Annons

Reklam: 15% rabatt på Sioo:x

I samarbete med Sioo:x revolutionerande Träskydd har jag fått möjlighet att testa deras behandling på våra altaner för att ge träet en naturligt silvergrå, slitstark och len yta utan flisor som håller länge. Till skillnad från träolja bygger Sioo:x på en patenterad kiselteknologi som är helt miljövänlig och passar att använda i princip på alla träslag (inkl. tryckimpregnerat). Perfekt att applicera på utemöbler, paneler, staket, altaner m.m som du vill ska få en snyggt grå yta. Funkar både på nytt trä och på befintlig trall!

Det här fotot är taget innan behandlingen. På bilden ser ni fläckarna och ojämnheterna som uppstått på vår altan sedan den byggdes 2008.

Det var inte helt lätt att fota i dagsljus med ojämn exponering och skuggor så jag reserverar mig för att bilderna inte är 100% rättvisande, men här ser ni en överblick av trallen efter rengöring och behandling, fortfarande i process. Det kommer ta ett par veckor innan resultatet är klart, ändå tycker jag redan det är skillnad. 

Vi har ju skog och skugga tätt inpå baksidan av huset och har haft problem med att pollen och grönalger bitit sig fast. Den här veckan har vi gjort en rejäl grovrengöring och låtit behandla även den trallen med Sioo:x. Här är inte förutsättningarna optimala – men vi ville ändå ge altanen en chans, istället för att byta ut den. Sioo:x härdnings- och blekningsprocess startar vid kontakt med vatten och efter 2–4 veckor ska man få en jämn och fin silvergrå färg – men redan nu tycker jag det ser bättre ut. 
Förebild till vänster och status efter knappt en vecka till höger. Nu ska sista lagret strykas på detta och medlet få göra sitt jobb i sommar! 
Sioo:x hemsida kan du läsa mer om hur det fungerar och hitta svar på vanliga frågor!
 

ERBJUDANDE / RABATT!
Vill du också testa vilken skillnad Sioox kan göra
på dina träytor och göra dem vackert silvergrå och slitstarka? Under perioden 1-16:e juli får Trendensers läsare 15% rabatt på Sioox produkter i alla Coloramas fysiska butiker. För att rabatten ska gälla ska koden: ”Sommar med Sioo:x” uppges till butiken. 

 

* Inlägget innehåller reklam för och presenteras i samarbete med Sioox

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Hej – tack för en utmärkt blogg, nästan den enda jag läser faktiskt 🙂
  Vad är skillnaden mellan detta och järnvitriol, vet du det? och kan man köpa det i Finland?
  Vi la vår altan med naturellt lärkträ men det är förstås också känsligt för mossa och missfärgningar, kanske man kunde använda detta som behandling …
  Tack Frida,
  Anna

 • Åsa skriver:

  Hej!
  Vilken perfekt timing! Jag behandlade min altan med Siio:x förra sommaren. Då var den fem år gammal, så inte heller här var förutsättningarna optimala, men det ser bra ut så här långt. Nu är det dags för ett nytt lager ytskydd (år 2) som ska inhandlas på måndag. Så, toppen med en rabattkod! Tack för den! Det ska bli kul att följa utvecklingen på din altan och jämföra med min. 🙂

 • Anne Line skriver:

  Hei.
  Jeg brukte Sioo på hytta som jeg hadde i Sverige på Hammarö , på begge verandaene, og det var også en del tak over, så jeg spylte vann da.
  Jeg solgte hytta, før jeg fikk sett resultatet av fargen. Men den grå ytan er nydelig.
  Kjekt med 15 %, for Sioo er ganske dyrt.
  Ønsker deg en fin søndag
  Hilsen
  Anne Line.

 • Mirva skriver:

  Handlat idag men enligt Colorama butiken gäller detta -15% endast t.o.m. 15/7!

 • Frida skriver:

  Mirva: Det var konstigt. Tack för att du berättade vad de sagt till dig. Jag kollar med dem på måndag men det är denna datuminformation jag fått från Sioo:x reklambyrå.

 • Max skriver:

  Har använt Sioo till vår altan på sommarhuset. Det fungerade utmärkt. Nu är det dags att fylla på!

 • Åsa skriver:

  Hej!
  Idag köpte jag Siio:x och fick 15% rabatt. Inga problem. Men butiken i Karlstad hade inte fått information om rabatten, så. Colorama borde informera bättre.

 • Sarah skriver:

  Oh, det verkar vara alldeles perfekt för vår trall! Detta ska vi passa på att prova! Tack!

 • Kenneth skriver:

  Istället för SIOO, rekommenderar jag hederlig algtvätt samt såpning av altanen. Samma "gråa" resultat och mycket billigare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.