Annons

Veckans söndagssummering v 20 – 2017

Mitt i den rafflande VM-finalen mellan Sverige och Kanada kommer här en summering av vecka 20’s inredningsnackisar och branschnyheter. Det är en ovanligt matig summering. Lite läsgodis att trösta sig med för de hockey-o-intresserade. Ni andra får kolla ikapp imorgon. Oavsett hoppas jag ni hittar något ni gillar!
Svenska Domo Design har släppt hyllade pressbilder på sina höstnyheter. De utökar sortimentet med ännu fler varianter av befintliga modeller både när det gäller möbler för utomhus och inomhusbruk. Se mer HÄR.

Kasthall har lanserat en ny hållbar kollektion. Harvest är ytterligare ett steg i företagets miljöarbete och strävan efter minimal inverkan på miljön i hela processen. Mattorna kan liknas vid moderna trasmattor, är formgivna av Ellinor Eliasson och tillverkas av överblivna garnspolar från deras övriga mattproduktion. Hatten av för det!
Mimou från Ronneby breddar sin icke-textila kollektion allt mer. I höst är de aktuella med nya servisdelar, ett minifat för allt från smycken till efterrätter, en större modell av vingskålen samt fler delar med mönstret Stain. 
Granit fyller 20 år och firar med en fin bok samt en inredningsdoft med deras signaturmelodi för näsan. En kombination av kryddor, liljor, doften av kartonger och våt asfalt. Spännande!
 
Notiser: 
– IKEA inleder ett nytt samarbete med modeaktivisten Bea Åkerlund
– Cervera lanserar en ny servis med Stig Lindberg 
– Reform och Madera har öppnat ett showroom där de visar ”hackade” IKEA-kök
– Dusty Deco har öppnat sin ”nya” förbättrade webbshop
– Finska Artek samarbetar med hypade cult-varumärket Supreme
– Och Daniel Rybakken fick ta emot Torsten and Wanja Söderbergs pris på 1 Mkr!

Branschglidning jag vet, men fler inredningsföretag borde snegla på föredömliga Filippa K som nu tar ytterligare ett steg i sitt ansvarstagande vad gäller hållbarhet. Forskningsprojektet Circular Design Speeds drivs i samarbete med Mistra Future Fashion, och tanken är att hitta ett mer cirkulärt sätt att arbeta med mode. 

Och på tal om mode så gör det H&M-ägda klädvarumärket COS återkommande designsamarbeten inom inredning och design. Sist ut i raden är en vas i samarbete med holländske designern Oliver van Herpt. Läs mer HÄR!
Ett tag gick det inflation i laminerade brickor, sedan disktrasor, därefter prints och posters. Näst på tur? Bäddset. Jag vet inte hur många nya företag det poppar upp varje vecka som specialiserat sig på just sänglinne. Är det så hög efterfrågan (eller bra marginaler) på det produktsegmentet tro? Ett företag som verkar spännande på givet tema är i alla fall Skandinaviska Tekla som Artilleriet precis tagit in. Läs mer HÄR. Avslutningsvis har Linum haft pressvisning i veckan för sin nya kollektion Stockholm som lanseras i höst. Bilderna har fått fin spridning i sociala medier och hyllas på bred front så det lär inte bli annat än försäljningssuccé. Skön söndag till er!
Foto: Domo Design, Kasthall, Mimou, Granit, Artilleriet, Linum

Kommentarer

  • Anonym skriver:

    fantastiskt! <3

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.