Annons

Annons: Tävla och vinn personliga kartor / prints från Mapiful

Den här veckan har två lyckliga läsare chans att vinna varsin valfri poster från Mapiful, värde 537kr/st. Mapiful är en innovativ tjänst där man kan skapa personliga prints med kartmotiv av sin egen hemstad, sitt kvarter eller sin födelseort, eller valfri GPS-koordinat. Så här lätt är det! Surfa in på mapiful.com, sök efter ditt land, den stad eller det kvarter eller den plats du vill fokusera på. Panorera och zooma tills du känner att du träffat rätt. Välj text på ditt print och mellan ett antal olika designer och klicka på köp. Tavlan är klar på några dagar och skickas till dig med fri frakt i hela världen. För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor i kommentarsfältet till detta inlägg, inom en vecka. Lycka till!
 
1) Hur många är grundare till Mapiful?
2) Vilken är din favoritplats och varför? Motivera kort. 
 

Tävlingen är avslutad! Stort grattis till vinnarna: Rebecca som svarade den 2017-05-15 kl. 10:57:06 och Helena Larsson som svarade den 2017-05-15 kl. 21:00:34 Maila era uppgifter till [email protected] så kommer er vinst inom kort.

Ni som inte vann får en exklusiv rabatt på 15% att använda hos Mapiful. Använd koden TRENDENSER när ni handlar i deras webshop www.mapiful.com Koden gäller till 31/5-2017.

 
Tävlingen pågår tom 22/5 2017 kl 09.00 Du måste vara över 18 år för att kunna tävla. Vinnaren utses av en jury från Mapiful. Dess beslut kan ej överklagas. Ett kit ligger i potten. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.

Kategorier:

Kommentarer

 • 1. Fyra grundare.
  2. Lerberget – en liten fiskeby utanför Höganäs. Jag har spenderat varje sommar där sedan jag var ett år och följde med mormor och morfar dit för att hälsa på g:a morfar. Ett smultronställe som ligger mig varmt om hjärtat och som ger mig lugn i kropp och själ.

 • Pernilla skriver:

  1. 4 grundare
  2. Jag skulle vilja ge en karta över Kalifornien till min man som jobbar med kartor fast på andra sidan jorden. Jag vet ingen som älskar kartor så mycket som han, kanske ni på Mapiful är de enda som förstår 😉

 • Melinda skriver:

  1. 4 grundare.
  2. Jag tävlar för antingen mina föräldrars skull eller för mina svärföräldrars skull. Bägge par har nyligen hittat "sin" plats på jorden. För mina föräldrar i form av en liten stuga på västkusten, med utsikt över Stegelholmen som blir alldeles rosa i solnedgångens ljus. Äntligen har de en egen plats att koppla av på.
  I samma veva köpte mina svärföräldrar Månsgården i Sjuntorp, Lilla Edet. Deras längtan efter skog kan nu blomma ut, svärfar kör fyrhjuling och rensar bort murkna träd, svärmor doftar på jord och funderar över trädens hemliga liv.

 • Rebecca skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Finns ingen stad eller plats där jag känner mig mer välkommen eller hemma i som Göteborg. Kan ibland spatsera på gatorna och känna en känsla av tacksamhet och lycka över att få bo i en stad som erbjuder så mycket. Få saker slår närheten till klippor och hav, ett prunkande Slottsskogen, ljudet av Håkan Hellströms musik från ett fullsatt Ullevi, pittoreska caféer i Haga eller den andlöst vackra utsikten från Skansen Kronan. Göteborg är en stad med ett stort hjärta och det märks även hos personerna som bor här. En fantastisk stad helt enkelt!

 • Anna skriver:

  1. 4 grundare
  2. Min favoritplats är i byn i Malung, Dalarna, där jag växte upp. En bit från mina föräldrars hus finns en liten tjärn där vi brukade bada, och en kulle med ett stort träd där man kan sitta och ha picknick eller fundera på livet, med utsikt över tjärnen och fälten.

 • Anna PS skriver:

  1: 4 grundare
  2: Min favoritplats är Rio de Janeiro. Den staden fanns med på min bucket list och den var mer fantastisk än jag någonsin hade kunnat drömma om. Min man friade dessutom när vi besökte Kristusstatyn vilket gör att platsen för alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta.

 • Pia D Berglund skriver:

  1. 4 grundare
  2. Min mammas och min favoritplats är Malmön. Malmön är en ö i Örnsköldsviks kommun, nordost om Trysunda och 13 kilometer sydost om Örnsköldsvik vid Höga Kusten. Ön har en yta på 2,89 kvadratkilometer. Här byggde mina föräldrar en sommarstuga där jag, mina systrar och mina barn har tillbringat många lyckliga stunder. Jag skulle vilja ge en poster till min mamma som p g a felbehandling på sjukhus inte längre inte kan åka ut till denna vackra ö. Det skulle göra henne glad!

 • Lisa Gyllenqvist skriver:

  4 grundare
  Min favoritplats är Jogersö-Bergö. Det är en liten ö i Oxelösunds skärgård där vårt fantastiska sommarhus ligger. Här tillbringar vi ledig tid med att åka båt, bada, njuta och äta god mat. Skulle vara fantastiskt att ha en bild från Mapuful hängandes i huset där ute.

 • Anna C skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Min favoritplats är en bit mark i skogen i Åkersberga utanför Stockholm. Där har jag och min man köpt en tomt och bygger nu vårt drömhus. Det är helt underbart att se det växa fram och drömma om vår framtid där. En tavla över vårt område vore en perfekt inflyttningspresent till oss och vårt hus.

 • Therese skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Har så otroligt många favoritplatser, men överallt där mina nära och kära finns med mig trivs jag på. Tex Koh Tao i Thailand, sist var jag där med en av mina nära vänner. Vi satt på stranden & kollade på solnedgången. Helt underbart

 • Sandra skriver:

  4 grundare.
  Jag skulle välja Val du Pesa i Italien för där gifte jag mig.

 • Mie skriver:

  1. 4 grundare.
  2. Min favoritplats är Liverpool i England. Jag flyttade dit efter studenten och spenderade hela sommaren där. När jag väl flyttade tillbaka till Sverige för att plugga på universitetet grät jag de första veckorna för att jag bara vill tillbaka. När jag är färdig med min utbildning vill jag ta mitt pick och pack för att flytta tillbaka till denna fantastiska staden.

 • Mie skriver:

  1. 4 grundare.
  2. Min favoritplats är Liverpool i England. Jag flyttade dit efter studenten och spenderade hela sommaren där. När jag väl flyttade tillbaka till Sverige för att plugga på universitetet grät jag de första veckorna för att jag bara vill tillbaka. När jag är färdig med min utbildning vill jag ta mitt pick och pack för att flytta tillbaka till denna fantastiska staden.

 • Clara skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Min favoritplats är min nuvarande hemstad Åbo i Finland. Hit flyttade jag för att studera, här skaffade jag min allra första lägenhet och här har jag startat mitt vuxna liv och fått många nya vänner. Åbo är dessutom riktigt vackert och en fantastisk studiestad.

 • Emma skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Fårö, platsen i mitt hjärta. Där jag varit varje sommar sen jag föddes. Där jag umgås med familj, släkt och vänner. Där min farmor är begravd. Där jag aldrig tröttnar på havet, stränderna, naturen, lugnet och ödsligheten. Där det är en kontrast mellan livet på sommaren och stillheten resten av året. Där mitt barn ska få växa upp på sommaren. Där min favoritplats är.

 • Savvas Antoniou skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Byron Bay i Australien. När jag tänker tillbaks på resan dit så släpper jag alla andra tankar och känner den där riktiga rese-viben som gör att man känner sig helt fri. 🙂

 • Johanna skriver:

  1. Fyra personer.
  2. Bräckan, en rofylld plats vid Vänerns strand, och där vi snart ska bygga hus!

 • Brysselkakan skriver:

  1. Fyra stycken
  2. Min absoluta favoritplats är var som helst i världen med min fantastiske man! Men måste jag välja en plats är det Bryssel, staden vi fick bo i under nästan fyra år som jag kan längta till så det fysiskt gör ont.

 • Malin Björling skriver:

  Hej
  1, fyra grundare
  2, Jag är stolt ägare av en tjusig Mapiful-karta över Bondstorp som jag köpte när vi flyttade hit för två år sedan. Nu skulle jag vilja överraska en utvandrad vän med två Mapiful-kartor, en över Jönköping och en över Kreta bara för att hon alltid ska ha lite hemma fast borta i det nya hemma.

 • Sofia skriver:

  1. 4 grundare
  2. Leksand. Det är så vackert med de röda stugorna i den vackra landsbygden vid Siljans strand, omringat av blånande berg. Dessutom bor familjen där och det känns alltid lika tryggt att komma "hem" och hälsa på.

 • Marie skriver:

  Den bästa platsen i världen är Där jag och min familj är tillsammans. Eftersom större delen av året tillbringas hemma så säger jag att min favoritplats "vår gata" i vårt lilla samhälle utanför Lund.

 • Marie skriver:

  Glömde svara på fråga 1, så jag skickar om min kommentar 🙂
  1. 4 grundare
  2. Den bästa platsen i världen är Där jag och min familj är tillsammans. Eftersom större delen av året tillbringas hemma så säger jag att min favoritplats "vår gata" i vårt lilla samhälle utanför Lund.

 • Maya Lundin skriver:

  4 grundare.
  Vi har precis flyttat, men vårt gamla hem som låg på Sehlstedtsgatan på Gärdet i Stockholm kommer alltid vara en av mina absoluta favoritplatser och ha en speciell plats i mitt hjärta. Där friade min man till mig första dagen vi fick tillträde och det var vårt första gemensamma hem som vi köpt tillsammans. Det var också våra döttrars första hem. Skulle vilja ge en tavla till min man för att sätta upp i vårt nya hem för att minnas de bästa minnena vi har tillsammans. ❤️

 • Anna skriver:

  1. 4 grundare
  2. Vadstena – en pärla vid Vätterns strand!

 • emma skriver:

  älskar verkligen din blogg, vi håller själva på att renovera och inreda vår lägenhet så jag kikar in till dig då och då för att få inspo och tips, tack för det..
  KRAM

 • Sara Bäckström skriver:

  4 grundare
  Min favoritplats är den franska byn St Paul Trois Chateaux. Där hittade jag en extra familj för drygt 20 år sedan som fortfarande betyder enormt mycket för mig och min egna lilla familj. Dit är vi alltid välkomna med barnen för att bo några veckor under året. Där njuter vi av oliver, vin och annat gott som hör Provence till.

 • Johanna skriver:

  1. 4 grundare
  2. Mina föräldrars sommarstuga ute på en ö i mälaren. Det är nog bara där jag verkligen kan slappna av och ladda batterierna.

 • Jenny Kell skriver:

  1. 4 stycken.
  2. Jag älskar Strömmen i Norrköping.

 • Fru H skriver:

  1. Det är fyra grundare.
  2. Min favoritplats är Venedig som är en mysig promenadstad med mycket att se. Dessutom överrumplade min nuvarande man mig med att fria på en av öarna utanför.

 • Ellie skriver:

  1. 4 stycken
  2. Hur konstigt det än låter är min favoritplats en plats jag aldrig besökt, men som ändå har en otrolig stor del av mitt hjärta. Platsen är Seoul i Sydkorea. I detta nu finns vår son och lillebror där och väntar på oss. Han väntar på oss, och vi väntar på att få åka. Det kommer dröja, länge. Men jag vet att Seoul för alltid kommer ha en speciell plats i vårt hjärta <3

 • Sara skriver:

  Hej,
  1. 4 grundare
  2. Bästa stället är Västerlanda där sommarstugan som mammas mormor köpte 1942 finns. Nu är vi mostrar och kusiner, kusinbarn, sysslingar och snart kusinbarnbarn som delar på huset. Bästa platsen med fina blåbär och kantarellställen.

 • Sarah skriver:

  1) 4 personer
  2) Min barndoms gata där jag växte upp

 • Emelie skriver:

  1. 4 stycks!
  2. Min favoritplats är hos min kille i Hästebacka utanför Gbg. Vi har ett långdistans förhållande och jag bor utanför kph i Danmark. Den platsen är speciell för mig och jag längtar till vi kan vara där på en och samma plats. Han har önskat sig en sådan här plansch länge och jag vill så gärna överaska honom med en!

 • Helena Larsson skriver:

  1.Fyra coola grundare
  2. Botkyrka är barndomens uppväxt- och favoritplats där min pappa ritat de finurliga gångvägarna så att vi barn aldrig behövde korsa en bilväg. Naturen och mångfalden fick vi med oss vilket skapat ödmjukhet inför det och dem runt omkring oss.

 • Evelina Aho skriver:

  1. 4 grundare
  2. Min absoluta favoritplats är i sängen. Där får jag Sta vara. Jag får vila, vara glad eller ledsen. Där kan vänner sova kvar och där kan vi umgås. Där dricker jag min kopp kaffe varje morgon. Jag avslutar varje dag med att tänka på något fint. Jag älskar verkligen min säng!

 • Emma F skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Min favoritplats är Tävelås, en liten håla strax utanför Växjö. Här har jag o maken byggt vårt hus o försöker fostra våra barn!? Vore underbart med en poster över "Tävelsås" ovanför soffan.

 • 1. Fyra grundare
  2. Myrthos Beach/Kefalonia – världens vackraste strand och samtidigt som vi njöt av den storslagna naturen och de enorma vågorna tog en våg mannens vigselring. Efter det har den platsen blivit vår.

 • Caroline skriver:

  1. 4 grundare
  2. Rackstad i Värmland. Finns inget bättre än Värmlandsskogen!

 • Milla skriver:

  Svaret är 4 stycken grundare, allt började med en kopp kaffe! Tänk vad en kopp kaffe kan göra.
  Min favoritplats är nog i Skeppevik i Småland

 • Tina skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Lund. Av den enkla och självklara anledningen att den staden rymmer några av de personer som gör mig komplett. Man, son, mamma, pappa, syster, systerbarn, svärmor, svärfar, svåger och nära vänner. Mitt hem är där min familj finns.

 • De er så flotte disse kartene.
  Det er 4 grundere.
  Min favoritt by vil bli Lillestrøm i Norge, siden jeg flytter dit i slutten av 2017.

 • Helena S skriver:

  1. 4 grundare
  2. Jag hade valt en karta över Sandared utanför Borås, helt enkelt för att det är här jag bor med min lilla familj och det är därför här mitt hjärta finns!

 • Jennie skriver:

  4 Grundare
  Olskroken (göteborg). I snart 10 år har vi bott i olika lägenheter på samma gata, jag och min lobster. Så mkt vi har varit med om på just denna adress. Vi har massor av platser kvar att upptäcka men hur skulle jag kunna välja ngn annan plats än vår gata som favorit när vi har så mkt minnen just därifrån?

 • Julia skriver:

  1. 4 grundare
  2. Min favoritplats är runt mitt hem som jag har vuxit upp i och som jag om två månader flyttar ifrån. Jag skulle välja en karta över Jämshög i Blekinge som är en trygg plats med vacker natur, och alla mina nära och kära!

 • Hanna skriver:

  1. 4 grundare
  2. För fyra år sen flyttade jag 40 mil, bort från min hemstad, min familj och hela min uppväxt. Då kändes det som en otrolig lättnad att "fly" därifrån, men idag så saknar jag den, för det är ju där hela min familj finns. Att ha en karta över Sundsvall på väggen skulle kännas fint och kanske även trösta lite i de stunder där saknaden är som starkast.

 • Elin skriver:

  1. 4 grundare
  2. Nashville är min favoritplats. Jag var där förra året men ska tillbaks i höst. Det är så mycket glädje i luften och jag hörde livemusik från nästan varje restaurang som jag passerade. Man blir så glad.

 • Birgitta skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Min favoritplats är Dalsland. Det är en klyscha, men en sann sådan, att det är ett Sverige i miniatyr. Tänker att det kan bli fint på en karta!

 • Hanna Rönnqvist skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Först tänkte jag lite klyschigt på Paris, staden där jag spenderade mina tonår och kanske mest formativa år. Staden med ett romantiskt skimmer dit jag alltid återvänder. Men så tänkte jag att det är så typiskt att längta bort, och att romantisera andra platser och andra tider, så jag skulle helst vilja ha en tavla med Stockholm, min hemstad, mitt hem, och mina egna gator. En tavla som visade börjar

 • Emelie skriver:

  1.4 st
  2. Min favoritplats är hemma, dit vi har flyttat nu – en lite by ute i skogen i Marks kommun. Just nu håller vi på att utforska närområdet och hitta nya små guldkorn som sjöarn, gamla stenbroar och mysiga gårdsbutiker. Och då hade det ju inte varit fel med en karta där man kunde markera ut dessa med små guldprickar… 😉

 • Hanna Rönnqvist skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Först tänkte jag klyschigt på Paris, den stad där jag spenderade mina ton år, och kanske mest formativa år. Staden med ett romantiskt skimmer dit jag alltid återvänder. Men så tänkte jag till så typiskt att längta till andra tider och andra platser, att romantisera andra ställen. Så jag skulle vilja ha en tavla över platsen där jag bor, min hemstad, Stockholm. En karta över mina gator, mina kvarter. En karta som påminner oss om vår underbara stad, som man kan samtala över på middagar det var pratar med gästerna om var en viss gata ligger, som mina barn kan växa upp med och lära sig känna igen sin stad på. Just en sån tavla skulle jag vilja ha, över min favoritplats, mitt hem

 • Leons mamma skriver:

  1. Fyra stycken grundare.
  2. Vårt smultronställe är på Mallorca, som jag också hade valt som motiv ifall jag vinner! Har en dröm om att flytta dit någon gång i livet 🙂

 • Helena S skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Inte långt ifrån mitt hus finns det en liten klippa längst med havskanten. När jag behöver en stund för mig själv, meditera eller bara njuta av havet går jag dit. Ibland smyger det förbi en liten fikebåt och det är alltid lika rofyllt.. mitt absoluta favoritställe.

 • Johanna Garli skriver:

  1. 4 grundare
  2. Grankullavik på norra Öland är både min och min systers favoritplats. Min syster har ett sommarhus där och vi har så många fina minnen från denna plats 🙂 ibland kan jag riktigt längta dit! Till lugnet, ljuset och naturen.

 • Frida skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. En drömfavoritplats jag ännu inte fått uppleva är New York! Annars får jag säga Graz i Österrike – underbar stad som har det mesta!

 • Elin Dahllöf skriver:

  1) 4 grundare
  2) helt klart sommarstugan i Småland vid sjön Bolmen. Den tillhör min mans familj men det känns som ett andra hem för mig med. Här har vår relationen vuxit med åren, fantastiska sommarminnen skapats med höjdpunkter som vårt bröllop och våra barns första somrar. En plats för lugn och eftertanke, umgänge, lek och båtliv. Himmelskt!

 • Lotta C skriver:

  1. 4 grundare
  2. Mallorca! Tillbringar två månader där varje år och det skulle vara trevligt att kunna "se" Mallorca resten av året!

 • Mange skriver:

  1. 4 stycken grundare
  2. Agia Marina på Kreta(utanför Chania). Det var på dess vackra strand jag träffande min kära sambo för 10 år sedan. En semesterflirt som visade sig bli så mycket mer! Nyligen (exakt på dagen ett decennium senare)återvände vi till samma plats där jag gick ner på knä och friade till henne. Och vet Ni vad? Hon sa JA!

 • Annica Nilsson skriver:

  1. 4 st..
  2. Min favorit plats är där min pojkbän bor. Åby. Ett litet ställe utanför norrköping

 • 1) 4 st grundare
  2) Orsa Grönklitt, blir alldeles lugn när bilen åker upp mot lugnet o naturen som finns där.

 • Carin skriver:

  4 stycken
  Frösakull utanför Halmstad. Jag var där första gången då jag var en månad gammal. Mormor och morfar byggde sommarstuga där på 50-talet och flyttade dit permanent 20år senare. Så mycket minnen och att sitta nere på stranden oavsett årstid är det mest avkopplande jag kan tänka mig.

 • Anna-Maria skriver:

  Fyra grundare.
  Min favoritplats är såklart mitt hem.Tillsammans med maken, i vår trädgård en ljum sommarkväll med bubbel i glaset och rosorna blommar!

 • sanna skriver:

  1) fyra grundare
  2) Det finns många fina och betydelsefulla platser på vår vackra planet men en plats önskar jag mig en kartbild över, Biarritz i Frankrike. Jag och min blivande man åkte till kuststaden och blev förälskade i både platsen och varandra. Vi har besökt staden flera gånger efteråt och den känns fortfarande lika betydelsefull för oss.

 • ulrika skriver:

  1) 4 stycken
  2) Favoritplatsen är mina föräldrars lantställe i Dalarna, det ligger i Vakern och är rena rama idyllen.

 • Johanna skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Min favoritplats är Howth, som ligger i Dublin. Först och främst är människorna där helt fantastiska, och välkomnande, vilket gör otroligt mycket. Och dessutom är det en otroligt vacker plats vid havet, med klippor, ett fyrhus och en pir.

 • mina skriver:

  1. fyra grundare.
  2. Första gången jag kände att äntligen är jag hemma, Här vill jag spendera min framtid var i Oslo. Staden med både natur, mode, äldre byggnader, trevliga människor och närheten till det salta vattnet. Jag blev förälskad och jag går och längtar tillbaka varje dag. Om några år ska jag köpa mig en lägenhet och börja ett liv som norsk.

 • Britt-marie skriver:

  Fyra grundare.
  Höganäs. Här bor många av mina kusiner som jag lekt och busat ihop med små. Nu finner vi som vuxna glädje på denna vackra halvö där Höganäs har sin plats. Rena himmelriket! Havet och naturen – så vackert att det tar andan ur en!

 • Jenny skriver:

  1. 4 grundare
  2. Min favoritplats är Strömsholm. Min sambo kommer därifrån och jag är uppväxt ett stenkast därifrån. Sen unga ben har jag alltid drömt om att bo där, närheten till hästarna, slottet, promenadstråken och naturen gör det till en riktigt härligt plats och jag ser fram emot dagen jag kan stå där och föreviga mitt bröllop med slottet i bakgrunden.

 • Ramona skriver:

  1. 4
  2. Stockholm, har precis flyttat till staden och helt tok kär 🙂

 • 1. 4 grundare.
  2. Min favorit plats är här där vi bor, Svensbäck. Vårt paradis på jorden sen 15 år tillbaka.
  Finns ingen plats jag hellre skulle vilja bo på.

 • Sara skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. En av mina favoritplatser på jorden är lilla Pajala. Varje sommar under min barndom åkte vi den 120 mil långa tågresan för att hälsa på mormor och betongbarn som jag är kändes det fantastiskt att mamma lät mig upptäcka byn på egen hand. Jag minns varenda spricka i asfalten mellan mormors hus och biblioteket och hur det pirrade i magen när jag genade över grannens trädgård för att gå till lekparken. Dessutom är midnattssolen magisk.

 • Kristin skriver:

  1. 4 grundare
  2. Finns nog ingen vackrare plats än vår egen huvudstad Stockholm! Älskar att visa upp Stockholm för utländska besökare och alla brukar kommentera hur vacker staden är!

 • Katharina skriver:

  1. De är fyra grundare.
  2. OM jag fick välja så skulle jag älska att ha en tavla med en kartbild över Kullabygden och Höganäs. Där har jag vuxit upp och där tillbringar vi fortfarande så mycket tid vi bara kan hos barnens mormor och morfar, och där har vi så många härliga varma minnen. Vi skapar dem hela tiden.

 • Ida skriver:

  1) 4 grundare
  2) Honolulu är min favoritplats, där jag gifte mig 2013.

 • Hej!
  Vill gärna vara med i tävlingen.
  Svar: 4 st
  Min favoritplats är min vackra hemstad Ronneby i Blekinge för det är den plats på jorden där jag känner mig som mest harmonisk!
  Kram Frida

 • Helena skriver:

  Fyra grundare.
  Min favoritplats är en allé, helst om jag klarar cykla i så sakta mak att jag några sekunder kan luta huvudet bakåt och kisa upp mot ett solstrålesilande bladverk. Gärna lindar.
  Det finns en sån allé i Göteborg, mellan Vasaplatsen och Haga, bäst strax innan Handelshögskolan.
  Det finns en fin i Alingsås också, längs Allégatan som går parallellt med Drottninggatan. Stråket mellan två kyrkogårdar är bäst.

 • Monika Lindh skriver:

  fyra grundare
  Stockholm – som jag valde som tonåring när jag flyttade från norra Jämtlands fjälltrakter. Har aldrig ångrat valet. Alltid i mitt hjärta. Öppen, glad. Och där jag levt och försett stan med nya invånare!

 • Stina skriver:

  1. Det är fyra grundare.
  2. Min favoritplats finn faktiskt som planch. Jag växte upp med vattentornet i Linköping utanför köksfönstret. I närheten finns en fantastisk utkiksplats där man ser hela Linköping. Där kan man se hela Linköping och ända till Roxen. Det är fantastiskt!

 • Lisa L skriver:

  4 grundare
  Jag skulle vilja överraska min man med en kartbild över Mosebacke, där vi träffades för tolv år sedan. Skulle kännas fantastiskt att ha något hängandes på väggen som påminner om den underbara kvällen

 • Love skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Hemma. Dvs. Torslanda, stadsdelen i utkanten av Göteborg där jag växte upp. Det finns inget som gör mig på så bra humör som att spendera en sommarkväll på klipporna vid havet, grilla och skratta med vänner.

 • 1. 4 grundare
  2. Min favoritplats är Stamåla. Never heard of if? Det är inte så konstigt… det är ju bara ett boningshus, en lada och en vebod (och ett dass som förvisso inte används längre). Men Linné åkte faktiskt förbi där en gång på sin tid – över en igenvuxen stig och en fallfärdig bro på markerna.
  Det är mina föräldrars sommarstuga och dit åkte vi varje sommar när jag var barn. Nu har jag egna barn som spenderar mycket tid hos mormor och morfar.
  I Stamåla kan man bara vara, släppa alla måsten, all snygghet, all stress och allt annat som finns utanför. Det är som en egen liten värld där bara vi finns och omvärlden försvinner. Där har vi inte TV och mobilnäten funkar knappt. Det finns inga grannar på flera kilometer. Där finns älg, rådjur och fyrklöver i massor (fast syrran vägrar visa mig var de växer!). Där är livet enkelt.

 • Ana skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Min absolut favoritplats är min hemstad Ivanec i Kroatien. Där växte jag upp, gick i skolan och träffade mitt livskärlek. Nu bor vi i vackra Göteborg, som ligger nära hjärtat men kan aldrig vara HEM med stor bokstav. Mina föräldrar och hela min släkt bor fortfarande kvar där och min hjärta slår lite snabbare när vi reser dit.

 • Hannah skriver:

  1. Fyra grundare
  2. London, för att det är staden jag alltid funnit lycka i, framför allt när min stad och mitt liv känts kaosartat, så har London varit en stressfri tillflyktsort.

 • Elli skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Stugan i djupaste skogarna i Småland som mina föräldrar köpte när de sålde sitt hus (mitt barndomshem) för många år sedan. Oavsett vad som händer runt omkring mig med jobbstress, barnstress, relationsstress – you name it – så är detta platsen jag bara SLÄPPER ALLT och kan andas. 1 timme och 40 minuters bilresa bort. Snart är semestern här så jag har tid att åka dit och andas igen. 🙂

 • Maria skriver:

  1. Det var fyra grundare.
  2. Min favoritplats är inne i mitt huvud, men på kartan skulle jag ha Sherlock Holmes adress. För att jag gillar karaktären så mycket.

 • Gunilla.M.B skriver:

  1 = Det var 4 grundare
  2 = Min favoritplats är ängen Österplana Hed på Kinnekulle , "Det blommande berget" ! Där kan man njuta av underskön natur , se orkideér , skåda många vilda djur ! Bara andas frisk luft , lyssna på "tystnaden" och bara NJUTA !

 • PiaL skriver:

  1. Fyra stycken
  2. Utanför huset där vi bodde i Boston. Med utsikt över hamnen och Boston skyline är det en plats som får mitt hjärta att klappa lite extra. Min son föddes där, och sedan vi flyttade hem i augusti så saknar jag den stan varje dag.

 • Cicci skriver:

  Fyra stycken grundare. Min absoluta favoritplats på jorden är Bohus Malmön och då specifikt Kvarnvik där vi gifte oss för åtta år sedan, våra barn namngavs och vi har vårt sommartillhåll.

 • Mikael H skriver:

  1. Fyra grundare.
  2. Jag älskar Ljunghusens strand – framför allt när den värms av sommarens kvällssol, och havets lättsaltade doft trängs med vresrosornas söta. Det är en plats att längta efter och drömma om. Det är en plats att älska!

 • Elisabet skriver:

  1) Fyra grundare
  2) Så svårt att välja, högt älskade platser har jag många, Fällgate på Blidö (min plats på jorden), min barndoms-ö Vrångö, min italienska hem-by Arma di Taggia, kan hålla på länge…..Men måste jag välja får det bli Löwenströmska (sjukhuset) där jag den 9:nde juni 2014 genomgick en SÅ lyckad steloperation av ländryggen, som gav mig livet (eller ja, allt livsinnehåll i alla fall) tillbaka efter ett år i ett morfin-krävande helvete (faktiskt!). Jag tänker fortfarande var och varannan dag med tacksamhet på den skickliga rygg-kirurgen och all fantastisk personal som tog hand om mig på ett så enastående klokt och fint sätt att jag fullständigt surfade på deras tilltro och "TLC" genom hela (den i backspegeln egentligen rätt tuffa) rehabiliterings-sommaren.Nu är det snart dags att fira års-dag igen, den här gången med tre tårtljus i vad gott det nu blir i år! Och kanske med ett sprillans nytt print på väggen ;-), som påminnelse att fortsätta vara tacksam när det blivit ännu mer vardagsvant att ha ett liv i farten igen?

 • Amanda skriver:

  1. Fyra grundare
  2. Västervik!Hemstaden har alltid en speciell plats i hjärtat!

 • Linnéa skriver:

  1. 4 st
  2. Ålidhem! Haha, vet egentligen inte om det är min favoritplats men har så många nostalgiska minnen därifrån från studenttiden för ca 5 år sedan. Romantiserar nog allt en smula nu när jag bor i en annan del av landet och har kommit ut i det riktiga arbetslivet…

 • Åsa skriver:

  1. De är fyra stycken!
  2. Fnaskberget i Ljusdal är en fantastisk plats! Där friade min man till mig, så platsen ligger mig varmt om hjärtat. Jag är dock väldigt tveksam till om jag skulle välja det namnet på min plansch om jag vann. ? Tur att det finns fler sköna ställen!
  Allt gott!
  Åsa

 • Ofelia skriver:

  1. 4 grundare.
  2. Arequipa, en vacker stad i Anderna (Peru). Där finns lugnet, god mat och fantastiska vyer från mäktiga vulkaner. Min dröm är att åka dit igen med min familj, speciellt nu när mina föräldrar flyttat dit.
  Ha det gott!

 • Kristin skriver:

  1.
  Fyra grundare
  2.
  Min favoritplats är hemma hos mig i min "borg" givetvis.
  I mitt lilla hus på landet bland gula rapsfält finner jag mitt paradis!
  Där samlar jag energi och njuter av fina detaljer,
  allt från skandinavisk design och textilier till vildvuxna liljekonvaljer.
  Från fruktträd och bärbuskar syltar jag och gör gelé.
  Det är sådant som gör att jag känner lycka och får mig att le!
  Jag älskar att man har vackra och meningsfulla detaljer omkring sig,
  så en Mapiful-poster skulle gärna få flytta in hos mig! ??

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.