Annons

Läsarfråga: Tips på hur man kan mjuka upp ett hyresrättskök

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

för bl a Bagaren & Kocken / Ellos / Rum21 / Royaldesign och Mat.se I bloggkategorin 
Läsarfrågan hjälper jag till att lösa inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. annonslänkar till de produkter jag tipsar om). Har du kört fast med ett rum? Skicka beskrivning och bilder till: [email protected] 
 
Fråga: Jag bor i en hyresrätt och har ett typiskt vitt standardkök. Mitt sommarprojekt är att mjuka upp det lite och skapa ett snyggt stilleben på köksbänken. Har du några köptips? Obs! jag är inte så förtjust i ljust trä utan vill gärna ha en ”mörkare” känsla utan att behöva måla eller byta ut något väggfast. Mvh Paulina
Svar: Mitt bästa knep för att motverka en stel känsla i köket är att jobba med ”mjukgörare” som textilier (mattor, gardiner, kökshanddukar, bordsduk, förkläde etc), grönska (kryddväxter, krukväxter, grönsaker) ojämna former (keramik och hantverk), trä (skärbrädor och redskap) och grupperingar av fina blickfång. Här är några tips på ”mörkare” saker till ditt diskbänksstilleben som ändå möter upp ett ljust golv, hoppas du hittar något du gillar!
Skärbräda Ellos / kruka Fogia / fruktskål Terri Ellos / mortel Royal Design / kökshandduk linne Ellos / diskmedel Meraki / fin flaska Nicolas Vahé / kaffebryggare i glas från Mat.se / gryta Iittala Bagaren & Kocken / magnethållare i mörkt läder till kökshanddukar Zertuszone / djuptallrikar i keramik Bagaren & Kocken
 
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
för bl a Bagaren & Kocken / Ellos / Rum21 / Royaldesign och Mat.se 

Kommentarer

 • Patrik skriver:

  Älskar dom här läsarfrågorna! 🙂 Får man inte byta lampor i en hyresrätt? Annars kan ju det göra en enorm förändring av ett kök! 🙂

 • Shaniiia skriver:

  Jag tycker att olika textiler matta, gardiner mm, kan Mjuka upp ett hyresrättskök. Jag är en ny bloggare skulle ni kunna kolla på min blogg, ge gärna tips.
  https://shaniiia.blogg.se

 • Emmy skriver:

  Jag skull plocka bort dubbelluckorna ovanför diskbänken också och ställa dit lite av det snygga porslinet och annat som kan fronta 🙂

 • Linnéa skriver:

  gråskala är vackert! 🙂
  det är stilrent!

 • Nina skriver:

  Bor också i hyresrätt och kan tipsa om att använda utrymmet som är till för mikrovågsugnen till kokböcker, stilleben eller fint porslin istället om det går att avstå eller har mikron någon annanstans.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.