Annons

Läsarfråga: Snygga badrumsbeslag?

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
I bloggkategorin Läsarfrågan hjälper jag er att lösa inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. annonslänkar till de produkter jag tipsar om). Har du ett rum du kört fast med? Skicka en kort beskrivning och lågupplösta bilder till: [email protected] 

Den här veckan svarar jag Malin som vill ha hjälp med beslag till ett nytt badrum. Hoppas mina tips kan inspirera flera. Även om du inte har renoveringsplaner så kan nya knoppar eller handtag ge en snabb förändring även till äldre badrumsskåp. Eftersom man inte behöver så många beslag på en badrumskommod blir det en ganska billig lightrenovering och bytet kräver bara en skruvmejsel – så du slipper hantverkarkostnaden också! 

 
———————————-

 
Fråga: Hej! Vi har precis avslutat renoveringen av vårt badrum och nu fattas bara lampa och knoppar/beslag. Vi valde inte vanliga badrumsskåp utan monterade in en större köksstomme från IKEA. Lite ovanligt, men väldigt praktiskt med all förvaring. Det vi skulle vilja ha tips på är passande knoppar/beslag till denna kommod. Vi river vårt hår och blir inte kloka! Snälla hjälp! Skickar med bilder så att du kan se vår stil.
Hälsningar Malin
 
———————————-
Svar: Först och främst – vilken briljant idé att bygga badrumskommod av köksstommar! Jag har tagit fram några förslag till er i tre olika teman, beroende på vilket håll ni vill dra den neutrala basen. Just valet av knoppar/handtag kan ju göra stor skillnad för helheten. Det är enkelt att byta om ni ångrar er och leverantörerna följer standardmått – så det viktigaste beslutet handlar om ni vill göra ett eller två hål i dörrarna. Hoppas detta kan hjälpa er komma närmare ett beslut. Lycka till!
 
LÄDER
Fördel = Mjukar upp och bryter av det grafiska. Ger värme till kakel/klinkers.  
1) Loop av mörkbrunt läder / krom

2) Mjukt handtag i ljust naturläder / krom

3) Lindat läderhandtag, mörkbrunt läder ( *min personliga favorit av dessa tre)
 
SVART
Fördel = Förstärker de rena linjerna. Ger ett stramare uttryck. Blir rummets utropstecken. 
1) Graf knopp svart med struktur
2) Matt svart knopp  ( *min personliga favorit av dessa tre)
3) Läderlindat handtag svart läder / krom
 
KROM/ROSTFRITT
Fördel = Klassiskt, kommer att hålla över tid och matchar er kran och dusch.
1) Solliden knopp förnicklad  ( *min personliga favorit av dessa tre)

Inlägget innehåller reklam
 / annonslänkar

Kommentarer

 • Vilket supersnyggt badrum! Jag tror att något i krom skulle passa bäst.

 • Karin skriver:

  Vi kommer också sätta köksskåp i vårt nya badrum. Ett bra sätt att få in mycket förvaring. Jag personligen vill inte ha läderhandtag i badrummet, det känns inte så fräscht. Jag kan tipsa om att det finns snarlika handtag till de läderlindade fast att de har trädetaljer istället. De är från Gustavsberg.

 • Evelina skriver:

  Du har verkligen god smak! Därför undrar jag om du har tips på snygga väskor/kassar att ta med ner på stan när man ska handla. Från och med nu tar de betalt för plastkassar (tre kronor på Lindex idag) och det tycker jag är jättebra! Men jag vill kunna gå på stan och shoppa i snygga kassar.

 • Hannah skriver:

  Röstar på brunt lindat handtag eller kromad knopp! Kul inlägg ?

 • Anna skriver:

  Superfina förslag på handtag/knoppar och Malins badrum är bara wow! Vill bara varna lite för att använda köksluckor i badrum. Luckorna till kök är oftast inte ytbehandlade på samma vis som en badrumslucka och tål därför inte vatten/ånga lika bra. Har vänner som hade samma idé och deras luckor flagnar mm och detta går inte som reklamation då det tolkas som felanvändning.

 • Sofia skriver:

  Vill tipsa om att en identisk knopp till den förkromade knoppen med platta under finns för 89:- hos Byggfabriken. Har likadana fast i mässing på mina gråa garderobsdörrar och är så nöjd. Håller dock med om att krom passar bäst i ditt badrum. Lycka till!
  https://www.byggfabriken.com/beslag-och-inredning/knoppar-och-krokar/knoppar-och-handtag/info/product/580-243-knopp-ribershus-25/

 • Linn skriver:

  Hej och tack för en inspirerande och fin blogg! 
Jag tänkte höra mig för med dig som har lite bättre koll på inredning. Jag har gått och förälskat mig i ett par svarta stolar från Dis (BASKET OUTDOOR/INDOOR https://www.disinredning.se/produkter/stolar-pallar/ här är en närmare bild på stolarna https://www.disinredning.se/new/wp-content/uploads/2016/05/basket-chair-rattan-dark-grey.jpg), men som student är det mest bara att drömma vidare då priset är alldeles för högt. Jag funderade därför på om du eventuellt känner till någon liknande med billigare variant? Även om de är i en annan färg så tänker jag att man kanske kan måla om dem. Skulle verkligen vara supertacksam om du hade möjlighet att föreslå några billigare varianter
  * 
Tack på förhand!

 • Louise skriver:

  Fina tips! Skulle dock även vilja se hängare, knoppar, toalettpappershållare och annat man kan behöva i samma stil.
  /Louise

 • anna k skriver:

  Definitivt inga handtag med läder! Djur är inte en dekoration! Tyvärr ser man ofta tips om olika produkter i läder på denna sidan 🙁
  Svar till Evelina: Ikea har jättefina kassar för 59:- i deras tillfälliga kollektion Avsiktlig med mönster från 10-gruppen. https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70361362/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.