Annons

Sponsrat inlägg: Vår bänkskiva – Silestone Lagoon

Jag har fått så många frågor om vår bänkskiva efter filmen från vår köksrenovering i samarbete med Ballingslöv att jag gjort ett eget inlägg om den för att svara på era funderingar. Jag ville åt känslan av natursten men slippa bekymret med fläckar och försiktighet. Både marmor och kalksten (som vi inledningsvis valde mellan) är ju kända för att vara väldigt känsliga för fläckar men vi var ju måna om att köket skulle vara funktionellt, med tåliga material. Mija tipsade mig då om kompositstenen Silestone som finns i en mängd olika utföranden. Hon hade med sig över 50 prover bara av olika vita/beiga/grå nyanser och vi valde till slut en tunn skiva av ljus marmorimitation med blank yta för att få en lätt känsla i köket och ett snyggt möte med den rostfria diskbänken som vi har vid vasken. Såhär blev det hos oss:
Jag tyckte det var svårt att visualisera hur de små provbitarna skulle bli på en större yta så det hela slutade med att jag tog min beslutsångest och åkte ut till Cosentinos lager i Göteborg för att kunna se skivorna i större format. De flesta av deras återförsäljare har också större bänkskivor i sina visningskök som man kan titta på. 
Jag är jättenöjd med vårt val. Både utseendemässigt och funktionellt. Och vi har verkligen utsatt vår bänkskiva för prövningar med allt från nyårsfest med rödvinsspill, gravidcravings för citrussallader och granatäpple och ett evigt juicemixande med citron och gurkmeja. Den har fixat allt. Lite vått hushållspapper räcker för att torka bort det mesta och vi har inte fått en enda bestående fläck. 
 
Till er som undrat om modell, tjocklek, färg, ytskikt osv är detta en shortlist på våra val:
– Material: Cosentinos kompositsten Silestone
– Färg: Lagoon
– Tjocklek: 20 mm
– Djup: 70 cm 
– Yta: polerad / blank
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se
 
* Inlägget är en del av ett större samarbete med Ballingslöv och Cosentino Silestone men åsikterna och valen är helt och hållet mina egna

Kommentarer

 • Anna K skriver:

  Vi hade Silestone i vårt förra kök. Tyvärr måste jag göra dig besviken. Bänkskivan suger upp både rödvin och tefläckar. Men snygg var den – i början.
  Vi hade också 70 djup. Det ger en exklusiv känsla!

 • Patrik skriver:

  HELT underbart kök! Vill ha!! Du har verkligen känsla för detaljer!

 • Frida skriver:

  Anna vad märkligt, vi har inte haft några problem alls och har ju testat den med både det ena och andra. Hade du matt yta på din bänkskiva kanske?

 • Lilly skriver:

  Har Silestone Lagoon polerad.Absolut in gen problem med rödvin eller te;)2år nu,jätte nögd!!!

 • Jeanette skriver:

  Jättefint kök och bänkskiva! En liten fråga om skärbrädan: var har du hittat den? Jag letar efter en skärbräda i mörkt trä (typ valnöt), men svårt att hitta. Den som du har ser perfekt ut. 🙂

 • Helena skriver:

  Superfint! Vi har spillt ALLT på vår bänkskiva; rödvin, bär, citron, vinäger…den tål allt! Fantastiskt. Bra val!

 • Olivia Jansson skriver:

  Fint! Vart kommer tallriksstället ifrån?

 • Emma skriver:

  Hej Frida. Jag undrar hur ni tänkt om överhäng på bänkskivan? Det är ju så poppis att skivan ska gå i linje med luckor/distanslister, men det verkar så vansinnigt opraktiskt!?! Hur har ni resonerat? Stort tack för grym blogg och vad fint köket blev!

 • Frida skriver:

  Jeanette: Tack! Skärbrädan kommer från danska Muubs. Jag har köpt den på en inredningsbutik här i Kungsbacka som heter Cosa Homestories.
  https://www.muubs.com/products/kitchen/cutting-boards

 • Frida skriver:

  Olivia: Tallriksstället köpte jag på mitt första (!) jobb efter gymnasiet. En numera nedlagd inredningsbutik i Umeå som hette Oz Interiör. Räknade efter lite… och den är nästan 20 år gammal… ops! 🙂 Liknande finns säkert att få tag på via restauranggrossister eller liknande. Tycker man ser sådana på restauranger ibland. Lycka till!

 • Anna-Maria skriver:

  Det blev så himla snyggt! Stort tack för att du delar med dig, det behövs när man själv velar ?

 • Ulrika skriver:

  Är den billigare eller dyrare än tex kalksten, granit och kvarts?

 • Estela skriver:

  Vacker kök.

 • Jenny skriver:

  Snyggt allting! Jag lyckas inte klura ut hur trähyllorna har fästs? Jag ser ju inga konsoler. Är det ask?

 • Charlotte Bladh skriver:

  Ha, ha… jag köpte ett Kvik kök till slut med exakt samma bänkskiva som dig! Vi har inte fått vår ännu med nu blev jag lugn ;-). Pytteprovbiten är helt omöjlig att avgöra utifrån.
  Kram Charlotte

 • Jenny skriver:

  Fantastiskt fint kök! Jag undrar vilket golv du valt i ditt kök? Vi ska lägga golv i kök och vardagsrum och hall som går ihop. Har du andra bra golvtips tar jag tacksamt emot dessa 🙂

 • Ida skriver:

  Fantastiskt fint kök! Var är handtagen köpta?

 • Martina skriver:

  Ditt kök är så otroligt snyggt, varenda detalj är så fin!! Älskar diskbänken:)

 • Lou skriver:

  Superfint golv. Vi ska lägga om vårt i köket, och vill då ha ekparkett. Det ser ut som om det är det ni har valt i ert kök. Vad är det för märke och modell?

 • Sandra skriver:

  jättefint kök, vad är det för diskho i rostfritt stål? Lrtar efter en modell som är fykarig som din.

 • Marie skriver:

  Vad är det för kakel som stänkskydd och vilken färg har fogen. Har valt denna skiva och tycker er kombination är super fin.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.