hamna i min dotters djurinspirerande barnrum hängandes på väggen.

 • Annika skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle få sitta på fönsterbrädan i ett litet fönster i vår trapp. Fönstret sitter i ansiktshöjd och har en smal fönsterbräda som innebär att det måste prydas av mindre föremål – perfekt för en apa!

 • Jessica S skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Jag vet inte hur många tävlingar jag deltagit i för att vinna denna underbara apa ? Hittills utan framgång dock, men jag ger aldrig upp ??? Jag skulle placera den på en hedersplats där jag ofta kunde titta på den, exempelvis i vardagsrummet på tv-bänken där jag tror att den skulle passa väldigt bra. Håller tummarna! ?

 • Nathalie-Mira skriver:

  1. 5 % av försäljningen
  2. Hjärtat i vårt hem är köket. Där skulle apan få hänga i vår kökslampa. Hänga och dingla lite lekfullt. 🙂 Jag tycker det är härligt att få blicka mot något fint när maten ska lagas och familjen får också njuta när vi väl samlas kring bordet. <3

 • Hanna Johansson skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörande ändamål.
  2. Åh, alltså den här har jag velat ha så himla länge, men min kära sambo tycker att den är "för barn". Nu visar det sig visst att det kommer just ett litet barn till oss i januari, en fantastiskt rolig överraskning!! Dessutom innebär det ju att det ÄNTLIGEN finns anledning att ha en liten tjusig apa. Nu råkar jag vara student med begränsad budget och vi har fortfarande inte riktigt kommit fram till vart vi ska flytta (en liten etta fem våningar upp utan hiss är ju inte optimalt för en barnvagn har jag förstått) så jag vet faktiskt inte exakt hur den skulle stylas eller placeras. Jag vet bara att det skulle få hänga i vår kommande bebis rum, på ett ställe där jag ser den varje dag; en fin apa som hänger nära vår efterlängtade lila bebisapa <3

 • Liza Eriksson skriver:

  1. 5%
  2. Den skulle få göra familjen sällskap i köket uppe på min farfars gamla barskåp från 50-talet. Fantastiskt!

 • Kristina skriver:

  1. 5%
  2. I hallen. Första intrycket är A och O.

 • Elisabeth Bogren skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle jag ha på olika ställen, ex på fina hyllan i köket, i vardagsrummet hängande i gardinen eller sittande på skänken. Möjligheterna begränsas bara av fantasin?

 • Sandra jonsson skriver:

  1. 5%
  2. Apan "kay" skulle vi hänga upp i stringhyllan i vår sons rum. Vi flyttade till hus nu i april och börjat inreda sonens rum. Skulle hänga perfekt där ❤️?

 • Annika Johansson skriver:

  1.5%.
  2. I barnens rum. De vill ha den hängades i sitt citronträd för apor tycker ju om att klättra i träd. ?

 • 1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Det är en klassisk inredningsdetalj som jag har många tänkbara platser för. Troligtvis skulle jag flytta runt han tills det kändes helt rätt, men på bokhyllan vid skrivbordet känns lovande.

 • Petra skriver:

  1. 5%
  2. I ögonhöjd för egna och besökande barn.

 • 1. 5%
  2. Vilken dag som helst kommer vår första bebis och apan skulle få bli en fin symbolisk första present i bebbens egna rum. Till jul skulle jag pimpa den med tomteluvan och om mååånga år blir det kanske även en studentmössa!

 • Märta skriver:

  5 % går till välgörenhet. BRA!
  Apan skulle få sitta på sängbordet och kika på den andra apan.

 • Linda skriver:

  1. 5%
  2. Min syster och jag har glada minnen från uppväxten med vår morfar, en designintresserad spelevink, som lät oss leka med sin träapa. Min syster och hennes familj har just satt spaden i backen för att bygga nytt hus. Vinner jag så ska syrran med familj få den i inflyttningspresent så det nya huset får med sig lite av vår historia, och nästa generation får något att leka med. För mig är apan främst en leksak som trivs i barns (och vuxnas) händer, och inte en inredningsdetalj som hänger/sitter still på ett ställe.

 • Anton skriver:

  1. Fem procent raka vägen till välgörande ändamål.
  2. Kay Bojesen är en favorit, det må du tro.
  Här hemma finns redan ett sto,
  men jag vill att än fler hos mig ska bo
  – jag vill skapa ett helt zoo!
  Hoppas djuren ska trivas i mitt norrländska klimat, där de i bokhyllans zoo vaktas av ståtlig träsoldat
  Mest gillar jag denna klassiska primat,
  en sådan kamrat hade hos mig i bokhyllan fått ett alldeles eget ap-reservat!

 • Helena skriver:

  1. 5%
  2. Vi har en stor skeppslykta från Stelton som hänger ned från en kedja i taket, i vardagsrummet, alldeles i närheten av öppenspisen. Apan skulle få påbörja sin inflytt hos oss där, hängandes i kedjan. Sen finns det många nya platser där den skulle trivas med oss, hos oss.

 • 1. 5% går till välgörande
  2. Apan skulle hänga i hallen och vänta på att jag ska komma hem och göra mig glad. Hoppas jag får dig, har väntat länge på dig, ?

 • Maria Lago skriver:

  5%
  Jag skulle ge bort den till min son Rasmus. Han är en mästare på 60-talsinredning och skulle troligen placera apan i sitt teak-väggvitrinskåp bredvid andra fina teakfigurer hoppas jag vinner ?

 • Olivia skriver:

  5 % av försäljningen går till välgörande ändamål! Toppen, borde fler företag ta fler.
  Jag skulle definitivt ha den i min kommande sons rum! 9 december är det satta datumet och tänk vad fint den skulle hänga på en stringhylla i barnrummet!

 • 1. 5% av försäljningen går till välgörande ändamål
  2. Precis som jag mår bra av att vara i rörelse så kommer apan att få klättra runt lite i lägenheten beroende på humör.

 • Emelie skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål (vilket är en fantastisk gest)
  2. Jag hade hängt apan i min nya favorit "Astoria", u hallen, eftersom man blir så glad när man ser den. Ett fantastiskt välkomnande hem till mig!

 • Birgitta skriver:

  1. 5%
  2. Den placerar jag i hallen till början men sedan kommer den att få flytta runt lite allt eftersom.

 • Charlotte skriver:

  1) 5 % går till välgörenhet
  2) Apan hade fått sitta på mitt nattduksbord, för att påminna mig morgon om att göra något galet och roligt av dagen och fortsätta leka trots att man blir äldre!

 • Jessica skriver:

  5% går till välgörenhet.
  Apan skulle få svinga sig i kristallkronan i vardagsrummet!

 • Eva skriver:

  1:5%
  2:Den placerar jag i hallen, så välkomnar den mig när jag kommer hem.

 • Pernilla S skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörenhet.
  2. Jag skulle faktiskt ge den till min storasyster, då jag vet att hon länge önskat sig den här. Och jag tror nog hon skulle placera den i köket, kanske i String-hyllan 🙂

 • Anna Sundbärg skriver:

  1. 5 %
  2. Min yngste son älskar djur mer än allt annat. Tidsbrist hindrar oss från att ha riktiga djur, men plastdjur har vi gott om ?. Den fina apan i trä vore en fin kontrast till dessa. Den skulle få hänga på en hylla ovanför hans säng och vara det första han ser på morgonen!

 • Hanna-Mia skriver:

  1. 5%
  2. Apan vill röra på sig och det skulle den få. Den skulle sitta i hallfönstret och kika ut och den skulle hänga på en hyllgavel i vardagsrummet. Den skulle trivas fint.

 • Mia skriver:

  5% går till välgörenhet
  Apan skulle jag ta med till min nya lägenhet som äntligen är färdigbyggd och ska inredas i höst. Skandinaviska/ svenska inrednings detaljer tar jag med på flyget. Apan skulle få sitta på min smala platta glaslampa Aurora och spana ut över havet i Tavira, Portugal. Där passar den fint till mitt mörka trägolv och i övrigt en skandinavisk stil i färger som finns i Lökken och Tavira. Hav, sand, vass och mörka trästockar.

 • Alice skriver:

  1. 5 %
  2. Trots att jag nu är i en ålder då man betraktas som vuxen följer alltid mina två "gossedjur" med mig på resor och övernattningar. "Hunden" – en vanlig gossedjurshund, och "Plankan" – en liten träbit. En träbit? Ja precis. Därför skulle apan, som ju blir en blandning av ett gosseDJUR och en planka, få sitta på ett hyllplan i min pilaster-hylla (som även agerar sängbord). Hunden, plankan och Apan!

 • Anna skriver:

  1. 5%
  2. Jag skulle låta den här underbara lilla figuren få "klättra" på vår kakelugn i vardagsrummet. Det skulle va en härlig detalj som påminner om mitt favvogosedjur när jag var liten 🙂

 • Martina skriver:

  1. 5% går till välgörenhet.
  2. Denna designklassiker har sedan länge stått överst på önskelistan, om jag skulle bli den lyckliga vinnaren hade den hamnat hängandes i Stringhyllan.

 • Carin skriver:

  1) 5%
  2) Har nyligen köpt en efterlängtad stringhylla med skrivskiva i valnöt. Där skulle apan hänga och inspirera mig då jag arbetar. Annars vore det iofs coolt att ha den i min retro kristallplafond i hallen 🙂

 • Helena skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle faktiskt få vara i badrummet. Vill få in mer liv i det annars lite stela rummet.

 • Camilla skriver:

  1. 5%
  2. I barnrummet! Jag skulle placera den i barnrummet som jag håller på stt inreda för fullt.

 • Anna Wallin skriver:

  1) 5 %
  2) Älskar denna apa! Har så många ställen jag skulle vilja ha han på men måste jag välja ett så får det bli på min vita stringhylla i köket. Han skulle bryta av fint där med lite andra detaljer i trä.

 • 1: 5% till välgörenhet.
  2: Mellan mina stuer- Vardagsrummet och matplatsen, KAY BOJESENS Apa, är så fin och välgjort. Där skulle den bli en galet fin detalj, synlig från flera rum.

 • IdaMaria Harnesk skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle få svinga sig i en krok i badrummet för att ge lite mjukhet och lek till ett rum med stora kaklade ytor.

 • Emma L skriver:

  1. 5 %
  2. Denna fina lilla apa skulle få göra som han vill,
  flytta runt i mitt hem och aldrig vara still.
  I min Pockethylla han gärna hänga får,
  Kanske coolt i ena armen eller mer hjälp av starka tår.
  och vill han chilla en stund på byrån han kan sitta,
  med den bästa utsikt som i rummet går att hitta.
  Ja denna underbara filur passar både här och där,
  han skulle bli en trogen kompis att alltid hålla kär.

 • Petra skriver:

  1. 5%
  2. Har länge önskat denna fina apa. Den skulle få bo i en inbyggd mindre hylla i väggen ovanför matbordet och bli den perfekta inredningsdetaljen.

 • Fanny J skriver:

  1. 5 %
  2. En apa är ju aldrig still, den hade antagligen svingat sig från maten i köket via tavellisten i vardagsrummet till min välfyllda bokhylla för att sedan landa i djungeln i mitt uterum!

 • Ylla skriver:

  1) 5%
  2) Hon-han får hänga i ett grovt hampasnöre min enorma Benjaminfikus (som är 40 år gammal!). Jag har alltid fått lite känslan av djungel när jag ser den, och där vet jag ju att apor trivs!

 • Anna Forsman skriver:

  1. 5% går till välgörenhet.
  2. Jag skulle låta apan hoppa runt i mitt hem och pryda olika platser.

 • Eva.H. skriver:

  1. 5% går till välgörenhet.
  2. När jag var liten och vi hade vår stuga kvar så hade vi en sån apa som hängde i en gardinstång.
  Nu är både stugan och apan borta, så jag skulle
  hänga den i min gardinstång.

 • Julia skriver:

  1. 5 % går till välgörenhet.
  2. Jag skulle ge den till min syster som ska flytta hemifrån och börja plugga. När vi satt och åt middag igår sa hon att det första hon skulle köpa till sitt lilla studentrum med kokvrå var en träapa från kay bojesen, vilket alla skrattade lite åt och sa att det finns kanske andra saker som du borde köpa först.
  Därför hade det varit väldigt roligt att faktiskt ge henne en apa i inflyttningspresent!

 • JK skriver:

  1) 5% -helt fantastiskt!
  2) I hyllan i vardagsrummet, på hemmets första parkett. Har precis flyttat in i min första lägenhet och inte riktigt fått till den där sista personliga touchen. Har alltid önskat mig en apa och det skulle va pricken över i:et, och dessutom ett föremål som skulle kunna följa med som en röd tråd genom hela bostadskarriären.

 • Karin skriver:

  1. 5%.
  2. Apan skulle få en "naturlig plats" och få hänga bland de stora växterna i det inglasade uterummet;).

 • Kristin skriver:

  1. 5 %
  2. Jag skulle placera apan på hyllan ovanför min arbetsplats så att jag kan titta upp på den och bli glad när arbetet tynger mig ned!

 • Caritha skriver:

  1. 5%
  2. I köket! Det är där familjen mest hänger. Och lite aphäng förgyller ju vardagen för vem som helst. Så där kommer vi helt enkelt hänga tillsammans.
  /Caritha

 • Elisabeth skriver:

  1. 5%
  2. Apan skulle påminna min son F om att han kan göra allt, även om han kommer att få göra det annorlunda. Som 4-åring selopererades hans högra arm och nu som 5-åringstel opereras hand vänstra arm. En medfödd "skada" som ingen kunnat förhindra eller bota. Med Apan skulle F ha en kompis som likt honom hade stela armar!

 • Julia skriver:

  1. 5% av försäljningen går till välgörande ändamål.
  2. Apan har länge funnits på min önskelista och den skulle få ta plats i min stringhylla i vardagsrummet så att jag kan se den hela tiden.

 • Lena P skriver:

  5% går till välgörande ändamål.
  Apan skulle hänga runt på olika platser för att inte smälta in och glömmas bort.

 • Lena P skriver:

  5 % går till välgörande ändamål
  Apan skulle hängas runt på olika platser för att inte smälta in och glömmas bort.

 • Charlotta Skoog skriver:

  1. 5% till välgörande ändamål.
  2. ap-platsen är given, på mitt glas-skåp i vardagsrummet.

 • Malin B skriver:

  1. 5% till välgörande ändamål.
  2. Apan skulle få bo på ett 60-tals skåp i teak bredvid en skål av Gunnar Nylund. De skulle vara så fina ihop!

 • Eva Fridén skriver:

  1. 5% går till välgörande ändamål.
  2. Jag tänkte ge apan till min son Felix som fyller 18 år i september, han kan ha den i sitt rum tills han flyttar hemifrån. Vi brukar kalla Felix vår lilla apa då han aldrig sitter still och har mycket akrobatik i kroppen (står på händer och jonglerar dagarna i ända, dock inte samtidigt;)). Felix tar studenten nästa vår och jag har redan köpt en liten studenthatt som apan kan ha så apan är mycket välkommen hem till Felix!

 • Amanda skriver:

  5% går till välgörenhet.
  Vi ska flytta till vårt första hus och renovera köket. Jag vill hänga apan på en hylla i vårt framtida kök med fransk bistro-känsla. Apan kommer att sätta en skandinavisk prägel och vara pricken över i:et.

 • Maria skriver:

  1. 5 procent
  2. Apan skulle hos mig precis som tanken med den var från början hänga i hatthyllan så att yngsta sonen når och har nåt att hänga jackan i. Skulle passa perfekt i min 50-tals hall!

 • Maria Groop skriver:

  1.5% toppen!
  2. Apan skall mitt barnbarn självklart leka med. Fint som snus

 • 1. 5%
  2. Åh denna lilla söta apa är otroligt populär,
  det är en klassiker som man håller så kär.
  När allergier i familjen sätter stopp,
  hoppas jag på att Bojsens glädjedjur ger en ett hopp.
  Tänk att få ge min familj en egen liten apa,
  ja de skulle bara stå och gapa.
  Denna lilla filur skulle på vitrinskåpet få sitta
  eller i kartell lampan få hänga och titta.
  Hoppas så på denna vackra stilfulla akrobat,
  den skulle bli en riktig livskamrat!
  Den skulle ge enorm glädje och LYCKA,
  håller tummarna hårt att den i mitt hem får smycka! ???

 • Mrs Parker skriver:

  1) 5% går till välgörande ändamål.
  2) Har en gammal, fin skänk som funnits här i mitt föräldrahem sedan 1800-talet. Skänken är för mig väldigt kär, eftersom den stått här och följt flera generationers öden och levnadshistorier. Minns att min mormor ställde de allra finaste prydnadssakerna hon ägde, bland annat ett sirligt vackert litet glasskåp med mässingfötter där hennes fickor i guld låg på en liten gammelrosa sidenkudde. Jag brukade stå och titta och beundra skåpet, men fick förstås inte röra det!
  Min mor hade sedan sina favoriter där, minns speciellt ett par porslinsfåglar från Royal Copenhagen som kallas Optimisten och Pessimisten. Åh, vad jag beundrade det fågelparet! Funderade mycket på varför en fågel blivit en optimist och den andra en pessimist!
  Nu är alltså skänken i min ägo, har ännu inte placerat så mycket på den förutom en Strindbergslampa. Skulle jag vinna Kay Bojesens underbara apa, så vore platsen helt given, den skulle få pryda skänken, och få följa mig livet ut.

 • Cecilia skriver:

  1. 5%
  2. I vår bebis rum, på byrån. Förhoppningen är att hon ska ha den i sitt rum, framme, under hela uppväxten, som en trygghet, och som ett minne den dagen hon flyttar hemifrån.

 • Linda skriver:

  1. 5% av försäljningen.
  2. Apan har länge varit med på önskelistan och skulle få sin plats på vår stringhylla i vardagsrummet!

 • Kristin skriver:

  1. 5% av försäljningen! Toppen!
  2. Om apan flyttar hem till mig ska jag ge den till min son. Han älskar apor och sover med sina mjukisapor varje natt. Till och med hans avdelning på förskolan heter chimpansen. En mer apälskande kille än honom går nog inte att hitta. Dessutom kommer Boyesens klassiker följa med honom genom livet, till skillnad mot mjukisaporna eller förskolan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.