Annons

Lookalikes: Pallo glasvas

Jag satte kaffet i vrångstrupen när jag fick syn på Ellos höstnyheter 2017. Ser ni vad jag ser? Är det inte någon som inspirerats av Carina Seth Anderssons populära vas Pallo för Skruf – så säg. Visst är väl de här lika som bär?
Bild 1: Pallo vas av Carina Seth Andersson pris från 3000- 4000 kr beroende på storlek
Bild 2: Ellos nyhet Similla, pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Miniroben skriver:

  …och en ännu mer lik finns i Ernst nya kollektion. Denna är inte så stor.

 • Karin skriver:

  Är namnet en kommentar till "inspirationen" tro- Similla/ Similar…

 • Nini Tjäder skriver:

  Det finns många liknande där ute från olika företag. En klassik form på vas som väl ingen kan göra anspråk på som sin egen, Carina Seth Andersson var knappast först med den.

 • Anonym skriver:

  Aj aj aj ellos…. de är väl medvetna om likheten jag lovart!

 • Ja jag gjorde det samma när jag först såg den fast den är ju bara hälften då stor, 22 cm istället för 42 som originalet.
  Så med tanke på storleken tycker jag nog att likheten är större med Svenskt Tenn’s ekollonvas.
  Kram Anette

 • Anonym skriver:

  Ja nu har det gått så långt med kopior/plagiat/rip-off…så jag blir inte förvånad längre.
  Men Anette, att tycka att Ellos kopia här
  är mer lik Svenskt Tenn vas Ekollon får mig att höja på ögonbrynen och bli förvånad???
  Jag har den vasen framför mig och den största av dem är 10 cm hög (hälften av Ellos vasen!!!) och den har en mer flat bottenbas och mer konad i formen upp mot halsen och vashalsen är inte rak, utan med en åtstramning i halsen…så den förklaringen till den likheten förstår inte jag. Har fått känslan av att Du också är mån om formgivare som inte kopierar.
  Att köpa en kopia går bort för mig, den har inget värde i hantverks mässighet eller material.
  Hellre spara pengar till originalet än att köpa en vara som någon skor sig på i någon annans bekostnad.
  GodNatt!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.