Annons

DIY: Enkel servettbrytning / dukningstips till påsk

Jag fattar inte vart veckorna tar vägen. Är vi redan framme vid påsk? Hur gick detta till? Förutom att det känns som om tiden går allt fortare för varje år så märker jag också att jag blir allt mindre ”pysselbenägen” för varje säsong som passerar. Jag söker mig till enklare och mer ”vuxna” lösningar som ger maximalt mys för minsta insats. Inför årets påskdukning testade jag den här idén som jag sprang på via Pinterest. En superenkel servettbrytning som funkar med linneservetter. Knyt kaninöron runt påskäggen! Allt man behöver är en bit hampasnöre, resten har du nog redan hemma. Rulla ihop en tygservett på diagonalen, vik runt ett ägg och fäst med ett oblekt snöre eller sidenband  Funkar oavsett färg på servett och ägg, och är fint både till frukost, lunch och brunch!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Fick en gång höra en teori om tiden som jag "tror" lite på;
  Om man är fem år gammal är ett år en femtedel av den levda tiden. Är man 35 år är plötsligt ett åt en trettiofemtedel…. Ganska lite jämnförelsevis. Kanske inte konstigt att det känns som det går fortare och fortare med åren som går.

 • Kökskranar skriver:

  Jepp, nu är det påsk!

 • Lotta skriver:

  Lika som bär, skulle jag vilja säga. Jag pinnade den här bilden från LinenBloomShop på Etsy i går, och idag lägger Frida upp en nästan identisk bild. Vilket sammanträffande! Här kan ni se original bilden:
  https://www.etsy.com/listing/268028560/natural-linen-napkin-easter-napkins-set?utm_source=Pinterest&utm_medium=PageTools&utm_campaign=Share

 • Minimalisterna skriver:

  Ibland är det enkla det allra finaste.
  Här hemma blir nog färgning av ägg med naturliga färgsättningar som rödbeta, blåbär och kaffe vårt påskpyssel. Lagom avancerat och spännande för en 2-åring och 10 månaders. 🙂
  Lycka till med magen, kanske kläcks en liten kyckling under påsk. 😉 Tvåbarnslivet är underbart, dubbelt så jobbigt men tre gånger så mycket kärlek!

 • Trendenser skriver:

  Som jag skriver har jag inspirerats av andras idéer (Martha Stewart var nog först dock) så jag påstår inte att jag kommit på detta själv. Såg även att Helena Lyth gjort något liknande pyssel i år.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.