Annons

DIY: Babygym i trä + inspirerande blogg

Som sagt, tiden för egna kreativa projekt är knapp just nu men det hindrar mig inte från att inspireras av andra. Eller ha behov av det. Jag tror många föräldrar kan känna igen sig i frustrationen över att babysakerna som oftast används i de rum där resten av familjen rör sig (vardagsrum och kök) är så infernaliskt fula. Därför har jag alltid ett öga öppet för snygga alternativ och fastnade för det här fina babygymmet som inspirerande The Merry Thought knåpat ihop. Kolla in den bloggen för mer DIY-inspiration. Dagens tips!
 
Update: På förekommen anledning (efter arga mail och kommentarer) är det givetvis viktigt att se till säkerheten när man gör DIY för barn. En liknande träkonstruktion för babygym finns att köpa HÄR (adlink) om du vill ha en certifierad ställning. 
Foto: bloggen A Merry Thought via Helena Nord

Kategorier:

Kommentarer

 • Helena skriver:

  Supersnygg ställning och fina trädetaljer, även om jag kanske valt att måla dem för att de skulle bli lite mer intressanta för bebisen (beror lite på åldern på bebisen förstås, men de är ju rätt små när de leker med babygym och gillar då klara färger och kontraster). Skulle målat med giftfri färg såklart 😉

 • Anna skriver:

  Ja, den är mkt finare än ett färgglatt babygym i vardagsrummet, men för fasen!!!! Till och med jag blir uttråkad av den.

 • Martin skriver:

  Hej! Gnällmartin här.
  Oändligt vackert babygym, men har det genomgått alla dessa tusentals tester och certifieringar som leksaksproducenter måste göra med sina produkter? Testerna görs ju bland annat för att barn inte ska drabbas av en olycka. Hur hårt sitter de där knutarna? Hur många varv runt en hals räcker de vackra läderremmarna? Storleken på träkulorna (som kommer att lossna) hur funkar de i halsen?
  Jag säger inte att det är så men ibland är diy direkt livsfarligt när det kommer till babyprodukter. Hellre onödigt mycket jätteful färg från säker källa än en tragisk olycka.
  Kram!

 • Anna skriver:

  Håller med Martin här!
  Jag har lite mer än 20 års erfarenhet i lek- och babybranschen och se direkt att den där produkten är förenad med livsfara. Kulorna utger en direkt kvävningsrisk och det finns ingen säkerhet för att benen inte faller ihop och över barnet som ligger där under.
  Barn- och babyleksaker ska man inte tillverka själv, man ska endast köpa dessa av välkända varumärken som följer alla de bestämmelser som finns för barnens absoluta säkerhet.

 • Anna skriver:

  Och… vilka kemikalier är trät behandlat med??

 • C skriver:

  Så tråkig o lite leksaker måste man väl kunna leva med i vardagsrummet det är så kort tiden som de är små allt behöver ju inte vara så perfekt

 • Stina skriver:

  Tyvärr ser den väldigt grå och trist ut, lite ledsen på något sätt. Stör mig på alla färgglada babyprylar men tänker att det ju är en väldigt kort period…….

 • Helena skriver:

  Tycker att det är jättefint, men också helt livsfarligt! Tänk på att kulorna lätt kan fastna i halsen. Hur snyggt det än är hade jag aldrig låtit mitt barn ha en sådan. Mitt tips är att skaffa snygga korgar med lock där man kan lägga alla fula leksaker när de inte används.

 • Anna skriver:

  Märkligt att en av Sveriges största bloggare låter det här ligga ute fortfarande.
  Som att uppmana föräldrar att bygga en dödsfälla till sitt barn. Tycker att ni, bloggarna, behöver besöka de ledande svenska tillverkarna inom barn- och baby för att få en lektion och genomgång i hur hårda regler det finns.

 • Camilla skriver:

  Herregud alltså! Man får sig ett gott skratt av alla dessa kommentarer måste jag säga.
  "Enbart köpa leksaker/babysaker från välkända varumärken"? Nu tar vi det lite lugnt va? Sista jag kollade så gillar barn att leka med så enkla saker som en slev, kastrull, en mjuk större boll etc.
  Tror en del skulle behöva tagga ner lite. Så klart att man inte ska använda för små kulor de kan svälja och se till att bygget klarar belastning, men man får väl ändå utgå från att folk inte är helt tappade bakom ett kylskåp.
  Tänk om alla brydde sig lite mer om sig själva och lite mindre om andra….

 • Martin skriver:

  Hej Camilla,
  Att bry sig om sina egna barn och i viss mån andras är kanske inte så dumt. Klart som tusan att barn älskar leka med kastruller och slevar. Inget konstigt med det. Men det var varken kastruller eller slevar på babygymmet i bilden. Eller såg jag fel? Och det där med att utgå från huruvida folk är tappade eller inte bakom kylskåp eller andra bruksföremål överlåter jag åt SCB och andra statistiskt säkra källor att bedömma. Där går det säkert att få fram de fakta du söker.
  Kram!
  /m

 • Anna skriver:

  Väldigt rolig kommentar i slutet av ditt inlägg Camilla 😀 "Alla andra bara tänker på sig själva, det är bara jag som tänker på mig".
  Skämt åsido, är inte roten till mycket ont just att vi tänker för mycket på oss själva och för lite på våra medmänniskor?

 • Ida skriver:

  Men herregud, folk borde slappna av lite!! Kan inte föräldrar i Sverige tänka själv och förstå att de måste babysäkra sina DIY projekt utan att Trendenser måste gå in och ge ett "säkert" alternativ!?! Och bara för att det följer dagens säkerhetsstandarder så betyder det inte att det är bombsäkert! Undrar hur vi överlevde vår barndom…

 • Anna skriver:

  Hej Ida,
  Det är ganska svårt att "slappna av"när man ser direkta faror med ett "hemmabygge".
  Som jag skrev ovan så har jag lite mer än 20 års erfarenhet av leksaksbranschen med fokus på leksaker till baby. Jag har haft kontakt med "er konsumenter" i lika många år där "ni" har ifrågasatt säkerheten med de produkter vi tillverkat.
  Då jag fått bita mig i tungan flera gånger om då jag vet att tex kemikaliehalten i den plastsked som används till att ge barnet mat är högre än den som dockan haft med sig i sin box, att barnvagnsleksaken man tillverkat hemma inte genomgått dragtester eller har rätt längd på sina snören, att tygerna man använder för att sy sina mjuka leksaker till sin baby inte genomgått varken dragtest av material eller kemikaliekontroll….
  Listan kan göras väldigt lång.
  I det här blogginlägget handlar det mer om att föräldrarna (?) ska vara nöjda med leksaken och barnets säkerhets sätts helt åt sidan.
  Den korta tiden babyn är en baby, låt den då för guds skull leka med något som är tillverkat för BARNETS bästa… inte för att föräldern ska ha "något vackert att titta på".

 • C skriver:

  Bra skrivit Anna skönt med någon som säger som det är o inte bara gulla med ibland känns det som många sväljer allt bara det är en känd bloggar som skriver

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.