Annons

Lookalikes: Vinägerflaskor / Oljekannor

Det belgiska designföretaget Serax har fått mycket uppmärksamhet för sina strama, mätglasliknande olje- och vinägerflaskor som också synts flitigt i köksstilleben av olika slag det senaste året (jag har en själv). Inte jättedyra att köpa, men givetvis dyker det upp prispressade härmapor på marknaden när något blir poppis. Kolla in denna lookalike till nyhet från Lagerhaus. Eller vad säger ni om de här? Lika som bär?
Bild 1: Serax olje- och vinägerflaska, pris 219 kr
Bild 2: Nyhet från Lagerhaus, vinägrette-/ dressingflaska pris 69 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Ninni skriver:

  Ja, Du har så rätt Frida. Jag är Så Trött på HÄRMAPOR!!
  Vi som är medvetna om plagiering av en produkt, kan göra en skillnad! Genom att INTE köpa hägmapornas produkter.
  Samtidigt uppmärksamma och ifrågasätta De som kopierar produkter. Tycker Dina "Lika som bär" inlägg är en bra exponering av härmaporna, Frida. Sorgligt bara när en del tolkar det som ett tips till att kunna köpa något till ett lägre pris, på bekostnad av en formgivare som har lagt ner mycket tid och pengar på sin framtagning av en produkt och som inte är ett plagiat.
  Kramar från Ninni.

 • Cathrine skriver:

  I detta fall måste jag nog säga att båda dessa företag kopierat. Den här typen av olivoljeflaskor har funnits i lokala affärer i Italien i många år. En italiensk klassiker. Min sambo köpte nog en för säkert 15-20år sen första gången.

 • Malin skriver:

  Hej Frida! Jag har ett dilemma. Jag och min sambo väntar smått och måste sälja vår gulliga 2a från 40-talet med litet badrum, smal hall och i hus utan hiss. Överallt, på bloggar, pinterest, tidningar och mäklarsidor som typ Alvhem är det just dessa vackra sekelskiftlägenheter som tar plats och syns. De är helt klart finast, men inte de mest funktionella för någon som ska in i barnvagnsträsket. Dessutom brukar priserna skjuta i höjden och det är inte alla som har råd med en sån lägenhet. Men visst känns det väl som att det är de lägenheterna som är enklast att inreda? Man får liksom charmen med takhöjd, stuckaturer, höga fönster med listverk och vackra detaljer på köpet. Och så får man ju se den typen av inredning överallt vilket gör det enklare att inspireras. Ett modernt nybygge eller lägenhet från 70-80-talet i hus med hiss känns himla mycket klurigare att få till inredningsmässigt. Hur skulle du göra för att få en icke sekelskiftslägenhet mysig och ombonad? Och vad tycker du om själva grejen att det bara är dessa äldre sekelskiftslägenheter som tar plats i inredningsvärlden? Skulle vara intressant att höra hur du tänker kring det!

 • Emma skriver:

  Hej! Håller med Malin, vore väldigt intressant med tips kring utmaningen att inreda nya lägenheter! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.