Annons

Lookalikes: Kökskranar

Jag har fått hundratals frågor om olika detaljer i vår köksrenovering och en av de mest återkommande av dem har handlat om kökskranen. Vad är det för modell? Det är Arne Jacobsens designklassiker KV1 för Vola (som formgavs redan 1968). Men gissningarna har varit många, och det är kanske inte så konstigt. För det finns ju en hel del moderna lookalikes på marknaden. Så många att veckans ”lika-som-bär” inte blir en duell utan en kvartett. Eller vad säger ni om de här – visst är de lika som bär? 
 
Bild 1: Arne Jacobsens KV1 för Vola, designad år 1968 pris från ca 7000 – 15 000 kr 
Bild 2: Mora Inxx A5, pris från ca 3500 kr
Bild 3: Decosteel XT 4320, pris från ca 2400 kr
Bild 4: Tapwell EVO 980, pris från ca 2600 kr
Bild 5: Blanco Finess, pris från 1500 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Karina skriver:

  Herregud så lika!

 • Linda skriver:

  Visst är de lika men kan samtidigt tycka att kopiorna rent funktionsmässigt har gjort det bättre genom att sätta "vredet" (eller vad säger man?) på sidan istället för direkt under. Estetiskt gillar jag dock inte den sneda varianten.

 • Sofie skriver:

  Min bror har originalet men jag tyckte den var så opraktiskt så jag valde kopia i vår renovering. Men smaken är som baken 🙂

 • Anonym skriver:

  Har du köpt en kran för 7000-15000??????

 • Ann skriver:

  De som gjort kopiorna har nog aldrig behövt rengöra kalkavlagringar kring kranfästet. Endats Jacobsen har tänkt på detta i sin design. Härligt när funktion prioriteras!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.