Annons

Lookalikes: Astier de Villattes Adélaïde porslin

Franska Astier de Villattes porslinsserie Adélaïde har blivit omåttligt populär sista tiden, inte minst sedan Artilleriet tog in dem i sin Kitchen-butik för ett par år sedan. Grundarna Ivan Pericoli och Benoit Astier träffades första gången i slutet av 90-talet när de studerade konst vid Beaux Arts och tillsammans började de producera med hjälp av en teknik som gått i arv från Benoit Astiers far enligt devisen ”skönhet före funktion”. Den pärlformade kanten på den här tallriken har blivit serien Adélaïdes signum, något som fler låtit sig inspireras av. Eller vad säger ni om de här. Lika som bär? 
 
Bild 1: Adélaïde finns som tallrika, assietter och skålar pris från 699 kr
Bild 2: Leonor från Mio, 79 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Cecilia skriver:

  Hejsan,
  En lite oväntad kommentar på detta inlägget kanske (särskilt med tanke på att jag egentligen inte alls har något med produkten att göra), men för inte så längesedan köpte jag en insats till Iittalas Aalto-vas från Blomsterpigan (en ljuvlig blomsterbutik i Malmö). De har egenutvecklat en platsinsats liknande äng-gallert just för Aalto-vasen och igår invigde jag den till ett fång daggkåpa och pioner – och det var super; såväl smidigt och praktiskt som fint! Jag har som sagt inget med varken butik eller utveckling att göra, men eftersom jag följt dig länge och du brukar tipsa om vettiga och vackra saker tänkte jag att detta kanske kunde vara ett tips tillbaka (om du har vasen i samlingen såklart!)! 🙂 /Cecilia

 • Liza skriver:

  Mina föräldrar hade mattallrikar likt de från Mio redan på 70-talet! Allt går igen!

 • Trött på Mio skriver:

  Möjligt men jag tror precis som Frida att det inte är 70-talsporslinet som Mio inspirerats av utan trenden som Astier skapat…. och andra. Finns det något i Mios katalog som inte är framtaget som tvåa på bollen?…..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.