Annons

Lookalikes: Djurmönstrade tyger

Svenskt Tenns elefantmönster har under de senaste åren blivit lite av en folklig souvernir från den småborgerliga butiken på Strandvägen i Stockholm. De som anser sig ”veta lite bättre än alla andra” gillar tydligen inte mönstret längre, just därav, medan de som letar efter en klassisk produkt att köpa med sig därifrån förmodligen inte kan välja en starkare signal-/signaturprodukt än något i just detta mönster. Igenkänningsfaktorn slår i taket. Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson formgav i alla fall det numera väl inarbetade mönstret med de små elefanterna efter en förlaga från Belgiska Kongo och det trycktes för första gången i slutet av 1930-talet. Jag hajade till när jag fick ett läsartips om denna parafras hos Olssons Tyger. Eller vad säger ni om de här. Lika som bär?
Bild 1: Svenskt tenns tyg Elefant, (100% lin) pris 1000 kr/ löpmeter
Bild 2: Isbjörn från Olssons Tyger (50%bomull 50% polyester) pris 119 kr/löpmeter

Kategorier:

Kommentarer

 • Lena skriver:

  Får en att undra lite hur förlagan såg ut 😉

 • AK skriver:

  Fy så förskräckligt fult. Har aldrig gillat elefanterna nämnvärt men detta var nog det värsta jag sett! Tack för "skvallret" Frida!

 • Jana skriver:

  Har även sett att Ohlssons tyger säljer ett tyg som är snarlikt William Morris Willow bough. Jag har själv XL-versionen hemma men var tvungen att kolla två gånger innan jag förstod att det inte var originalet.

 • Anonym skriver:

  Tycker detta liknar Fine Little Days Björnmönster också ?

 • Anonym skriver:

  Smaklös kopia??

 • M skriver:

  Barockt pris på originalet, vad motiverar det?

 • Karin skriver:

  Tänkt att två så lika tyger kan ge så olika synintryck. Symmetrin i Svenskt Tenns tyg ger ett lugnande intryck, det andra tyget känns "prilligt" och stressande.

 • Anna skriver:

  Just den här typen av "kopiering" tycker jag är lite rolig och mer ärlig än många andra lookalikes. Här är det ju tydligt var inspirationen är hämtad ifrån men vem som helst ser också att det inte är Svenskt tenns tyg. Ganska oskyldigt tycker jag. Och precis som ngn skrev ovan, har inte Fine Little Days haft ett liknande tyg väldigt länge i sitt sortiment?

 • Annette skriver:

  Även Indiska är på elefantjakt 🙂 med Bahia i kuddar, bordstabletter, underlägg….elefanter rakt av

 • Anonym skriver:

  Visst var dom lika men jag har aldrig gillat detta mönster! 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.