Annons

Happy weekend?

Trevlig helg, frågetecken? Ärligt talat. Det är lite si och så med det där happy happy just nu. Tji fick jag för mitt senaste inlägg som tydligen jinxade flytet vi har haft sedan vi kom hem från BB. På pluskontot: Min lillasyster är på besök från Umeå i helgen. Hon känner mig, och är dessutom läkare. Tack och lov. På minuskontot: Hög feber. Frossa. Mjölkstockning. Och en heldag på Varbergs sjukhus för både mig och Mr Mini. Högt CRP och miljarders stick i armen på mig, ultraljud och provtagning… Snark. Det enda som kanske kan inspirera från idag är mamma-bebis-matchandet som jag hann lägga fram innan det hela bröt ut. Nu antibiotika, glass och vila. På återhörande!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Emelie skriver:

  Men krya på! Hoppas Ni hoppar tillbaka till må bra-stadiet himla kvickt.

 • Men attans då, hoppas att både du och lille Oscar snart är pigga och krya igen!
  Kram Anette

 • Maja skriver:

  Hej.
  Vad trist med mjölkstockning. Jag HD rocksång det en gång, fick penicillin men märkte efter två tabletter att lillen fick ont i magen av dem då de gick över i mjölken. La mig i sängen i ett dygn och träck bebben till tutten ?Ammade ammade ammade. Han njöt och stockningen släppte. Ett litet tips bara, oavsett hur det blir med penicillin osv.

 • Maja skriver:

  HD rocksång? ? När man kommenterar i mobilen är texten bara någon mm stor och sidan går ej att förstora. Jag gissar mig fram. Autocorrect med tydligen haha

 • Åsa skriver:

  Ett litet tips bara i all välmening, ifall ni inte tänker på det: glöm inte att ge Oscar Sempers magdroppar under tiden du tar antibiotika. Det går över i bröstmjölken och så små barn har ju inte så utvecklad tarmflora än. Jag hade precis samma efter min dotter fötts, inte alls kul! Krya på dig!

 • Lisa S skriver:

  Krya på. Så tråkigt o jobbigt Lisa S

 • Annika skriver:

  Krya på dig o ta det lugnt!

 • Britt-Marie skriver:

  Så tråkigt, men vad skönt och tryggt för dig och lilla bebisen att ha en egen husläkare på plats.
  Krya på dig.?
  PS bilden var jättefin!

 • Amanda skriver:

  Krya på er! ???

 • Lina skriver:

  Stackars dig Frida – hoppas du snart blir bäytr
  Till personen som rekommenderade magdroopar så står det så här på 1177:
  Magdroppar och läkemedel
  Sempers magdroppar innehåller mjölksyrebakterier som anses hjälpa mot kolik. En del föräldrar upplever att det hjälper och det finns en mindre studie kring detta som visar att det kan ha effekt. Efter en till två veckor brukar man märka om magdropparna har hjälpt. Magdropparna finns att köpa receptfritt på apotek.
  Det finns också två slags läkemedel som brukar användas vid behandling av spädbarnskolik. Vanligast är Minifom som används mot gasbesvär. En del föräldrar upplever att det hjälper men preparatet har ingen vetenskapligt bevisad effekt mot spädbarnskolik. Minifom har inga biverkningar och kan köpas receptfritt på apotek.

 • Åsa skriver:

  Lina, förstår inte riktigt vad du vill säga med din text. Sempers magdroppar används vid antibiotikabehandling för att förhindra att "elaka" bakterier får chansen att växa till i tarmen och orsaka magont och diarré då antibiotikan ju även tar död på goda bakterier här. Minifom (dimetikon) tar istället sönder gasbubblor och har alltså ingen profylaktisk effekt mot antibiotika-associerad diarré och magont. Förstår som sagt inte riktigt din kommentar? Men finns ju en läkare i huset så vi behöver nog inte fördjupa oss i detta 🙂

 • A skriver:

  Krya på dig! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.