Annons

Läsarfråga: Tips på neutral färg till barnrum

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
I min nya bloggkategori Läsarfrågan hjälper jag er med olika inredningsproblem utan kostnad (min tid finansieras med hjälp av sk. adlinks i produktkollagen). Har du en fråga du vill att jag ska titta på? Skicka ett mail med text + eventuella bilder i lågupplöst format till: [email protected] Den här veckan svarar jag Johanna som vill ha förslag på en ”neutral” färg till sitt blivande barnrum, men också Anna som bett om tips på fint illustrerade böcker för barn. Hoppas detta kan vara till hjälp för er båda!
 
Fråga:Hej! Jag ska inreda ett barnrum till vår baby men vill INTE att det ska vara grått, blått eller rosa – vilket tycks vara de enda alternativen när man söker barnrumsinspiration på instagram. Rummets väggar och möbler är vita så det får gärna vara en könsneutral men varm färg. Tack på förhand! / Johanna
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
Svar: Får jag föreslå lejongult? Det är ju en varm kulör som kan kombineras med en mängd andra neutrala nyanser (brunt, grönt, rött) och mörka träslag för att mjuka upp det vita. Om du inte vill tapetsera kan jag rekommendera en vägg med flera rader av tavellister där du placerar fina barnböcker för att stimulera fantasin och läslusten. Lycka till!
 
Produktlänkar / förslag:
Lejongul sänghimmel Miniroom.se
Växasäng / juniorsäng SUNDVIK IKEA
Lampskärm prickigt papper Miniroom.se
Vägglampa Rådjur i trä Rum21
Giraffkudde Miniroom.se
Kanin-kudde Miniroom.se
Överkast / pläd Numero74
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar
 
Böckerna är listade från vänster till höger:
Övre raden: Botanicum  // Animalium  // This Moose // Mad About Monkeys
Nedre raden: Den sitter fast  // Jag vill ha min hatt // Vilda Djurboken // Hemma
 
Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

Kommentarer

 • Erica skriver:

  Måste säga att jag älskar denna kategori!

 • Lina skriver:

  Åh jag har ingen av böckerna men vill gärna ha. Ser himla fina ut. Någon som läst dem och kan säga om de är bra eller bara snygga?

 • Frida skriver:

  Lina: Jag kan varmt rekommendera både Animalium och Hemma som går varma som kvällssagor och eftermiddagsblädder här hemma. De andra har jag bläddrat i hos kompisar och de är fina men om barnen gillar dem eller inte kan jag inte svara på eftersom jag inte testat dem. Martin Emtenäs bok om djur ska jag ge till min son i 4-årspresent. Martin jobbar ju på SVT (Ett med naturen) och är väldigt kunnig så ser fram emot att kolla in den boken som är alldeles ny.

 • Lina skriver:

  Härligt! Det låter ju väldigt lovande

 • Kicki skriver:

  Fantastisk sänghimmel!

 • Linda Eklund skriver:

  Det är härligt att låta böcker bli en del av inredningen! I barnrum är det verkligen jättefint att ha böcker med framsidan utåt, lätt för barnen att välja bok och hålla favoriterna i blickfånget. Såklart vill jag passa på att tipsa om mina barnböcker när vi är inne på ämnet 😀 Färgglada omslag till sagor för barn i 3-6 års åldern, "Den mörkrädda räven" och "Grodan som sa MJAU".

 • Lisa skriver:

  Mina barn älskar "Jag vill ha min hatt", den är väldigt skojig. Tycker det är fascinerande att böcker köps för att de är snygga och matchar varandra och inte enbart för att bli lästa och tummade av små barnhänder, men så är ju vår samtid. Böcker är också utmärkta doppresenter! Våga satsa på nya barnboksförfattare! /bibliotekarien

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.